Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Аcer: Microsoft ще се изтегли от пазара на таблети


BulgarianSS

Recommended Posts

Със своя представен вчера таблет Surface американският концерн Microsoft иска само да стимулира производителите на устройства да пускат устройства с Windows 8 на пазара, както подобно на стратегията на Google с неговите устройства от серията Nexus. На това мнение е основателят на Acer Стан Ши.

„В действителност Microsoft няма никакъв интерес да продава таблети под собственото си име“, цитиран е Ши от специализирания портал Digitimes.

Според Ши Microsoft ще спре да продава своите собствени устройства, след като се появят достатъчно таблети с Windows на различни други производители.

Компании, които разработват собствени таблети на базата на Windows 8, трябва да са настроени положително към намеренията на Microsoft, защото ще спечелят от техния маркетинг, смята още основателят на Acer. По думите му базираната в Редмънд компания няма икономическа изгода да продава хардуер, тъй като при него маржът е значително по-нисък, отколкото при софтуерните продукти.

Приликата с Google и техните Nexus-устройства никак не е случайна. Microsoft също осъзнава, че е много по-доходоносно да продава само софтуер, отколкото сами да произвежда и хардуер. Google вече доказаха с Android, че това е една изключително успешна стратегия.

Дали стратегията ще сработи, предстои да видим. Но със сигурност има подобни индикации. Дългогодишните партньори на Microsoft планират да пуснат на пазара таблети с новата операционна система.

Така например Dell наскоро обяви, че ще пусне пълна серия таблети с Windows 8 още тази есен. Към него ще се присъединят Asus, Toshiba, Lenovo и други.

Вчера обаче LG обяви, че засега „замразява“ разработването на таблети и се концентриа върху смартфони.

Investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...