Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Windows Phone 8 проговори и на български


BulgarianSS

Recommended Posts

0000161885-article2.jpg

С обща платформа за смартфони и компютри с Windows софтуерният гигант Microsoft планира да завладее част от пазарните дялове на конкурентите си Apple и Google. Новата операционна система на Microsoft - Windows Phone 8 ще се базира на същата техническа платформа като Windows 8. Това не само ще улесни потребителите, но и разработчиците, които ще пишат програми за двете системи.

Както се очакваше, операционната система се отличава с множество нови функции, които ще подобряват работата на бъдещите смартфони и таблети. Премиерата ѝ стана факт, след като компанията представи и първите си собствени таблети под името Surface.

Windows Phone 8 ще бъде налична през есента, обяви мениджърът на Microsoft Джо Белфиър в Сан Фанциско. По този начин новата мобилна операционна система ще се появи на пазара почти едновременно с настолната система Windows 8. Вече са ясни и първите производителите, които ще представят модели с новата система - Nokia, Samsung, Huawei и HTC по всяка вероятност вече тестват устройства с Windows Phone 8.

За разлика от предишните версии на платформата, която беше изградена на базата на ядро Windows CE, WP8 работи на едно единно с Windows 8 ядро NT, което се нарича Windows Core. Благодарение на това софтуерните разработчици могат да създават приложения, които ще работят както на смартфоните с Windows Phone 8, така и на компютри и таблети с Windows 8 с минимални изменения.

„Очакваме броят на приложенията да се увеличи“, заяви Белфиър. Един от проблемите на досегашните телефони с Windows е бил, че заради закъснелия с около три години и половина старт досега има твърде малко допълнителни програми в сравнение с тези за iPhone на Apple или за телефоните с Android например.

Друга новост е, че освен WVGA резолюция, бъдещите смартфони под Windows Phone 8 ще поддържат още HD 1280x720 и WXGA 1280x768 пиксела. Всички тези резолюции са със сходни съотношения на страните: 15:9 за първите две и 16:9 за третата, като според Microsoft това ще спести на разработчиците нуждата да мислят за резолюциите на екрана при създаването на своите програми, тъй като системата ще мащабира автоматично приложението до нужния размер.

В Windows Phone 8 ще има и доста подобрена поддръжка за работа с карти памет - благодарение на новото ядро SD картите ще се разпознават от смартфоните като заменяеми дискове (или removable disk) от които ще може да се прехвърля всякаква информация, както и да се инсталират приложения.

В Microsoft са разработили и собствена система за безконтактни мобилни разплащания на базата на NFC. Самата технология ще получи адекватна поддръжка, която ще улесни обмена на съдържание между WP8 смартфоните и други съвместими устройства.

Потребителите на телефони с новата мобилна платформа ще могат да четат и NFC етикети, сложени на реални обекти, например на визитки или върху стоки в магазините.

И не на последно място - Windows Phone 8 ще има поддръжка на български като един от общо 50 поддържани езици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...