Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Microsoft приключва сътрудничеството си с NBC News


BulgarianSS

Recommended Posts

Софтуерният концерн Microsoft се отдръпва от съвместното предприятие с американския новинарски канал NBC News. На мястото на предишния съвместен новинарски портал MSNBC.com Microsoft сега иска да изгради своя собствена услуга за новини в мрежата, заявиха двете компании в неделя.

„Microsoft иска да разпространява информация и новини по нов и иновативен начин", каза ръководителят на сайта на Microsoft - MSN.com, Боб Висе. „Това е трудно, когато си обвързан с един-единствен доставчик на новини - NBC News“.

На практика NBC News придобива 50-процентния дял, който Microsoft държеше в MSNBC.com. Подробности за финансовото уреждане на въпроса не бяха оповестени. Посетителите на MSNBC.com сега ще се пренасочват към сайта на NBC News.

Досега NBC News бе единственият медиен партньор на Microsoft за страницата MSN.com. Microsoft вече е започнала изграждането на новата си услуга и ще наеме журналисти. Новата новинарска услуга ще бъде стартирана през тази година, името ѝ обаче все още не е известно. NBC News заяви, че първоначално ще продължи да предава новини за MSN.com oще две години. Това е част от споразумението между двете компании, допълва Huffington Post, но Microsoft ще може свободно да публикува съдържание и от други медийни източници.

Неотдавна други интернет компании подписаха споразумения с медийни концерни за сътрудничество. Така например Yahoo работи от края на миналата година над новинарски услуги с американския канал ABC News. Yahoo News има 80 млн. посетители на месец и е най-четеният новинарски сайт в САЩ.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...