Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Microsoft орязва бонусите за шефа си Стив Балмър


BulgarianSS

Recommended Posts

Най-високо годишно възнаграждение сред топ мениджърите на компанията ще получи Кевин Търнър - 10,7 млн. долара от заплата и бонуси

0000141278-article.jpg

Стив Балмър ще вземе по-нисък бонус от миналогодишния си. Снимка: Ройтерс

Американският софтуерен концерн Microsoft прави оценка на своите висшестоящи служители и техните заплати и бонуси в подаден до американската комисия за търговия с ценни книжа (SEC) документ.

Според него вътрешната за компанията комисия за оценките не е удовлетворена във всички отношения от топ мениджърите. Тя се оплаква по-специално, че Windows 7 е бил доставен в продължение на месеци с необходимата възможност за селекция на браузъра, в резултат на което започва официално антитръстово разследване от ЕС, пише Ройтерс.

Главният изпълнителен директор Стив Балмър е получил от борда на директорите бонус в размер на 620 000 долара. Така той взима по-малко пари от миналогодишиния бонус в размер на 682 500 долара и само половината от максималния размер на сумата. Базовата заплата на Балмър е в размер на 685 000 долара.

Причината за бонусите са доброто развитие на Windows 8 и Office 2013, ръстът на подразделението за сървъри и инструменти, интеграцията на Skype, "скромният ръст" на Windows Phone, и въвеждането на пазара на серията таблети.

Балмър пропуска да оправдае очакванията в някои сфери – спадът в продажбите при подразделенията Windows и Windows Live, бавният напредък в онлайн поделението и грешката с липсата на избор за браузър, заради което Microsoft отнесе солена глоба от ЕС.

Стивън Синофски, президент на подразделението на Windows, достига с бонус от 7,65 млн. долара 90 процента на възможния бонус. В негова полза говори Windows 8, въвеждането на пазара на Surface и приемането на Windows 7 в корпоративното пространство. Надзорният съвет обаче не е бил много щастлив, че Синофски също не е подпомогнал операцията, свързана с допълните браузъри в операционната система и произтичащите от това проблеми с ЕС.

Главният оперативен директор Кевин Търнър получава бонус от 12 млн. долара и по този начин - 120% от възможната стойност. Търнър на практика отговаря за корпоративното и бизнес подразделението, където Microsoft продължава да прави сигурни транзакции.

Кърт ДелБене, като президент на бизнес дивизията, с бонус от 9,06 млн. долара постигна 125% от възможната цел. Със 100 процента от бонуса може да се похвали финансовият директор Питър Клайн, който получи допълнително към заплатата си 4,75 млн. долара.

Така, със своята основна заплата и бонуса си, Балмър получава общо годишно възнаграждение от 1,32 млн. долара. Доста по-високи са общите плащания за други топ мениджъри (премиалните плащания все още не са напълно включени в тях). Най-високо платен е Търнър с 10,68 милиона долара, следван от Синофски с 8,58 млн. долара. Преди Балмър са също ДелБене със 7,91 милиона долара и Клайн с 5,11 млн. долара.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...