Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

• Отговори 1,4k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• The Shaman

132

• Alxx®

104

• Asen_77

73

• Veselin Minchev

63

Публикувано

iPhone 5s на МТел и нямам проблеми.

iPhone 4 на Виваком и също нямам проблеми.

4-ката е отключена от МТел, 5s-а е щатски ФО.

Публикувано

Drei Austria - рядко, но се случва.

iPhone 5 7.0.3

Поне не зацикля. Затварям и пак пробвам - geht...

Публикувано

Никой не ми отговори на питането, защо когато съм в чужбина със ФЗ 5-ца от М-тел, в роуминг не мога да ползвам 4G мрежа? Чудя се в iOS ли е ограничението или в М-тел?

4G мрежите в чужбина са предимно за абонати на договор.Това е вид екстра за тях, Предполагам ,че не могат да се ползват от други абонати в roaming или пък такива с предплатени карти. Поне такива са ми впечатленията от няколко западноевропейски страни>
Публикувано

Деде: http://www.gottabemo...amor-ios-7-0-4/

iPhone 4S screen freezes after calls: Apple Support Communities

my iphone 4s continually hangs up on calls both ... - JustAnswer

IPhone 4s Won't Hang Up a Call - iPhone, iPad, iPod Forums at ...

Този проблем го има още от 2G и проблемът е от съвместимост/настройки на мрежа/iPhone.

Публикувано

На първия линк не успявам да прочета нищо по този проблем. Последните са, че не можеш да вдигнеш (слайднеш), което винаги се е случвало. Единият е отпреди година. Ако проблемът беше масов, в macrumors щеше да има 150стр. Все повече се убеждавам, че е до настройки на определени 3g мрежи или клетки.

П.С. Или новите способи за подслушване са калпави :)))

Публикувано

Така де. За това иде реч през цялото време - съвместимост iPhone/оператор.

П.П. Линковете ги вадих на бегом, не са най - точните в случая.

Публикувано

Някой няма ли вътрешна информация за Мтел кога ще им вкарват 5s? :thinking:

Публикувано

Имат налични.

Публикувано

Има налични за кого?

На страницата им, където може да се поръча онлайн, не е наличен, а и току що е потвърдено от операторите им на *88.

Публикувано
Има налични за кого?

На страницата им, където може да се поръча онлайн, не е наличен, а и току що е потвърдено от операторите им на *88.

Един колега си взе 5S-ка от първият срещнат магазин на Мтел.

Публикувано

Проблемите със зависване при набиране са, защото мрежите на нашите оператори не са добре конфигурирани за работа с iPhone. За разлика от обикновените GSM-и и смартфоните на конкуренцията iPhone е доста "по-взискателен" към мрежата. Най-просто казано GSM модула му изпраща много повече заявки и по-големи по обем към мрежата. Съответно когато си в някоя клетка с по-слаб сигнал и със смартфон общо взето си чао. А такива са над 90% от клетките на българските оператори - със занижено ниво на сигнала, защото иначе мрежите им няма да издържат на трафика от постоянно увеличаващите се смартфони. Ако сте забелязали на конценрти или дори на протестите в центъра на София е почти невъзможно да си отвориш фейсбука и да се похвалиш и доста трудно да се обадиш на някого. Най-близката клетка е натоварена, сигнала й е слаб и така...Титанът на журналистиката, Бареков, в такъв момент би казал, че Бойко Борисов заглушава GSM-ите. Преди години помните ли как на Коледа и Нова година не можехте да се обадите на никого в първите 30-60 минути? Да, причината е същата - мрежата няма капацитет. Нашите оператори изоставаха тогава, изостават и сега, когато има бум на смартфоните. Почти всички мобилни оператори в света имат подобни проблеми, но в по-малки мащаби разбира се. Замервания в САЩ например са доказали, че AT&T умишлено ограничава абонатите си, които се намират в обхвата на натоварени клетки. Това оказва най-голямо влияние върху интернета, но и върху обажданията.

Когато има проблеми с телефонията причините са винаги в мрежата, но проблемите не са безброй много и със сигурност не са свързани с OS-a. 1. Натоварена клетка и 2. неправилно изрязана СИМ карта. Е, може да има някакъв проблем и с baseband-a, но поне до момента аз не съм срещал оплаквания от чиповете на Qualcomm.

Публикувано

Бях го споменал преди доста време, но не толкова подробно. Така си е.

Публикувано

Anton всичко, което написа е вярно, но аз продължавам да съм сигурен, че проблема не е само в мрежите на нашите оператори. Доводите са ми няколко: Първо проблема се прояви масово след появата на iOS7, не казвам, че преди това не се е случвало, но е било изключително рядко на фона на масовите оплаквания в последните месеци. Второ S4-ката ми, която също е на М-тел, с включен интернет и куп приложения, които го ползват никога не е зависвал, а невярвам заявките му към мрежата да са по-малко от на iPhone. Отделно два iPhone работещи в една клетка, единия зависва другия не. И не на последно място, ако мрежата не беше достатъчно добра или ако не беше съвместима с iPhone, надали от Apple щяха да сключат договори с нашите оператори за официална продажба като им знам стриктните изисквания.

Публикувано

Откога Епъл имат "сключени договори с нашите оператори"? :)

Публикувано

М-тел го предлагат официално, до миналата година и Глобул. Виваком не могат да се похвалят със същото. Значи трябва да имат някакъв тип договор.

Публикувано

Договора не е с тях ;)

Публикувано

Значи трябва да имат някакъв тип договор.

Има, обаче е с Телеком Аустрия. А този на Глобул беше през Дойче телеком и Космоте, затова сега няма. А виваком... Те имат с Хуавей :)

Публикувано

Днес изведнъж ми изчезна 3G-то в центъра на София. Пробвах airplane mode, след това рестарт, но без резултат. Също така бях в движение и съм сменил 3-4 клетки поне. За тва не вярвам проблема да е в оператора. вече съм твърдо решен да върна телефона в сервиз.

Публикувано

Anton, споделям до голяма степен това, което пишеш по-горе, но не съм съгласен напълно с това за състоянието на мрежата в България. На първо място трябва да се прави разлика между отделните типове мрежа, после за какво ползваме съответната честота. Защото официалната статистика е в полза на обратното, т.е. че в страната обхвата и най-вече скоростите на 3G са многократно по-високи отколкото в градове от държави в стария свят. Изключенията са скандинавия и ситито на големите градове в Германия (Щатите и Япония са "друга бира")… Мога да потвърдя това и от личен опит, пътувам непрекъстнато и си скъсвам нервите, и в Лондон, и във Виена, повярвай ми не ми се е случвало това тук, в София, конкретно! Примера, който ползваш за подкрепа на тезата ти с масови мероприятия е изключително некоректен. Всичко, което е създадено технологично е изчислено за съоветен оптимален капацитет, така стои въпроса и с клетките на телекомите. Около места, където се предполага събиране на големи групи от ползватели клетките се настройват на максимум, но не така, че все едно стадион В. Левски е пълен перманентно. Това не би било рентабилно, защото се случва 3 - 4 пъти годишно. За тази цел при необходимост се инсталират мобилни клетки, такива имаше на няколко от концертите и никой нямаше проблеми, нито с voice, нито с data. Отделно на това преноса на глас върви така, че не е много зависим от броя ползватели на едно място, но не ми се ще да задълбавам в технологии...

С няколко думи, нека предположим, че имаш много яко Ferrari, на спидометъра му последното число е 420 км/ч., мислиш ли, че можеш да го караш непрекъстната с тази скорост? А когато ти се отдаде възможност да го настъпиш, а се предполага, че имаш желание, колко километра ще изминеш с тази скорост, колко пъти ще го правиш, с каква честота на годишна база, да речем? И ако ми кажеш, че много често и при всяка възможност, защото имаш финансовата възможност (имаш кинти да си купиш Ferrari все пак :p) ми кажи, колко често изпъваш собствената си кола а максималната скорост, която може да вдигне и то в нашите условия?

Нека бъдем реалисти и по-често се опитваме да погледнем и през очите на другите :blush:

Публикувано

dedil, нарочно не съм направил разлика между отделните типове мрежа. За мен важното е да си работя безпроблемно, където и да съм, когато и да е.

Не съм казал и че чуждите мрежи са по-добри от нашите, което все пак е факт. Не можеш да сравняваш Лондон със София. В ситито на Лондон само за ден минават толкова хора, колкото има в България, че и повече.

Бях на концерт на Depeche mode, на Roger Waters и още няколко. Явно съм бил специално на тези, на които няма мобилна клетка. Има ли смисъл да споменавам, че вкъщи нямам обхват, а не живея в бункер все пак? В центъра на София, когато вляза в офиса имам 1 точка на 3G и 3 точки на EDGE. Това пак ли е защото не мога да си карам ферарито винаги със 420км/ч?

Искам да кажа, че обективни и субективни фактори винаги ще има, но да ми обясняваш как правели изчисления не мога да го приема.

И аз съм попътувал малко, може би не е постоянно както теб, но имам наблюдения от някои места. В Манила например никога не съм имал проблеми с мрежата. Е, да, там data скоростта им е доста по-ниска от при нас, но мрежата явно е по-надеждна. Надявам се няма да ми кажеш, че в Манила концентрацията на хора е по-малка от на някакъв концерт в София. За чий ... им е на Мтел 4G мрежа при положение, че 3G мрежата им е ненадеждна? С всичките ни оператори е така.

Колкото до Ферарито. В градска среда мога да го карам с 60км/ч и искам да го карам точно с толкова, а не с по-малко, защото има дупки по улиците.

Поне за мен няма какво повече да се каже по въпроса, освен ако не започнем да обсъждаме мрежите и технологиите вложени в тях, но това не е за тази тема.

Публикувано

Не се притеснявай за 4G мрежата на М-тел, скоро няма да я видим в действие.

Публикувано

Anton, приемам, че идеята тук е да обменяме информация, а не да водим спорове, които в по-голямата си част не водят до никакъв резултат. Затова и коментарът ми по-горе беше в тази посока. Ще се опитам да съм по-кратък с надеждата да разбереш и моята теза.

Не е коректно да се казва, че мрежата е "не/ надежна", защото трябва да се отбележи, че гласа, данните и няколко други компонента вървят по различни "канали", макар и в един честотен спектър в това, което ние наричаме мрежа. Това, че обхватът на 3G е лош съвсем не означава, че положението с гласа е идентично. Това, което казах за скоростта и обхвата на мрежата и отделните и компоненти дори няма да коментирам, защото това са факти, за това има документация и тя е публична. Субективното усещане на всеки един ползвател не може да е критерий, защото множеството от фактори, които допринасят за него нямат нищо общо с това, което дискутираме в момента.

Дадох примера с колата, за да е по-ясно - всеки разумен "гони" рентабилност! Баланса в това е ключа към успеха във всяко начинание, няма начин да не се съгласиш. Защо очакваш от телекомите да влагат максимум, а да те "чарджат" на минимум? :o Отделно на това, че инвестицията, която се прави от който и да е телеком независимо къде по света е почти еднаква (за да съм коректен трябва да вметна, че има и специфика на всеки терен, но нека не задълбаваме), що касае мрежа. Просто техническото оборудване е от няколко компании, в цената влиза монтажа и т.н. Така, че дали Теленор ще прави мрежа тук или в Норвегия цената, което ще трябва да плати съотнесена към единица площ насищане е идентична. НО, финансовата полза, което ще има тук и там е мнооооого различна, осебено в краткосрочен и средносрочен план, защото тук започват да играят роля и други фактори, като HR, OPEX,CAPEX и др., които са различни според законодателството във всяка една държава и най-важното - цената, на която ще прдава продукта си на крайния потребител. И за да не остана и този път неразбран ще го кажа направо - влагаш същите пари и "вадиш" многократно по-малко, когато го правиш тук! :huh: Това е и причината родните оператори да се бавят с въвеждане на технологии, които са с недотам ясна перспектива за възвръщаемост. А, ако се замислим, какво се случва следствие на това, че фолиото им от услуги се разширява изключително динамично... Но това го налага пазара и всеки от тях взима решения на база на много фактори, нека не ги жалим, все пак. ;)

И за да приключа ще отбележа, че това, което си написал

… Колкото до Ферарито. В градска среда мога да го карам с 60км/ч и искам да го карам точно с толкова, а не с по-малко, защото има дупки по улиците. ...

напълно подкрепя тезата ми, че дори и да имаш автомобил с подобно възможности в условията тук дори и да можеш да го шофираш на макс това не се рентира, а понякога е и невъзможно. Така, че идва въпроса, защо ти е да го имаш? За кеф, супер щом може да си го позволиш, но в бизнеса никой не прави така, защо да го искаме това от телекомите?

Публикувано (редактирано)

dedil, не мисля, че да мога да се обадя по телефона, когато ми е необходимо и да използвам интернет, когато ми е необходимо е "за кеф". Ето затова искам от телекомите нормална услуга. Т.е. това, което съм написал изобщо не подкрепя тезата ти. Подкрепя моята теза, че каквато и кола да имам трябва да мога да я карам с максимално позволената скорост на пътя. А опекса и капекса на телекома са ми през оная работа след като не ми предоставя качествена услуга. Затова и ще искам да ме "чарджи" на минимум, защото това което ми предоставя е много под максимума.

Освен това при натоварване на клетката няма никакво значение, че гласа и данните вървят по различни канали. Това е все едно да ми кажеш, че когато рам паметта на телефона ми е пълна и процесора работи на максимум ще мога да гледам видео, защото то се обработва от видео чипа.

А 4G мрежата на Мтел дали ще я видим скоро или не е все тая - все пак инвестират в нея, а не в 3G мрежата си нали? Т.е. ще имаме още една услуга с осакатен капацитет.

Редактирано от Anton

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...