dedil Публикувано Ноември 20, 2013 Публикувано Ноември 20, 2013 Anton, кефа е това да имаш нещо, което не ти е необходимо, но ти носи удоволствие! Да ползваш мрежета на някого не е необходимост, а право, за което плащаш, но не може да изискваш повече, за цената, на която си сключил договор, т.е. си се съгласил на условията. Това написах отново, макар и по различен начин и по-горе, в предишния пост, защото мислех, че съм останал нарезбран в предишния. Нямаше да се хабя, ако знаех, как ще реагираш на написаното. Малко се изненадах, да ти кажа… За да затворя темата ще кажа, че състоянието не само на бизнес отношенията, а и на самия живот тук, в страната е олицетворение на начина на мислене, който демонстрираш с това, което си написал. На теб ти е през оная работа, защо очакваш от другата страна да има различно отношение към теб? Диалога предполага друг подход, но всеки знае себе си. Нека да е ясно, че това, че спирам не означава, че съм съгласен с написаното от теб. ПС Примера, който даваш с рам паметта е изключително некоректен. Това са абсолютно различни по тип и цикъл процеси с това, за което говорим, което ги прави несъпоставими! Цитирай
lambreto Публикувано Ноември 20, 2013 Публикувано Ноември 20, 2013 Е аз ще ви дам друг пример - с интернет провайдърите - в договора ти пише скорост ДО хх мегабита и в повечето случай при даунлоуд стигаш много близко до тях (зависи от провайдъра), но нали не мислите че те имат наистина линия с скорост броя на клиентите по хх. Т.е. ако всичките им клиенти едновременно пуснат доунлоуд едва ли ще могат да стигнат и половината от скороста. Кой както иска да го тълкува, но това е реалността. 1 Цитирай
Anton Публикувано Ноември 21, 2013 Публикувано Ноември 21, 2013 dedil, аз теб те разбрах, но ти мен не ме разбра. Ти се опитваш да ми обясниш, че нямам право да искам оператора да ми предоставя по-добра услуга, защото съм сключил договор на определена цена, която също е определена от въпросния оператор. Тоест аз съм се съгласил да му плащам за скапана услуга, за която той сам е определил цената. Чаткаш ли сега откъде идва недоволството ми и защо ми е през оная работа за неговите разходи? Не се опитвай да ме убедиш, че аз съм виновен затова, че не мога да си карам айфона както би трябвало да мога. Ако смяташ, че има нужда да си доизясним позициите, може да си пишем лични съобщения, но това, че нашите оператори не са подготвени или нарочно не желаят да утилизират мрежата си своевременно за нарастващия брой смартфони е факт. Примерът ми с рам паметта е много по-добър от твоя пример с колата, защото става дума за заети и свободни ресурси. Примерът с ферарито беше за максималната скорост на колата (устройството) при възможностите на пътя (мрежата). Това не беше темата, по която говорим с Людмил и Grievous. Аз го приех и ти отговорих, опитвайки се отново да се върна на темата за ненадеждната и нискокачествена услуга. Губенето на обхват изобщо няма връзка с максималната скорост, която може да достигнеш, ако би имал обхват. Понеже обичаш фераритата (както всички други тук, предполагам), можеш да го караш и в нивата нали, но би искал да го караш на хубав път, където да му изпробваш възможностите или поне да можеш да го караш с позволената скорост. Ако си счупиш колата в някойу трап (изчезне ти обхвата) колата ти и ти ли си си виновен за кратера по цялото платно или общината (оператора)? 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Ноември 21, 2013 Публикувано Ноември 21, 2013 Аз само ще добавя, по примера с колата - ако Ферарито вдига 420 км/ч, но хубавото ни гориво в България не позволява да вдигне повече от 300 км/ч. Същото е и с мрежата. Операторите се бият в гърдите с високите си скорости за интернет, " най-добрата 3G мрежа в страната " и какви ли не още рекламни трикове и обещания. За съжаление това за което си плащаме е на ниско ниво, но нямаме и алтернатива. И трите оператора са кой от кой по-зле откъм услугата която предлагат, а откъм обслужване на Частни клиенти просто няма какво да говорим. Та по въпроса за Ферарито, карай го с 420 като то не може да вдигне повече от 300 и за мрежата по същия начин, ти си ползвай смартфона, пък той ще забива защото мрежата ни е калпава. 3 Цитирай
ayl Публикувано Ноември 21, 2013 Публикувано Ноември 21, 2013 Не разбирам защо се оплаквате. Навсякъде когато се говори за скорости се казва скорости ДО толкова и толкова МВ/s, а не се казва, че посочените скорости са гарантирани за всеки и по всяко време. И в България, като навсякъде в Европа, мобилния нет е зле. Компаниите не влагат в оборудване достатъчно и е ясно защо. Защото преди години в Европа се разиграха търгове за 3G мрежи и тогава всички телекомуникационни компании наддаваха до изнемога, таваните достигнаха баснословни суми и победите на печалившите бяха пирови. Това от една страна. От друга европейската комисия налага постоянно сваляне на тарифите за разговори, съобщения и роуминг. Бранша е в депресия поради тези причини, а българските компании са дъщерни на някой от изгорелите гиганти. Така че ще караме с това, което имаме. Рекламите са си реклами, реалностите са друга бира. 2 Цитирай
SpAwN Публикувано Ноември 21, 2013 Публикувано Ноември 21, 2013 (редактирано) Виждам, че темата за 5C/5S е поела в хубава и градивна посока... Всичко казано в последните 10-15 поста е точно по нея... Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Ноември 21, 2013 от SpAwN 5 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 21, 2013 Автор Публикувано Ноември 21, 2013 Е, то ясно като бял ден, че пак ще вадя метлата... 3 Цитирай
alex.7777 Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Адаш, като каза метла.......къде изчезна @сладичък? Сега по темата......вчера си продадох 5s-ката на едно маце, което е било до скоро с Галакси s4, реакцията и беше" еее страшен е".......аз имах проблеми с iPhone-а, като падне батерията на 10% ме изхвърляше от сайтове! независимо какви! мисля че е от ios7, нека да споделят колеги има ли го и при тях това.....много е дразнещо!!! Цитирай
BulgarianSS Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Нямам такива наблюдения,поне на 5-цата. Цитирай
Asen_77 Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 И аз на 5s нямам такива наблюдения, разрежда си се вечер до 0 без каквито и да е проблеми. Цитирай
niksan76 Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Аз също нямам на 5s. Даже вечера рових в нета и плейвах клипове, а бях на 1%. Цитирай
Fakoni Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Нямам такива проблеми! Също така няма "увисвания" при входящи/изходящи повиквания. На pepephone съм(използват антените на vodafone). Enviado desde mi iPhone con Tapatalk Цитирай
alex.7777 Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Мерси колеги, значи ще го нося в сервиз, че си е в гаранция, а пък и мацката е хубавка..... Цитирай
BulgarianSS Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Опитай с един чист Рестор преди да го носиш по сервизите,ако питаш мен. П.П. Тъкмо повод да я поканиш у вас 1 Цитирай
alex.7777 Публикувано Ноември 22, 2013 Публикувано Ноември 22, 2013 Не става брат, приятелка е на гаджето ми, с чистия рестор за сега върви гладко, пуснал съм му всичко дето свети и дърпа батерия, май ще се оправят нещата, падна под 6% и не го прави вече! голямо мерси, имаш едно голямо от мен!!! 2 Цитирай
Icco Публикувано Ноември 26, 2013 Публикувано Ноември 26, 2013 Аз мога да кажа че съм доволен от 5ц, основния проблем на старата 5-ца беше че в офиса ми обхвата на ментел е почти липсващ, една две чертички на Е и постоянно получавах смс че някой ме е търсил а телефона е бил извън обхват, както и нуждата понякога да включвам самолетния режим за да го изкарам от зависналото положение и да проведа разговор. Със 5ц обхвата си се същия но разговорите са качествени и няма пропуснати обаждания, а зависванията са история Цитирай
N.Grigorov Публикувано Ноември 30, 2013 Публикувано Ноември 30, 2013 Днес ходих до Мтел във Гранд Мол Варна и казаха, че няма смисъл да се обикаля, щяло да има чак след 20-ти Декември.. Цитирай
mishellbg Публикувано Ноември 30, 2013 Публикувано Ноември 30, 2013 Здрвейте Нов съм във форума, отскоро собственик на iphone5c. Мигрирам от Android HTC Sensation ползвах го над 2 год. root, всички възможни ROM, ядра и каквото се сетиш. Реших да сменя Android-a с iOS просто защото повече нямаше нищо, което да експериментирам като ОС. Реших следващия ми смартфон да е iphone5c, iphone5s или HTC One. Мога да си позволя всеки от посочените, но умишлено избрах 5C като начало за миграция към iOS. Въпрос на вкус много ясно. С процесора и качествата на 5S съм запознат абсолютно добре и правя разлика Винаги съм сравнявал Аpple телефоните хардуерно с да речем HTC или Samsung като показатели чисто на хартия - явно там ми е грешката. iPhone5C работи в пъти по-добре от същия двуядрен HTC с Android, който го мъча с безброй ядра, ROM-ве и т.н. Не откривам топлата вода явно, но за мен си е изненада. Като размери също iPhon-a специално за мен е перфектен и resolution и чисто хардуерно. Още не мога да свикна, как така нямам file manager да знам всичко къде ми е, как е като разположение на files и т.н. и защо нямам достъп до всичко от всяка APP някак си ми е осакатено. А за батерия просто нямам думи, направо ме изненадва тоя тел. как след толкова тормоз си ми издържа 2 дни Ще допълня още впечатления, идеята ми беше, че iPhone5C е доста добър, макар и софтуерно да не мога да му свикна 13 Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Ноември 30, 2013 Публикувано Ноември 30, 2013 Добре дошъл в "правата вяра",да си го ползваш със здраве Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
matsan Публикувано Декември 1, 2013 Публикувано Декември 1, 2013 (редактирано) Просто не ти трябва file menager за нормално ползване , а и ще свикнеш . Със здраве да си го ползваш! Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Декември 1, 2013 от matsan Цитирай
aserrr Публикувано Декември 1, 2013 Публикувано Декември 1, 2013 Най хубавото на iPhone е операционната система. След време ще го разбереш. Със здраве да го ползваш и да няма повреди. Цитирай
mishellbg Публикувано Декември 1, 2013 Публикувано Декември 1, 2013 Благодаря за доброто посрещане Аз не казвам, че е зле машинката, точно обратното впечатлява ме и все повече го харесвам iPhone-a, наистина като работа няма смисъл да го сравнявам с андроида! 6 Цитирай
Jakkal Публикувано Декември 9, 2013 Публикувано Декември 9, 2013 Нека да похваля и аз моята 5S-ка. Взех я първият ден в който се появиха в Германия. Работи перфектно досега, нямам никакви оплаквания. Ръбовете нямат никакви ожулвания, каквито се появяваха на 5-цата. Само се надявам скоро да се появи jailbreak, че ми липсва понякога. Цитирай
arm11 Публикувано Декември 10, 2013 Публикувано Декември 10, 2013 Време е вече за по-голям екран! 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.