JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Не плюемЕ. Обсъждаме кой какво е копирал, от кого и защо 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Почна да гадаеш. пп: А беше ли? 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Тука сгази лука. iTunes обърна музикалната индустрия с хастара навън. Това е по - голямо постижение от iPhone даже, просто защото телефонът е следствие. Всичко тръгна именно от магазина. Стив наведе ниско музикалната дистрибуторска индустрия. Давам прост пример - при премиерата на Ray of light, кихнах 36$(!!!) за смотан диск. Сега подобна премиера в стор-а е 12-15$. Разликата със сигурност не идва от разходите за печатане на CD. Аз съм му благодарен. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Добре де, дай аналог!? Или вече не съществуват? Цитирай
iPhoneman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 (редактирано) Не винаги копието е по-добро от оригинала, така че... Редактирано Април 15, 2014 от iPhoneman 4 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Все непознати до преди Епъл нововъведения. Познати от десетилетия и неизползваеми. Като покетписи с тъчскрийн и стилус. Или таблет с windows xp Ей голям зор.. Цитирай
adept Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Абе то в тая книга има и как Apple чистосърдечно крадат OS GUI-то на Xerox, ама темата е дълга ... Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Айде пак фурнаджийските лопати. Нали говорехме за копиране и оригинали? Ква фурнаджийска лопата бе момък? Покетписито със стилуса ли е оригиналът? Първообразът на съвременния смартфон? Страшно племе са тва ей... Цитирай
adept Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 А кое е "Първообразът на съвременния смартфон" според теб? Цитирай
iPhoneman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Първообразът може да се каже, че е Simon на IBM. След него се нареждат Nokia, BlackBerry и iPhone. Всичко останало бледи копиета, които ще се изгубят в Историята. Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 А кое е "Първообразът на съвременния смартфон" според теб? По-горе има картинки: http://bgiphone.com/topic/27545-google-никога-не-сме-копирали-функциите-на-iphone-за-android/#entry224189 Цитирай
iPhoneman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 iPhone е за мъже и за мъжки момичета За останалите нежни половинки от двата пола имат избер между много гоуеми кифлофони. Цитирай
adept Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 @iPhoneman: Грешиш за съжаление или по-скоро разбра въпроса ми буквално. Да се каже, че Simon е на IBM е същото да се каже, че ти си син само на баща ти ... BellSouth със сигурност ще ти се разсърдят. Та по въпроса, Simon е първият смартфон, но не и "Първообразът на съвременния смартфон", затова го бях оградил с кавички. @JVV: Мммм дали? Преди около 10-тина години имах еднo HTC Magician с Windows Mobile 2003 ... Touch Screen (не MultiTouch разбира се, но все пак Touch ...), с камера, интернет ... та по блед спомен му бях инсталирал един Shell и изглеждаше така: без този шел, иконите на приложенията изглеждаха сходно, само че екрана не се плъзгаше хоризонтално (както при шела) а вертикално на долу. При Нокия Комуникатор нещата също бяха не толкова различни... Но да, Стив Джобс твърдеше приживе, че още през 2000-та година е сънувал телефон само с дисплей и това очевидно е достатъчно солидно доказателство да приемем, че всеки краде от "оригиналната" Apple идея Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Верно ли извади WM 2003 със стилус и го сравни с iOS? По какво си приличат според теб? По иконите? Цитирай
adept Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Не зная защо реши и къде видя твърдение кое на кое прилича? Просто попитах, какво според теб е "Първообразът на съвременния смартфон" (как ме кефи тая фраза не е истина просто). Ти ми даде визуални картинки с икони и аз ти дадох такива с надеждата да поразмислиш. След това разбрах, че имаш предвид iPhone като кота нула и вече нямам повече въпроси Цитирай
dedil Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Съпругата ми е фен на Samsung, от миналата седмица е горд собственик на последният им модел и му се кефи страшно, но… още щом видя iPhone 5S каза, че вече чака с нетърпение да види всички тези "неща" в следващия Samsung и… май така и стана Нека погледнем и от една друга гледна точка, а именно, дали всеки двигател с вътрешно горене е копиран от първия такъв? Е, аз мисля, че не. Хубаво е, че някой забелязва нещо, харесва му, вижда в него основа или предпоставка да го надгради или просто да спечели от него и го прави, толкоз. А дали това е законно, допустимо от юридическа гледна точка ще се разбере в съда, защото от морална и чисто човешка критерият е дали и кой дивайс колко се купува от крайния потребител, а и да не забравя на каква цена. 4 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Чичко Стив, лека му пръст, беше рафиниран крадец и си го признаваше. Разликата е, че под негово ръководство, по - скоро заетите(и наетите, и купените) неща ставаха работоспособни и доставяха удоволствие да се ползват. Едно е да наемеш или гепиш нещо и да го претвориш в нещо полезно, съвсем друго е да го направиш само за да ти присъства в портфолиото като бледо копие. Нито iPod е първият плейър, нито iPhone е първият смартфон, но е факт, че работят добре и лично на мен ми е кеф да ги ползвам. П.П. По повод смартфоните като цяло, някой да помни Ericsson R380 или SE P800/P900? Имал съм едновременно Блекбери, Хюлет-Пакард с уиндоус и P900(HP-то го имам все още) и трябва да призная, че използваемо беше само сони-то, което пък се доближава най - много до днешните смартове - изцяло touch UI. За "развитието на андроид" няма да говоря. Почнали са го в началото на 21-ви век, гугъл ги купува след години в застой, почват разработки а-ла Блекбери и стигат до никъде. После Анди Рубин отива в гугъл и се стига до айфон-подобен интерфейс. Собствени идеи ли? Блах. Гугъл прилича на гаражна фирма от Шенцзен в това отношение. 5 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Живко ти имал ли си смартфон преди 2007г? Не нали?Sent from my iPhone using Tapatalk Гошко, нямам идея защо, но съм сигурен, че когато съм се радвал на симбианчето на нокя 6600 и на WM не си знаел що е телефон с цветен дисплей Нали спря да коментираш вече? Дали не е време да спреш с глупавите си детски коментарчета наистина? Цитирай
MMJ Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Айде сега да видим кой от кого краде... Кога са виждали айфоните голям екран... Това си е типично за андроид устройствата, оттам излезе и израза фаблет. Сега като пуснат епъл два модела с големи екрани да твърдим ли, че са откраднали идеята от андроид производителите ? Години наред епъл са стояли около 3.5" То е ясно, че всеки краде от всеки кой по-малко кой повече. Да припомням ли кога епъл пусна нотификейшън бара, страхотна "иновация" позната на андроид потребителите две-три години назад във времето. Пръстовия скенер си е пълен т@шак, не виждам защо хтц и самсунг го сложиха и на техните устройства... за да не останат по-назад... пълна излагация за тях. Да бяха измислили нещо друго което липсва в конкурентните телефони. Всичко се прави за пари и всеки производител гледа топ модела му да съдържа почти всички екстри от конкурентните топ модели. Обзалагам се, че в следващ модел епъл ще сложи инфрачервен порт на айфона. За тези които четат и пишат глупости за андроид телефоните: Как може да си мислите, че даден модел на даден производител струва над 1200лв и лагва. Много е наивно да се сравнява айфон за 1500лв с андроид за 500лв който даже не е среден клас. Цитирай
BulgarianSS Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Само не знам кой би бил такъв слепец,че да твърди нещо различно от това,че Android е една зле изкопирана версия на iOS. Чак се чудя какво толкова спорите За визията пак спора е никакъв-само поглед над снимката по-назад относно преди и след анонсирането на първият iPhone е достатъчно. Градски,HTC One лагва,Samsung S4 лагва -убедил съм се от първа ръка,а са два от топ моделите. П.П. Пръстовият отпечатък е удобен П.П. 2 Бира краят на седмицата? 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Alxx го каза много точно в последния си пост. Всеки може да прецени сам за себе си. За мен най-добрите (и масови) смартфони от 2002 до 2009-2010 бяха Нокиа със Симбиан. След появата на първия iPhone не бих казал, че света тотално се преобърна за 24 часа. Минаха няколко поколения, докато се доизпипат нещата. От 2010 до сега си мисля, че iPhone няма конкурентен модел (погледнат цялостно - софтуер, хардуер, иновативност, поддръжка, гаранционно обслужване). Въпросът кой от кого копира се свежда и до това как го прави - естетично или нагло; в полза на потребителя или в полза на бъдещите си продажби. Темата е дълга и широка и с позиции, колкото езици има. И едните, и другите са прави сами по себе си. 8 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Айде сега да видим кой от кого краде...Кога са виждали айфоните голям екран... Това си е типично за андроид устройствата, оттам излезе и израза фаблет. "Големи екрани" имат и WP телефоните, таблетите и телевизорите. Айде да не патентоваш размер на дисплей. За тези които четат и пишат глупости за андроид телефоните: Как може да си мислите, че даден модел на даден производител струва над 1200лв и лагва. Много е наивно да се сравнява айфон за 1500лв с андроид за 500лв който даже не е среден клас. Андроид е лагав по дизайн. По подразбиране. Без значение колко струва телефонът. Защото е лагава джава виртуална машина с jit компилатор. 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Аз, бих попитал MMJ: а, не е ли наивно, да сравняваш някакъв мижикав, двуядрен 1,4GHz процесор(iPhone 5S) с четири или осем ядрено чудовище с 2,ххGHz? Което "чудовище" накрая излиза обикновенна мишка?! Откажи се да ме убеждаваш колко е надобрял андроид, поради две причини: 1. Мъртвородено недоразумение. Колкото и да го тунинговаш, вроденият дефект винаги ще го прави опашкар. Даже и след УинМо. Тунингован андроид е като грозна жена със силиконови цици. 2. Бледо копие в интерфейс и функции. Обикновенно китайско менте, само по себе си. Единствените, които признавам по отношение на интерфейса и концепцията на фирмата са HTC и senseUI. Имат го твърде отдавна и винаги ще го имат. Те поне имат идентичност, за разлика от някои други фирми, да не посочвам. 7 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Добре щом като не струва, защо 80% от хората ги използват и са доволни? Толкова ли не могат да добавят още 100-200 лв и да си купя Айфон. Не споря, просто питам? Повече ядра инчове и виджети. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.