JVV Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 (редактирано) Как се детронира някой ако не е на трона наистина? Apple решават да има iPod и iTunes и почва да има. Apple решават да има истински използваем смартфон и има смартфони вече седем години. След което таблет и ultrabook. Когато Apple решат почва да има и часовник и истинско NFC плащане. И т.н leaders and followers и не говорим за ядра и инчове. Айде почвайте да хейтите. Редактирано Септември 14, 2014 от JVV 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 Само да спомена, че в Русия дълги години няма официален внос, не съм сигурен и за сегашно време. Руски обаче има, от първия iPhone. Същото важеше за Китай, Индонезия и още куп държави. Български все още липсва. Факт. 2 Цитирай
spgi Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 (редактирано) Apple решават да има истински използваем смартфон и има смартфони вече седем години. Айде почвайте да хейтите. Че съм хейтърски трол си е пълна истина, видно от банята в оня малоумен сайт за хвалби на дървени андройди, мобиле еди кво си, но искам само да ти уточня, че много преди Стив Джобс да представи своя айфон имаше смартфони с ВинМобайл и палмчета, а андроида беше още в задните помисли на някой от прохождащата търсачка .. Гугъл... Това, че някой селяни от нокия 1100 минаха на дръвцето с андроид и му се заклеха във вечна вярност, не значи, че преди това не е имало нищо друго.... Айде сега... само ще напомня, че все още има актуални карти на Томтом за ВинФоне.... Редактирано Септември 14, 2014 от spgi Цитирай
JVV Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 Виждали сме симбиани и wm отдавна и преди да сме предполагали за андроид и ios. Въобще не ги споменавай. Цитирай
dedil Публикувано Септември 14, 2014 Автор Публикувано Септември 14, 2014 adept, вероятно объркването идва от това, че под "най-голям" разбираш брой мобилни абонати, но… в ICT бизнеса критериите за това за други. Не мисля да изпадам в подробности, но много по-важен критерий са приходите (има различни такива), както и различните "видове" печалба и т.н Дори да подходим чисто лаишки то е видно, че Мобилтел с по-малко абонати изкарва по-голям приход и респективно печалба. Прилагам част от фин. отчет на ТА за ½ 2013 г., който е публичен и там ясно се вижда коя компания е с най-големите числа - България, т.е. Мобилтел. Нека не те учудва това, че числата на Австрия са изключително високи, спрямо другите държави, в които има бизнес ТА, просто "майката" акумилира по различни начини финанси от всички. Това, което е редно да се отбележи, че позицията на Мтел я прави уникална, това имах предвид. Разбира се няма начин да не се съглася, че всяка една група "окрупнява" поръчките си и не само към Apple. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 (редактирано) Доста източно-европейски страни също имат превод на менюто на техния си език. И не само.. Страни като Хърватска, Чехия, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Турция и Украйна имат както локализация, така и функцията "диктуване". Доста от тях имат и търсене на обекти в Maps. Защо греещите лагващи Андроиди за по 200 лв. могат да имат меню на Български, гласово търсене на Български, диктуване на Български, a Apple вече 7 години не искат поне един превод на OS-a да направят? Това, че неофициално или полуофициално телефона им се продава в България и имало малко продажби защо да е от особено значение, след като 100% имат информация от логове колко iDevices в света са настроени с Region Format: Bulgaria? A и iPhone не е единственото устройство с iOS. А iPad, iPod? Не вярвам продажбите на всички iOS устройства да са толкова малки спрямо населението на страната.. Дори и да не обръщат внимание на страни с население по-малко от Х, именно информацията за това на колко устройства е зададена България за регион трябва да е от значение. Към никой от тук присъстващите не се обръщам директно, а по-скоро към Епъл И да, писал съм им не веднъж и два пъти за тези неща. Имаше даже едно време дружно пращане на фийдбек от потребителите на форума. И още нещо. Не съм умрял за БГ меню. Дори да имаше възможност, пак щях да си го ползвам на английски, но въпросът е принципен. Малко ли пари им наливаме, че да не направят поне това? Явно не са толкова като на комшите от Румъния... Редактирано Септември 14, 2014 от DreamcatcheR 4 Цитирай
adept Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 Което само би трябвало да ти говори какви изедници са МТел. Както и да е, не си ме разбрал правилно като казах 3то място. Имах предвид гледната точка на Apple. Apple се вълнува от броя на абонатите, тоест колко са потенциалните клиенти, които биха си закупили iPhone, а не с колко ТА ги е одрала локално. Между другото, любопитен е и факта, че в Австрия, ТА е оператора, който последен предлага iPhone, обикновенно около месец след конкуренцията Цитирай
dedil Публикувано Септември 14, 2014 Автор Публикувано Септември 14, 2014 Само да спомена, че в Русия дълги години няма официален внос, не съм сигурен и за сегашно време. Руски обаче има, от първия iPhone. Същото важеше за Китай, Индонезия и още куп държави. Български все още липсва. Факт. … но въпросът е принципен. Малко ли пари им наливаме, че да не направят поне това? Явно не са толкова като на комшите от Румъния... Русия вече има, нямам спомен от кога и дали за сефте, но iPhone се предлага на официалния сайт Apple и за руския пазар, при това в местна валута - рубли. А нас… е, няма ни в статистиката, дори и превод на сайта им за новия дивайс няма, а не коства нищо. Затова и предполагам, че е политика. А ние чакаме БГ меню за 8-та... Цитирай
adept Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 предварително се извинявам за оффтопика, но тъй като имам лични отношения с ТА не мога да го подмина ... dedil, току що се загледах в отчета, който си представил ... малко по-различен е от този, който аз имам (в смисъл този не е разбит подробно), но дори и в него е видно, че Мтел все пак е 3-ти Обърни по-специално внимание на частта - печалба преди данъците, както и на оперативната печалба, добави към това 4180 абоната срещу 4950 за Беларус и 5700 за Австрия, както и огромните амортизационни отчисления на база оперативна печалба на МТел. Цитирай
Severus Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Нов рекорд! Над 4млн продажби за първите 24часа! Два пъти повече от предишния рекорд! Пожелавам весел уикенд на хейтърите и любителите на лага и пластмасата! ) http://www.macrumors.com/2014/09/15/preorders-iphone-6/ 9 Цитирай
dedil Публикувано Септември 15, 2014 Автор Публикувано Септември 15, 2014 ... adept, нека продължим на лична по този въпрос Не само, че е извън темата, а не вярвам и накой да се интересува. Цитирай
BulgarianSS Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Нов рекорд! Над 4млн продажби за първите 24часа! Два пъти повече от предишния рекорд! Пожелавам весел уикенд на хейтърите и любителите на лага и пластмасата! ) http://www.macrumors...rders-iphone-6/ Мисля,че това трябва да сложи край на тази тема Честит им рекорд. Цитирай
dedil Публикувано Септември 15, 2014 Автор Публикувано Септември 15, 2014 … не, че казаното от Severus има нещо общо с темата. Цитирай
Grievous Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Как да няма. Нали големия екран е причината за сваляне на "краля"? Вие го казвате по-горе. Ето още едно много интересно изказване: http://m.hicomm.bg/view?id=37438 3 Цитирай
Severus Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 … не, че казаното от Severus има нещо общо с темата. Има поне 4млн общи неща )) 2 Цитирай
dedil Публикувано Септември 15, 2014 Автор Публикувано Септември 15, 2014 Severus, ако следвам твоята логика, продалият повече е по-… иновативен. Има една много неизвестна компания в АмерикатА, която е базирана много близко до централата на Apple - Tesla, има и една друга - МОсквич, която не съществува от много години. Мислиш ли, че факта, че първата няма да може да направи никога повече продажби от втората прави АЗЛК -то мноооого по-иновативната от двете? Не смятам, че критерият за пазарна реализация, които цитираш във връзка с темата мястото му е тук. Бравос на пичовете от Apple, разбира се! 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Ако Tesla и Москвич са на една цена дали нямаше да е различна сметка ти? Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
s0urce Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 И... в крайна сметка всички ще си купят iPhone а който не може ще си купи Samsung и ще има да пуска обяви за Бартери с iPhone така че говорете си 5 Цитирай
dedil Публикувано Септември 15, 2014 Автор Публикувано Септември 15, 2014 johnnybravo, именно това исках да покажа с примера си, че числата, които са посочени горе нямат нищо общо с "иновации". В интерес на истината, ако се замислим и съпоставим цените, както казваш, даже на Москвата ще излезе къде-къде по-висока от тази на другото возило… но пак казвам - нищо общо с темата. … Ето още едно много интересно изказване: … Grievous, това, което прочетох ми допадна много, кратко, точно и… право в сърцето конкуренцията! Умеят ги тези неща, ейййй... Цитирай
Severus Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 @dedil Първо: Москвичът не е продаван в пазарна среда, тоест примерът е неподходящ. Второ: Определението за иновация е:"Иновацията е въвеждане в употреба на някакъв нов или значително подобрен продукт (стока или услуга) или производствен процес, на нов метод за маркетинг или на нов организационен метод в търговската практика, организацията на работните места или външните връзки, които създават пазарни предимства и при това повишават конкурентоспособността на фирмите" Извод: Новата шестица е супер иновативна, затова потребителите го искат толкова много. И продуктът следва да се разглежда в неговата цялост. Дизайн, желязо, ОС + допълнителни услуги. Цитирай
AresP Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Усещам как само след 2-3 месеца всички ще бъдат щастливи...една част ще са получили това за което са мечтали,а другите-че имат две ядра повече ... Цитирай
JVV Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 (редактирано) Детронираните копирали размер? http://www.cultofmac.com/295911/samsungs-latest-ad-cries-apple-copying/ Редактирано Септември 15, 2014 от JVV 1 Цитирай
JVV Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Очаквайте още отчаяни хейтърски рекламки. Момченцата са толкова притиснати в ъгъла, че почнаха дисплеи по ръбовете на телефоните да слагат. Очаквам дисплей, скрит в 3.5мм жака на слушалките и 9 инчов ноте5 с 24 ядра. Цитирай
Severus Публикувано Септември 15, 2014 Публикувано Септември 15, 2014 Този дисплей по ръба и мен много ме кефи Доста малоумно ми се вижда, освен ако не е нещо иновативно 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.