Alxx® Публикувано Октомври 21, 2014 Публикувано Октомври 21, 2014 Е, слънцето все някога ще огрее кучия г*з...както се казваше в един филм. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 21, 2014 Публикувано Октомври 21, 2014 Във Фантастико работят с безконтактни, ама искат пак ПИН да въвеждаш.. Абе българска работа В САЩ с всяка карта (дори дебитна) като пазаруваш в магазин, само я swipe-ват и ти я връщат. ПИН изобщо не съм въвеждал.. Сигурно си има някакво ограничение и за суми над Х се изисква. Ама защо и тук не го направят така? То с карта в супера става по-бавно и неудобно, отколкото кеш, а уж това е целта... Цитирай
profusion Публикувано Октомври 21, 2014 Автор Публикувано Октомври 21, 2014 Има лимит без пин 25лв Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 22, 2014 Публикувано Октомври 22, 2014 Аз всеки път си въвеждам, ако ще за кафе да е. Цитирай
dedil Публикувано Октомври 22, 2014 Публикувано Октомври 22, 2014 Работят и през Safari на телефона/таблета - аз така ги ползвам Нека да попитам все пак, казваш, че можеш да банкираш пълноценно през Safari, като браузера е качен върху OS? Т.е., можеш да нареждаш плащания, освен да си зяпаш в акаунта (това го може през всеки браузер)? Цитирай
cvalio Публикувано Октомври 22, 2014 Публикувано Октомври 22, 2014 Да - единствено не са възможни касови операции. Цитирай
bobolino Публикувано Октомври 22, 2014 Публикувано Октомври 22, 2014 (редактирано) MyFibank го има като приложение в app Store, и е само информативно. Отделно може да се достъпят и от Сафари, MyFibank с възможност за плащане на комунални сметки. И e-fibank с възможност за активно банкиране, но с употребата на Token устойство. п.п. Сега видях че колегата по горе е пояснил за Токена. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Октомври 22, 2014 от bobolino Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 23, 2014 Публикувано Октомври 23, 2014 Gogi, @cvalio какво мислиш, че работи и къде? 1 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 27, 2014 Автор Публикувано Октомври 27, 2014 Има ли такова животно някъде като сметка+карта без месечна такса? Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 27, 2014 Публикувано Октомври 27, 2014 В Бълария такова чудо нема Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 27, 2014 Публикувано Октомври 27, 2014 Аз имам карта без такса в пиб, ама е издавана от МО. Може от това да е Цитирай
profusion Публикувано Октомври 27, 2014 Автор Публикувано Октомври 27, 2014 (редактирано) А сметката вързана към картата колко и е поддръжката? в ПИБ: издаване на дебитна карта VISA Electron безплатно водене на картова сметка 0.50 лв. на месец Да разбирам ли, че сметка и карта ще е само 50ст на месец? Редактирано Октомври 27, 2014 от profusion Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 27, 2014 Публикувано Октомври 27, 2014 Както споменах, моята е военна и нямам такса. Не знам за другите. Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 28, 2014 Публикувано Октомври 28, 2014 Точно така е @profusion. Цитирай
imanev Публикувано Ноември 3, 2014 Публикувано Ноември 3, 2014 Има ли такова животно някъде като сметка+карта без месечна такса? Аз имам дебитна карта + сметка в булбанк. Плащам 2 лв. на месец, но какво получавам: Със сметката оперирам през мобилното им банкиране, което според мен е най-доброто към момента на пазара. Картата е без такси към всички банкомати и ПОС, без значение на коя банка са. В Европа е без такса на банкомати на Уникредит и без такса на ПОС. Имам право на три безплатни автоматични преводи към други банки на месец, например за комунални. Аз съм си закачил два кредита от други банки и всеки месец ми превеждат автоматично вноските, безплатно. А сметката вързана към картата колко и е поддръжката?в ПИБ: издаване на дебитна карта VISA Electron безплатно водене на картова сметка 0.50 лв. на месец Да разбирам ли, че сметка и карта ще е само 50ст на месец? Щом имаш карта, имаш и сметка, обаче не винаги можеш да оперираш със сметката, като обикновена разплащателна. Обикновено по картова сметка можеш да получаваш, но не и да нареждаш от нея. Но ПИБ са добри и ако питаш, ще намерят какво да ти предложат, максимално близко до това от което имаш нужда. Цитирай
imanev Публикувано Ноември 8, 2014 Публикувано Ноември 8, 2014 (редактирано) Онзи ден си открих фирмена сметка в ПИБ и повдигнах въпроса за онлайн и мобилно банкиране. Решението им е с токен, който струва 28 лева и генерира 10 000 кода, тоест имаш 10 000 входа. Нямат приложение, но през Сафари можеш да извършваш нареждания и от мобилния, ползвайки токена. Токена можеш да го закачиш на ключодържателя си. Ходих и в Булбанк и най-странното за мен беше, че не можеш да им ползваш мобилното приложение като физическо и юридическо лице едновремено. Мацката направо ми каза, че трябва да си взема още един телефон, при което онемях ;-) и отидох в ПИБ. Отделно в ПИБ ми предожиха 3 лв месечна такса срещу 16 лв в Булбанк, за едни и същи условия. Редактирано Ноември 8, 2014 от imanev Цитирай
algor Публикувано Ноември 8, 2014 Публикувано Ноември 8, 2014 Колега, всичко е въпрос на вкус и на сметка. За мен банкирането в ПИБ е в милиони пъти по-сложно и неразбираемо, отколкото в Булбанк, но не мисля това е темата. Невъзможното банкиране на два акаунта от един телефон е свързано само и единствено със сигурността. В ПИБ можеш първо защото е през браузер, а не през приложение и второ заради токена. Относно таксата - да, давам 16 лева, но имам 55 превода без такса, независимо дали са към същата банка или към друга. Чак след това започва таксуването. Ти имаш ли такса при превод? пп. Последно - за мен двете банки НЕ предлагат едни и същи условия или поне за моите нужди условията са различни. Което е нормално, разбира се. 1 Цитирай
iHustle Публикувано Ноември 10, 2014 Публикувано Ноември 10, 2014 (редактирано) И какво е това приложение на ФИБанк и защо не го виждам в апп стора? Единственото, което намира е https://itunes.apple...d592998208?mt=8 Изглежда трябваше да минат още няколко минути за да излезне и при мен. Интересно как скачат от версия 1.0.5 на 2.2.2 Първи впечатления - пипнали са го, някои неща изглеждат по-готино. Разглеждането на сметките и отчети е по-раздвижено и по-детайлно. Има разни бъгчета от сорта на - от профила когато излезнат опциите за избор на снимка и каквото и да избереш ти отваря снимките от телефона. Има и някои текстове, които са на английски. Но това, което наистина не ми хареса е, че всеки пък като включвам прилжението на ново трябва да влезна с целият си профил. В предишните версии тази информация се помнеше и чак когато искаш да си видиш сметките те пита за някакъв код (който също не работеше перфектно). Да не говорим, че можеше и TouchID-то да го сложат. Има подобрения, но има какво още да се желае. Редактирано Ноември 10, 2014 от iHustle Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 10, 2014 Публикувано Ноември 10, 2014 От настройките може да зададеш да помни поне името. Цитирай
iHustle Публикувано Ноември 11, 2014 Публикувано Ноември 11, 2014 Не става...почва да върти логото на ФИБ и така си стои с минути. Цитирай
dedil Публикувано Ноември 11, 2014 Публикувано Ноември 11, 2014 Това, което ме втрещява е, че отново не може да се работи през това приложение, ако си корпоративен клиент! Каква е разликата? А, за логика дори няма да се опитвам да налучкам, какво имат предвид... Цитирай
Stanev Публикувано Ноември 11, 2014 Публикувано Ноември 11, 2014 Може да се ползва и фирмени сметки, но първо трябва да се отиде до някои от офисите им. Днес говорих по телефон и ми казаха, че трябва се активират сметките след проверка на спесимен. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.