Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Android Lollipop забива по-малко от iOS 8 - дискусия


Alxx®

Recommended Posts

Android Lollipop е малко по-стабилна операционна система от конкурента iOS 8, твърди нов доклад.Той е изготвен от Crittercism и разкрива, че новата версия на мобилната платформа на Google крашва само в 2 процента от случаите, което е с 0.2 процента по-малко от най-новата платформа на Apple.На свой ред iOS 8 забива в 2.2 процента, докато при предната iOS 7 тази стойност е 1.9.Интересно е, че Android Lollipop също се представя по-добре от предходните версии на тази операционна система. Както KitKat, така и Ice Cream Sandwich крашват 2.6 процента от времето. Въпреки това, и двете актуални операционни системи имаха своите проблеми, що се отнася до стабилността им. Когато се появи най-напред, iOS 8 бе известна със своите бъгове, нестабилност и лошо цялостно представяне, докато Android Lollipop накара доста потребители да се оплакват от проблеми, които преди това са нямали.Crittercism обяснява нестабилността при Android с това, че платформата по принцип е по-фрагментирана и е по-трудно да се оптимизира за всяко индивидуално устройство. На свой ред, iOS се представя относително добре при iPhone 6 и 6 Plus, но създава проблеми на собствениците на по-стари i-устройства, тъй като Apple я е оптимизирала най-вече за новите модели.Трябва да припомним, че Android Lollipop е инсталирана на доста по-малък брой мобилни устройства, отколкото iOS 8. В момента тя се намира само на 1.6 процента от активните смартфони, докато през последното тримесечие Apple продаде 74.5 милиона нови iPhone апарата, всички от които работят с iOS 8.

Източник: kaldata.com

Не знам, откога визуалните гличове се наричат забиване на системата? Аз съм със "старо"' устройство(както и всички около мен) и нямам такива наблюдения. За разлика от това, се обзаложих с клиент на сервиза, че с новото си жалъски ес5 хАктиф(мина от 4S на такова) ще изкара месец максимум. Дойде след 5(ПЕТ) дни побеснял и искаше да му тества IP67 защитата в плочките. :tooth:

P.S. Мислех да изкоментирам подчертаното, ама се отказах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това не ми се вярва -ма карай :D

То всяка им версия е УЖ все по-добра,но накрая всяка седмица RESET.

crash Log aLogCat.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ела да ви запозная, иде реч за сериозен човек на години, не малолетно фенче.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Странно, но коментарите на потребители говорят точно обратното, хората масово се връщат към KitKat. Явно това е поредната платена кампания, не съм го разглеждала лично, но силно ме съмнява да е нещо блестящо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега съм всеки ден в София на Цариградско -правим вътрешно покритие на мобилките ,ще намеря време да пием по кафе :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз се опитах да подразня с тази статия едни РОБО пичове , така да се каже да ми се нахвърлят като чакали на мърша, ма си мълчат нещо !

P.S

@Alexx, на това много се смях - """ искаше да му тества IP67 защитата в плочките.""" :biggrin:

Редактирано от kaizersoze
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От край време се знае, че андроид ОС е недоизкусурена. Главния проблем в тази ОС е отворения й код, прави я слаба и несполучлива. Всеки който може да инсталира игра на уиндоус, може да създаде и приложение за андроид. 2010г си купих първия андроид телефон, а именно HTC Tattoo. Вярно, работеше доста по-добре от симбиан (понеже тогава изобщо не знаех за съществуването на iPhone и iOS) и така до 6-ия месец, наложи се да го сменя.. защото вече беше стар. След това излезе HTC Desire, уауу.. 1kHz процесор и ала бала, купих го и него. След още 7-8 месеца и той остаря. Казаха, че спират поддръжката, понеже не можел да захрани новия андроид. Сменихме го и него, купих HTC Desire HD, предполагам се досещате какво се случи след още 7-8 месеца. Тогава вече ми писна на ......... .

Купих iPhone, но и той не ми хареса. На първия месец още го бях пуснал по борсите, че дори и в борсата тук. Тогава един приятел, ползващ iPhone от дълги години ми каза следното "Дидо, ще направиш грешка! Ползвай го още няколко месеца и свали обявите, после ще ми благодариш". Понеже му вярвах на пича, викам чакай.. може пък да е прав. След 3-4 месеца вече не щях да чуя за андроид. Лесно се свиква с това да не ти се рестартира телефона сам, да не ти крашват приложенията и още ред други глезотиики. Вярно.. нямах мъръ тройки, но се свиква. Сега като се замисля, когато ползвах андроид, съм дал около 3 бона за 3 телефона с тази ос, в рамките на 1г и половина (горе долу). От 2011г ползвам iPhone, и също съм дал приблизително толкова, но за 2 телефона и все още съм с втория си iPhone (5s). Каква е равносметката? С андроидите, на всеки няколко месеца трябваше да съм с нов телефон, защото вече беше стар, на някой даже спираха и поддръжката, самата ОС беше под всякаква критика, въпреки възможностите които имаше. От както имам iPhone обаче.. не мога да се оплача! Ъпдейтите си вървят, приложенията в 98% от случаите си работят коректно, и най важното! Когато набирам някой.. не ми казва "За съжаление спря".

С годините си мислих, че ще оптимизират андроида, но за съжаление не се оказах прав. Всички заложиха на мощен хардуер, и оставиха андроида да потъне. Защото на андроид смартфоните не им е нужен мощен хардуер, Apple го доказаха с техните телефони, нужен е по надежден код в дроида и може би повече ограничения. Трябваше да избегнат синдрома "подай г*з" но те решиха да си мерят ....... с Apple и iPhone. Е, 2015г сме, картите са на масата и мисля, че жужъл спуснаха знамето на половина, че да не кажа, че тръгнаха по пътя на симбиан. Ако се окажа прав, може би до 5г или малко повече, андроид ще е мит. Както обичам да казвам.. "не ходи за мечки в гората с вилица". :smile:

П.С.

А най-много ме радват като кажат "Ама те андроидите вече не циклят като преди" :) . Странно защо, но повечето андроид юзъри си мислят, че те ползват някакъв по-различен андроид от този във всички смартфони с тази ос. Аз на това му казвам "маймунски синдром" заблуждаваш останалите, че ти вече не си котарак, ти си геврек. :tooth: /by Alf..

Редактирано от negozanimavai
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Главния проблем в тази ОС е отворения й код, прави я слаба и несполучлива.

По-голяма глупост от това не бях чел (образно казано).

Относно статията, Crittercism са компания, която следи за крашове на приложения, не на операционни системи доколкото ми е известно. От тук мога да предположа, че статията е поредният опит да се пише за технологии от хора, които са много далече от тези неща. И наистина, последното изречение е доста ключово - в момента има една шепа устройства, които работят с Lollipop, при това все high-end devices. Когато всичките китайски и индийски компании почнат да слагат в зрънчовците Lollipop устройства, броят на крашващите приложения ще се увеличи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, със сигурност не крашва. Moto G 2014 работи отвратително с 5.0 момичето се чуди как да го върне на 4.4.х

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Килерчо, 4г вече чета подобни мнения. Глупостта не се крие в отворения код на тази ОС, защото е точно така както съм го написал. Глупостта е само в твоята глава и на още една шепа хора, спецове по всичко. Препоръчвам ти да прочетеш как е изградена андроид, и разбира се да не забравиш да хвърлиш едно око на фрагментацията в тази ОС, но за теб.. Най-вероятно и това ще е глупост. Туко виж си написал нова глава в историята на дроидите. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:smile:

gorgior

Не се обиждай, ти и колегата ти, но не мислите ли и двамата, че понякога.. просто приличате на едни дървени философи?

В 80% от мненията ви, едни голи приказки, цитиращи някакви неща от някакви статии, без никаква фактология.

Ще ти кажа защо нивото ми е ниско според вас. Прекалено много време отделяте на личното си его, да покажете на всички останали колко разбирате. Само че.. от мен да знаете, нивото ви е точно толкова, колкото искате да знаете и научите. Философията е несъвместима с подобен тип технология, като смартфоните. Ако искате да сте точни в изказванията си, пишете нещата с факти. Не ми обяснявайте за нивата си, че от такива като вас.. всеки ден глава ме боли.

Въпроса ми е следния. Защо според вас 5г вече, андроид не успяха да оправят: лага, крашовете и ред други проблеми свързани с устройствата ползващи тази ОС?

Според мен, отговора е много прост и то без да съм на вашето "ниво".

Гугъл създадоха една ОС с отворен код, предложиха я на всички и да, тя стана масова, защото има почти неограничени възможности.

Производителите започнаха да тъпчат смартфоните с безумен хардуер мислейки, че това ще реши проблема с лага и сривовете в системата.

Вече сме 2015г, лага и сривовете в системата си седят там, значи къде е проблема?

Никой няма вина, че гугъл ги мързи или не намират начин да си оправят андроида, също така никой не им е виновен, че Станчо, Панчо и Ганчо... решили да правят калпави приложения и те крашват. А защо крашват? Защото гугъл пускат кьораво и сакато в магазина им за приложения. Пускат ги, защото отново ще си мерим ..... с Apple, в кой стор ще има повече приложения. Е, чудесно.. в единия винаги ще има повече, но е по-важно колко от тях работят коректно и са написани кадърно.

Apple, вече почти 3г показват, как един телефон с 1kHz и 1г рам върши двойно по бързо всичко, от колкото андроид с 8 ядра и 4г рам. За това ти казвам, че нивото ви на познание бледнее пред фактите. Това е от мен. :smile:

Редактирано от negozanimavai
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

защото отново ще си мерим ..... с Apple, в кой стор ще има повече приложения.

Те па едни приложения - като махнеш прословутите им Launcher -и , анимирани тапети и игрици, ще им останат колкото в магазина на BlackBerry !

Редактирано от kaizersoze
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дребнави спорове с дребнави аргументи, поднесени толкуз дребнаво, че не ги виждаме дори (повечето хора, поне) и не взимаме участие тук.

Колко пъти да ви обяснявам как се решават такива спорове - в кръчмата, на масата при бате Гоце.

Слагам ви на масата Сони Z3 dual, Моторола и 6+.

Отваряме 20 еднакви приложения, които съм купил и за едната ОС и за другата и сами ще се убедите колко по-добре са написани 90% от приложенията за IOS, с колко повече опции, по-богато меню и възможности за избор и т.н.

Ще видите как батерията на андроидския флагман как се държи при цъкане 10 минути в дадено приложение и как батерията на 6+ не мърда изобщо и...

А бе много неща ще видите.

В заключение да кажа, че и андроида си има своите предимства, разбира се и не може така с лека ръка да се пише по форумите кой какъв, как и защо.

На тежка маса с бяла покривка се пише история, лейдис енд джентлемен.

Пораснете и го разберете това.

Мерси! :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

gorgior

Не виждам да съм написал някъде, че моя избор е по-добър от този на дурги потребители с андроид ОС. Ставаше дума за недостатъци, а ти започна да ми говориш за нивото на Килерчо. Момчето може да разбира, но това не значи, че всички други пасем трева.

Мнението ми за андроид базираните телефони е такова, и няма да го променя.

А аз с такива в кръчма не сядам!

Тоест, всеки който не е на твоето мнение, не е достоен да седне до теб? Не дей така.. ще го приема лично. :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така или иначе осрахте темата... скоро няма ли да се посъберем?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не просто сядам с хора, които имат мнение, знаят какво говорят, а не са си навили нещо на пръста. Спирам да ти обръщам внимание защотото не го заслужаваш!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аха.. сега загубих и вниманието ти, сложен човек си ти. :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В 80% от мненията ви, едни голи приказки, цитиращи някакви неща от някакви статии, без никаква фактология.

Каква фактология вкарваш ти в мненията си? Доколко си запознат с понятието софтуер с отворен код, че изказваш твърдения как това е най-големият проблем на дадена операционна система? И защо цитатите от статии не са "фактология", а личните виждания, които ти излагаш са?

Както и да е, не твърдя, че съм голям специалист по всичко, но съм ползвал немалко проекти с отворен код и смея да твърдя, че много от тях са по-добри от еквивалентните им решения със затворен код. Много компании, включително Apple и Microsoft виждат предимствата на софтуера с отворен код и отварят все повече от проектите си. Например, https://github.com/dotnet/core е repository-то, в което се работи по .NET - основният майкоросфтски фреймуърк за писане на Windows/Web, а вече и мобилни приложения. В https://www.webkit.org/building/checkout.html можеш да видиш сорс кода на WebKit - engine-a, който захранва както мобилното, така и декстоп сафари. В https://github.com/freebsd/freebsd можеш да видиш и да подобряваш сорс кода на FreeBSD - основата, върху която стъпва OSX, a после и iOS. Мога да ти давам още много примери, но не мисля, че има смисъл. Надявам се тези линкове са били достатъчно "фактологични" за теб за да мога да подкрепя тезата си, че отвореният код не е проблемът на който и да е софтуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой каза събиране ? Айде казвайте кога и къде ще се събирате да видя кога да си пусна отпуска :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ЕЙ -пак го откарахте на "Android VS iOS" -дъвканата дъвка е без сок,а без сок няма интерес ;).

Хайде сега ако някой е тествал новата "захарна близалка" да сподели :)

Аз лично не съм очарован от нея -видях я и тествах "бета" на "Oneplus one" и не съм съгласен че ще бъде по-бърза от iOS ,но това е мое мнение,все пак куп разработчици работят по това и може би ще дойде времето когато това ще се случи, и то няма да бъде изненада, а закъснение от GOOGLE.

Но да не забравяме факта че всяка масова OS винаги е по уязвима от останалите -факти колко щеш :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква фактология вкарваш ти в мненията си? Доколко си запознат с понятието софтуер с отворен код, че изказваш твърдения как това е най-големият проблем на дадена операционна система? И защо цитатите от статии не са "фактология", а личните виждания, които ти излагаш са?

Както и да е, не твърдя, че съм голям специалист по всичко, но съм ползвал немалко проекти с отворен код и смея да твърдя, че много от тях са по-добри от еквивалентните им решения със затворен код. Много компании, включително Apple и Microsoft виждат предимствата на софтуера с отворен код и отварят все повече от проектите си. Например, https://github.com/dotnet/core е repository-то, в което се работи по .NET - основният майкоросфтски фреймуърк за писане на Windows/Web, а вече и мобилни приложения. В https://www.webkit.o...g/checkout.html можеш да видиш сорс кода на WebKit - engine-a, който захранва както мобилното, така и декстоп сафари. В https://github.com/freebsd/freebsd можеш да видиш и да подобряваш сорс кода на FreeBSD - основата, върху която стъпва OSX, a после и iOS. Мога да ти давам още много примери, но не мисля, че има смисъл. Надявам се тези линкове са били достатъчно "фактологични" за теб за да мога да подкрепя тезата си, че отвореният код не е проблемът на който и да е софтуер.

Аз също не твърдя, че съм голям специалист, нито искам да филосоствам. В написаното по-горе виждам факти, които не са свързани по никакъв начин с андроид. От тук нататък.. какво да говорим повече? Да, сигурно си прав за други дистрибуции подобни на андроид с open source, но до тук свършва фактологията. Защото тя се отнася за всичко друго, но не и за андроид! Да речем, че всички останали не са чак толкова разпространени и модифицирани, андроид има 18 796 различни конфигурации на операционната система (това е информация от миналата година. последното тримесечие) ако не ме лъже паметта. Как мислиш, дали подобно число може да се напише срещу думата "стабилност"? Има достаъчно материал изписан в интернет по темата, само трябва да се прочете. Това е единия проблем, ами фрагментацията? Само за миналата година е с около 60% ръст. Ако тази ОС беше написана като хората, това нямаше да са факти а измислици. И пак да се повторя, другия софтуер с отворен код, в случая не ме интересува, говорим за андроид и проблемите му. Щото и аз мога да ти дам примери с положително мнение за нещо което привидно е добро, но от друг ъгъл не е чак толкова добро. Не съм съгласен, че друг софтуер с отворен код, може да обобщи ситуацията при андроид. Това са моите факти, всичко което съм написал е прочетено от източници в интернет. Ако те са излъгали хората по някакъв начин (включително и мен) значи да, нищо не разбирам. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина се уговорим,ще скокна;)Близо ми е;)Аз ще тествам напитките;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...