anych Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 Благодаря ви за съветите. В крайна сметка се спрях на поръчка от България с 2г. гаранция. Не е малко вложението, за да рискувам да е повредена или да се повреди. Спрях се на BEATLES V 5, което до колкото разбирам отговаря на ILifе V5 (на самия робот пише ILife) - без мокро почистване. Четох за него, че не е много практично и хората не го използват. Има 2 странични четки, сух моп, HEPA филтър и функция да се върне към станцията за зареждане, когато батерията е изтощена, както и функция "график". Резервните части за нея са на доста прилични цени. Мисля, че на този етап нямам нужда от от други екстри. Най-важното за мен е да почиства космите на кучето, а пише, че го прави. Утре трябва да пристигне, реших директно да я взема без тест, въпреки че имаше и такава възможност. Ако има заинтересовани, ще пиша първи впечатления. Бях загледала и iRobot Roomba 616, но се отказах от нея, заради добрите думи на The Shaman за ILifе. А и все още съм скептична, че ще върши добра работа, за това предпочитам да не влагам чак толкова голяма сума. Още веднъж Ви благодаря за хубавата тема, много ми беше полезна Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 Жена ми се роди с нея. Между другото, в Лидл излиза сега някаква на 199 лв. Там поне с гаранцията са бетон! Цитирай
anych Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 Гаранцията е доста добра - 3г, но нещо не ми вдъхва много доверие... Не, че имам все още такъв тип прахосмукачка, но не е ли малко шумна? Цитирай
momchil_g Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 Тази ми се вижда малко глупава, на iLife имат сензори и може да ходят по ъглите. А тази се блъска и завива надясно. Шума го дават около 50 дб. Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 Аз затова не сложих видео на нашата. На видеото шума е адски, но на живо няма такова нещо Цитирай
turganay Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 (редактирано) Относно поръчката от България, за тази цена бих си взел две бройки от Китай, ако едната се развали ще ползвам другата. Редактирано Ноември 17, 2016 от turganay Цитирай
anych Публикувано Ноември 17, 2016 Публикувано Ноември 17, 2016 (редактирано) Няма я ILife PRO V7 , но има PRO V5, мисля че пак е с мокро почистване, по-горе в темата пишеше разликите, май не са толкова големи. Доста мислих, разликата с това, което си избрах от тук е към 120лв и е без мокро почистване. Както казах, четох коментарите на хората и има и оплаквания. Да, преобладават позитивите, но има и негативи. А продавача не отговаря, когато ставало въпрос за рекламации. За това предпочетох да имам 2г гаранция. Ясно е, че и с това трудно се преборва човек в нашата прекрасна държава, но все пак, някак си ми е по-спокойно така. В крайна сметка всеки сам си преценява какво да избере. Яд ме е малко, че трябва да дам повече, пари, като имам избор за по-малко, но пък от друга страна съм по-спокойна така. Редактирано Ноември 17, 2016 от anych Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 18, 2016 Публикувано Ноември 18, 2016 В крайна сметка, важното е да ти върши работа и да се сработите. Другото е вече минало 2 Цитирай
turganay Публикувано Декември 4, 2016 Публикувано Декември 4, 2016 (редактирано) Аз поръчах iLife V5S и вече е у дома след хиляди мъки за доставката му. Работи доста добре, не е шумна, изчисти си стаите страхотно, сега остава да пробвам и с миенето. Въпроса ми е към тези, които ползват такъв тип прахосмукачки от доста време, това ,че роботчето стои непрекъснато на станцията за зареждане, няма ли да намали живота на батерията ? Все пак за мен не е правилно да изключвам станцията от контакта всеки път когато се зареди. п.с. Току що забелязах нещо много глупаво, ако станцията е включена в контакта, роботчето като стигне близо на метър от нея веднага се обръща в друга посока, следователно района около станцията остават не изчистени. Редактирано Декември 4, 2016 от turganay Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 4, 2016 Публикувано Декември 4, 2016 Би трябвало, ако не е изключена, след като зареди да тръгне сама. Нашата и тя е на зарядното когато не работи. Като видя, че е заредила, изключвам зарядното. Цитирай
turganay Публикувано Декември 4, 2016 Публикувано Декември 4, 2016 То май така ще е най- добре, че като е включена станцията не чисти около нея. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 4, 2016 Публикувано Декември 4, 2016 Аз преди месец си взех това за миене на теракота. Sent from my iPhone using Tapatalk Тази я нямаха за тест и взех предният модел, но нямаха навигационен куб за нея. Резултата не ми хареса, защото без кубчето се губи в големи помещения. Ти твоята с еднократните кърпи ли я използваш или с многократни микрофибърни?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
chayanne Публикувано Декември 4, 2016 Автор Публикувано Декември 4, 2016 Многократни. 13 паунда за три подложки. Изплатиха се многократно. Повече от 50 цикъла навъртяха и още ги ползвам. Понякога до три пъти на ден пускам в коридора(малките като се намъкнат с калните обувки... ).На многократните подложки картончето е някаква пластмаса с прикрепено велкро за отлепване на подложката. Тази е без навигационен куб(iAdapt система за ориентация) и няма пропуснато място. Има и виртуална стена интегрирана в устройството. Ако се активира, всичко зад устройството в момента на активацията не се почиства. Всъщност затова се спрях на модела. А и при него е добавена и вибрация на подложката. 20-ина квадрата ги чисти без проблем.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 4, 2016 Публикувано Декември 4, 2016 А слагаш ли препарат в казанчето, защото тези в магазина ми обясниха, че се слага само вода. Еднократните са били напоени с препарат.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
chayanne Публикувано Декември 4, 2016 Автор Публикувано Декември 4, 2016 Точно. И някъде по ръководствата така четох и затова само с вода. В комплекта на машинката имаше 6 бр. еднократни. Изразходвах ги веднага, но сега не виждам разлика от тях и тези за многократна употреба. Мисля да пробвам да ги навлажна с малко препарат някой път, да видя резултата.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 17, 2017 Публикувано Март 17, 2017 След последния ъпдейт, румбата прави карта на помещението, което е изчистено. Белите петна са пропуски, но това в моя случай са маси, шкафове, детска пързалка и детската къща на мъниците.Получила се е доста реална карта на нашият хол.Sent from my iPad using Tapatalk 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Март 18, 2017 Публикувано Март 18, 2017 Е с това вече удари китайчетата в земята. Добра екстричка! Цитирай
chayanne Публикувано Март 18, 2017 Автор Публикувано Март 18, 2017 Корейчетата имат отдавна тази екстра в някои модели. В този ъпдейт има и пуш нотификация при приключване на задачата или възникнал проблем.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
chayanne Публикувано Март 18, 2017 Автор Публикувано Март 18, 2017 Не знам кой. Мой приятел има Самсунг и казва, че може да си гледа карта на почистената площ. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 9, 2017 Публикувано Май 9, 2017 Оглеждам се за роботизирана прахосмукачка. Трябва ми за ламинат и теракот. Килими и домашни любимци няма. Какво ще препоръчате за възможно по-малко пари? Мокрото почистване заслужава ли си общо взето двойната цена? Линкът на Шамана за неговата от Али не бачка.. В емаг мернах 1-2, стават ли?: http://www.emag.bg/prahosmukachka-robot-dirt-devil-spider-17-w-0-27-l-avtonomnost-60-min-baterija-m607/pd/DWGZN2BBM/ http://www.emag.bg/robotizirana-podochistachka-irobot-braava-jet-240-iadapt-2-0-3-programi-bjala-b240040/pd/D72V12BBM/ Тия румби много пари ми се виждат, а за моите нужди май ще е overkill.. Изчетох темата и видях няколко коментара, че в Лидъл и Кауфланд също се намират понякога. Някой да знае в момента дали има нещо подходящо, което да си заслужава? Цитирай
The Shaman Публикувано Май 9, 2017 Публикувано Май 9, 2017 Вече имаме две от посочената по-горе. Истината е, че не използване измиването така, че може да вземеш друг модел. Перфектни са за сравнително малко пари. Предлагат се и в България. Румбата си е Румба, но всичко е въпрос на пари и нужди Цитирай
chayanne Публикувано Май 10, 2017 Автор Публикувано Май 10, 2017 Зависи от квадратурата. До около 30кв. м., Braava Jet на iRobot е много добро решение ако няма едри боклуци, а и е безшумна. Иначе си зимаш една редосеялка за 150-300 лв. и пак става. Аз в офиса съм само с Roomba, но вкъщи ползвам и Braava Jet за коридора и кухнята. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.