Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple започна премахването на ирански приложения от App Store


dessyteneva

Recommended Posts

app-store.jpg

Множество доклади от Иран сочат, че Apple може би е започнала премахването на приложиня на стартъп компании и разработчици от тази държава. Всъщност още през септември миналата година, компанията ограничи в известна степен достъпа до App Store за иранците, като завишаваше периодично някои свои ограничения.

Според технологичния сайт Techrasa, най-голямата иранска услуга за електронна търговия Digikala, която има милиони потребители е трябвало да свали своето приложение от магазина само преди дни. Въпреки, че на територията на държавата няма официален достъп до App Store, много компании регистрираха до сега своите приложения извън нея, за да могат да ги публикуват в магазина на Apple. Digikala използва платежната система Shaparak, която е напълно изолирана от останалите международни система, което на теория не противоречи на правилата на компанията. В допълнение няколко банки в Иран също имат приложения за iOS, които често се използват на смартфоните.

Иранците са луди на тема джаджи и прогнозните продажби в държавата възлизат на 40 милиона, от които 6 милиона се падат на iPhone. Населението е около 82 милиона души, със средна възраст поз 30 години и се твърди, че 100 000 iPhone се внасят контрабандно в страната всеки месец. Очевидно това води и до увеличаване на пазара на услуги и аксесоари, което би могло да е само от полза за Apple.

Въпреки това наложените от Министерството на финансите на САЩ санкции, поставят големи ограничения. Според Tachrasa, Apple е изпратила следното съобщение до иранските разработчици, опитващи се да качат свои приложения в магазина:

Цитат

„За съжаление App Store не е на разположение на територията на Иран. Освен това, приложенията улесняващи сделки на бизнеса и компаниите, установени в страната, са в разрез със санкциите по регламент 31CFR, част 560, който се подкрупя от App Store. Поради тази причина, ние не можем да приемеме кандидатурата ви в момента. Съветваме ви да подадете заявка, след ревизиране на международните търговски закони, за да можем да одобрим това приложение.“

Все още няма официален коментар от страна на компанията, във връзка с тези твърдения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...