Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Пазарна политика, iPhone, Бентли, Ролекс и бат' Неол


The Shaman

Recommended Posts

Здравейте колеги. Темата ми е малко като изказване на лично мнение. Не нападам никой, дори обратното.

Смятам за ненормално настоящето движение на цените на афтър маркет пазара на айфон. Спрямо останалите епъл продукти. Забележете че 4Г се продава на цената на епъл лап топ ?? Какво по дяволите .......

Излезе 4Г а 2Г още се продава за по 300лв. Ясно че за 100лв не си заслужава да го продадеш разбирам ОК, но не го продавай тогава. Ето как смятам аз че трябва да са цените и като цяло нека следваме и политиката на епъл. Излиза нов модел и заема цената на предишната а предишния на по предишния. А именно.

3Г в рамките на 300-400лв, ( а не понеже е бял да е 600лв )

3ГС да е към 500-700лв.

4Г трябва да е около 1000лв.

Какво ще стане, ще го пуснат от глобул на 1200-1300 и тук цените ще станат по ниски за да сме конкурентни на пазара. Ако аз бях копувач, а аз съм. Ще чакам цената да дойде такава каквато я придвиждам, а това ще стане, било то след 2-3 месеца било то края на годината. Ако всички копувачи простестират, тпадането ще стане по бързо.

Всеки иска да вземе максимума при продажбата на нещо което е ползвал. И аз искам да си карам кола 2008 година и 2010 като излезе новия фейслифт да я продам за същите пари за които съм я взел и направо да ми дадат новата ама не става така. Излезе ли нещо от магазина цената пада с 30% веднага, ползвва ли се година цената пада още 50-60-70 процента от състоянието. ТОВА Е ЗАКОН !!!! Не може да си купиш миналата година 3ГС за 1000лв и сега след 1 година да го продаваш за 700-800. Цената му е около 500лв. ПРОУМЕЙТЕ ГО.

Извинявам се за големите букви.

GPower, като си го купил за 1000лв преди 1 година сега ще го продадеш за 500. А и ако си го купил от някой с надценка нормално е да не искаш да му приемеш реалната цена сега и да ти се вижда голяма разликата. За това говоря. Телефон който струва реално 800лв ти го продават за 1000 и ти после му търсиш 800, а трябва да му търсиш 400-500.

Защо като си купих телевизор преди 1 година за 1500лв сега да не взема да го продам за 1000.......оо не мога защото в техномаркет същия го дават като стар модел седял на щанда за 500лв.

Купи си нова кола за 30000, направи и 60 000км за 1 година и искай да я продадеш за 25 000...... да ама не. Други примери да ти давам ли ? Например с храна ??? Или дрехи ? Имам едни мн яки дънки, носил съм ги само 2-3 месеца. Взех ги за 200лв давам ти ги за 150 навит ?

Това че има хора кито са готови да дадат 1500лв за Айфон щото ги имат не значи че трябва те да определят пазара. Има и хора които могат да си купят и портокали и 50лв кг да са ама не виждам портокалите да са по 50лв килото. Или с дрехите същото, както и с телевизорите и колите и каквото и да било. Самсунг като пуснат нов телевизор и минат няколко месеца не го държат още на първата цена.

:):tooth::D:tooth:;):tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хаха. До някъде и аз съм съгласен с поста на колегата, хахаха. Неможе телефон ползван една година да се продава с 100-200 лв по-малко, отколкото е цената му като нов. Не е важно за колко е купен, а каква му е реалната цена в момента. Жив пример е раздела купувам-продавам където Iphone 3GS ФО и нов е 970лв, а ползван 1 година под 750 няма. Все пак всеки има правото да определя каквато си цена иска. Аз лично имам 2G и в момента и за 500 лв няма да го продам.Причината - като знам, че сам дал 1500лв навремето и 500 са ми малко, да не говорим, че варвят по 200-300лв маскимум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... "За бога братя - не купувайте" :):tooth::D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе вие луди ли сте?? Не можело!!! Всичко може, като не ти изнася се изнасяй :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Неол, само ще ти кажа, че и ти като Нецов сте доста глуповати, а той претендира за голям бизнесмен, продава имоти и прочие. Цената не се определя от желанието на купувача, защото то винаги е желание да купи евтино, ако може на безценица, но пък да е най-доброто. За българите това важи двойно. Та цената се определя само по един основен показател - търсене/предлагане. След като има търсене за даден продукт на висока цена, само малоумник би я свалил. А какви са вашите желания и мокри сънища - малко хора ги вълнуват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак пълни глупости.

ама никой разумен човек, не би купил нещо на супер цена, като дадено нещо е двойно по-евтино реално
Реалната цена се определя само и единствено от пазара, а не от твоите или моите виждания.
Имах предвид, че съм съгласен с него, не, че цените са високи - а че като излезе от магазина - 30% надолу веднага е цената
Поредната тъпотия. Говориш като някакъв бакшиш с малоумни клишета. Сега само кажи, че има само 2 коли - Мерцедес и всички останали. Ами ако си купя диамант или картина, пак ли като изляза от магазина и им пада цената с 30%?
Всеки, който сам се бори с кризата в момента и с пот си изкарва парите, знае цената им и разбира се, ще иска да купи нещо, възможно най-евтино
Тук рецептата е много проста - купуваш си това, което ти е по джоба и само цъкаш с език като видиш някой с iPhone, Бентли и Ролекс. Научете се, че луксозния пазар не е създаден за всеки и си стойте във вашия гьол. Комунизма си отиде и вече не сме еднакво бедни. Сега има и много богати (предимно бивши комунисти :D )

Почвайте да мислите малко по-разчупено, момчета, че се превърнахме в държавата на батовете. Ще ти викам бат' Неол, вече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и никой не се оплаква, че чичо Джобс продава Iphone 4 за средно 600 евро, след като направата му струва не повече от 200. Както се казва, балъка не е този, който продава, а този който купува :D .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щях да пиша, че оспамихме темата, но определени постове наистина са си за тук :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Неол, някои модели автомобили, още с излизането от магазина са по-скъпи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бугати Вйрон, някои модели на Ферари, Макларън Ф1 са автомобили, на които цената се вдига след излизането от магазина. Явно не мога да променя дървеното ти мислене, та няма и да опитвам повече. А вместо iPhone, да си беше купил телефон за 200 лв., а с останалите пари можеше да вземеш нещо на детето или да му направиш влог за бъдещето образование. И ти си от тези българи, дето цитираш по-горе. На гол гъз чифте пищови. Просто ценностната система на българина е дълбоко сбъркана. Колата и вещите са много по-важни от самоусъвършенстването, образованието, книгите и прочие. И затова ще въздишаме по пустия Запад. Там, обаче, луксозните вещи не са притежавани от всеки. И да, iPhone е луксозна вещ, поне за България. Както китайските маратонки са супер лукс за някои райони на Африка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пазара определя цената. Щом има търсене, а и още повече предлагането е малко, цената няма как да падне!

20%-30% печалба за нещо, което нормалния потребител няма как да си купи не е голяма надценка. Повечето стока по магазините е с 50 и повече % надценка. Т.е. за хората, който продават тук продукти на Apple, инвестират не малка сума, печалбата не е кой знае колко голяма.

Аз лично се занимавам с търговия и в момента работя на о/о 10-15% печалба и изнемогвам.... Но това няма какво да се коментира. Отново пазара е виновен :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво се правите, че разбирате от търговия?! От търговия разбира само евреина...Вади един дефектен телефон и за три дни продава 1,7млн бройки!:D

П.С.

За Неол е ясно едно. Не разбира от маркетинг и икономика, но разбира от спам. ;)

Но пък не е агресивен и е добронамерен. Аз съм му фен. :Wink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На еврея му свалям шапка. Виж, че дори Punkohead каза, че това са дребни кахъри за шедьовъра, който взимаш :D Тоя Джобс сигурно и лайната си продава, стига да не ги носи всички за изследвания ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата, като цяло беше за Iphone 2-ра ръка. Bugatti, Ferrari са скъпи, защото излизат около 200 на година. Последното нещо, с което може да се сравняват е телефон. Аз просто исках да кажа, че само малаумник би дал 800лв за телефон на 1 година при условие че за 950 го взима чисто нов(да не говорим, че 950лв за модел на 1 година трябва да си още по луд) . Да се каже, че има дефицит на 3Gs е абсурд. Факт е обаче, че много трудно можеш да го намериш на изгодна цена. Не пазара определя цената, а конкуренцията. Ако 15-20 души пуснат 3Gs за по 500лв е ясно къде отиват всички останали. Просто Iphone се наложи, като един от най-комерсиялните телефони и си държи цената, защото няма стабилна конкуренция сред другите телефони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И защо тези 15-20 души биха го пуснали за 500 лв., при положение, че пазарът е готова да плати 800 лв.? Я, вземете и отворете някой учебник по икономика и стига плещихте глупости за конкуренция и прочие.

П.П.

Шаманче, я ги отдели всички тези простотии в отделна тема в Говорилня, че ми е трудно от телефона

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не твърдя друго, по-скоро изразявам учудването си от хора, които не дават 200лв отгоре,за да ползват чисто нов телефон.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото чисто нов и фабрично отключен няма да си вземеш за 900 лв., а за 1349 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А как стои въпросът с гаранцията там? Няма такава. Не е и ли по-добре да си вземеш телефон на 1 година и с оставаща 1 година гаранция, особено ако е в добро визуално състояние? Зависи какво търсиш, в крайна сметка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А аз се чудих за какъв дявол ги учим тея простотии в първи курс... мислех че на всички са ясни :)

Само да вметна, че на 800 лева 150 лева отгоре са 18,75% - никак не са малко. Вие тея пари ги бройкате май на око - +-100-200 все тая. Като ви е толкоз лесно, дайте 100 евро за самолетни билети и отидете я до Франция, я до Италия и си ги вземете отключени с гаранция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То това е най-важното. - какво търсиш. Всеки си има различни предпочитания. Аз просто изказах моите. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пич, конкуренцията е само един от факторите, които определят цената. Други такива са : стоки заместители; допълващи се стоки и услуги; икономическо състояние на населението в района и т.н. Не плещете глупости без да сте на ясно. Всъщност имаш ли представа какво е определението за пазар? /QUOTE]

Това е валидно за глобалното определение на думата "пазар".Какво общо има икономическото състояние на населението в случая - ако сравняваш Iphone и Nokia 1100 със сигурност има, ако го сравняваш с HDD2 и други подобни е въпрос на избор, цената е почти една и съща. Стоки заместители - това да не е гъцки домати и български домати, различно качество на различна цена. Едва ли някой си купува HTC или Нокия смартфон, защото не му достигат 200-300лв за Iphone. Всичко е до избор.

Редактирано от vasko1987
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...