Alxx® Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Не може да не става.Cydia -> Manage -> Packages -> програмата ти -> Modify -> Remove. Бъркаш че сам си усложняваш живота.mupo ти го е написал от ясно по-ясно. Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Ще си направиш папка Cydia и в нея ще си направиш папка AutoInstall.И двете папки са със 0755 права, Group: wheel, Owner: root. Тези параметри не можеш да ги променяш с iFuneBox, нужен ти е WinSCP може и чрез iFile от Cydia. Има значение големината на буквите. Може ли да попитам нещо?Всичко което е обяснено по горе съм направил.Никъде не виждам правата ,като цифри изписват ми се на WinSCP-някакви букви-там където пише права. Owner има и там е root там проблем няма,обаче никъде не виждам,къде пише Group!Ще може ли малко разяснения къде да ги търся тези неща ,а и как да променям правата? И още един въпрос,ако може?Изтеглих архивирано My SMS разархивирах и вместо файл наискачаха едни папки,които накрая съдържат едни QuiqOpen-файлове ,които не знам къде да копирам.Ще може ли малко помощ и по този въпрос!? Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 На първия въпрос: Свали iCommander от сидиа(iCommander master repository).Аз НЕ ползвам winSCP,сменям правата с тази програмка- там всичко е с цифри(напр.0755). На втория въпрос: Не разархивирай,ами махни .zip/.rar разширението на MySMS и ще имаш каквото ти трябва. Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 На първия въпрос: Свали iCommander от сидиа(iCommander master repository).Аз НЕ ползвам winSCP,сменям правата с тази програмка- там всичко е с цифри(напр.0755).На втория въпрос: Не разархивирай,ами махни .zip/.rar разширението на MySMS и ще имаш каквото ти трябва. Започвам с благодарности по втория въпрос!!!!!!!!Въпреки,че ipa-файла не поиска да се зареди и тръгне в iTunes! А за първия искам да попитам IFile Не ми ли стига та да свалям и IComander?Или с тази програма ще работя по лесно? Отново много благодаря за свткавичната реакция!!!!!!!!!!!!!! Цитирай
baza2005 Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 На 3.0 неиска да стане , по метода var/root/media/cydia/autoinsall. Някой има ли е този проблем. Цитирай
Adamov Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 След като рестартираш телефона, правиш ли респринг ? От BossPrefs или SBSettings? Цитирай
Gyorev Публикувано Юли 9, 2009 Публикувано Юли 9, 2009 Здравейте, Не знам дали точно тук е мястото, но имам голям проблем с инсталацията на една програма - Mcleaner1.6.3.deb Когато пусна конзолата на WinSCP и напиша dpkg -i Mcleaner1.6.3.deb ми се изписва следното : и спира /private/var/mobile/Library/MCleaner$ dpkg -i Mcleaner1.6.3.deb (Reading database ... 7001 files and directories currently installed.) Preparing to replace com.mcleaner.mcleaner 1.6.3 (using Mcleaner1.6.3.deb) ... Unpacking replacement com.mcleaner.mcleaner ... Setting up com.mcleaner.mcleaner (1.6.3) ... КАКВО ДА ПРАВЯ и как да си инсталирам програмата. Много ви благодаря предварително за помощта!! Цитирай
mupo Публикувано Юли 9, 2009 Публикувано Юли 9, 2009 Логнал ли си се като root? Ако не стане опитай с PuTTY, но се логни като root преди да изпълниш командата. Може и с Mobile Terminal ако го имаш сложен на телефона, но пак се логни като root. Цитирай
Gyorev Публикувано Юли 10, 2009 Публикувано Юли 10, 2009 Логнал ли си се като root?Ако не стане опитай с PuTTY, но се логни като root преди да изпълниш командата. Може и с Mobile Terminal ако го имаш сложен на телефона, но пак се логни като root. Първо като пусна терминала ми излиза прозорче в което пише:" Current SFTP-3 session does not support command you request. Separate shell session may be opened to process the command. Do you want to open separate shell session? Note: The server must provide Unix-like shell and the shell must use the same path syntax as current SFTP-3 session И след това вече познатата история. Пробвах и по другия начин с папките CydiaAutoInstall но тогава не ми се появява иконка на спринг борда, а файлът изчезна от аутоинстал папката.... Като влезна в Cydia ми пише че я има инсталирана и дори иска да я ъпгрейдва - а аз точно това не искам, защото нямам код за новата версия. А аз не знам как се работи с PuTTY, т.е. как да инсталирам пакета и как да ровя из папките (dir не работи всеки път) Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Юли 10, 2009 Публикувано Юли 10, 2009 След като я инсталираш през цидиа (респронг ,рестарт) и като ти изчезне иконата,я слагаш пак в аутоинстал и само респринг и ще имаш икона. п.п. И на мен ми става така но му свикнах Цитирай
kalufa33 Публикувано Юли 10, 2009 Публикувано Юли 10, 2009 Логнал ли си се като root?Ако не стане опитай с PuTTY, но се логни като root преди да изпълниш командата. Може и с Mobile Terminal ако го имаш сложен на телефона, но пак се логни като root. Първо като пусна терминала ми излиза прозорче в което пише:" Current SFTP-3 session does not support command you request. Separate shell session may be opened to process the command. Do you want to open separate shell session? Note: The server must provide Unix-like shell and the shell must use the same path syntax as current SFTP-3 session И след това вече познатата история. Пробвах и по другия начин с папките CydiaAutoInstall но тогава не ми се появява иконка на спринг борда, а файлът изчезна от аутоинстал папката.... Като влезна в Cydia ми пише че я има инсталирана и дори иска да я ъпгрейдва - а аз точно това не искам, защото нямам код за новата версия. А аз не знам как се работи с PuTTY, т.е. как да инсталирам пакета и как да ровя из папките (dir не работи всеки път) Mcleaner1.6.3.deb се инсталира съвсем нормално при поставянето на deb.файла в папката AutoInstal.единствения възможен проблем е след REBOOT и RESPRING да не се появи веднага иконата на програмата на спрингборда,но мисля че Aveliky или някой друг беше писал че понякога се налага и втори и трети Reboot.При мен иконата на Mcleaner блесна след второто рестартиране на телефона.Успех с програмата ...тя наистина е чудесна (особенно ако искаш да се отървеш от някой досадници ) Цитирай
niksss1 Публикувано Юли 12, 2009 Публикувано Юли 12, 2009 Здравейте... И аз имам проблем с инсталирането на deb file. Като го сложа в папката autoinstall и след това рестартирвам телефона правя и респринг , но файла си остава в папката autoinstall и програмата не се инсталира. Преди нямах проблеми кокагото бях с 2.2.1 но сега като минах на 3.0 и не се получава. Моля помогнете ... Цитирай
mupo Публикувано Юли 12, 2009 Публикувано Юли 12, 2009 Спазвайте големите и малките букви на тая папка AutoInstall! Цитирай
niksss1 Публикувано Юли 12, 2009 Публикувано Юли 12, 2009 Ми аз съм ги спазил и пак не ми се получава, файла си остава в папката дори и след рестарта и респринга... Някакви идеи от какво може да е ... Да не би да има някаква особеност за това че съм с 3.0 , защото преди когато бях с 2.2.1 нямах проблеми Цитирай
Gyorev Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Сложих файл във въпросната папка AutoInstall, след това рестартирах и погледнах в папката да видя дали програмата е още там. Оказа се че не е и се зарадвах. Икона обаче нямах. Рестартирах и респрингвах поне 10 пъти и пак нищо. Кажете ми как да съм сигурен, че съм премахнал една програма напълно преди да инсталирам по-стара нейна версия (което се опитвам да направя толкова много време)? Цитирай
Jorky_pld Публикувано Юли 29, 2009 Публикувано Юли 29, 2009 Не може да не става.Cydia -> Manage -> Packages -> програмата ти -> Modify -> Remove. Май четеш през редовете....Миро го е написал ясно и точно... Цитирай
slaf Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Стигам до направата на папка CYDIA във var/root/media/cydia/, чрез ifile, но как да вмъкна и папка autoinstall в папката CYDIA Цитирай
mupo Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Влизаш в папакта /var/root/Media/Cydia, натискаш Edit -> +, за име пишеш AutoInstall, за Type: Directory, задаваш му правата (не зная нужни ли са) и му даваш Create Цитирай
buge Публикувано Август 10, 2009 Публикувано Август 10, 2009 Изпълнл см стъпка 1.Създавате папка /var/root/Media/Cydia/AutoInstall 2.Копирате .deb файловете в папка /AutoInstall 3. Рестартирате, след което респрингвате Направените папки са са със 0755 права, Group: wheel, Owner: root. промени с iFuneBox. След рестарт и респринг - deb изчезва от папката AutoInstall - но иконата не се появявя. рестарт и респринг - повторени многократно. В сидия - програмата (в случая Mobile Log 2.2) я дава като инсалирана. Нямам скрити икони от босс-преф. Идеи ? Цитирай
Anthony Публикувано Август 10, 2009 Публикувано Август 10, 2009 Пропуснал си уроците по български. Иначе това се получава често. Пробвай с метода през терминал. Цитирай
mupo Публикувано Август 10, 2009 Публикувано Август 10, 2009 buge, скрий иконата чрез BossPrefs и след респринга, пак я покажи. Цитирай
buge Публикувано Август 10, 2009 Публикувано Август 10, 2009 buge, скрий иконата чрез BossPrefs и след респринга, пак я покажи. И така не стана, но ми даде идея която реши проблема. От Categories създадох папка и в нея вкарах иконата - така се появи Цитирай
atcboj Публикувано Август 12, 2009 Публикувано Август 12, 2009 Искам да деинсталираm .deb, за който бутона в сидиа е `purchase`, но съм спестил превода на $, съответно в Cydia>Packages>*.deb, бутона Modify>Remove липсва. Не става и с CyDelete понеже е е плъгин и няма иконка. Ще съм благодарен са малко мъдрост. Благодаря! ПП Тъй като ставаше въпрос за Safari Download Manager, го премахнах по описания начин от Grievous в съответната тема, за което му благодаря. Но при други прилойения от къде да разбера какво трябва да се пише в терминала след "dpkg -r ..............." Sisq0 отговори на ваъпроса ми в другата тема Или по по-мързеливия начин -> като избереш апликацията, преди да ти покаже Purchase на бутона за секунда-две се врътка епълската анджъклама за зареждане. Та... докато се врътка просто натисни бутона (преди да се е показал Purchase) и ще ти излязат опции Update, Remove, Cancel. Мисля че знаеш кое да избереш, за да я махнеш. п.п. И все пак е добре да се знаят елементарни конзолни команди. Да оставим Unix настрана, ама Dos не сте ли учили в училище поне? Цитирай
mupo Публикувано Август 12, 2009 Публикувано Август 12, 2009 Но при други прилойения от къде да разбера какво трябва да се пише в терминала след "dpkg -r ..............." Като избереш приложението което искаш да разкараш в Cydia, търсиш това: Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.