Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Skyfire - Flash видеото възможно на iPhone


don Baro

Recommended Posts

Skyfire са подали мобилен браузър в AppStore, от Apple зависи дали ще позволят конкуренция на собствения си мобилен браузър Safari. Стийв Джобс изрично се зарече, че iOS няма да поддържа Flash и даде пълната си подкрепа на HTML5 видеото, което може да бъде възпроизвеждано на iPhone. Браузърът на Skyfire би отключил съдържание, което до сега беше заключено зад съобщения за грешки с въпросителни и сини Lego блокчета, където всъщност трябва да има видео или анимация.

В предишни изявления, Джобс обясни защо Apple няма да поддържат Flash, и една от основните причини беше лощия ефект върху живота на батерията. Чрез конвертиране на Flash видео до HTML5, новият браузър заобикаля този проблем. От Skyfire казват, че техният браузър е написан стриктно спазвайки насоките на Apple, включително използвайки Webkit ядро, което се използва и от Safari.

Потенциалните потребители на този браузър трябва да знаят, че той силно зависи от proxy сървъри, които прочитат оригиналното съдържание и го конвертират до такова с по-малък размер и по-ниска резолюция, нещо вече добре познато, което не трябва да учудва никого. Освен, че спестява ценни килобайти безжичен трансфер, това също позволява на Skyfire да конвертира съдържание, което би било нечетимо при други условия, до съдържание, което мобилният браузър може да разбере, като Flash например. Единственият проблем с този метод е, че всеки, който има достъп до сървърите на Skyfire, има достъп и до всичко, което правите през мобилния си браузър.

От Skyfire са убедени, че приложението им ще бъде одобрено, но последна дума имат Apple.

Източник: http://www.brighthand.com/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още един... никнат като гъби след дъжд. Това с Flash-а за iPhone - сигурен съм, че няма да го бъде.

ПП напълно съм съгласен с Grievous за "Перфектния за Windows Mobile..." + Symbian

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда доста добре на клипчето, но каква ли ще е скоростта в действителност? (ако въобще бъде одобрено от Apple)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:smile: Хмм, ти на какво ще го тестваш? На елката на вашите? ;)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Ако работи така на всички устройства, ще е "златен", било то в AppStore или в Cydia.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Излезе версия на Skyfire уеб браузърът за iPhone.

Това е страхотна новина за потребителите на iPhone, които нямат друг начин да гледат Flash видео клипове и да използват интерактвини уеб сайтове, базирани на Adobe Flash технологията. Skyfire браузърът решава този проблем. За съжаление, все още не може да бъде използван от потребителите на iPhone. В момента чака одобрение от Apple.

Колегите от www.intomobile.com са пробвали новия Skyfire браузър и са доста впечатлени – Flash видеата и интерактивните Flash уеб сайтове са работели безпроблемно. Нещо, което никога не се е случвало при iPhone.

Skyfire е мобилен уеб браузър, твърди, че може да плейва вградени Flash видеоклипове на всеки смартфон. iPhone, както знаят неговите потребители, изобщо не поддържа Flash съдържание. Android телефоните, които са с версия 2.2 на операционната система и имат инсталиран Adobe Flash Player 10.1 могат да показват Flash съдържание. Но все пак за целта е необходимо да имате най-новия софтуер за момента.

Skyfire визуализира добре Flash видеоклиповете и уебсайтовете (поне повечето). Там нещата се случват по следния начин. Браузърът използва големи и мощни сървъри, за да обработи цялото Flash съдържание на уеб сайта и след това изпраща данните до телефона. Това означава, че телефонът няма нужда да бъде много мощен. В същото време се намалява и количеството данни, които се изпращат до телефона. Това е добре за сметката за телефона (освен, ако нямате дейта план, включващ неограничено количество данни).

При тестовете, проведени от колегите от www.intomobile.com, Skyfire се е представил доста добре. Повечето уеб сайтове, които използват Adobe Flash, са се заредили по същия начин, по който се зареждат и на компютър. Някои уеб сайтове, като началната страница на Pinkberry, не са успели да заредят интерактивното Flash съдържание. Други сайтове, като началната страница на HTC, са работили без проблеми.

В повечето случаи Flash клиповете са вървели добре в браузъра, без да има проблем със синхронизацията на звука (какъвто проблем понякога се появява, ако телефонът сам обработва Flash съдържанието). Flash клиповете не се зареждат веднага в браузъра, защото Skyfire първо обработва видеото и след това изпраща данните към телефона. При отварянето на Flash видео, например в YouTube, се отваря видео страницата. Появява се надпис, че трябва да инсталирате Adobe Flash Player, но в toolbaar-а на браузъра, в долната част, се показва пясъчен часовник, който показва, че браузърът подготвя видеото. Когато стане готов, видеото ще се появи от toolbar-а и ще можете да го пуснете на цял екран. Върви доста добре.

При браузване с друг браузър, например Safari Mobile, пак е възможно да се отвори видео клипа в Skyfire. Просто трябва да натиснете и да задържите върху линка в другия браузър и да го копирате. След това от началния екран трябва да стартирате Skyfire. Приложението открива, че има копиран линк към видеоклип в клипборда на устройството и иска потвърждение дали да отвори този видеоклип. Направено е да се използва с възможно най-малко усилия от потребителя.

Може да се превключва между режими “iPhone” и “desktop” като се натисне иконата „browsing mode”, която се намира в десния ъгъл на браузъра. Режимите показват съответната версия на уеб страницата.

Ако искате да сърфирате, без да оставяте следи, всеки таб на Skyfire може да бъде сложен в режим „private browsing”. Има и други браузъри, които имат подобни възможности, но обикновено тези настройки касаят всички табове. Skyfire позволява настройките да се променят за всеки таб.

Ако искате да споделите уеб страница с приятелите си чрез Twitter, email или Facebook, трябва да натиснете „+” иконката, която се намира в долния десен ъгъл на браузъра.

В момента Skyfire чака за одобрение от Apple, за да може да влезе в iTunes AppStore. За съжаление, процесът по одобрение на Apple не винаги е особено бърз и не знаем колко време може да отнеме.

Докато чакате, може да видите видеото, на което е показан новия Skyfire браузър.

Източник: http://www.intomobile.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, не казвам, че няма, просто новината не е много топла ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда не са го одобрили от Apple,понеже преди малко видях,че в Cydia,в репото на ModMyi е излязъл SkyF1re Browser.Възможно е обаче да не е същия браузър,понеже тествайки го установих,че за нищо не става.Много беден откъм функции и не зарежда флаш видеото на нито един от трите сайта,които пробвах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Писаха наскоро във Фейсбука си, че работели тясно с Apple по процеса на одобрение и много скоро да ги чакаме в AppStore :mellow:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Излезе ли на бял свят този браузер и от Apple не ги накарат да окастрят Flash-a това ще бъде нещо уникално.

Тогава и на смешниците от Моторола ще им се види малко изнанагорно, защото те се бият в гърдите че за разлика от айфон тяхното устройство подържа Flash.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В много случаи ми е липсвал Flash-a.

Особено Vbox 7.

Редактирано от joroiliev
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, но имам чувството, че никога няма да видим легално поддръжка на flash на iOS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа чесно, боли ма фара за тоя флаш и за преебания тийнейджърски vbox.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен щом и в страницата им пише "Comming soon" ще го пуснат, но не се знае дали ще бъде точно като това на Android и Windows Mobile.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, но имам чувството, че никога няма да видим легално поддръжка на flash на iOS.

Точно така: На iOS, флаш НЯМА ДА ИМА НИКОГА!!!

Скайфайър е заобикаляне на ограничението, нищо повече. Адоуб да го д#х@.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-точно ги конвертира на техен сървър и ги гледате в mp4, както ставаше с youtube в началото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Flash-a наистина липсва понякога, особено във Vbox-a, защото освен тонове тъпотия, понякога там има неща къде ти трябват, а ги няма на друго място, но наскоро видях съобщение в сайта, че търсели някой да напише специален app за iPhone, така че когато (или ако) това стане няма да ми е толкова мъка за flash-a.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече има дата - четвъртък 4-ти Ноември :yahoo:

http://money.cnn.com/2010/11/02/technology/skyfire/index.htm

Май е само за iPhone засега .. нищо не се чува за iPad :mellow:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам... докато не го видя на телефона си все още не вярвам, че ще имаме 100% поддръжка на flash. Иначе би било прекрасно, а и цената, която е обявена е повече от достъпна. Ще видим...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е всъщност дали ще има поддръжка за България. Симбиан приложението им не работи в България :mellow:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...