DreamcatcheR Публикувано Януари 12, 2011 Автор Публикувано Януари 12, 2011 Хаха. Купих диск, отворих мак-а, като следвах инструкциите по видеото и стигнах до премахването на супердрайва. Сега нямам в какво да сложа новия диск, защото бях останал с убеждението, че се ползва обвивката на сд-рома разбрах, че ми трябва отделен enclosure. Откъде мога да се сдобия с такъв за най-кратко време и най-малко пари? Цитирай
hrelas Публикувано Януари 12, 2011 Публикувано Януари 12, 2011 Аз си поръчах в eBay.uk за 16,95 паунда , пристигна от Шангхай по пощата за 20 дни , всичко беше точно и още щом го взех в следващите няколко минути (около 15 мин) го инсталирах на мястото на двд - то , сега съм с два диска един основен ssd 128 gb и втори нормален с 500 gb 7200 оборота. Ако срещнеш затруднение с намирането и решението от коя фирма да го поръчаш пиши на ЛС , ще ти изпратя контакта .Мога да помогна и със съвети при монтажа , ако е необходимо , но определено не е сложно. Цитирай
techo91 Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 Някой от вас колеги смята ли да си изнася "хоум" папката извън SSD-то? Аз обмислям да го направя това, струва ми се малко по щадящо за SSD-то. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 13, 2011 Автор Публикувано Януари 13, 2011 hrelas, да не говориш за някои от тези: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220697659879&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180524269893&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123 Единственото, което ме дразни е, че ще трябва да чакам 3-4 седмици, докато пристигне.. Търсих някой европейски търговец, ама няма.. (Само един немски 65 лири ) Някой поръчвал ли е от този сайт?: http://eshop.macsales.com/ най-евтината им доставка до България е под 5$. Вече тук ще има и други разходи на митницата като пристигнат нещата де.. Гледам примерно 2х4 гб рам за 112$. techo, и аз мисля, че е по-добре да я преместиш. В момента клонирам стария диск с Carbon-a, който препоръча. Клонирам в/у външен диск. След това как да буутна от него така че да прехвърля всичко на новия диск? Засега ще прехвърля всичко на хибридния диск, а като взема enclosure, ще ползвам стария за бууткамп може би.. Цитирай
ivaylodj Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 (редактирано) Аз съм поръчвал няколко пъти. Никакви проблеми, бърза доставка. Но.. това беше преди 1.1.2010. От тогава насам, стана сложно т.к. трябва да се занимаваш с митница и т.н. Предпочитам UK онлайн магазини. Поръчаните неща пристигат директно в офиса/дома. Редактирано Януари 13, 2011 от ivaylodj Цитирай
Severus Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 Някой от вас колеги смята ли да си изнася "хоум" папката извън SSD-то? Аз обмислям да го направя това, струва ми се малко по щадящо за SSD-то. Ако ще го ползваш 50 години, може да почнеш да го щадиш. Иначе се съмнявам при нормална употреба да достигнеш лимита на запис на отделните блокове. Цитирай
Anthony Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 Гледам примерно 2х4 гб рам за 112$. 2 x 4GB Kingston DDR-3 1333 - 135 $ На склад, с 5 години гаранция. 112 $ + транспорт + 20% ддс + 1 ден разправии по митниците + без гаранция + незнайна марка = "страшна далавера" Цитирай
techo91 Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 В момента клонирам стария диск с Carbon-a, който препоръча. Клонирам в/у външен диск. След това как да буутна от него така че да прехвърля всичко на новия диск? Засега ще прехвърля всичко на хибридния диск, а като взема enclosure, ще ползвам стария за бууткамп може би.. Защо не копираш всичко директно на новия, хибриден диск? Макар че аз бих направил една чиста инсталация и после с migration assistant можеш да изтеглиш някои неща от time machine бекъп, ако имаш. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 13, 2011 Автор Публикувано Януари 13, 2011 Ами нямаше как.. Единственото, за което се сетих е да клонирам от стария на външен и след това от него на новия. Вече всичко е наред. След като свърши прехвърлянето на информация, зададох новия диск като системен от сетингс. Направих му repair permissions и verify disk. Изключително съм изненадан от бързината! Време на стартиране: -------------------------------преди-----------------------------------------------------------------сега--------------------------------------- lap 1 - от boot up до показване на десктопа и иконите. stop time - от boot up до зареждане изцяло (skype, transmission, istats, evernote, gmail notifier, dashboard, translator) Сега всяка програма ми се отваря за по няколко секунди. Най-тежките отнемат до 7-8 (photoshop, word, pages, aperture). Firefox-a летиии (с всичките му адд-они). Много съм доволен засега, всичко е много бързо Остава само да взема РАМ от Anthony и всичко е на 6. Иначе самия диск почти не се чува, единственият минус е, че май имам с 1 час по-малко батерия, но не ми е проблем след като го ползвам повече за десктоп. Цитирай
hrelas Публикувано Януари 14, 2011 Публикувано Януари 14, 2011 hrelas, да не говориш за някои от тези: http://cgi.ebay.com/...E:X:AAQ:US:1123 http://cgi.ebay.com/...E:X:AAQ:US:1123 Единственото, което ме дразни е, че ще трябва да чакам 3-4 седмици, докато пристигне.. Търсих някой европейски търговец, ама няма.. (Само един немски 65 лири ) @DreamcatcheR, точно за тези говоря. От чакането няма как да се избяга.Важното е че пристигат! Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 16, 2011 Автор Публикувано Януари 16, 2011 Нещо се омазаха нещата с една програма сканираща хард диска и в момента не ще да запали. Като го пусна ми мига иконка с въпросителен на сивия фон. Буутнах от диска с Мак ОС и пуснах repair на hdd-то, но ми казва, че не може да го поправи и да си копирам колкото мога от данните и да форматирам. Обаче самия диск не ми се маунтва. Как мога да си прехвърля информацията и въобще възможно ли е? Посредством Терминал например? Много лошо стана, понеже тия дни всички хардове на компютрите около мен се скапаха и си изтрих всички бекъпи на външните дискове, за да копирам информация, та сега нямам нищо запазено от Мак-а... edit: оправих се още в същия ден трябваше няколко пъти да буутна от ДВД-то и да направя поправка на диска. Всеки път ми казваше, че не може и трябва формат. Е важното е, че успях да стартирам ОС-а (за около 10 минути буут) и си направих бекъп с time machine. Всичко мина без никакви проблеми - форматирах диска и върнах бекъпа от машината на времето. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 18, 2011 Автор Публикувано Януари 18, 2011 Айде и 8ГБ рам сложих и машината лети, благодарности на Anthony, за което. Сега имам излишни 2х2ГБ ddr3 sodimm (които бяха в Мак-а), така че ако някой си търси, да ми пише. Цитирай
techo91 Публикувано Януари 18, 2011 Публикувано Януари 18, 2011 Супер, кажи реална разлика, че и аз мисля да ъпгрейдна рамта. Интересува ме дали забелязваш разлика в бързината на машината или само повече приложения можеш да караш наведнъж. Дай на лично и цена ако ти е удобно. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 19, 2011 Автор Публикувано Януари 19, 2011 Ами реално разлика в бързината не усещам, понеже машината си е бърза по принцип (особено след като сложих хибридния диск) Самата рам е на 1333 mhz и може би работи малко по-бързо, отколкото предишната (1067). Но в момента си е рай, преди като имах пуснат скайп и файърфойс и като стартирам Aperture, цялата се напълваше и се започваше с едни beach balls... В момента почти винаги не ползвам повече от половината. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.