alex200 Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 това наистина ме обнадеждава, че скро ще се подобрят тези програми и ще заприлича съвсем на истинско. иначе звучат добре тези аудио книги на neronas. мерси Цитирай
papalin4o Публикувано Октомври 21, 2009 Публикувано Октомври 21, 2009 WithOutBody, кое не разбра по-точно? Човека е дал линк към сайта на програмата. Ето ти отново цялото му мнение.Много отдавна ползвам Stanza. С десктоп приложението, приемащо много формати, може да се отворят едновременно много файлове и да се share-нат по Wi-Fi. С програмата на телефона е-книгите се свалят.Stanza е безплатна. Влизаш във въпросния сайт, намираш секция "десктоп", след това "Download Stanza for Windows", теглиш на компютъра, инсталираш, преди това си инсталирал-безплатно от АппСторе, приложението на телефона си, правиш конекция между компютъра и телефона чрез WiFi и прехвърляш необходимите ти текстови файлове! Явно те мързи да се поразръчкаш, та ето ти и линк за сваляне на програмата за компютъра ти. [download:ogc6pmd6]http://www.lexcycle.com/download-windows[/download:ogc6pmd6] Без WiFi,може ли да се качват необходимите файлове? Успях да си смъкна една онлайн книга на БГ език,но май няма кирилица,понеже ми излизат йероглифи?! Или самият шрифт не подържа кирилица.Пробвах и други от вградените шрифтове,но й те нямат.Ако някой знае нещо ще се радвам да помогне. Благодаря. Цитирай
Arwuen Публикувано Октомври 24, 2009 Публикувано Октомври 24, 2009 Искам да разбера дали има програма като textreader в която просто да си копираш книжките без да ти тряабва нет и дали скоро ще има textreader за 3.0. Цитирай
yotce Публикувано Октомври 27, 2009 Публикувано Октомври 27, 2009 От всичко, което съм разгледал, накрая си купих за $5 ShortBook. Плюс calibre за конвертиране на книгите. Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 27, 2009 Публикувано Октомври 27, 2009 Calibre е безплатно, но ако имаш възможност направи дарение на разработчика. Наистина страхотна прогрма. Аз имам електронна книга на Сони и ползвам само Calibre. Страшно съм доволен. Цитирай
OXYGEN Публикувано Ноември 5, 2009 Публикувано Ноември 5, 2009 Ето ви аудио-книга направена с TextAloud, за проба:http://itunes.apple.com/linkmaker/ http://itunes.apple.com/linkmaker/ http://itunes.apple.com/linkmaker/ Може ли първата част да се качи някъде, защото линка не работи? Благодаря Цитирай
borisb Публикувано Ноември 13, 2009 Публикувано Ноември 13, 2009 Ето един метод за качване на e-books за Stаnza в iPhone без наличието на WiFi. Необходимо е: 1. Да инсталирате на компютъра си iPhone Explorer от тук http://www.iphone-explorer.com/. 2. Да запазите книгите във формат .epub (Stanza Desktop). [youtube:3dw5700b]http://www.youtube.com/watch?v=AgcKlAkljC4[/youtube:3dw5700b] На записа при избор на Root Directory преди натискане на бутона Edit вече стои /var/mobile/Media/DCIM/Stanza, защото бях пробвал метода. При вас трябва първоначално да пише "/var/mobile/Media/DCIM/"--?-- Препоръчвам ви преди качване на книгите да си настроите Book Info в Stanza. Източник: http://www.lexcycle.com/node/1660 Цитирай
chayanne Публикувано Ноември 21, 2009 Публикувано Ноември 21, 2009 (редактирано) Фондацията на Айзък Азимов Способни ли сме да предвидим бъдещето използвайки математически методи? Всемогъща ли е науката? Има ли място религията в бъдещето? Kакви ще бъдат човешките взаимоотношения след 25 000 години? И кой ще наследи човешката раса в края на крайщата В серия от романи, Айзък Азимов се опитва да отговори на тези въпроси. В поредица от седем книги, Азимов по един изключително увлекателен начин разказва за един бъдещ период на човешката история обхващащ около 500 години. Период в който Човечеството се измерва в квадрилиони (милион милиарди) и обитава около 25 милиона планети на галактиката. Обединени в Галактическа империя, която е на върха си хората дори не си и помислят, че един ден Империята ще започне да се разпада. Само един човек осъзнава това, но с помощта на разработен от неговия екип математически модел решава да намали последствията от това разпадане. Книгите засягат и много други интересни теми – Що е Човечество ? каква е ролята на отделния човек? Кои са признаците на застоя? Как наука и политика си взаимодействат? Как могат да се предвиждат и манипулират емоциите на цели планети ? Първи том на Фондацията съдържа книгите: Прелюдия към Фондацията: Oписваща как се заражда самата идея за проекта психоистория Битка за Фондацията: Oписваща поставянето на основите на самата Фондация Фондация: Описваща как Фондацията се справя с предизвикателствата които възникват пред нея Фондация и империя: Описваща как новата Фондация постепенно започва да се намества на мястото на старата Империя Втори том на Фондацията включва книгите: Втора фондация: Развитието на човешката история е тръгнало по път, който въобще не е бил предвиденв пъровначалния план на Хари Селдън. Как да бъде върнато в началното русло е основна задача на Втората Фондация. А да открие къде се намира Втората Фондация и да я унищожи е задача на Първата Фондация. Острието на Фондацията: Всички в Първата Фондация са убедени, че Втората Фондация е открита и унищожена. Само един човек надарен с рядката дарба винаги да открива правилното решение и действие, не вярва в това. Заради тези си възгледи съветник Тривайз е принуден да напусне Терминус и заедно с учения Янов Пелорат да тръгнат да търсят Единствената планета, планетата от която е тръгнало човечеството. Земята. Фондация и Земя: Съветникът Голан Тривайз и Янов Пелорат, заедно с присъединилата се към тях геянка Блис, поемат отново в търсенето на Земята. Редактирано Февруари 1, 2010 от Sladichuk® Цитирай
KOx2 Публикувано Декември 15, 2009 Публикувано Декември 15, 2009 От всички реадъри които съм ползвал и на Palm PDA и ipod-а ми в мо мента този си заслужава най-много. Интересното беше, че никой не го е обяснил както трябва и имаше чудене за 10тина минути преди да се оправя : ) Накратко в стъпки как да си четем книги свалени локално на компютъра : 1. Инсталирете Stanzna от AppStore-a (безплатно) 2. Сваляте програмата от този адрес http://www.lexcycle.com/download-windows 3. Инсталирате я ( заедно с добавката Бонжур ) 4. Отваряте файла който искате да си качите на ipod/iphone-a с програмата която туко що инсталирахте 5. В програмата отидете на Tools>Enable Sharing 6. Пускате си Stanza от ipod/iphone-a 7. Цъквате на бутона Shared Books ( естествено трябва компютъра и устройството да са в една мрежа и вече да сте си влезли в нея ) 8. Избирате си компютъра, избирате си книга 9. Програмата на компютъра ви пита дали да позволите да се изтегли книгата - позволявате му 10. Приятно четене : ) Книгите които чета принципно ги намирам тук - http://www.chitanka.info . Доста пълна библиотека, макар да липсват една две от моите любими ( не ги качват ... ахх ) Цитирай
ppepyno Публикувано Декември 15, 2009 Публикувано Декември 15, 2009 Това е ясно, а ако искам да си кача 20 книги наведнъж как става, някой беше писал че можело обаче не става по описания начин малко по-нагоре в темата. Също така книгите се качват на телефона без заглавие и трябва да си ги преименуваш ръчно,за една не е проблем но за повече ще хванеш тендовагенит Цитирай
borisb Публикувано Декември 16, 2009 Публикувано Декември 16, 2009 Това е ясно, а ако искам да си кача 20 книги наведнъж как става, някой беше писал че можело обаче не става по описания начин малко по-нагоре в темата. Също така книгите се качват на телефона без заглавие и трябва да си ги преименуваш ръчно,за една не е проблем но за повече ще хванеш тендовагенит Относно имената и авторите: Като отвориш книгата през Stanza Desktop от менютата - изглед/Book info Относно броя на книгите: След като си отворил първата книга от Stanza Desktop - file/open и отваряш всичките книги без да затваряш предните. По този начин ще можеш да ги свалиш наведнъж. Цитирай
pok3r_fac3 Публикувано Декември 18, 2009 Публикувано Декември 18, 2009 От всички реадъри които съм ползвал и на Palm PDA и ipod-а ми в мо мента този си заслужава най-много. Интересното беше, че никой не го е обяснил както трябва и имаше чудене за 10тина минути преди да се оправя : ) Накратко в стъпки как да си четем книги свалени локално на компютъра : 1. Инсталирете Stanzna от AppStore-a (безплатно) 2. Сваляте програмата от този адрес http://www.lexcycle.com/download-windows 3. Инсталирате я ( заедно с добавката Бонжур ) 4. Отваряте файла който искате да си качите на ipod/iphone-a с програмата която туко що инсталирахте 5. В програмата отидете на Tools>Enable Sharing 6. Пускате си Stanza от ipod/iphone-a 7. Цъквате на бутона Shared Books ( естествено трябва компютъра и устройството да са в една мрежа и вече да сте си влезли в нея ) 8. Избирате си компютъра, избирате си книга 9. Програмата на компютъра ви пита дали да позволите да се изтегли книгата - позволявате му 10. Приятно четене : ) Книгите които чета принципно ги намирам тук - http://www.chitanka.info . Доста пълна библиотека, макар да липсват една две от моите любими ( не ги качват ... ахх ) извинявам се за тъпия въпрос,но не разбирам как компютъра и телефона ми да станат в една мрежа... Имам предвид как да свържа компютъра и iPhone си т.е. те са свързани с iTunes ,но до колко разбрах от прочетеното трябва да са свързани по друг начин...? Цитирай
Sladichuk® Публикувано Декември 18, 2009 Публикувано Декември 18, 2009 Да си чувал нещо за свързаност в една мрежа (напр. през wifi).....? Кой ти говори за връзка през iTunes ? Цитирай
Sladichuk® Публикувано Януари 28, 2010 Публикувано Януари 28, 2010 (редактирано) За любителите на софистицираната БГ литература: Животът на слънчогледите... Сборник разкази :smileyflower: Жертвалите 1.20 лв за покупка имат личната огромна благодарност на Кака. :flowers: Редактирано Януари 29, 2010 от Sladichuk® Цитирай
netcomlan Публикувано Януари 29, 2010 Публикувано Януари 29, 2010 Stanza - Страхотна-шест точки, и много лесна за работа. Цитирай
HelLKaiseR Публикувано Февруари 8, 2010 Публикувано Февруари 8, 2010 Дайте други места за онлайн книги, защото и читанката и това на Борислав Манолов не стават. Цитирай
shupiuiuma Публикувано Февруари 9, 2010 Публикувано Февруари 9, 2010 Всички читалки пробвах. Спрял съм се на Easy Txt Reader (2.2 е към момента). Аз си я купих, иначе мисля че я има в аппуло. Всичко си има. Отваря текстови файлове без никакво конвертиране + най-важното за мене - има си мини статус бар, който се вижда постоянно с информация за прогреса на книгата, батерията и часовник. Можеш да си скролираш както по страници така и подобно на Bookshelf без да се налага да превключваш разни режими. Bookshelf изобщо не се справяше със страниците. Има и авто скролиране. Абе всичко от споменатите програми в едно. Цитирай
borisb Публикувано Февруари 9, 2010 Публикувано Февруари 9, 2010 (редактирано) Ето моите книги в .epub формат. http://dox.bg/files/dw?a=297d2f8248 Можете да ги свалите направо на телефона си през Stanza. Get Book/Shared - Edit/Add Book Source/Web Page. URL-линка който съм дал. Получава се нещо като онлайн каталот. Приятно четене. П.П. Мисля от време на време да добавям по някой автор. Редактирано Февруари 10, 2010 от borisb Цитирай
imanev Публикувано Април 18, 2010 Публикувано Април 18, 2010 сложих я, но не мога да намеря български книги, т.е. преведени на български Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 18, 2010 Публикувано Април 18, 2010 Ами направи си труда да потърсиш и почетеш темите, ще се изненадаш... Може и да откриеш, пък току–виж даже и какво е главни букви, че и правила на форума също.. Цитирай
imanev Публикувано Април 18, 2010 Публикувано Април 18, 2010 Линка не работи, дори и на компа не става. Трябва от линка да си ги зваля на компа и тогава от програмата да посоча къде се намират на компа. Адски бавно е. Няма ли как да дадеш работещ линк, т.е. такъв за който няма да иска въвеждане на код. Предполагам и това пречи на програмата. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 18, 2010 Публикувано Април 18, 2010 Специално заради теб тествах линка от поста преди твоя, ако него си имал предвид – работи си перфектно. Естествено, че трябва да ги дръпнеш на компа първо, там е цяла колекция книги, няма линкове на книги една по една, че да ги дърпаш през приложението на телефона директно... Цитирай
borisb Публикувано Април 19, 2010 Публикувано Април 19, 2010 (редактирано) Можеш да ги сваляш от програмата (може и една по една), но трябва да влезеш в поддиректориите (цъкаш върху e-book в DOX.bg). А преди това докато добавяш Book Source задължително трябва да избереш Web Page (а не Catalog). Малко по-късно ще добавя шотове. Редактирано Април 19, 2010 от borisb Цитирай
The Shaman Публикувано Април 19, 2010 Публикувано Април 19, 2010 @borisb, мерси за колекцийката и по-точно за Бягащия човек Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.