Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Лъжата наречена iOS


Finrod

Recommended Posts

Ще запазя благоприлично мълчание :Wink:

Между другото, в Porsche-то вече има поставки за чаши :tooth:

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Jekylll

    10

  • Finrod

    10

  • The Shaman

    5

  • iPhoneman

    5

Публикувано (редактирано)

Абсолютно сигУрен съм, че познавам ios по-добре от повечето от тези, които ме обвиниха, че не го познавам.

Идеята на статията беше да споделите дали и вас не ви дразни, и какво толкова харесвате в ios.

Нападките отностно защо изобщо ползвам епъл мога да отоговоря така - един приятел навремето ме убеждаваше колко качествени били епъл и си купих паЪрвия айпод тъч от САЩ и след 6 месеца ми се повреди дисплея, течен кристал и пикселите изгаряха един след друг. В сервиза ми казаха че е фабричен дефект, но паради това че лакуса лакмуса е червен ми отказаха гаранцията... Проверете в нета къде епъл слага лакнуса лакмуса и къде го слагат останалите производители, всичко с цел по-лесно да си загубиш гаранцията. А втория си го купих, защото пак повтарям беше 192лв. пък и едно нещо което можеше някой от вас да спомене, защо харесва айос - приложенията.

Относно правописа ми не приемам нападки от хора, които първо си пишат поста на WORD да им провери сплингчека спелчека, и най-малкото нямам толкова време да чета какво пиша :D .

Доста се написа за това че много неща съм сбъркал в темата но поне половината съм ги споменал в "романа", просто не е имало кой да ги прочете.

Редактирано от johnnybravo
  • Не харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като ти чета неграмотните глупости, започвам да си мисля, че познанията ти за iOS са от iPod shuffle а не от iPod Touch.

Сподели дали изобщо си имал iPhone ;)

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Iphone никога не съм имал, няма и да имам. Но имам десетина приятеля които редовно ми дават тяхните за да ги отключвам, джейлбрейквам и подобни.

  • Не харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ОК, проверявай им дали всичко е наред с "лакуса и сплингчека"

Все повече си мисля, че освен iPhone, нямаш и диплома :)

edit: Това клише с "нямам, но съм си играл с него и не ми хареса" сме го чували.

  • Харесвам 5
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Finrod, благодаря ти за поста, накара ме да се усмихна, но също така и ме накара да съжалявам, че микровълновата ми фурна не струва 5 лева и не ще да влиза в интернет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все пак никой от вас не си направи труда да сподели някоя и друга разумна причина защо епъл са такава сила, освен - "няма смисъл да ти обЯснявам".

  • Не харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма и да си направи труда, тъй като нещата са поставени твърде черно-бели от твоя страна, а света е шарен (или поне с доста гами на сивото)

Apple е точно толкова сила, колкото Samsung, Nokia, Microsoft ... като на моменти изпреварва, а в други моменти изостава.

Операционната система на Apple страда както всяка друга от недостатъци, но за сметка на това притежава редица предимства другаде, интересно е, че Vertu например също не позволява download на файлове и инсталация на други приложения, но никой не се е оплаквал от това, а цената му е на няколко iPhone-а заедно с още толкова iPad-а naughty3.gif

Така, че ако беше писал например за "Лъжата наречена ГЕРБ или БСП или СДС и т.н." т.е. нещо, което ти е наложено в момента без значение от личния ти избор, тогава никой (освен 2-3 iБаби от форума) нямаше да ти налита, но при условие, че имаш избор от андроиди, симбиани и т.н. и ревеш, че iOS ти пречи ...

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колега Finrod, очевидно е, че искаш да ти отговорят на въпрос, на който трябва ти сам да си отговориш.

Аз бих ти дал следния съвет: Вземи по един представител на операционните системи (Symbian, Windows Phone 7/mobile, Android, IOS), направи своя избор и се научи да живееш с недостатъците му. Ако не можеш да живееш с тях се научи как да ги премахнеш.

  • Харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Alxx: Добре, аз не мога да "се оправя" с iTunes! Или поне (вече) нямам желание. Но не е ли нормално, преди да ми затрие нещо, да ме предупреди?!

Аз ти вярвам, че правиш с него това, което си поискаш, но можеш ли да кажеш, с ръка на сърцето, че ВИНАГИ си харесвал iTunes така, както го харесваш сега!?

А и на мен, също ми е любопитно, защо се появяват толкова алтернативи на (функциите на) iTunes?!

@johnnybravo: Не съм епъл хейтър! Старая се да не съм хейтър въобще! Но това, че съм си купил iPhone, не означава, че трябва да посрещам с овации

всяко "нововъведение" в iOS и да се кланям на Стив Джобз като на Господ. Точно обратното - дал съм сума ти пари и имам правото да очаквам неща,

които задоволяват потребностите ми! Колкото аз имам нужда от iPhone, толкова и Стив Джобз - от мен! Когато написах "i-Простотии и i-Безсмислици"

си мислех конкретно за iMessage. И, според мен, трябва да се въведе още една категория потребители - епъл lover-и.

@gorgior: "Заслугата" за двете страници е на всички нас, а не само на Finrod. Даже, ако не бяхте го плюли толкова... Все пак темата е в "Говорилнята".

Относно очакванията - започвам да си мисля, че тук май започва да се налага нещо от рода на: "за Apple - или добро, или нищо!".

Но пък това... сам знаеш кога се казва.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взехме отношение по темата (тук, там и правописа) а не по въпроса що за човек е Finrod. Сигурен съм, че е свестен младеж, но каква реакция очакваш в тематичен форум, когато плюеш "патрона" му?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Джекил бъркаш ме с някой - аз не се кланям никому и iTunes е далеч от понятието "любима програма". Само казах че върши идеално работата, за която е предназначена: плейър, мобайл дивайс сървис и онлайн магазин(+още няколко не съвсем одобрени от епъл предназначения).

Защо има алтернативи ли(повечето нескопосани и неработещи или създаващи невъзможност да си ползваш устройството в бъдеще)? Защото жадните за слава и пари никога няма да свършат.

П.П. Да, критикувал съм епъл неведнъж, но за неща при които никой не може да ми оспори правото на критика, пример: липсата на българско меню - аз съм българин в България и искам стоките които купувам, да са пригодени за българския пазар! Иначе да оспорваш фирмена политика за управление на устройството и вида услуги които поддържа е лишено от смисъл. Със същия успех можеш да се опиташ да критикуваш Ролс Ройс, защо нямат бюджетен модел в гамата или защо БМВ дават ограничена гаранция, а не пълна, или пък защо няма Голф със задно предаване или Бугати на природен газ :tooth:

Редактирано от Alxx®
  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам Finrod собственоръчно да напише, за какво беше целия този хеѝтърски цирк, мазохист ли си, брат“чед или просто не ти е пуснало гаджето:tease3:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, близко си гаджето ме заряза преди 3 седмици. Но аз не се определям като епъл хейтър. Ако епъл си правеха устройствата по-отворени и комуникативни спрямо останалите, то епъл ще стане монополист и единствен производител... но защо не го правят?

И на скоро се сетих още нещо, но за него не съм сигорен тъй като съм с 4.0 и няма как да го потвърдя. При самото й излизане когато моментално се появи jailbreakme.com и пак почти веднага след това се появи 4.1. Причината за това както беше обеснена в един американски форум, е че jailbreakme.com ползва разпознаването на .pdf в сафари и за това епъл бързичко пуснали 4.1 за да премахнат способността на устройствата си да разпознават пдф-файлове прикачени в сайтове. Е ако това го беше направил някой друг а не епъл потребителите щяха много да негодуват, но изглежда на i-потребителите не им пречи. (и ако нещо не съм разбрал от английския форум и съм написал пълни глупости тук извинявам се).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти се опиташ да проникнеш в дома ми, със сигурност и аз ще сменя ключалката. В този ред на мисли пак изниква въпроса от какво да сме недоволни (си недоволен)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как така от какво да сме недоволни? Нали губиш функционалност, като влезеш в сайта за часовници примерно да си избереш даден от тях и като цъкнеш на продкти се опитва да ти отвори пдф-то с асортимента и опа не става. И пак казвам за това не съм сигорен че е така с 4.0 съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (редактирано)

Най-висок процент на разкодирани и джайлбрейкнати телефони има при епъл (защо ли?) - малко над 8%, тоест останалите 91 и нещо % страдат от това. Подобно нещо дори и нокиа не биха си позволили.

Редактирано от Finrod
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От кое точно страдат? И какво точно очакваш да направят Епъл по въпроса с pdf-ите? Да, ако джейлнеш и си инсталираш security fix-a, нямаш проблем, но тези 91%, които не са джейлнали, те как биха могли да се предпазят от евентуално злонамерено използване на pdf експлойта?

Иначе ако се чудиш защо толкова голям процент от устройствата са джейлнати, причините са много. Една от тях е, че доскоро в Щатите само един оператор предлагаше айфон. В много други държави - също. Съответно за да ползваш любимия си телефон с любимия си оператор ти се налагаше да джейлваш и ънлокваш. Също така, за разлика от другите операционни системи (акхм, андроид) iOS не позволява инсталирането на (кракнати) приложения от разни рандом източници, така че ако не ти се плащат $2-3 за някое приложение си принуден да jail-неш. А какво общо има нокиа, въобще не мога да разбера.

Редактирано от killer4o
  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен специално проблема с Bluetooth-та ме дразни.Прочетох по-нагоре някъде,че едва ли не е маловажен,но защо тогава темите за Celeste и iBlueNova имат толкова страници и читатели?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да спрем да пишем в тази тема. Мисля, че всеки си изрази мнението и едва ли някой ще убеди някого в нещо. Просто всеки "го пречупва" през

собствената си "призма".

Всички сме съгласни, че продуктите на Apple не са лишени от недостатъци. Всеки от тях (недостатъците) да се обсъжда в съответната тема,

където се търсят и начини за отстраняването му.

От тук нататък едва ли ще стигнем по-далеч. То не че изобщо стигнахме някъде.

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...