Премини към съдържанието

  Apple ще преработи Find My Friends и Find My Phone в едно приложение

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Apple работи върху ново приложение с кодово име Green Touch, което ще замени Find My Friends и Find My Phone. В момента приложението се тества от инженерите на компанията, а анонимни източници, запознати с развитието му споделят, че то ще комбинира своите предшественици и ще е достъпно както за iOS, така и за macOS и изградено с Marzipan. Новото унифицирано приложение ще включва подобрени възможности за намиране на устройствата на потребителя и ще ги проследява, дори и когато не са свързани към WiFi или клетъчната мрежа. Когато приятел споделя местоположението си с даден потребител, той ще получава известия, когато приятелят му пристигне, или напусне това местоположение. Всички устройства на потребителя и неговото семейство, ще могат да се наблюдават с помощта на приложението, включително и AirPods, да се поставят в режим Lost, или да възпроизвеждат звук, който да посочи точното им местоположение наоколо. Компанията работи и върху нов елемент В389, който ще служи като етикет и ще се прикрепя към всеки елемент, за да служи като маркер, свързан с iCloud акаунта на потребителя и да сочи местоположението му. В него ще може да се съхранява информация за контакт, която да се чете от всяко Apple устройство, когато етикетът е в режим Lost.

  Функцията Sidecar на macOS 10.15 може да използва iPad като външен екран

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Функцията Sidecar на macOS 10.15 може да използва iPad като външен екран, твърдят последните слухове. Всъщност Apple е хвалена и критикувана за много неща, но една от последните й идеи е за “възприема” функции от съществуващи приложения и услуги на трети страни. Това може да се случи отново в следващата основна версия на macOS, където Sidecar ще позволи на собствениците на Mac да използват своя iPad като втори дисплей с поддръжка на Apple Pencil. Идеята не е нова и има няколко приложения от трети страни, които позволяват това. Едно от тях е Duet Display и то, заедно с останалите явно ще трябва да се бори за оцеляване, ако слуховете се окажат истина.

  Тазгодишните модели iPhone може би ще имат скрита 12 мегапикселова камера

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Следващото поколение iPhone може би ще разполага с 12 мегапикселова предна камера, твърди надеждният анализатор Минг-Чи Куо. Очаква се още компанията да използва ново покритие, което ще скрие обектива на камерата зад екрана. Последните доклади сочат, че Apple ще добави трети обектив за нещо като свръхширока фотография, но няма да забрави и предната камера. Според Куо, ъпгрейдът на камерите ще е една от основните точки за продажба на iPhone 2019, а трите водещи устройства наследници на тещкущите, ще получат съответно тройна и двойна задна камера, компонентите за която се очаква да бъде доставяни от Sony. Що се отнася до предната камера, тя ще е с 12 мегапикселов сензор, скрот зад специално покритие в стъклото. Всъщност това твърдение изказа за пръв път Джеф Пу, преди месеци, но дали то ще се окаже истина, ще разберем през септември.

  Вижте тази любопитна концепция за сгъваем iPhone

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Руската компания Caviar, която стои зад някои от най-ексцентричните модели iPhone, пускани до сега, излезе с първия си концептуален вариант за сгъваем такъв: iPhone Z предлага дисплей, който се прегъва три пъти, а разгърнат е с размера на iPad Pro, но всъщност въпреки слуховете и концепциите, няма индикации, че тази, или дори следващата година ще видим реален сгъваем модел iPhone, въпреки многото такива от страна на конкурентите на Apple на пазара. Според Caviar, концептуалният модел би струвал 2900 евро, а каква ли ще е цената на истинския сгъваем iPhone?

  По-малък модел, базиран на iPhone 8 идва през март следващата година

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  iPhone SE стана популярен, защото предложи по-малък форм-фактор, лесен за използване и компактен, в сравнение с останалите модели iPhone. Според последните слухове, базирани на различни източници по веригата за доставки на компоненти, през 2020 година ще видим друг 4.7 инчов омдел, базиран на iPhone 8. Това най-вероятно ще се случи през март, а устройството ще работи с A13 Bionic чип, ще има 128 GB вградена памет, единична задна камера и цена от около 650 долара. Освен това изглежа наследникът на iPhone SE ще запази своя хоум бутон, въперки че компанията се отдалечава от използването на Touch ID. Разбира се това е само поредния слух и трябва да бъдем скептични към него, тъй като до сега не веднъж чухме за наследника на малкия iPhone, но така и не видяхме него самия на сцената.

  Експерти обясниха защо развитието на 5G чипа на Apple ще отнеме години

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Индустриални експерти обясниха защо Apple трябва да подпише дългогодишна сделка с Qualcomm, след като надеждите й за прехвърляне на поръчките към Intel бяха попарени и ще са нужни години, за да се проектира, разработи и тества собствен 5G чип. Всъщност модемът е един от най-сложните чипове в смартфоните, а вероятно Qualcomm е единствената компания в света, която може да достави на Apple 5G модем до следващата година, твърди Гус Ричард, чап-анализатор в Northland Capital Markets. Модемите изискват по-високо ниво инженерство от останалите видове процесори. Те свързват телефоните към клетъчната мрежа и им позволяват да сърфират в интернет, да теглят приложения и да осъществяват разговори. За да работят гладко навсякъде по света е нужна широка база ноу-хау, която е трудон да се придобие. Apple започна да работи върху вмодеми от преди няколко години, но всъщност отнема поне две години за да се изгради чипа и половин година за тестове. Проблемът се крие в различните неща, които радиочипът трябва да прави, а комуникациите с WiFi и Bluetooth трябва да са съвместими с редица стандарти. Нещата се усложняват още повече, когато става въпрос за мобилни данни и всички стандарти, използвани по света. Операторите изграждат мрежите си по различни начини, използвайки различно оборудване и честоти, а модемите трябва да се интегрират с тази разнообразна технология, като същевременно безпроблемно да се връщат към по-старите системи. Всичко това изисква строги тестове на място от експертни инженери. Qualcomm има целия този опит и разполага с много сложни тестови лаборатории, които могат да се конфигурират така, че да емулират средата във всяка страна по света. Ако Apple създаде 5G чип, тя трябва да разработи и такива съоръжения, а за това, според експертите са нужни най-малко пет години. Компанията е лицензирала патентите на Qualcomm за поне 6 години, с възможност за удължаване на срока до 8 години и най-малкото ще й се наложи да продължи да лицензира, докато създаде собствените си чипове. Смята се, че около 200 инженери работят по модемния проект в момента, но според експертите е малко вероятно да видим iPhone със собствен модем преди 2024 година.

  Apple продължава да доминира в премиум сегмента на смартфони

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Глобалният сегмент на премиум смартфони отбелязва ръст от 14% на годишна база, сочат последните данни на Counterpoint Research. Този ръст се определя от старта на нови модели най-вече на Apple, Huawei, OPPO и OnePlus, а Apple все още държи първото място, като притежава повече от половината от пазара, сочи поручването. Показател за нарастващата конкуренция в този сегмент е факта, че близо 40 производители се конкурират в световен мащаб. От тях петте най-големи играчи осигуряват над 90% от доставките и това са Apple с 51%, Samsung с 22%, Huawei с 10%, OPPO с 6% и OnePlus с 2%.

  Новият Shot on iPhone филм на Apple е празник на природата

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  “Don't mess with Mother” е заглавието на най-новия Shot on iPhone филма на Apple, който включва зашеметяваща колекция от клипове, празник за природата в цял свят. Всъщност няма по-добър начин да се рекламира камерата на iPhone, от това да се покажат невероятните кадри, които тя е заснела и именно заради това съществува и кампанията Shot on iPhone. Видеото е създадено от Camp4 Collective, група режисьори , заснели едни от най-кросивите кадри, които някога ще видите. Филмът е с продължителност малко повече от минута, но е изпълнен с живописни пейзажи от цял свят и животни, сред които слонове, зебри, змии и тюлени. Той идва само няколко дни, след като Apple публикува друг подобен филм в канала си в YouTube, посветен на Малдивите и програмата за изследвене на китовите акули.

  Dice Game 10k

  yo_asakura
  от yo_asakura,
  Това е една от игрите ми. Подобна е на класическата игра със зарчета Ятзе, Генерал или старата Барбут. Имате 6 зарчета, хвърляте ги и от тях правите комбинации. Избирате с кои комбинации да продължите, като всяка комбинация дава точки. Целата е да достигнете 10000 точки преди опонента. В играта има режим срещу компютър, режим срещу човек на същото устройство или срещу човек онлайн (днес пуснах версията за онлайн игра). Все още в онлайн играта няма да има много хора, поне докато играта се update-не на повече устройства, но ако имате търпение, предполагам ще започнат да влизат хора. Забавлявайте се! AppStore: Dice Game 10k

  Apple ще подпомогне възстановяването на катедралата Нотр Дам в Париж

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Тим Кук обяви, че Apple ще помогне за възстановяването на известната френска катедрала Нотр Дам в Париж, която беше опустошена от пожар тази седмица. Стихията унищожинапълно покрива на 850- годишната забележителност и разруши кулата й, въпреки, че според пожарникарите, отзовали се на сигнала, сградата е спасена, макар че някои нейни части са нестабилни. Спасени от унищожение бяха редица исторически забележителности, съхранявани там, а BBC съобщи, че стотици милиони евро вече са събрани в подкрепа на реставрацията на катедралата от дарители в цял свят, сред които много известни личности. Кук не обяви точната сума, която Apple ще дари за историческата сграда, но изказа съпричастност с французите и посочи, че компанията ще помогне в усилията за възстановяване на ценното наследство за бъдещите поколения. В ход е и разследване за причините за пожара, като на този етап той се смята за инцидент.

  Apple все пак може да пусне наследника на iPhone SE

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Представеният преди повече от три години iPhone SE, който предлага компактен форм-фактор, е примамлива алтернатива на значително по-големите нови модели на Apple. За съжаление обаче, компанията преустанови производството му миналата година, оставяйки феновете си без избор. Разбира се новите Xs и Xr предлагат редица предимства, но истината е, че по размер те са далеч по-близо до линията Plus и далеч от компактното, което лишава потребителите, които не искат да се ангажират с твърде голямо устройство от подходящата алтернатива. Слуховете за наследник на iPhone SE се появяват периодично, като преди няколко месеца много от източниците обявиха, че компанията се е отказала от него. Известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, все още вярва, че това не е така и по-рано тази година прогнозира, че компактният модел все още е в плановете на гиганта. Сега нов доклад възражда надеждите, след като PC Tablet публикува история, в която се посочва, че Appleработи върху устройство, наречено iPhone XE. То ще притежава 4.8 инчов OLED екран и може да бъде пуснато на пазара през септември. Според статията, смартфонът няма да има Touch ID и ще се похвали с чип A12 Bionic, но прогнозите за цената му са леко мрачни – между 600 и 800 долара, което е малко високо, спрямо цената на iPhone Xr и би обезсмислило модела.

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS


×