Премини към съдържанието

  Нов проблем с FaceTime пречи на добавянето на нов потребител в разговорите

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  След като изчисти проблемите със сигурността при груповите разговори във FaceTime по-рано този месец, Apple може би ще се срещне със следващия такъв. Според постове във форумите на MacRumors, странна грешка се появява в приложението за видеоразговори при опит да се добави трето лице, опцията за добавяне е затъмнени и не позволява операцията, което означава, че на практика няма как да включите във връзката още един приятел. Не става ясно колко широко е разпространен проблемът, но много хора се обръщат със същия въпрос за помощ във форумите. Може би той се дължи на корекцията за бъга с напозволеното подслушване на отсрещната страна, която беше пусната на 7 февруари, но сега явно компанията ще трябва да предостави нов фикс. От публикациите във форумите става ясно, че тя е уведомена за проблема, но няма точна информация, кога той ще бъде отстранен.

  Apple може би вече работи върху сгъваем iPhone

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  След като няколко производители на Android смартфони вече показаха своите сгъваеми модели, които планират да пуснат на пазара тази година, става ясно, че въпреки че закъснява, Apple също работи върху такъв вариант за своя емблематичен iPhone. Патентни заявки на гиганта, разкрити наскоро сочат няколко варианта за дизайн на устройство, което изглежда като сгъваем смартфон. Може би си представяте вече как вашият iPhone се превръща в iPad и обратното, но не – за съжаление документите описват по-скоро телефон с дизайн на мида, а чертежите намекват за конструкция, включваща панта. Независимо от това, все пак ще е интересно да видим интерпретацията на Apple на така модерните напоследък сгъваеми смартфони, но за съжаление, ако тези патенти се превърнат в реален продукт, ще го видим на пазара най-рано следващата година.

  Рекламните известия за Apple Music нарушават насоките на AppStore

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Apple явно е решила да наруши раздел 4.5.4 от собствените си насоки за AppStore, след като използва пуш-съобщения за популяризиране на музикалната си услуга. Промоцията е насочена към потребителите, които вече могат да подарят един безплатен месечен абонамент на своите приятели, но ето какво се казва в правилата на самата компания за подобно поведение: “Пуш-известията не трябва да изискват приложението да функционира и не трябва да се използват за реклама, промоции, или директни маркетингови цели, както и за изпращане на чувствителна лична, или поверителна информация. Злоупотребите с тази услуга могат да доведат до отмяна на вашите привилегии”. Разбира се правилата са създадени, за да се нарушават, но е малко странно това да се прави от самата компания. Ако не искате да получавате подобни съобщения, можете да ги деактивирате от системните настройки.

  Huawei се опитва да открадне тайните на Apple

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Трудностите за Huawei продължават, след като компанията беше обвинена и в опити за кражба на тайните на Apple. Според разследване наThe Information, китайският гигант се е срещал с производители на различни компоненти за Apple Watch и е разпитвал за устройството. Самата компания коментира пред изданието, че не вижда проблем в това и посочва, че по време на процеса на проучване и разработка, инженерите трябва да всякаква публично достъпна информация, да питат и да уважават интелектуалната собственост на трети лица. The Information пише още, че Huawei е дава.d бонуси за събирането на информация, според нейната конфеденциалност. Компанията е обвинена още и, че е копирала части за MacBook Pro от 2016 година, а бивши служители на Apple са били разпитвани за подробности по различни проекти. Всъщност ова е поредно обвинение срещу Huawei, която получи сериозни критики от западните институции, може би обаче не трябва да се прибързва с изводите, защото ситуацията ще създаде много проблеми за телеком бизнеса и може да предизвика забавяне на навлизането на нови технологии като 5G.

  Apple ще представи чисто нов MacBook Pro тази година

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Apple обмисля сериозно обновление на компютърното си портфолио, твърди известният анализатор в Минг-Чи Куо. Според него компанията ще представи чисто нов 16-инчов MacBook Pro, както и 32-инчов монитор с 6K резолюция, след като последният й монитор излезе през 2016 година. Куо посочва, че той ще има 31.6-инчов диагонал и 6K резолюция, а панелът му ще бъде с "подобна на Mini LED подсветка".  Що се отнася до "чисто новия" дизайн за лаптопите MacBook Pro, който ще видим, то машината ще е с 16 или 16.5-инчова, като към момента Apple предлага 13 и 15 инчови модели MacBook Pro, след като още през 2012 година спря 17 инчовата версия. Куо твърди още, че 13 инчовият лаптоп ще може да се конфигурира с до 32 GB RAM, което е два пъти повече от сегашното. През тази година чакваме и чисто нов Mac Pro, който ще позволява лесен ъпгрейд на компонентите, но все пак не трябва да забравяме, че всичко това са само слухове и прогнози, а какви са намеренията на компанията, ще разберем когато тя реши да ни изненада.

  Очакваме три нови модела iPhone, iPad и дори iPod touch през тази година

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Известният анализатор Минг-Чи Куо сподели в бележките си към инвеститорите информация за множество нови устройства на Apple, планирани за тази година. Сред тях са не само трите очаквани модела iPhone, но и нови таблети и дори iPad tocuh.  Куо твърди, че през 2019 година гигантът ще запази стратегията си и ще заложи на 3 модела iPhone с познатите вече размери на екраните си и дори същите прорези в горната част на дисплея. Най-евтиният от тях отново ще бъде с LCD, а не с AMOLED панел, но и трите устройства ще имат усъвършенствана система за сканиране на лица Face ID, по-добра батерия, заден панел с ефект на "заскрежено стъкло", по-добра навигация в затворени пространства и възможност за зареждане на други устройства по безжичен път. Lightning портът също ще се запази засега и Apple няма да го заменя с USB Type-C, както се говореше. Анализаторът отбелязва и задаващото се ново поколение слушалки AirPods ще могат да се зареждат безжично и заедно с дългоочакваната подложка за безжично зареждане, AirPower ще се появят през първата половина на годината. Освен всичко това феновете могат да се надяват на нов iPad mini, два нови модела iPad и дори чисто нов iPod touch, който сякаш беше отписан от плановете на компанията до сега. 

  Apple ще пусне AirPods с ново покритие и черен цвят през пролетта

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Apple планира да пусне AirPods с ново покритие, безжично зареждане и черен цвят, според доклад на тайванския Economyc Daily News. Доставчикът Inventec произвежда новите слушалки и е готов да ги достави през пролетта, може би заедно с AirPower, която вече е в масово производство. Според изданието, AirPods ще се продават на цената на предишната версия – 159 долара, а информацията съвпада със слуховете, които чухме по-рано миналата седмица. Те предполагат, че AirPods и Charging Case ще са на разположение в бяло и черно, с ново матово покритие, което ще подобри сцеплението. Все още не знаем точната дата, на която ще дебютират продуктите, но Apple най-вероятно ще проведе своето пролетно събитие на 25 март, като ще се фокусира предимно върху услугите, а не върху хардуера. Това означава, че слушалките и подложката за зареждане, която се бави повече от година, могат да се появят с прессъобщение, а не на специално събитие.

  Apple купува стартъпът, който подпомага компаниите да създават приложение за Alexa и Google Assistant

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Apple е придобила стартъпа PullString, базиран в Сан Франциско, който е специализира в подпомагането на компании за изграждане на разговорни гласови приложения, твърди Axios. PullString е основан през 2011 година от бивш служител на Pixar – главният изпълнителен директор Орен Джейкъб е бивш главен технологичен директор на Pixar. Стартъпът досега беше известен в технологичната индустрия като софтуерна опорна точка зад гласовите системи за популярните играчки на Mattell, Hello Barbie. Не е ясно какво ще стане след сделката на стойност под 100 милиона долара, но освен с играчките, PullString е свързван с работата на компании по уменията и приложенията за платформата на Amazon, Alexa и Google Assistant. В тази светлина, Apple може би купува стартъпа, за да ускори растежа на приложенията и функциите за Siri, които изостават, в сравенние с конкурентите.

  Сертификати за разработчици на iOS се използват за разпространение на хакнати приложения

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Десетки хазартни и порнографски приложения злоупотребяват със сертификати за разработчици извън магазина на Apple, посочва Ruters. Освен това пиратите използват същия порцес за разпространение на хакнати приложения и версии на популярни игри, като Sppotify, Pokemon Go и Minecraft. Приложенията са променени, за да блокират рекламите, или да направят безплатни някои платени функции. Сред незаконните разпространители на софтуер са TutuApp, Panda Helper и AppValley, които предлагат посочените приложения извън екосистемата на Apple, използвайки сертификати за разработчици, които действат като ключове, за удостоверяване. Всъщност тези сертификати са сравнително лесно достъпни, цената е 299 долара, а дистрибуторите печелят пари като начисляват минимална годишна такса от около 13 долара за VIP достъп до услугите си. Първоначално Apple забрани някои от пиратите, но в рамките на няколко дни те отново оперират успешно, като просто подновяват сертификатите си. Сега компанията работи върху въвеждането на двуфакторна идентификация с код и парола за влизане в акаунта, която трябва да бъде въведена до края на месеца. Не е ясно на колко възлизат загуите от кракнатите приложения, но Reuters посочва, че пиратите имат над 600 000 последователи в Twitter, което означава стабилна аудитория и печалба.

  Apple променя британските и австралийски гласове на Siri за HomePod

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Apple обнови британските и австралийски гласове на Siri за HomePod, очевидно в стремежа си да ги направи по-ясни и естествени. Степента на внедряване обаче е несигурна, тъй като повечето социални медии произлизат от региони, основаващи се на акценти, което пък означава, че Apple трябва постепенно да използва нови гласове, въпреки че акцентите могат да бъдат избирани във всяка държава. Компанията започна да представя по-естествени глаосве на Siri за пръв път със старта на iOS 11 през 2017 година, като преди това роботизирания глас на асистента беше предмет на шеги, дори и да не се отразяваше на функционалността му. Alexa и Google Assistant се смятат за по-добри, с повече умения и по-добра разбираемост, а те се поддъражт от голям брой устройства, докато Siri работи само с хардуера на Apple. Смята се, че компанията работи върху подобрения на своя асистент, които биха могли да бъдат представени по време на WWDC 2019 през юни тази година, където разработчиците се срещат за пръв път с новите версии на операционните системи на гиганта.

  Интересна концепция за iOS 13 показва 40 функции, които Apple трябва да открадне

  dessyteneva
  от dessyteneva,
  Има много време до дебюта на iOS 13, но ако Apple търси подходящи нови функции за нея, може да обърне внимание на концепцията на AppleDesigner. В двуминутното видео са демонстрирани 40 функции, сред които тъмен режим, приложение за камерата, задвижвано от AR, Split View за iPhone и много други, някои от които наистина могат да направят iPad реален заместник на компютъра: Разбира се това е само концепция, но честно казано, ако компанията въведе дори и част от предложените функции, операционната система ще стане доста по-привлекателна. WWDC 2019 ще се проведе най-вероятно между 3 и 7 юни и тогава ще научим какво точно е подготвила Apple.

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS


×