Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Проблем с мобилен интернет в чужбина и у нас

Featured Replies

Публикувано

Здравейте,

имам проблем с мобилния интернет на 2 3GS-a в чужбина. Един на Мтел и един на Глобул. По никакъв начин немогат да се свържат. Не става със смяна на операторите, дейта роуминг копчето не играе също. Единия телефон е на 4.0, другия на 3.1.3. В други телефони с тези карти ИМА връзка. Пробвано е в Сърбия, Гърция и Германия.

Някой от вас ползвал ли е наскоро мобилен интернет в роуминг? Преди с първото поколение iPhone съм имал в цял свят...

• Отговори 63
  • Прегледа 13,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Аз прегледах диагонално и видях, че има доста интересни неща. Щом ми остане време, ще се поразровя. Факт е, че ползвам 1/12000 от възможностите на телефона, но го правя с любов.

• Евентуално да споделиш с "групата"?

Публикувано

С един обикновен рестарт с картата вътре, опита ли?

Публикувано
  • Автор

рестарти, ресети първо на нетуъркс сеттингсите, после на целия телефон... не става

Публикувано

Опитай с ръчно въвеждане на настройките на м-телския тел.

APN: inet-gprs.mtel.bg

Username: mtel

Password: mtel

Публикувано
  • Автор

ок, ще пробвам

Публикувано

Нали си наясно с цените на този нет? Преди няколко месеца бяхме в Амстердам и съдружникът ми няколко пъти ползва приложението Maps за да види къде се намира. Последиците бяха - 789.00 лв. data roaming. Операторът е Мтел.

Публикувано
  • Автор

аз такива проблеми не съм имал! Както и други мои познати...

Публикувано

Аз съм ползвал интернет в Белгия и Холандия, и сметката ми не е била драстична. Все пак зависи от трафика и от това дали Мтел са били на кеф.

Публикувано

Пробвай да ползваш Maps и после ще си говорим :lol:

Публикувано

Има ли опция за спиране на нета в роуминг, че да не пострадам след 2 седмици като на Антъни колегата :lol: ? ( с 3.1.2 съм)

Публикувано

Има. Data roaming off.

Публикувано

Мерси намегих го!

Публикувано

Точно преди година обиколих за 20 дена Южна Европа минавайки вече не помня колко точно хиляди километри. Тогава нямах никаква качена навигация, а използвах услугите изцяло на Maps, Weather, Weather Pro и още няколко други приложения неизискващи наличието на WiFi, а работещи с мобилен интернет (колкото бавно и отегчително да е това). Най-често използвах Maps - през няколко часа, заради постоянното предвижване от точка до точка и непознаване на маршрутите това бе най-бързия начин за локализиране на точното местоположение и изчисляване на оставащи километри до следващата спирка, тип маршрут и т.н. Не съм имал сметка по-голяма от двуцифрено число. Оператора аз няма да споменавам, и една бира за реклама на мен не са ми дали те, но ако екипа реши - тогава само може! Пък и от най-голямо значение все пак е типа на договора с оператора, на който ползвате услугите. Може и от това, че съм платинум, ънлимитед или както там му викат... да е!

Публикувано

Снощи май много ми е дошъл "зоба"! Сега шотовете:

img0302.pngimg0085r.pngimg0151.pngimg0160.pngimg0163.pngimg0295.png

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Здравейте, аз имам един въпрос: Вкл. си интернета от Глобул за 2.50лв. на месец неограничен и ми казаха,че трябва да си направя някакви настройки на GPRS-а в иТюнс, ама незнам как става номера. Плс хелп :huh: /Телефона е в България и няма да го ползвам в чужбина./

Редактирано от Devilssss

Публикувано

Настройки на GPRS в iTunes?!? :huh:

И кой ти я каза тази мъдрост?

Публикувано

Тея от Глобул. Днес бях там и ми казаха да си вляза в акаунта на иТюнс и да си направя някви настройки от там.

Публикувано

Аз ако съм ще им занеса ако трябва и компютъра да ми ги направа те! Баламурници.:huh:

Публикувано

GPower по принцип как да си активирам мобилния интернет???

Редактирано от Devilssss

Публикувано

Занеси им го бре! Щом са толкова отворени Тъпаците да ти го настроят!

П.П.- Рестартира ли устройството? Сблъсквал съм се с такъв проблем (размених картите и сложих пак старата и тръгна). Нямам идея от какво е, но определено не е от настройки в Тунса:huh:

Публикувано

Не му прави нищо - в файловата с-ма си има бандъл на глобул. Навеждат те да звъниш на 123, който е платен естествено, за да ти го активират. Предполагам, кръгчето до името на оператора в момента липсва,да?

Публикувано

Кръгчето си е там като няма Wifi, а като съм включил Data от SBSettings ми показва " E ".Утре ще отида пак в Глобул и ще дам да ми го настроят...

Редактирано от Devilssss

Публикувано

Точно така! Вдигни им скандал за некомпетентни служители и с (конкурс за кой е по-тъп ли ги избират), питай като плащаш такса макар и скромна хубаво ли им е, а не ползваш услуга. Това е все едно да не можеш да говориш а да плащаш.

Публикувано

Не е възможно да ти показва "Е" - глобул нямат EDGE мрежа. Имаш някакъв проблем с настройките от SBS. Виж EDGE toggle как е настроено, опитай оттам да промениш нещо и след всяка промяна прави рестарт, не респринг.

Публикувано

Ако е с тема ще му показва Е. Аз така съм го направил и на моя показва Е.:huh:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.