Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Проблем с мобилен интернет в чужбина и у нас

Featured Replies

Публикувано

Останових че когато рестартирам телефона ми се бъзика интернет-а 3G. Изписва ми че го имам но всъщност ми дава че не мога да отворя интернет страници. Извадя ли картата и я пъхна отново веднага почва да ми зарежда страниците.

Каква ли може да е причината незнам!?!

• Отговори 63
  • Прегледа 13,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Аз прегледах диагонално и видях, че има доста интересни неща. Щом ми остане време, ще се поразровя. Факт е, че ползвам 1/12000 от възможностите на телефона, но го правя с любов.

• Евентуално да споделиш с "групата"?

Публикувано

Аз също имам този проблем. В насттройките 3G, Cellular data и data roaming са ми включени, а internet tethering-a седи на зареждане. В статус бара нямам 3G надпис както съм виждал на повечето скрийнове. Направих рестарт на мрежата, както и на целия телефон. Вадих и слагах картата няколко пъти - без резултат. За съжаление нямам друга карта с която да сменя да пробвам нея.

Може ли да ме посъветвате какво да правя. Ако се обадя на 123 те ще могат ли да направят нещо или да ходя в магазина, от който го купих, за да се разправям с тях?

Редактирано от kartichko

Публикувано

И аз имам подобен проблем. http://bgiphone.com/index.php?/topic/6651-eeinaao-ianodhieeeoaa-ca-eioaadhiaao-e-mms3g-n-41-caeethaai-eui-aeiaoe-iaa-jail-iao/

Извинявам се че съм пуснал отделна тема, не я видях тази.

Пробвах всякакви ресети рестарт нищо не става... Сега ще опитам с друга глобулска карта...

Редактирано от Mr.Enrich

Публикувано

Направи си carrier update, ресни и тогава.

Публикувано

Как? в Тази папка C:\users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Carrier Support

има ipcc файл но по никакъв начин не успявам да го засиля на телефона ръчно... А и си мисля че не е правилният... TMobile_bg.ipcc

Под ресни рестор ли имаш предвид или рестарт, щото опитах всичко без рестор - оставям го като последен вариант.

Редактирано от Mr.Enrich

Публикувано

Рестарт. Ъпдейта качваш с шифт&ъпдейт и е точният! Глобул от година близо е част от Т-мобайл :Wink:

Публикувано

Не ми дава да избера такъв тип файл :Wink:

cd0cefef9181a7e9.png

Публикувано

Аз го нямам TMobile_bg.ipcc този файл :S ... някой ще го прати ли ?

направи следното http://www.ihackintosh.com/2009/06/how-to-enable-carrier-bundle-support-in-itunes-82-in-mac-windows/

и ще ти даде да го избереш ...

Публикувано

Направих го, качих ъпдейта, рестартирах, ресетнах network settings никаква промяна Да не би да е грешна версия тоя carrier bundle?!

f815436b687a106b.PNG4e393e20a4ea8a6d.PNG

Редактирано от Mr.Enrich

Публикувано

Последният ъпдейт е Globul 8.2, я им надуй главите на 123. Извиват ръце с простотии, за да звъннеш - вече се плаща.

Публикувано

Аз вече звънях ...Правиха некви неща уш и ми казаха рестартирайте си телефона след 10 минути и би трябвало да се оправи ... минаха няколко часа вече и нищо :X

Редактирано от gorgior
Не се цитира предходен пост!!!

Публикувано

Е некой нема ли го тоя файл 8.2 ? :Wink:

Публикувано

Офф пак два пъти :@ ... Иначе аз звънях пак ... накараха ме да си reset-на network-a ...питах и за carrier казаха че последната версия е 8.1 ...

Публикувано

Намерих някакъв стар бъндъл (3.2) , сложих него, рестартирах телефона и ми каза че има ъпдейт. Инсталирах го, рестарт 8.1 е и пак не бачка.... :Wink:

Публикувано

На мене ми го оправиха тея от Глобул.... Звънкай им там и им досаждай ... всичко стана от третото звънене :Wink:

gorgior:Писна ми да ходя и да чистя след теб. Какъв е този зор да цитираш всеки пост?

Редактирано от gorgior
Не се цитира предходно мнение!!!

Публикувано

Е, то това е! 20-30 стотинки за обаждането от теб, от мен, от комшията и ей ги милиончетата. :smile:

Публикувано

Някой на ментел закъсвал ли е с мобилния нет?!?

iPhone 4 с 4.0 на Carrier пише Not Available.

За пръв път виждам такова нещо :D

Рестарти, ресети и нищо!

Май ще пътува към 4.1

Публикувано

Пеца, недей, сега билдват нов, carrier bundle са със signature check. Нали се напъват да продават айфон и сменят бая по системата, затова не разпознава бъндъла. Тия дни ще има яко проблеми.

• 4 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте не знам дали тук е мястото да попитам за моят проблем ако не е моля да ме извините и да ме насочите каде да пиша за това.Значи проблема ми е следният:Имам ифон 2G и съм на виваком но не мога да си активирам EDGE-то значи правя всичко каквото ми казаха от виваком а именно това е:влизам в настройки general,network въвеждам тяхните данни и пак не става мисля че трябва от някаква програма да се включи това EDGE но не знам никаква такава програма ще съм изкючително благодарвн ако можете да ми помогнете благодаря.

Публикувано

Прерови темата "Как да спрем call forwarding" - там има качени папки на виваком, с посочен път къде да се поставят. Това ще ти реши проблема.

Обаче!!! - Ако нямаш "Е"-то на статусбара, търси проблема в оператора, не ти е активиран нета.

П.П. След всяка пренастройка, трябва да рестартираш.

• 8 месеца по-късно...
Публикувано

Привет, аз съм новобранец и имам проблем, който не мога да реша. Ползвам iPhone 4 (не знам какви други параметри мога да посоча), купен от Женева. Тук в Бг всичко е окей, но като изляза извън страната не мога да ползвам мобилния интернет. Имах няколко неуспешни разговора с мтел, не знаят какво да направят. В settings Enable 3G, Cellular data и Data roaming - всичко е ОN. В менюто Cellular data network от мтел са ми диктували какво да въведа. Но нищо не се променя. Когато съм в роуминг излиза едно съобщение от сорта, че не може да активира някаква cellular data. В отчаяние съм, защото съм технически доста некомпетентна и моля някой да ми обясни като на малко дете как да се справя със ситуацията.

Публикувано
В менюто Cellular data network от мтел са ми диктували какво да въведа.

Мтел са дефолт оператор и не би трябвало да имаш такова меню в сетингс, щом ползваш тяхна карта - всичко трябва да е автоматично. Дай малко повече детайли за телефона - версия на операционната и модем фърмуеър, фабрично отключен или заключен и пр.? Иначе при разминавка в съветите, може да стане беля.

Публикувано

Дословно ще ти препиша какво виждам, защото дори не знам какво е всъщност фърмуеър. :) Version 4.1 (8B117), Modem firmware 02.10.04.

Не съм го носила никъде да го отключват. Купих си микро сим картата от мтел, сложих я, свързах телефона с компютъра и той тръгна (чрез iTunes, както ми беше обяснено). Имам го това меню, вътре в него има Cellular data, MMS, Internet tethering. В това последното нямам username и password, но имам някакъв APN - wap-gprs.mtel.bg

Публикувано

Промени го на inet-gprs.mtel.bg и ще се оправи ;) Много са кухи тези "съветващи" от *88.

Рестартирай след пренастройката.

П.П. Видно е, че си с фабрично отключен телефон.

Редактирано от Alxx®

Публикувано

Много благодаря. Направих го, ще се разбере като избягам пак на някъде. :)

Нали споменах, че съм технически много зле, не знам по кое е видно, че не е отключван. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.