kawabiker Публикувано Май 20, 2011 Автор Публикувано Май 20, 2011 Евентуално ЖанКлодВанДам То ако имаше такъв начин, тази тема която нямаше да съществува !
vankoedno1 Публикувано Май 20, 2011 Публикувано Май 20, 2011 Здравейте,днес най-накрая успях да си активирам GPS на IPHONE 3GS. Телефона беше фабрично заключен към VODAFONE UK. Трябва ви: 1. Тinyumbrella-4.33.00 2. redsn0w rc16 3. 4.3.3 къстъм Слагате си сим картата кам оператора кам който е заключен. Пускате Тinyumbrella, задавате Enter recovery, Start TSS Server. Пускате ITunes натискате Restore и оставяте APPLE да обнови на 4.3.3, след което ще ви даде грешка 1015, което значи не е обновен ББ ( в случая моя е 6.15.00). Затваряте ITunes, Тinyumbrella си работи, телефона е в RECOVERY MODE. Няма смисъл да излизате от RECOVERY MODE защото няма да стане. Пускате redsn0w rc16 правите джеилбрейк (задавате 4.3.3 къстъм и маркирате cydia),като от RECOVERY MODE влизате в DFU MODE.Оставяте redsn0w да приключи(докато не се рестартира телефона, това трае няколко минути).Ще ви покаже че сте в RECOVERY MODE, след което от Тinyumbrella натискате EXIT RECOVERY .След презареждане сте в sos-emergency mode,пускате ITunes(като телефона трябва да е свързан с кабела) и готово(излизате от sos-emergency mode).Трябва да ви работи компаса и GPS). Все още сте със сим картата на оператора към който е заклю4ен.Пробвате функциите на компаса и ГПС. Имате cydia, инсталирате ultrasn0w 1.2.3 , отключвате и сте готови. Имате работещ GPS и компас. 1 1
emco83 Публикувано Май 20, 2011 Публикувано Май 20, 2011 @vankoedno1 Как така ще слагаш custom firmware на Redsn0w? Нещо си се заблудил или пишеш грешно.
yamahadrums Публикувано Май 21, 2011 Публикувано Май 21, 2011 Горепосоченият метод не работи при мен (както и се очакваше), но бях длъжен да пробвам.
tonygti Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Не разбрахте ли, че няма начин за подкарването на този GPS. Това, че на 2 от 102 телефона е тръгнал си е чист късмет. Те хакерите по света не откриха начин... 1
ventcislav Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Да си мисля ли , че след като излезне фикс веднага ще бъде обявено на предната страница. И друго...как може да се намира начини за iPad 2 , а за някакъв си фикс не.
Alxx® Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Ами...дари им кинти и срещу това искай обяснение. Иначе как мислиш? Някой длъжен? П.П. Ако излезе перманентно решение, със сигурност ще махна от заглавието "Евентуален...".
yamahadrums Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 От DevTeam твърдят, че проблемът с GPS-a не е породен от бейсбанда. Точно това ме кара да търся и да експериментирам. Честно казано съм далече от мисълта, че работят сериозно по метод за понижаването на 06.15 при положение, че скоро ще излезе бета на следващата iOS и всеки се надява на ъпгрейднат BB над 06.15. Аз съм с 3GS, стария буутлоудър и фабрично отключен. Преди да ме заклеймите като полуидиот ще обясня: купих го заключен към Глобул с 06.15. Преди няколко дена го отключих фабрично. Та мисълта ми е, че точно тоя BB e причината за неработещ GPS. Другият начин да открия е някой да ми прати арххивирана цялата си директория на телефона и да започна да проверявам всички *.plist файлове (а може директно да ги риплейсна в моя телефон и да видя какъв ще е ефектът).
kawabiker Публикувано Май 22, 2011 Автор Публикувано Май 22, 2011 Аз незнам какво твърдят от ДевТийм , но съм убеден че проблема на ГПС-а е от ББ , ако искаш мога да се обоснова , с около 15 примера и то не единчни . Това със заместването на файловете е толкова малко вероятно, колкото ДевТийм да изкарат софт ънлок за 4-ка с ББ различен от 01.59 !
yamahadrums Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Добре де, бейсбандът не се ли отнася само до телефонията?
liomojo Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Проблема е някъде по средата. За мен гпс-а реално работи защото когато го пусна да търси телефона започва да загрява и батерията започва да се топи с бързи темпове. Проблема е някъде във връзката с ос. Мисля , че фикса сигурно е лесен но на дев тима не им се занимава с него. Някъде в а-гпс функцията нещата се късат. Аз забелязах , че като си сложих защитата за локейшъна от сидия и гпс-а Ми буквално спря да работи. Явно гпса и другите локализиращи функциий нещо се разминават и не се сработват. Аз като слагах и от сидия гпс сериал за да пробвам с него дали няма да го открие се получаваше , някакъв уж сигнал от време на време но ме локализираше близо до Варна ,а аз бях в Русе. Най вероятно гпс-а в айпада е с нещо по-различен от нашите и в бейзбанда няма инфо как да се стикова с хардуеъра на айфоните. Другия вариант е конспиративен. Апъл се усетиха и замениха бейзбанда който дърпаме като айпадски с такъв на който му е прецакан гпса и само тези които са Отключили в първата седмица имат гпс-а. Хехехехехехе.
kawabiker Публикувано Май 22, 2011 Автор Публикувано Май 22, 2011 (редактирано) Аз ще ви отворя на нещо друго - спирате всякъв нет , пускате камерата , правите снимка , отваряте галерията и в places виждате точните координати , къде сте направили снимката - на всички Ви работят ГПС-ите вервайте ми ,аз имах явно късмет, когато пробвах, има някъде няква игра , както казва liomojo , ама трябва много да му се занимава на някой да го открие . Нямам вече такъв телефон в момента иначе бих си поиграл да го върна на 2.0 и оттам да почна пробите ! Редактирано Май 22, 2011 от kawabiker
yamahadrums Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 (редактирано) @liomojo Аз съм на същото мнение. В по-ранните версии на PwnageTool, за да качиш iPad-ски бейсбанд трябваше да му посочиш и iPad-ски фирмуеър. Тогава 06.15 не е бил заменен от Apple, ако това изобщо е станало. И дори тогава на почти всички 3GS-и спираше да им работи GPS-ът. Има нещо гнило в Дания. Също така съм съгласен, че GPS-ът си работи, но някъде не прави връзка с операционата система и тя не го засича. @kawabiker За този тест с камерата трябва да извадиш и сим картата от телефона, защото работи и локация по GPS Towers. Редактирано Май 22, 2011 от yamahadrums
kawabiker Публикувано Май 22, 2011 Автор Публикувано Май 22, 2011 Извади я и ще видиш , че съм прав , ето и друга идея , намери файловете които търсеше от 3гс, но от iPad и пробвай с тях !
yamahadrums Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Абсолютно си прав!!! Снимката се появи на адреса, от който я направих с изключен Wi-Fi и извадена сим карта. Мобилният нет съм го спрял от оператора. Имам iPad, но е само Wi-Fi. Трябва ми някой с iPad 3G. Някой доброволец?
Alxx® Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Има разминавка в кърнъл кода на айпад с този на останалите уреди - оттам и проблемът. ББ отговаря за всички безжични връзки, както през картата, така и през wi-fi,gps...
yamahadrums Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Как тогава при някои 3GS работят GPS, WI-FI и телефонията?
Alxx® Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Кашата става при джейла, а инсталацията на ултрасноу дава старт на проблема. В последствие гпс-а прегрява и нерядко изпушва, завинаги. Усетиш ли се овреме да ресторнеш наново - може и да го подкараш, после обаче става невъзможно.
kawabiker Публикувано Май 22, 2011 Автор Публикувано Май 22, 2011 Саше , човека е без ултра и пак не му баца с навигация !
yamahadrums Публикувано Май 22, 2011 Публикувано Май 22, 2011 Самият факт, че номерът с показването на снимките работи означава, че GPS-ът ми работи отлично. Трябват ми файловете от iPad 3G.
kawabiker Публикувано Май 22, 2011 Автор Публикувано Май 22, 2011 Ако можеш да качиш някъде com.apple.locate.plist и com.apple.locationd.plist от System/Library/LaunchDaemons , а също така и /var/root/Library/Caches/locationd
Recommended Posts