lyubaka Публикувано Октомври 1, 2010 Автор Публикувано Октомври 1, 2010 (редактирано) Здравейте, След двудневни разговори с оператора и техническият им отдел (Глобул) става ясно, че проблемът с липсата на FaceTime настройка за активация на услугата в "Settings - Phone" на телефона определено се дължи на "Carrier Update" бъндъла. Техническият екип са тествали iPhone4 и услугата FaceTime с версия 8.0 и 8.1 на бъндъла. Най-интересното е, че последният "Carrier Settings" бъндъл който iTunes ви предлага да си сложите е версия 8.2. Техниците от Глобул ме посъветваха да ресторна телефона отново (вече втори път за последните два дена) и да сложа съответно версия на бъндъла 8.1 или 8.0. Според тях iTunes би трябвало да Ви предложи коя версия на бъндъла бихте желали да Ви се инсталира на телефона. Смятам да изтествам това довечера, като се прибера от работа. Каква е текущата версия на "Globul Carrier bundle" на вашето устройство можете да проверите от "Settings -> General -> About" и там по-долу, срещу "Carrier" е версията на текущия бъндъл. При мен е "GLOBUL 8.2". Ако някой междувременно има време и желание да изтества или има някакви резултати, моля пишете в темата. Поздрави, Любо Редактирано Октомври 1, 2010 от lyubaka Цитирай
bgdn Публикувано Октомври 2, 2010 Публикувано Октомври 2, 2010 Изпробвано е успешно с Глобул. След обновлението FaceTime изчезна. Рестарт не помага. Помогна restore на телефона до 4.1 и изведнъж FaceTime пак се появи. Сега работи. Цитирай
lyubaka Публикувано Октомври 5, 2010 Автор Публикувано Октомври 5, 2010 Здравейте, Проблема при мен се реши. Ресторнах телефона до FW:4.1, след това ъпдейтнах "carrier settings". Инсталира ми се версия 8.1 и съответно "Face Time" настройките се появиха в менюто "Settings -> Phone". След това даунгрейднах до FW:4.0.1, за да мога да джейлбрейкна телефона. Отново iTunes ми предложи да ъпдейтне настройките за оператора. Инсталира ми се версия 8.1 на "Carrier Settings" и Face Time настройките си ги имаше в менюто. Активирането на услугата Face Time стана за секунди, след което я изтествах с един приятел. Работи перфектно. Поздрави, Любо 3 Цитирай
BANNN Публикувано Октомври 28, 2010 Публикувано Октомври 28, 2010 FaceTime Hacktivator.1.0.deb За тези които имат проблем с Активирането. Цитирай
John Digweed Публикувано Октомври 30, 2010 Публикувано Октомври 30, 2010 Или MiddleWhat от Сидия. Цитирай
s0urce Публикувано Декември 8, 2010 Публикувано Декември 8, 2010 (редактирано) Хм интересно при мен се появи Кариер Ъпдейта след инсталиране на ForwardMsgFix40 от http://apt.iphone-storage.de се показа и FaceTime сега обаче пак зацикли на Waiting for Activation Между другото сложих и MiddleWhat но нищо сега ще сложа и iPhoneDelivery да видим какво ще стане <br><br>П.П. Нищо не стана още си чакам на Waiting for Activation даже и след MMS Facetime Fix пак си чакам ако има някой някаква идея ? да сподели без Recovery Иначе преди това звънях и в Глобул а те ме пращаха да си update carrier bundle макар че вече беше update П.П. След като не стана със нито едно от тези сложих си "SAM" след това със SSH изпълних това Option #3: my custom stockify program - works on any phone 3.0+ (same as #1) With SAM and SAMPrefs installed; install openssh and secure shell into your phone. Run "stockify" and it will revert your lockdownd to a stock lockdownd Reboot your phone след това Go to Settings > SAM and touch "De-Activate iPhone" след което понеже съм със ФЗ телефон сложих наново ultrasn0w 1.1.1.deb и телефона ми се активира след което си активирах Facetime и нямах никакви проблеми . Редактирано Декември 18, 2010 от s0urce Цитирай
JVV Публикувано Декември 9, 2010 Публикувано Декември 9, 2010 А има ли някой с работещ FaceTime на 4-ка от Мтел? Цитирай
JVV Публикувано Декември 9, 2010 Публикувано Декември 9, 2010 (редактирано) Не помага. Почвам ги на *88. Едит: В Мтел беше проблема. На 3 4-ки им тръгна Facetime едновременно. Редактирано Декември 9, 2010 от JVV Цитирай
poldeburg Публикувано Декември 18, 2010 Публикувано Декември 18, 2010 Здравейте, при мене също се получи този проблем с Face Time на телефона, зацикли на Waiting for activation. Изпробвах всички начини за решение на проблема по горе дадени в постовете но нищо не помогна. Някой може ли да помогне с някакво друго решение на проблема? Предварително благодаря. Цитирай
s0urce Публикувано Декември 18, 2010 Публикувано Декември 18, 2010 @poldeburg прочети ми поста по горе и виж дали ти е активиран телефона при теб ще е по лесно щом ти е и ФО. Пробвай преди това да инсталираш iPhoneDelivery да видиш дали ще прати смс като цяло Цитирай
poldeburg Публикувано Декември 18, 2010 Публикувано Декември 18, 2010 SMS изпращам обаче не се активира стои си на Waiting for activation. Цитирай
trick_979 Публикувано Януари 20, 2011 Публикувано Януари 20, 2011 Активирах 2 4рки към Мтел, единия 4.1 другия 4.2.1. От репото http://repo.insanelyi.com инсталирах FaceTime hactivitator. Цитирай
Камен Кръстев Публикувано Януари 20, 2011 Публикувано Януари 20, 2011 При мене ,като направя рестор,преди джейлбрека влизам в сетингс и давам ОН на фейстайма и след известно време се активирва,но трябва да бъдете търпеливи,също съм пробвал и след джейлбрек пак се активирва,но примерно като го дам на ОН вечерта и чак на сутринта се е активирал!!! Цитирай
ML16 Публикувано Февруари 7, 2011 Публикувано Февруари 7, 2011 Имам проблем с активацията на FaceTime на един ФЗ iPhone 4 на един приятел. Качих го /restore/ на 4.2.1 с помоща на TinyUmbrella после го минах с Greenpois0n, той само прави jailbreak но не хактивира телефона, затова после пуснах и redsn0w. От cydia сложих ultrasn0w и appsync. Пробвах с MiddleWhat и с FaceTime hactivitator, но безуспешно, след всяко едно от последните сме чакали поне по 12-13 часа за да видим дали ще се активира. Телефона е с микросим на M-Tel и е купен от UK. Може ли да ми помогнете с някаква идея??? Цитирай
copyman Публикувано Април 11, 2011 Публикувано Април 11, 2011 Наложи ми се да показвам Фейстайма и аз видях, че е спрял да работи ... кога не знам ! Ресетирах всички мрежови настройки , че и другите ... хард ребут ... не ще ! Влючвам го от сетингите - включва се ... отивам да избера телефон за проверка - изключва се. Един път даде, че активацията е неуспешна. Вероятно се опитва да я активира , но не става. след доста четене на солюшъни ми писна и намерих това : MiTime is a product for activating FaceTime® on phones that are operating on unofficial carriers. Верно 3,99 $ , но върши работа ... издърпваш ги и пускаш теста му ... ако ти каже, че си съвместим може да си го купиш. Тук може да се провери дали приемаш СМС-а от +44 ХХХХХХХХ . Може да се изтегли и iPush Test от AppStore-а (безплатно е) и да провериш дали ти работят пуш нотификациите . Цитирай
Alxx® Публикувано Април 12, 2011 Публикувано Април 12, 2011 Една обикновенна реактивация със SAM(или деактивейт с редсноу+активейт с карта), би свършила работа и на двамата... Цитирай
Bitter Публикувано Април 12, 2011 Публикувано Април 12, 2011 Проблема с активацията на Facetime се решава като в настройките на WiFi за DNS се слага 8.8.8.8!Това е DNS-а на Google и регистрацията става при мен за около 10-на секунди. Цитирай
diyandimitrov Публикувано Юни 25, 2011 Публикувано Юни 25, 2011 При мен не иска да тръгне фейстайм-а на 4-ката и не знам защо оказва ли влияние това че съм с GEVEY TURBO SIM Цитирай
Grievous Публикувано Юни 25, 2011 Публикувано Юни 25, 2011 С Мтел-ска карта ли си? Ако да, то имаха днес малък проблем и не можеше да се активира веднага. Говоря за телефон от Мтел. Цитирай
diyandimitrov Публикувано Юни 25, 2011 Публикувано Юни 25, 2011 мтел съм да , но това че нямам е след джейла и не искаше да се активира Цитирай
deezel Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Всъщност някой с Gevey успял ли е да активира FaceTime? Аз - не. Цитирай
uFFO Публикувано Юли 23, 2011 Публикувано Юли 23, 2011 И аз съм с гавей и не успях... 4.3.3 Мтел Цитирай
nokat Публикувано Септември 26, 2011 Публикувано Септември 26, 2011 Здравейте някакъв напредък за активация на facetimе ако с Gevey Mtel? Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 27, 2011 Публикувано Септември 27, 2011 Активирайте си телефоните с оригинална карта или направете реактивация със SAM+ картите които ползвате и ще тръгне. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.