Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Футбол - коментари, предстоящи мачове, трансфери и др.


Lyudmil

Recommended Posts

Нека в тази тема да коментираме всичко свързано с футбола извън Англия (има отделна тема). Мачове като този например:

Real Madrid

124_30x30.jpg 1 vs 2 125_30x30.jpg Barcelona

Кристиано Роналдо (11 мин) Карлес Пуйол (49 мин) и Ерик Абидал (77мин)

Край на Мача

18 Януари 2012, 23:00 ч.

Estadio Santiago Bernabéu — Мадрид

Рефер:‬ César Muñiz Fernández‎

remote_image_1326811914.jpg

Отборът на Барселона надви с 2:1 Реал Мадрид като гост в в първа среща от 1/4-финалите за Купата на краля. Кристиано Роналдо вкара първи в 11-ата минута, но след почивката попадения на бранителите Карлес Пуйол (49) и Ерик Абидал (77) зарадваха "лос кулес". Каталунците доминираха, владееха топката, а кастилци разчитаха на скорост и изненада при редките си нападения. Реваншът е идната сряда на "Камп Ноу".

Жозе Моуриньо шокира с избор на титулярен състав. Рикардо Карвальо влезе в центъра на защитата, въпреки че не беше играл месеци наред. Пепе оформи трио с Чаби Алонсо и Ласана Диара в средата на терена, Хамит Алтънтоп застана десен бек, а Марсело Виейра седна на пейката. Джосеп Гуардиола избра оптимален и предвидим състав в система 4-3-3. Алексис Санчес поведе нападението, подкрепян основно от Лионел Меси, Сеск Фабрегас и Андрес Иниеста.

В началните минути каталунците взеха инициативата без съпротива. "Белите" застанаха плътно в своето наказателно поле, оформяйки щит пред Икер Касийяс. Липсваха положения след десет минути игра. В 11-ата падна първият гол след дебютен шут към една от двете врати.

Карим Бензема се пребори в центъра и с дълъг пас изведе Кристиано Роналдо. "Седмицата" с бързина и финес излъга Жерард Пике и с мигновен шут през краката на Хосе Мануел Пинто откри резултата - 1:0. Моутим залагаше на здрава защита и вертикална игра с един-два паса в атака. Най-търсен беше Кристиано, който се раздаваше яростно и в защита, и в нападение.

Андрес Иниеста отговори първи в 14-ата минута с удар в близкия ъгъл, отразен от Икер Касийяс. В 16-ата минута Сеск центрира, Алексис стреля с глава от десет метра, Касийяс изгледа прехвърлящата топка, която кацна на гредата до сглобката. Това беше най-доброто положение за "лос кулес" до почивката.

В 17-ата Пепе получи жълт картон за остра игра и това предизвика бурна реакция на Моуриньо. Три минути по-късно Жерард Пике също беше предупреден официално при борба за висока топка. В 25-ата Даниел Алвеш сбърка опасно и позволи мълниеносна контра, но Ерик Абидал пресече последния пас.

Минутка по-късно Лео Меси шутира ниско до близката греда, но ръката на Икер се протегна решаващо. В 29-ата "синьо-червените" изковаха много хубава атака, Алексис асистира на Иниеста, но "осмицата" избяга встрани. Спорна засада на чилиеца беше отсъдена в 40-ата минута. Като цяло Барса играеше с топката, а мадридчани дебнеха в търсене на мълниеносен удар в уязвимата защита на съперника.

Двата отбора излязоха за втората част със същите нагласи. Грешка при статично положение обаче съсипа головия аванс на домакините. В 49-ата минута Чави Ернандес центрира от корнер, Пепе изпусна Пуйол и капитанът с плонж прониза мрежата - 1:1.

В 51-вата минута Серхио Рамос остро фаулира Алексис, но съдията не даде жълт картон и това предизвика разправии. В 54-ата Иниеста беше изведен в наказателното поле, стреля от въздуха, топката рикушира в Рамос, а след това и в гредата за късмет на мадридчани. В 59-ата минута и Карим Бензема удари греда, след като засече топката с глава в близкия стълб.

В 66-ата минута Моуриньо направи двойна смяна: Месут Йозил и Хосе Кайехон влязоха за Лас и Гонсало Игуаин. В 68-ата Пепе подло настъпи ръката на падналия на земята Меси, но това остана незабелязано от рефера Мунис Фернандес. В 69-ата Чави центрира от фаул и Серхио Бускетс с глава от чисто положение прати топката над гредата след нова лоша постройка на "белите" при статично положение.

Най-неочаквано на сцената като голмайстор се появи Ерик Абидал. Лео Меси технично създаде положение за французина, който овладя на гърди и с фино докосване с външен фалц от десет метра прати топката в далечния ъгъл - 1:2. Това беше едва второто попадение на номер "22" с екипа на Барса, както и второ за последните десет години.

В 79-ата Кристиано пребори Пуйол на аутлинията, но острото му центриране беше спряно от Бускетс. До края на срещата барселонци се поприбраха, като терена напуснаха Алексис, Чави и Сеск.

Като цяло Моуриньо изненада с избора си на титулярен състав, но не и с дефанзивния си подход към мача. Слабата игра на "белите" в защита обаче не позволи планът на Специалния да проработи. Прекалено много попадения допускат столичани от статични положения през сезона и това тежи. Барса игра в типичен стил с много движение и владеене на топката. При загубена топка обаче често "синьо-червените" увисват и шансът да бъдат наказан е голям.

След този успех каталунците изравниха кастилци по брой победи в Ел Класико във всички турнири - 86:86. Много по-успешни в исторически план остават "синьо-червените" в турнира за Купата на краля и възможностите за продължаване са доста по-големи.

Реал Мадрид: Касийяс; Алтънтоп, Карвальо, Рамос, Коентрао; Алонсо, Лас (66 - Йозил), Пепе (79 - Гранеро); Бензема, Кристиано, Игуаин (66 - Кайехон);

Барселона: Пинто; Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал; Чави (86 - Тиаго), Бускетс, Иниеста; Сеск (88 - Куенка), Меси, Алексис (82 - Адриано);

Съдия: Мунис Фернандес

Стадион: "Сантиаго Бернабеу", Мадрид

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА:

Какви са вашите очаквания и прогнози за мача? Според мен успорван мач, но Барса ще бие. Прогноза 1:3 за Барса

:smile:

Редактирано от Lyudmil
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 2,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Asen_77

    335

  • BulgarianSS

    259

  • hidalgo

    217

  • asen4o0

    196

ТВ+

Винаги съм харесвал Барса заради Ицето, но сега цялото това внимание и възхваляване на Барселона ми идва в повечко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ТВ+

Така като гледам дори и Булсатком няма да го излъчват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А друг канал освен ТВ+ ? Относно прогнозата крайно време е да си върнем тъпкано на "барса" ! 3:1 за Реал !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж в sportal.bg. За никой не е тайна, че там се излъчват. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Четвъртфиналът от турнира за Купата на краля, противопоставящ грандовете на испанския футбол Реал Мадрид и Барселона е безспорният бисер в днешната футболна програма. Нито една родна телевизия обаче не купи правата на първото за годината „Ел Класико“.

Носителят на Купата Реал е домакин на претендента и финалист от миналата година, като арена на сблъсъка в първия двубой от тазгодишното издание на надпреварата ще бъде митичният „Сантяго Бернабеу“.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА В LIVESPORT.BG:"

Гледай Тук

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какви ли линкове не пробвах, не ми тръгна. Ще го пропусна и това Ел Класико! Иначе съм за Реал :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1.Теглите и инсталирате Sopcast от http://www.sopcast.org/download/

2.Влизате в браузъра Ви и въвеждате този линк: sop://broker.sopcast.com:3912/106723

3.Наслаждавате се на двубоя с HD качество от skySPORTS HD с английски коментар. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да са добри циганина си остава циганин.

Доживотна забрана за ПЕПЕ да играе футбол!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък залагам срещу теб за равен мач!

Един лев залагам ей, не е малко пари! :biggrin:

"Пеци, новобранка замина ти прогнозата." Мачът свърши! :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не че Алвеш е по-малък циганин или Бускетс.

Как може да играят така нашите.... Бензема и Игуаин къде се намираха, и те не знаеха.

Марсело що не играеше и това не разбрах...?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде другия път, може и да си го върнат :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Настъпването на ръката на Лионел Меси от страна на Пепе в Класиката между Реал Мадрид и Барселона за Купата на краля в сряда стана причина за любопитни вербални атаки към бразилеца с португалски паспорт от страна на звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

В социалната мрежа Туитър нападателят на “червените дяволи” реагира така на агресията: “Пепе, какъв идиот! Понякога хората могат да те изкарат от кожата ти.” И добави след победното попадение на Ерик Абидал: “Ха-ха-ха. Този гол Пепе доста го заслужаваше.”

Халфът на Арсенал Джак Уилшир влезе в тона на Рууни с лаконичното си послание: “Мизериите на Пепе”.

Защитник на Пепе в Туитър стана бившият халф на Реал Мадрид Гути, който написа: “Надсмивам се на Рууни. Светци има много, но са на небето. Ако иска да е светец, да води с пример. Да се правят грешки е човешко.”

22.jpg

Източник: sportal

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна трябваше да забранят животните във футбола, а сега трябва да го отнесе и клуба му защото това му е N поред извращение а никой не взима мерки ,ще го накажат за 5 мача и това ще е,но какъвто треньора такива и "играчите" ,португалци,бразилци всякакви ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това не е животно.... Това е ЧОВЕК! Животно не би го направило! Харесвам Барса, Харесвам и играта на Реал, но само когато играят футбол! От доста време насам те наистина играят футбол но американски! И аз не одобрявам симулациите на играчите на Барса , но от 2 години насам има огромно подобрение откъм симулации... Не виждам подобрение в играта на Реал... Как завършиха с 11 човека незнам.

Опа, извинявай не те видях....

http://www.youtube.com/watch?v=UsV6zqQNRdA

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ЧОВЕК - трябва да се характерезира с човешки качества, достойнство и морал. Постъпката не бих я дефинирал като точно такава. Хора много, но Човеци малко. Някой ще кажат, че въпросният индивид е постъпил така, благодарение на големия спортен хъс. Аз смятам, че спортния хъс, трябва да се показва в играта, а не в избиване на комплекси и контузия на противника (има други спортове в които това е целта).

Ако си спомняте на едно предишно ЕлКласко, как постъпи Роналдо с треньора на Барселона...

Спирам до тук, заслужено загубиха Реал, подлоста не трябва да остава ненаказана и това го стори резултата от срещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://youtu.be/0SuUKETczuA

Заради такива изверги Реал губи уважение навсякъде, ако ръководителите истински уважават клуба и привържениците му , този трябва да бъде изгонен на секундата и осъден да плаща обезщетение на клуба докато диша.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рядко заглеждам такива теми, защото не се интересувам много от футбол. Изгледах клипчетата - не знам какъв е тоя цървик, ама за това изпълнение трябва да получи забрана да играе в Европа. Толкова преднамерено зло нападение е недопустимо за спортист.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знаех, че Пепе често си изпуска нервите, ама чак пък такова поведение... Просто е недопустимо, за футболист, който играе в такъв клуб и на такова ниво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...