vilkim Публикувано Януари 13, 2010 Публикувано Януари 13, 2010 ammcfc, снимката на котето е брутална Можеш ли да я постнеш в голям размер, за да си я сложа на компютърчето ? Благодаря! Правиш уникални снимки... Един ден (почти цял) седях и гледах снимките ти във фотофорума :eek: Цитирай
vilkim Публикувано Януари 13, 2010 Публикувано Януари 13, 2010 Малко спам : Това коте колко ли пъти е било пускано от по-високо, за да се получи кадъра.. Току-що се замислих върху това. Цитирай
stefanstoev Публикувано Януари 13, 2010 Публикувано Януари 13, 2010 ammcfc голяма хвалба ти дръпват тия моми Почвам да завиждам Цитирай
vilkim Публикувано Януари 13, 2010 Публикувано Януари 13, 2010 stefanstoev , вкара интригата Айде стига сме спамили тази иначе хубава тема Цитирай
ThUnDeR Публикувано Юли 26, 2010 Публикувано Юли 26, 2010 Какво ще ми препоръчате: Nikon D3000 или Canon EOS 1000D? Цитирай
slaf Публикувано Юли 26, 2010 Публикувано Юли 26, 2010 Вземи поне D5000, има лайв-вю и снима прилично видео. И сега е на смешна цена. Цитирай
Ради Аврамов Публикувано Юли 26, 2010 Публикувано Юли 26, 2010 ThUnDeR дано някой ти даде безпристрастно мнение, защото обикновено нещата при тези 2 фирми са както при iPhone или Nokia, BMW или Mercedes, Nike или Adidas. Цитирай
profusion Публикувано Юли 26, 2010 Публикувано Юли 26, 2010 Какво ще ми препоръчате: Nikon D3000 или Canon EOS 1000D? d3000 мисля че е като d60, аз от последния съм много доволен, ако не ти се сменят обективи бодваш един търистически 18-105 ВР и пей сърце Цитирай
deezel Публикувано Юли 26, 2010 Публикувано Юли 26, 2010 Thunder, от двата бих взел D3000, но според мен е по-добре да инвестираш в D5000 или да изчакаш за междинния модел, който предстои да излезе. Цитирай
akozo Публикувано Юли 28, 2010 Публикувано Юли 28, 2010 (редактирано) Да се изкажа и аз,да си призная не толкова подготвен, но доста изчетох.Наскоро си взех Canon-s 90.Най добрия сапунер, апертура 2.0, при матрица 1.7 нямам нищо общо с фотографията но от доста форуми разбрах,че доста професионални фотографи го използват, без да влачат хиляди аксесоари.Озадачи ме и това,че си е made in Japan,от доста време не бях срещал този приятен надпис.В Сащ е 350$.Предлагам Ви една снимка на ауто режим, да не споделям ,че има хиляди настройки и Raw. и тази от природата,пообърках нещата,ако може администратора да направи корекции,че да се виждат както трябва,там и моята баба яга,Ауди 80-но със 2000W rms. http://img809.imageshack.us/img809/79/picture003a.jpg Редактирано Юли 28, 2010 от alxx Цитирай
deezel Публикувано Август 10, 2010 Публикувано Август 10, 2010 Вече горд собственик на Nikon D5000 и Nikor 18-55, а съвсем скоро и на изгоден макро (добре де, Nikon, микро) обектив. Бихте ли ми препоръчали нещо бюджетно, но същевременно, добро, готов съм да отделя не повече от 600лв, което включва и употребяван по-скъп обектив. Ако говорим за нов, най-вероятно ще е Sigma. Цитирай
wsgar3 Публикувано Август 11, 2010 Публикувано Август 11, 2010 deezel честито и много хубави снимки. Изброените по-долу не са никак лоши, но с този бюджет май ще трябва да гледаш Сигмата или 85mm втора употреба. AF-S DX Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR - 840 лв. нов NIKKOR 105mm f/2.8G ED-IF AF-S VR - 1350 лв. нов - ревю - http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=14 Sigma 70-300mm/4-5.6 DG Macro - 240лв. нов - ето и едно ревю за него - http://photo-forum.net/boni/Sigma70-300/sigma70-300DG.htm Поздрави, Цитирай
deezel Публикувано Август 11, 2010 Публикувано Август 11, 2010 Забравих да спомена, че трябва да разполага и с вграден мотор, тъй като D5000 не разполага с такъв. А си дрържа на автофокуса понякога. Цитирай
wsgar3 Публикувано Август 11, 2010 Публикувано Август 11, 2010 И трите споменати от мен са моторизирани Цитирай
ThUnDeR Публикувано Септември 9, 2010 Публикувано Септември 9, 2010 Да се похваля Имам нова машинка Olympus E-PL1 White + M.ZUIKO ED 14-42mm 1:3.5-5.6L Спрях се на него поради това, че е малък и сравнително лесен за снимане (понеже съм скаран с фотографията) а и жена ми да може да снима с него. Цитирай
tonygti Публикувано Февруари 24, 2011 Публикувано Февруари 24, 2011 Колеги искам мнение и съвет относно този фотоапарат: Panasonic Lumix DMC-TZ7 Знам, че има няколко човека от форума, които много разбират от такава техника и това им е хоби. Припадна ми един такъв, ползван е съвсем малко и е като нов, и много се чудя дали да не ида утре да го взема. Но все пак преди това очаквам компетентното ви мнение. Цитирай
Sisq0 Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 (редактирано) За любителски снимки не е лош. При суперзуум сапунерките Панасоник са лидери (заедно с Канон, но те пък са доста по-скъпи). Аз съм с FZ38 (35 по US/CAN стандарт) - върши ми идеална работа при положение, че снимам за удоволствие. Ама, какво значи "ползван съвсем малко"? Моделът е от 2006-2007 ако не се лъжа. За колко парички ти "припадна", ако не е тайна? п.с. Ако беше попрочел предната страница, щеше да видиш мнението на Антъни. Преди няколко месеца имах дилема при покупката на фотоапарат. Колебаех се между Сони и Канон до 900-1000 лв.. Благодарение на Ammcfc и доста четене на ревюта по форумите, осъзнах голямата си грешка и сега съм горд собственик на Panasonic Lumix DMC-TZ7. Просто е уникална машинка в класа на сапунерките за любители или така наречените Point & Shoot. Там Panasonic за мен са лидера, въпреки предишните ми заблуди и робуване на марки. Редактирано Февруари 25, 2011 от Sisq0 Цитирай
tonygti Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 Не мисля, че е модел 2006 година. Ако беше толкова стар едва ли щяха да го продават все още в Технополис и Техномаркет. Там струва 599лв, а аз мога да го взма за около 350. Цитирай
Sisq0 Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 (редактирано) Тъп съм, чета FZ вместо TZ. Ето ревю в КамераЛабс - след dpreview са ми любимци, а и правят чудесни "раздробявания" също и във видео вариант. http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_TZ7_ZS3/ Иначе, без да претендирам за големи познания: + чудесен LEICA DC VARIO-ELMARIТ обектив + 25mm широкоъгълен (друго си е да натъпчеш повече неща в кадъра) + доволен оптичен зум + хубави любителски снимки (то няма как да прави DSLR-like при малка матрица) + автоматичния режим (iA) на Панасоник по принцип е много добър (т.е. чудесен избор за хора, които искат да го извадят от джоба и просто да щракнат нещо) + 720p видео (но май е ограничено до 15 минути). Тук плюс е, че можеш да ползваш и оптичния зуум при снимане на видео + стерео звук. + ИДЕАЛНА стабилизация (на моя е по-новата версия Power O.I.S. но и Mega-та си е чудесна) - на по-високо ISO шумът си личи (и все пак, говорим за любителски фотоапарат - едва ли ще принтваш снимките за фототапет) - беден на ръчни настройки (няма PASM) Редактирано Февруари 25, 2011 от Sisq0 Цитирай
tonygti Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 Добре де, обяснете ми нещо друго. Сега гледам и модела PANASONIC DMC-TZ8EP, който по магазините струва 489лв (100лв по-малко от TZ7) и има по-добри характеристики от TZ7. На какво се дължи тази разлика в цената? Цитирай
Sisq0 Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 (редактирано) TZ8 няма HDMI изход, има по-слаба батерия и по-кофти екран (по-малък на размер и наполовина по-малко dpi). Иначе е с 2 mpix повече... което няма НИКАКВО значение, щото тея mpix са само за реклама. Иначе на TZ8 max ISO му е само 1600 при 6400 за TZ7, ама то и без това над ISO200-400 едва ли ще снимаш който и да вземеш, че шумът ще ти е като грахово зърно. Като цяло TZ8 май прави по-шумни и по-меки снимки, а двата мегапиксела не само (при идентична матрица), че не помагат, ами... п.с. Виж предното мнение, нахвърлих ти няколко неща - лично мнение. Редактирано Февруари 25, 2011 от Sisq0 Цитирай
tonygti Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 Да, благодаря ти Sisq0, твоя е малко по-хубав, но и тоя ще ми върши работа. Искам да правя съвсем неангажиращи снимки. Да го извадя и да снимам, без много подробности. Пък и мисля, че цена от 350лв е добра. Цитирай
Sisq0 Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 (редактирано) Естествено, че ще ти пасне да си щракаш за кеф. То и аз така си снимам (но с ръчни настройки, не използвам iA), и се получават нелоши неща. Предполагам при теб ще са подобни... макро (келешчето беше около сантиметър голямо... голяма гонка направихме по терасата) на пълен оптичен зуум (от ръка и има доста шум, но няма да я пращам на NG) неангажиращи Да покажеш после снимки. Редактирано Февруари 26, 2011 от Sisq0 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.