Kontrero Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 Аз притежавам D5100 и мисля че е мноооого добър апарат... доста добри неща стават с него... който го изпробва няма да съжалява! Цитирай
mupo Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 Много ясно, че D90 е по-доброто тяло, ако извадим от уравнението видеото. Повечето мегапиксели на мм2 не са плюс, а минус, ама трябва да се поснима за да се разбере. Би ли се обосновал? Цитирай
netizen Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 По-висок клас тяло, повече изнесени контроли, наличие на горен дисплей, по-тежко и масивно тяло - съответно по-удобно. Малко и леко тяло с повече мпиксели е почти гарантиран вариант за размазани снимки. Леко трепване при 16мпикс дори и c VR обектив води до размазване при тази гъстота на пикселите. Освен това за матрица с повече пиксели на мм2 е нужен обектив с по висока разделителна способност (по скъп съответно) ... та в тази посока са нещата, но най добре ги хвани в ръка и двата. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 mupo, замислял ли си се за canon 600d? За първи dslr e страхотен. Има всичко нужно като екстри, че дори и въртящ се дисплей (огромно удобство ако снимаш от нисък или висок ъгъл, както и за видео) и 1080п видео.. Освен ако не си се насочил към никон като определена марка. За тях не мога да коментирам много, освен че менюто им ми се вижда ужасно неудобно и различно спрямо почти всички други марки.. За обектив ако се спреш на 600д на първо време 18-135 ще ти върши работа за всичко. Но ако се зарибиш много (като мен), след време ще го смениш с 2-3 други Sent from my iPad using Tapatalk HD Цитирай
netizen Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 Кои са другите марки с които имаш достатъчно опит, и на които "менюто" им било лесно ? Това не е нокия с фенерче , затова им висок и нисък клас тела, за да не е нужно да се ровиш в "менюто" за елементарни настройки. Цитирай
mupo Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 Да, насочил съм се към Nikon. Клоня към D90, но сякаш единственото което ме спира е, че е стар модел. Не съм запознат колко бързо се развиват фотоапаратите и ме притеснява да не стане нещо от рода на това сега да си взема iPhone 3GS.... За обективи...100% ще се вземе китовия + може би още един, но не зная още какъв... Зная, че D7000 е победителя между D90 и D5100 но не е в бюджета, така че хайде още някой да наклони везните убедително. Severus, Ради, Вили, deezel, bgdn и т.н. не се крийте ами давайте мнения Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 Кои са другите марки с които имаш достатъчно опит, и на които "менюто" им било лесно ? Това не е нокия с фенерче , затова им висок и нисък клас тела, за да не е нужно да се ровиш в "менюто" за елементарни настройки. Canon, Pentax, Olympus, Samsung.. + още 5-6 вида смартфони с настройки по камерите. Не смятай, че съм някакъв прост point-and-shoot user.. Снимам почти изцяло на ръчно. Казах, че менюто на Никон-ите е доста по-различно (и за мен неудобно) от това на други производители. Няма нужда да ми казваш, че имало ниски и високи класове (при DSLR-ите предполагам имаш предвид..). Менютата на canon 450D и на 5D Mark III са си 1:1, като изключим повечето екстри при втория. Нека кажем, че Canon 7D (с това снимам сега) спрямо Nikon d5100 го чувствам като iОS спрямо Android. Просто не е достатъчно интуитивно и user-friendly (ако може да се говори за такова нещо при професионалнa фототехника). Аз така виждам нещата така че спести си следващите изречения, защото не можеш да ме убедиш в противното. Няма нужда да влизаме в спорове за глупости. Цитирай
netizen Публикувано Август 4, 2012 Публикувано Август 4, 2012 Аз не споря, нито имам намерение да го правя Цитирай
mupo Публикувано Август 4, 2012 Публикувано Август 4, 2012 Избора вече е направен -> чисто нов Nikon D90 с китовия AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR Благодаря на всички! Цитирай
rooibos Публикувано Август 4, 2012 Публикувано Август 4, 2012 Честито, сега чети www.photo-forum.net и се радвай на красотите видяни през обектива. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 4, 2012 Публикувано Август 4, 2012 Честито! Безаварийно ползване и само на фокус Цитирай
R.Stoychev Публикувано Август 22, 2012 Публикувано Август 22, 2012 (редактирано) Здравейте, имам колебание между canon 550D и 600D, нямам нужда от подвижен дисплей и от това, което изрових в интернет разликите са 3. Кой според вас е по-добре да взема ? Редактирано Август 22, 2012 от R.Stoychev Цитирай
orbitalen Публикувано Август 22, 2012 Публикувано Август 22, 2012 От година и половина снимам с 550D (преди това 6 години снимах с Konica-Minolta 5D). Когато го купувах аз също се чудех дали да не купя 600D, но и аз като теб реших, че подвижен дисплей не ми е необходим, а аз лично други "екстри" не можах да намеря, които да ме убедят да доплатя разликата в цената. Матриците и на 2та до колкото ми е известно са едни и същи, т.е. не очаквай разлика в динамиката и пр. Така че, ако си сигурен, че "чупещ" дисплей не ти трябва, вземи 550D. От там нататък вземаш един хубав обектив с мотор и стабилизация, който да използваш за китов и започваш да снимаш. 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 22, 2012 Публикувано Август 22, 2012 Oт 600d минах на 7d и единствените 2 неща, което ми липсват са въртящия дисплей и Magic Lantern.. Иначе вече има и 650d с тъчскрийн - странна ра'ота.. 1 Цитирай
asen4o0 Публикувано Август 31, 2012 Публикувано Август 31, 2012 (редактирано) Може ли някой да ми препоръча фотоапарат до 1000 лева или поне да каже къде да чета, за да си избера? П.П. Какво мислите за този http://www.photopavi...show=additional ? Редактирано Август 31, 2012 от asen4o0 Цитирай
miro1972 Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Аз също съм се насочил към Никон Д3200 , но ще изчакам коледните промоции в САЩ , има и кит с два обектива 18-55 и 55-200 за 840$ сега. Д3100 е със стария процесор. Цитирай
miroslav45 Публикувано Април 11, 2013 Публикувано Април 11, 2013 (редактирано) След не толкова задълбочен анализ и взимайки под внимание вещото мнение на ammcfc и още 1-2-ма запознати, от днес съм собственик на тази конфигурация: Nikon D5100 body Обектив Nikkor VR 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED Обектив Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6 G ED VR algor,би ли споделил впечатлението си от тази система?За тялото е писано доста,но ако не те затруднява,едно мнение по-вече не би било излишно.Доволен ли си от обектива: Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6 G ED VR .По ревютата виждам,че е прекрасен за пейзажи,но как се справя в закрити помещения и дали е подходящ за снимки у дома например? Дали си струва високата цена или е по-добре,като за начало да взема наполовина по-евтиния китов 18-105? Моля да се включат и други съфорумници с мнения и препоръки. Благодаря. Редактирано Април 11, 2013 от miroslav45 Цитирай
localhost Публикувано Април 12, 2013 Публикувано Април 12, 2013 miroslav45: трябвало е да си вземеш някой по-светъл обектив (твърд) като 50 1.8, да поснимаш с него и после да скачаш на варио обективите. Все пак за снимане на тъмно (в помещение) ще си набавиш повече светлина от 3 неща - обектив (1.8 примерно), светкавица или да вдигаш ИСО-то на камерата(чувствителността). По-добре си вземи само 50 (стандартния обектив) и после скачай според това какво ти е нужно. Цитирай
tommy Публикувано Април 12, 2013 Публикувано Април 12, 2013 (редактирано) Май няма много фенове на канонската техника... Както и да е, към колегата Мирослав. Ако това е първата ти конфигурация от огледално-рефлексен апарат + обективи - бива. Имаш широкоъгълен /е, не съвсем/ да късо телефото на малкия обектив и един "дълъг". Аз лично не съм фен на променящата се бленда на варио-обективите, защото в края се губят почти 3 стопа. Но, пак казвам, за старт е супер. Един съвет, ако може - на дългия когато снимаш преди 120 мм, го спри на бленда 5.6 или 6.3 иначе кадрите са малко "меки" /май с тея епитети съм объркал часа /, т.е. нямат много рязкост. Поздрави! P.S. Навряно знаеш, че при кроп-сензорните апарати това, което пише на обектива се умножава по ,в твоя случай, 1.5. Така реално късия ти обектив почва не от 16мм, а от 24мм, приравнен към 35мм матрица. Ако си по - навътре в нещата се извинявам за лемарските си насоки. Редактирано Април 12, 2013 от tommy Цитирай
miroslav45 Публикувано Април 12, 2013 Публикувано Април 12, 2013 Аз все още нищо не съм взел.Тази система е на algor,и затова го цитирах с въпрос за впечатлението му,понеже съм се насочил към това тяло. Това ми е първа система и се колебая за обективите.За съжаление вариото е извън бюджета. Цитирай
tommy Публикувано Април 12, 2013 Публикувано Април 12, 2013 Аха, ясно. Кръстника ми има такова тяло с китовия обектив. Да ти кажа, въпреки не доброто ми отношение към марката, останах впечатлен от добрите кадри. Има хубав автофокус, доста лесен е за употреба, лек... Но пак не мога да кажа мнение от първа ръка. Виж при канонците е друга работа... Ако решиш да скачаш там, пиши. 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Аз снимам с Канон 7д вече повече от година и съм доста доволен - като качество на снимките, скорост (8 кадъра/сек; моментално включване и преглеждане на снимки/ видео), живот на батерията (средно 800 снимки с 1 заряд), ергономичност и кустьомизация (най-вече 3-те потребителски профила, където може да се направи според нуждите - аз например единия съм го задал за hdr снимане, вторият за снимане с дълъг обектив и конвертор, третият го сменям често). Видеото също е доста добро макар и рядко да го ползвам. Единственото, което бих желал, е по-малко шум на високо исо. В момента до 800 е добре, но по-нагоре.. Разбира се говорим ако се преглеждат снимките на поне 70%. Принципно обмислям евентуален ъпгрейд с 5д марк3 (фулфрейм), но ме спира загубата на 1.6х (понеже снимам и макро), липсата на вградена светкавица (сама по себе си е зле, но върши работа за фил-ин, както и може да управлява безжично спийдлайт светкавиците на Канон, от които имам 430 ex ii), а и това, че имам 2 обектива за кроп, както и ориг. грип, който е съвместим само със 7д. Като обективи ползвам 17-55 2.8 is, tokina 11-16 2.8, 50 1.2, 100 2.8 is macro, 70-200 2.8 is ii. Лошото на фотографията е, че е много скъпо 'хоби'/интерес, а пари трудно се изкарват, освен ако не си много добър в тясно и точно определена ниша. Трябват си и връзки (както в почти всичко), според зависи към какво се насочи човек. Ако е просто за удоволствие, на всеки би му свършилa работа някоя кропка от по-нисък клас от сорта на rebel/xxxD Canon или Dxxxx Nikon. Първият ми дслр беше canon 600d и като цяло става, но разликата със 7д е огромна, най-вече в удобство на работа с апарата и ниво на шум. Sent from my iBrain using iFingers 1 Цитирай
asen4o0 Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 Аз пък преди около половин година си купих първият DSLR - Nikon D3100 с китов обектив и съм доволен, може би защото не съм снимал достатъчно с по-висок клас апарати. Сега съм се насочил към 50 мм обектив, но се чудя м-у него и 18-105, защото ако взема вторият, мога да разкарам китовия (18-55), докато ако взема 50 мм ще трябва да го запазя. Вие какво ще ме посъветвате? Цитирай
sstavrov Публикувано Април 13, 2013 Публикувано Април 13, 2013 (редактирано) Не цитирай, счита се спам и се наказва. Як арсенал!! Браво Event from Iconoclast using DT & SX Редактирано Август 29, 2013 от arm11 Цитирай
turganay Публикувано Август 28, 2013 Публикувано Август 28, 2013 Здравейте на всички, едно приятелче ми препоръча този http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&structure=Products&instanceID=11433&FCID=FC5038011277d76613954a859d2f6f6393 модел фотоапарат. Бихте ли ми казали дали си заслужава. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.