Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

По-добре безогледалка или малък dslr, ако размера има значение. G-серията на Канон са по-добри иначе.. Съветвам те да гледаш за обяви във photo-forum базара. Много често хората продават нови или почти неизползвани стоки на цени 30-40% по-ниски от магазинната.. Другият вариант е винаги чужбина - amazon, ebay... Но съветвам те да не пълниш гушите на нашенските магазини. Малко е като историята с епълска техника.. Що се отнася до гаранцията - 1) dslr телата и обективите на канон са правени така че да издържат много повече от 2те г. гаранция; 2) дори да ти се наложи да го носиш на сервиз през първите 2г., пак няма да си на загуба.. Десетки обективи, тела, светкавици са ми минали през ръцете и оптически или хардуерни проблеми досега не е имало.

Иначе EOS-M е интересен вариант. Аз таман си го поръчах преди няколко дни с 22мм ф2 и адаптер за еф/еф-с обективи (всичките неща от различни места и ми стъпва на ок. 800 лв; във бг веригите е ок. 1500). Според много блогъри и ревюта, ЕОС-М счупва всички безогледалки в класа си, що се отнася до качество на снимките. Проблемите му са от друго естество - по-бавен автофокус е може би главният, който донякъде е оправен с най-новият firmware. Но като ми пристигне след седмица ще го тествам обстойно. Взех го малко импулсивно (много им падна цената) и правя сметка да ми е back-up body за 5D mark III при пътувания.

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 174
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• DreamcatcheR

25

• cvetty

16

• Kery70

10

• Monro

7

Публикувано

Аз вчера си купих доста импулсивно Canon 700D. Казвам импулсивно защото в този магазин имаха Никон Д90 втора ръка на добра цена и отидох за него но го нямаше и така реших 700Д да взема.

Не ми се даваха много пари за първи такъв апарат и след много четене на ревюта се обърках тотално.Това ми е първия DSLR. Колебаех се м/у евтин втора ръка и Canon 70d/Nikon d600 обаче ми идват скъпи за хоби и първи апарат и се насочих към втора ръка. И накрая взех тоз който май е по средата.

Ако някой има впечатления от модела или повече инфо ще се радвам да сподели.

Благодаря ви

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Публикувано

Могъл си и 650d втора ръка да вземеш за по-малко.. Еднакви са. А за малко повече - 60д/7д.

Sent from my iBrain using iFingers

Публикувано

Взех го за цена 588 лири + аксесоари(чанта, карта и 3г гар.) ми излезе 680лири. Сега кво да правя да го връщам ли?

Аз докато се науча да снимам сигурно ще мине година и разлика дали ще намеря в снимките?

Публикувано

koksibg: ами започни да снимаш. Все пак за това си го взел :) Първоначално прочети упътването, мини през автоматичните режими, попрочети малко книжки и най-важното снимай много и изпробвай всичко. Няма смисъл да съжаляваш за това, че си го купил и да сравняваш отсега неща които не разбираш. А дали тази камера е за теб ще разбереш само след като придобиеш известен опит. Така че, снимай ...

Публикувано

Няколко съвета от мен като за начинаещ.

1) Ще усетиш най-добре разликата ДСЛР-сапунерка, ако снимаш в ръчните режими. Не говоря за manual, където всичко сам трябва да настройваш, а най-вече Av (aperture priority). Накратко - ф-числото определя колко е отворена блендата. По-малко число - по-отворена бленда, повече светлина влиза, и по-висока скорост на снимане в ниска осветеност; също така и по-размазан фон/боке.

2) В началото ще снимаш в jpeg. При каноните има две/три нива на качество - L (fine), L (regular). Снимай на второто. Разлика няма абсолютно никаква дори на 100%, а размерът на файла е доста по-малък. По-натам почни в RAW да снимаш. Изисква си доста повече време за обработка, но резултатите са чудесни и имаш много повече обработваем материал.

М/у другото вчера ми пристигна новата Sigma 35 1.4. Страшнаа е.. Сглобката е като на Цайс, индустриален дизайн като продуктите на Джони Айв. Супер остър дори на 1.4, без аберации и кривене. Само малко винетира, но като се позатвори до 2.5 е изчезнало напълно. Неслучайно и DXO го определят като най-добрият обектив, който са тествали, за Канон.

Ето няколко тестови кадъра - директно от апарата (5D III):

aecf931c999fc32b.JPG b766ad2f02edfb5f.JPG

58e80b90b66f7eb9.JPG 727326_fr.jpg caa6dac9ecb4e763.JPG

Публикувано

DreamcatcheR: и аз се замислям за този обектив, но леко ме притеснява ауто фокуса. Много противоречиви мнения чета. Пробвай го на разстояния над 3-4 метра как е с авто фокуса и кажи.

Публикувано

Благодаря за съветите. Ще започна със упътването първо че незнам нищо от тази материя и някой друга книжка ще прочета.

На тоз етап това "aperture priority " нищо не ми говори но като навлизам по навътре в "материята" ще ми се изясни.

Благодаря все пак за съветите.

И DreamcatcheR enjoy с новия обектив, много е хубав

П. Тази снимка на Iphone е много яка

Публикувано

Aperture priority ти е на колелцето отгоре на апарата режима Av. Пробвай там като сменяш стойността да видиш каква разлика има (от най-малко f-число до по-голямо; всеки обектив е с различна бленда; предполагам си с китов, така че 3.5 ти е най-отворената сигурно). Снимай нещо по-наблизко и отзад да има по-далечно пространство.

localhost, не съм забелязал проблеми с автофокуса. Иначе Сигма продават usb dock за ъпдейтване на фърма и настройка на фокуса в домашни условия. Работи за момента само с последните им обективи - 2-3 на брой. Имат и софтуер за Мак.. Аз си ползвам Reikan Focal за microfocus adjustment.

Аз съм страшно впечатлен от тази Сигма, просто направят ли и една 85-ца в същата опаковка, веднага я взимам. Сегашната им също е страшна, доколкото чета ревютата, но никога не съм я ползвал. Канонският си е добър и като цена, и като тегло/размери.

Публикувано

Reikan-a е сила, успях да оправя един много терсене обектив с него, който даваше грешка при фокусиране в дългия край само. Иначе тая Sigma съм я сложил в списъка за покупки и просто липсата на време ме спира засега.

Публикувано

Благодаря за съветите.

А и 1 ЕДИН въпрос.

НякоЯ книга да ми препоръчате за начинаещ да прочета за тази материя "DSLR" че гледах във Books store и има доста ама вие по може да знаете някой автор или книга която да е по така да се каже добра и си струва да се купи. Може и на Анг. да е. Даже май е по добре

Благодаря предварително.

Публикувано

тази е класика

757103711601_2286.jpg

Публикувано

За книга не знам. Аз лично обичам да си експериментирам и да изпробвам и тествам всичко без да чета упътването. Но специално в този случай бих ти препоръчал да почнеш именно от него, за да се запознаеш с настройките на апарата.. Имаше една програма в аппстора за айпад и айфон - https://itunes.apple.com/us/app/the-photo-guide/id432483555?mt=8 Добре и на разбираем език са обяснени почти всички неща и ситуации, с картинки и примери. Дори да нямаш джейл, си заслужава парите за начинаещи.

• 3 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...
Публикувано

Колеги здравейте!

Имам нужда отново от вашата помощ, надявам се отново да ми помогнете.

Търси се DSLR фотоапарат, не съм се насочил още към конкретна марка защото това ще ми е първия DSLR. Използвам едно Sony старичко с размерите на DSLR (грубо казано - имам предвид, че не е компактен), H50 май е модела. Искам вече нещо по раздвижено, с това сони се чувствам като вързан, използвам го предимно за пейзажи и портрети (по-рядко).

Днес се отбих до един от маркетите и ми предложиха "Canon EOS 600D + китов 18-55 + 70-300", за сумата от 1200лв.

Та търся нещо в този ценови диапазон.

Благодаря :)

Публикувано

Във photosynthesis Nikon D3200 с 18-55 и 55-200 е 1149, според мен той си заслужава повече. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Точно преди няколко дни купих Canon D600 с два обектива 18-55 и 55-250. Много, много съм доволен.

Публикувано

A аз си взех Nikon D3200 с 18-55 и 55-200,и съм доволен.

Nikon-а е с малко по високи параметри,но всичко е въпрос на личен избор!

Публикувано (редактирано)

:scratch: Излиза, че който и от двата да избера няма да сгреша?

А по нататък за обективите как стои въпроса, като цени и модели на двете марки?

В един от сайтовете, пишеш че по-добрия избор вместо китов (+ дълъг) било 18-105 на Никон...

:daydream:

П.П.: Във форума на един от фото форумите (не помня кой точно) пишеш, че едната марка имала вградена стабилизация и фокус в тялото, а на другата била в обектива?!

Редактирано от Monro
Публикувано

Monro

Бях в подобно на твойто колебание коя марка и модел да си взема. Четох доста тук http://m.dpreview.com.

Значи като параметри са доста близки, с много малки разлики. Значи при фотоапаратите е като при Мерцедес-БМВ, Апъл - Самсунг и т.н. Въпрос може би е на усещане. Бих те посъветвал отиди в м-на и ги подръж двата модела, поснимай на място виж с кой модел ти как го чустваш/усещаш и така реши. Аз лично ме примамиха с някаква промоция и взех 700D който почти няма разлика с 600D. Но който и да вземеш няма да сбъркаш понеже са доста близки по качества.

Тук има един колега DreamCatcheR той е доста на ти с тази материя.

Публикувано

Аз бях с Никон D3100 до преди Канона и мога да кажа от първа ръка, че 600D е много по-добре, и като цяло менюто на на Канон е много по-опростено от това на Никон. Но да, въпрос е вече на личен избор. Обективи няма да ти трябват чак толкова, ако вземеш този с двата, ще са ти напълно достатъчни.

Публикувано

Ходих да гледам и двата апарата, не успях да поснимам много, защото им падна батерията... Канона, който се продаваше беше за 1200лв с 2та обектива, но и двата нямат стабилизатор. Никона беше 990(по спомен) с китовия обектив, но беше със стабилизатор.

В магазина не успях да разбера кой как снима и какви екстри има, но Канона ми пасва по-добре в ръката, Никона ми малее малко....

"Консултанта" не го и разпитвах за "кой от двата", защото ми е ясно, че не разбира, но все пак той препоръча Канон...

Аз още не съм решил твърдо. Струва ми се, че е по-добре обективите да са със стабилизатор?

Изобщо какво трябва да се гледа когато се избира обектив от такъв клас?

Публикувано

Ми цената.

От фотографи знам -обектива трябва да се доближава по цена на тялото.

Тия китовете обективи са да се учим на тях и са пълен т***к

Публикувано

За първи стъпки стоковите са си екстра. След време като свикне с апарата и снимките, може да мисли за по-сириозни.

Публикувано

Това ясно. Въпроса е, че някои са със стабилизатор, други без, трети пък пише, че имат "машинка". Затова питам какво трябва да гледам като параметри и възможности на обектива. Не говоря за професионални обективи по 4-5 цифрени суми. Все пак сега започвам да уча :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...