Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Microsoft очаква през 2013 г. да продаде повече таблети отколкото компютри


BulgarianSS

Recommended Posts

Вицепрезидентът на Microsoft Антоан Льо Блон изненада форума TechEd Europe с изказването си, че през следващата година компанията ще продаде повече таблети, отколкото настолни компютри. Льо Блон не назовава конкретни цифри, но пояснява, че функцията за управление чрез докосване на екрана ще промени пазара също толкова драматично, колкото и мишката навремето, предаде PC Pro.

Засега обаче мнението му не се споделя от анализаторите. Тенденцията за все по-високи продажби на таблети за сметка на компютрите става все по-силна, но промяна на лидерството при производителите не се очаква в близките години, смятат от IDC.

В началото на месеца анализаторската компания увеличи прогнозата си за пазара на таблети през 2013 г. от 137,4 млн. на 142,8 млн. броя. Дни по-късно последва и прогноза за PC-пазара, която визира продажбите на 161,5 млн. единици.

Все пак Льо Блон е имал предвид „доставките“, тоест обема, който отива до дилърите и търговците, а IDC изчислява само продажбите до крайни клиенти. Тук, особено в периода преди коледните празници, може да се стигне до големи разлики.

Според PC Pro Льо Блон е подчертал изрично бизнес ориентираността на Windows 8. В крайна сметка потребителят може и сам да избира между интерфейса Metro и класическия Windows. "Вие не трябва да правите разлика и да решавате за приложения и програми за компютъра си и за малкия и тънък таблет“.

Мениджърът на Microsoft опровергава и анализаторите, според които дизайнът Metro може да обърка потребителите на компютри без тъчскрийн. „Metro функционира еднакво добре и на таблет, и на настолен компютър".

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тепърва ли ще се променя света с "функцията за управление на компютъра с пръсти"? Пак откриватели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

JVV, ми те преди няколко дни обявиха, че е най-добре софтуера и хардуера да са замислени заедно. К'во остава за някаква си тъч технология. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...