Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Nokia има резервен план за Windows Phone


BulgarianSS

Recommended Posts

0000136871-article.jpg

Финландският производител на мобилни телефони Nokia разполага с „резервен план“ в случай, че операционната система Windows Phone на Microsoft претърпи пазарен неуспех или бъдещата версия Windows Phone 8 „не задоволи очакванията“. Това признава председателят на борда на директорите на компанията Ристо Силасмаа по време на телевизионен дебат в местна телевизия.

Силасмаа е основател на фирмата за сигурност F-Secure и дългогодишен неин изпълнителен директор. В надзорния съвет на Nokia той влезе през май, пише Ройтерс, цитирайки финландския вестник Yle Uutiset, фиксирал телевизионните му изявления в писмена форма.

Как точно изглежда резервният план, Силасмаа, разбира се, не разкрива. Той е убеден, че смартфоните с операционна система Microsoft ще пожънат голям успех.

Nokia едва ли ще може да се завърне към собствената си операционна система Symbian, след като самият производител заяви, че тя „не е достатъчно добра“. Пазарният дял на Symbian на пазара на смартфони в момента е под 5%.

Ако пък компанията избере Android, съществува опасност да бъде пренебрегната за сметка на Samsung и HTC. И MeeGo едва ли ще е опция. След излизането на Nokia от развойната дейност бившият негов партньор Intel обедини операционната система с LiMo, но въпреки това тя не успя да отбележи успех на пазара.

През миналата година акциите на Nokia загубиха 80 на сто от стойността си. Пазарната капитализация на цялата компания е едва 7,7 млрд. долара, докато преди три години беше десетократно по-висока.

Към това трябва да се добави и фактът, че с представянето на Windows Phone 8 софтуерният концерн от Редмънд успя да ядоса многобройни купувачи на моделите Lumia на Nokia с Windows Phone 7. Те няма да получат актуализация до Windows Phone 8, а само компромисно осъвременяване, наречено от Microsoft просто Windows Phone 7.8.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...