WULAS Публикувано Декември 4, 2014 Публикувано Декември 4, 2014 П.П. Нося го в джоба на дънките и не се е огънал Sent from my iPhone using Tapatalk Мани, и аз го нося в тесни дънки имам чуството, че ще го сгъна но нищо му няма Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 4, 2014 Публикувано Декември 4, 2014 Даже четох, че телефоните, които се били давали за crescendgate не били Refurbished, a нови... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
drjivago Публикувано Декември 4, 2014 Публикувано Декември 4, 2014 го изпусках два пъти И аз така. Взех някакво гръбче от гумирана пластмаса и нещата заспаха Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 4, 2014 Автор Публикувано Декември 4, 2014 Стои като полумесец. Преди месец загледах една такава и оттогава са ми минали десетина бройки през ръцете. Всичките са такива. Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 4, 2014 Публикувано Декември 4, 2014 Нормално е да се заглеждаме, все пак не ни го спущат като служебен телефон Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
killer4o Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Нека да се похваля, че само ден по-късно вече съм с нова 6-ца - доста бързо задвижиха нещата, така че съм много доволен. Сега не знам дали си въобразявам, но имам чусвството, че Touch ID доста по-бързо работи, но може и просто да съм си сканирал по-добре палеца ^^ Цитирай
dedil Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Ползвам от около три седмици iPhone 6. Вече имам впечатления, които ще споделя по-нататък. Това, което бих желал да вземете под внимание е, че не съм от т.нар. “зомбита” или пък “хейтъри” и тези от вас, приятели, които очакват някоя от двете крайности съветвам да не четат. Не съм специалист в нито една от коментираните области, затова, моля за извинение от тези, които са, но ще се опитам да изложа усещането си от дизайна, което е базирано на субективно възприятие, както и друго такова, от техническите възможности на дивайса. Дизайна – за първия iPhone, който е създаден за работа с две ръце мога да кажа, че е много голям за моят вкус. За работа с една ръка и дума не може да става. За тези, които ще се опитат да възразят ще кажа, че това освен моя констатация е и факт, който се базира на разбиране, че ако държейки дивайса с дясна ръка при опит да се достигне най-горната икона вляво на екрана с палеца това е невъзможно или трудно... сещате се. При опит да се направи това “упражнение” опастността да го изпуснете е много голяма, защото премествате центъра на тежестта нагоре и ако не държите хоризонтално iPhone се опитва да се “изсули” от дланта ви. Освен това е и много лек, което ведно с размера му го прави още по-труден за боравене с една ръка. Да, от Apple са измислили нещо хитро, което да компенсира донякъде този (за мен) недостатък – при бързо кликване два пъти на Home бутона екрана “слиза” надолу с около 50%, (ако не се отчита разстоянието, заето от фикснатите икони най-долу), което вече е напълно достатъчно. Пак в тази посока са и възможностите за по-големи икони (за първи път), както и многообразие от възможности за големина на шрифтове, контраст... Екрана е великолепен, има и добра видимост под голям ъгъл. Най-много ми харесва как се гледа в приложенията, които са си Apple. За радост екрана се поддържа много лесно в перфектно състояние, достатъчно е да го потъркате в някаква хомогенна тъкан и всички следи от употреба изчезат. Задната част на корпуса, имам усещането, че ако е в джоб с монети или ключове ще се издраска, но нямам намерение да правя подобна дивотия, поне не нарочно... Ръбове и ъгли няма, всичко е заоблено. Този подход, както и самият материал правят възможно лесното взимане на дивайса от хоризонтална повърхност. Рядко съм гладко избръснат, имам и коса и мога да кажа, че iPhone 6 скубе. Четох, че и други са усетили. Предполагам са някакви технологични луфтове, които са много малки и трудно различими с просто око, но е много гадно усещането, когато след разговор махам от ухото телефона и... няколко косъма от брадата... Освен размера, който коментирах, другото, което не ми допада е разположеието на on/ off бутона – отстрани! Уверен съм, че има причина за това, каква е може да гадаем, но това е едно от решенията на Apple, което мога да кажа, че е в пълен противовес на всичко, което “декламират” по презентации и следват (тук май е по-подходящно да се употреби минало време), като стил и логика. Боравенето с въпросния бутон с една ръка е невъзможно, без значение дали с лява или дясна, или стискайки задействате +/ - бутоните от противоположната страна, или се стартира някое приложение, което неволно задействаме от екрана, опитвайки се да се “доберем” до заветния бутон, или... дивайса тупва в краката ни. Другите бутони са на местата, където сме свикнали, но усещането ми е, че са някак си “халтави”, особено този за спиране на звъненето и Home бутона, но за сега нямам оплаквания. Като цяло, вземайки последното произведение на Apple в ръка усещането е за нещо изключително добре сглобено, направено с много мисъл. Това трае до момента, в който не прекарате пръсти по горната част на гърба или не се опитате да боравите с дивайса докато е легнал на хоризонтална повърхност – камерата, разбира се! Това е решение, което няма и не може да има никакво оправдание! Дали дизайнерите не са били по-настойчиви, дали инженерите са “дали” повече от тях, но този, който е взел окончателното решение за това... Егати, ако някъде пишеше “сделано в /....../” да се примири човек, ама... 6 – та работи много бързо и имах си аз, при тези показатели. Моето сравнение е с 4S, така, че за тези от вас, които са ползвали някой от следващите модели, предполагам, че усещането няма да е толкова осезаемо. Чуваемостта е великолепна! Да, усещането ми е, че се чува по-добре, звука и през слушалки е много по-силен и широкообхватен. Високоговорителя (само един е, няма стерео) е изключително силен, спокойно може да се слуша музика или провежда тел. разговор. Усеща се и при силата звънене. Батерията до момента ми държи точно две денонощия, така беше в началото и при 4S. Имам voice ~ 2 до 3 часа дневно, 4 e-mails, от които само единия push, другите fetch 15 min, сърфиране в мрежата, четене на новинарски приложения, писане тук – там, коригиране на някакъв документ... това е, игри не играя, Facebook нямам, камерата ползвам мноооого рядко и то предимно за “сканиране” на документ, музика слушам ~ час. Както е ясно впечатления от камерата и Touch ID нямам. От второто, предполагам, че никога няма да имам. За финал ще кажа, какво възкликна дъщеря ми, когато видя iPhone 6 за първи път – “Ееееее, като на мама!”, а тя e с последния Samsung. 3 Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Преди няколко дни имах възможността да си поиграя с една шестичка на приятел. Очарована съм - усещането при допир е много приятно, екранът е уникален, а самото устройство е много бързо. Аз принципно така и не можах да свикна да боравя с телефона с една ръка - лош навик от по-големите андроид апарат и големината не ми пречи, много е лекичък и удобен, а идеята на преместването на бутона за включване отстрани е да може лесно да се натисне с десния палец, нещо, от което тъкмо отвикнах когато си взех петичката :-). Слизането на екрана надолу не е патент на Apple, има го при Note серията на Samsung и е точно заради по-големия дисплей и удобството му при писане, аз лично пиша в лендскейп и нямам проблем с размера. Като цяло установих, че искам този апарат...въпросът е само кога ще мога да си го взема :-) Слухове за по-малък 4-инчов телефон със същия дизайн вече се появиха, дали са верни или не, не знам, но ако има такъв може би всички ще са доволни догодина. Цитирай
dedil Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Е, а дано! Писна ми с това "копиране"едни от други или казано по нАучному "визуала унификация". Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Само една елементарна поправка, ако мога да направя, @dedil. "Смъкването" на екрана става, чрез "галене " на Хоум Бутона, не чрез натискане,цъкане,кликване и прочие Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Не казвам, че е копирано, просто го има от преди това и "Apple са измислили..." някак си не е точната фраза, никога не съм била фен на споровете за патенти и прочие, нито пък робувам на предразсъдъци за дадена марка. Цитирай
dedil Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 "Поправката" не се приема Максим, опитай с кликване и ако си на друго мнение... пак кажи. Деси, имах предвид визията, както съм и написал, не функцията, за която пишеш. 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Няма проблем, хубаво е когато нещо се доразвива и става все по-добро, кой го е измислил не ме интересува всъщност, стига да върши работа :-) Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 (редактирано) Терминът "кликване" идва от "клик"= звук от натискане. Аз, когато "кликна " два пъти, ми се отваря диспечера на приложенията, явно съм с някаква специална бройка телефон ... Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Декември 6, 2014 от Максим Костадинов Цитирай
dedil Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Добре де, как да го кажа по деуг начин... Почукване? 1 Цитирай
ayl Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Аз си мислех, че това смъкване на екрана до половината е бъг. При мен като натисна два пъти хоум бутона излизат отворените приложения в средата на екрана. Какво значи "галене"? Пробвах и не можах да смъкна екрана. Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 (редактирано) Помоли му се, и лекичко си сложи пръста, все едно искаш TouchID да ти отчете палеца, не натискай хоум бутона, а погали "обръча" И това действие го направи два пъти бързо (като потупване) .Доста педалско, дано Тим Кук нарочно не го е направил така да се смъква екрана И "почукване" не е точно, но е по-добре като обяснение ( поне за мен ! Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Декември 6, 2014 от Максим Костадинов Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Тук има и видео за функцията: http://9to5mac.com/2014/09/09/a-look-at-apples-reachability-one-hand-mode-for-larger-iphone-6-video/ Цитирай
mariankata Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 (редактирано) Two TAPS not CLICKS. Simply double touch the Home button (Apple.com)Потупай го тоя бутон... :tooth: Редактирано Декември 6, 2014 от mariankata 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 6, 2014 Автор Публикувано Декември 6, 2014 "Смъкването" на екрана става, чрез "галене " При мен от галене се вдига... 5 Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Явно при чичо Тим Кук и компания нещата не стоят така Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
drjivago Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 (редактирано) Може да ти деактивирано. Виж в настройки Относно скубането, пробвах при брадата на брат ми, която е яка с дебел косъм и чудо , него не го скубе въобще. Мен ме съсипва, явно е само за тънки бради Редактирано Декември 6, 2014 от drjivago 1 Цитирай
profusion Публикувано Декември 6, 2014 Публикувано Декември 6, 2014 Това "двойно докосване" на този бутон стана.....Покажи на тия хора как го галиш, как го тупаш..... :tooth: 5 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.