dedil Публикувано Декември 7, 2014 Публикувано Декември 7, 2014 Като ви чета имам усещането, че някой ще се опита и с език, егати 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 7, 2014 Публикувано Декември 7, 2014 Пробвах с кутрето на крака - става! С палеца не ще! Пустия му Епъл! Цитирай
kawabiker Публикувано Декември 7, 2014 Публикувано Декември 7, 2014 (редактирано) Ползвам от около три седмици iPhone 6. Вече имам впечатления, които ще споделя по-нататък. Това, което бих желал да вземете под внимание е, че не съм от т.нар. “зомбита” или пък “хейтъри” и тези от вас, приятели, които очакват някоя от двете крайности съветвам да не четат. Не съм специалист в нито една от коментираните области, затова, моля за извинение от тези, които са, но ще се опитам да изложа усещането си от дизайна, което е базирано на субективно възприятие, както и друго такова, от техническите възможности на дивайса. Дизайна – за първия iPhone, който е създаден за работа с две ръце мога да кажа, че е много голям за моят вкус. За работа с една ръка и дума не може да става. За тези, които ще се опитат да възразят ще кажа, че това освен моя констатация е и факт, който се базира на разбиране, че ако държейки дивайса с дясна ръка при опит да се достигне най-горната икона вляво на екрана с палеца това е невъзможно или трудно... сещате се. При опит да се направи това “упражнение” опастността да го изпуснете е много голяма, защото премествате центъра на тежестта нагоре и ако не държите хоризонтално iPhone се опитва да се “изсули” от дланта ви. Освен това е и много лек, което ведно с размера му го прави още по-труден за боравене с една ръка. Да, от Apple са измислили нещо хитро, което да компенсира донякъде този (за мен) недостатък – при бързо кликване два пъти на Home бутона екрана “слиза” надолу с около 50%, (ако не се отчита разстоянието, заето от фикснатите икони най-долу), което вече е напълно достатъчно. Пак в тази посока са и възможностите за по-големи икони (за първи път), както и многообразие от възможности за големина на шрифтове, контраст... Екрана е великолепен, има и добра видимост под голям ъгъл. Най-много ми харесва как се гледа в приложенията, които са си Apple. За радост екрана се поддържа много лесно в перфектно състояние, достатъчно е да го потъркате в някаква хомогенна тъкан и всички следи от употреба изчезат. Задната част на корпуса, имам усещането, че ако е в джоб с монети или ключове ще се издраска, но нямам намерение да правя подобна дивотия, поне не нарочно... Ръбове и ъгли няма, всичко е заоблено. Този подход, както и самият материал правят възможно лесното взимане на дивайса от хоризонтална повърхност. Рядко съм гладко избръснат, имам и коса и мога да кажа, че iPhone 6 скубе. Четох, че и други са усетили. Предполагам са някакви технологични луфтове, които са много малки и трудно различими с просто око, но е много гадно усещането, когато след разговор махам от ухото телефона и... няколко косъма от брадата... Освен размера, който коментирах, другото, което не ми допада е разположеието на on/ off бутона – отстрани! Уверен съм, че има причина за това, каква е може да гадаем, но това е едно от решенията на Apple, което мога да кажа, че е в пълен противовес на всичко, което “декламират” по презентации и следват (тук май е по-подходящно да се употреби минало време), като стил и логика. Боравенето с въпросния бутон с една ръка е невъзможно, без значение дали с лява или дясна, или стискайки задействате +/ - бутоните от противоположната страна, или се стартира някое приложение, което неволно задействаме от екрана, опитвайки се да се “доберем” до заветния бутон, или... дивайса тупва в краката ни. Другите бутони са на местата, където сме свикнали, но усещането ми е, че са някак си “халтави”, особено този за спиране на звъненето и Home бутона, но за сега нямам оплаквания. Като цяло, вземайки последното произведение на Apple в ръка усещането е за нещо изключително добре сглобено, направено с много мисъл. Това трае до момента, в който не прекарате пръсти по горната част на гърба или не се опитате да боравите с дивайса докато е легнал на хоризонтална повърхност – камерата, разбира се! Това е решение, което няма и не може да има никакво оправдание! Дали дизайнерите не са били по-настойчиви, дали инженерите са “дали” повече от тях, но този, който е взел окончателното решение за това... Егати, ако някъде пишеше “сделано в /....../” да се примири човек, ама... 6 – та работи много бързо и имах си аз, при тези показатели. Моето сравнение е с 4S, така, че за тези от вас, които са ползвали някой от следващите модели, предполагам, че усещането няма да е толкова осезаемо. Чуваемостта е великолепна! Да, усещането ми е, че се чува по-добре, звука и през слушалки е много по-силен и широкообхватен. Високоговорителя (само един е, няма стерео) е изключително силен, спокойно може да се слуша музика или провежда тел. разговор. Усеща се и при силата звънене. Батерията до момента ми държи точно две денонощия, така беше в началото и при 4S. Имам voice ~ 2 до 3 часа дневно, 4 e-mails, от които само единия push, другите fetch 15 min, сърфиране в мрежата, четене на новинарски приложения, писане тук – там, коригиране на някакъв документ... това е, игри не играя, Facebook нямам, камерата ползвам мноооого рядко и то предимно за “сканиране” на документ, музика слушам ~ час. Както е ясно впечатления от камерата и Touch ID нямам. От второто, предполагам, че никога няма да имам. За финал ще кажа, какво възкликна дъщеря ми, когато видя iPhone 6 за първи път – “Ееееее, като на мама!”, а тя e с последния Samsung. Скубе та се кине-спор няма, double tap на хоум бутона върши работа донякъде наистина ( удивен съм че доста специалисти тук незнаят за тази функция и защо е !!! power бутона е недуразомение и е напълно вярно че все е греда ако го заключваш с лявата ръка, с дясната е малко по - добре , в общи линии ей това е и моето мнение по въпроса , а тези с плюса имат още по голяма греда според мен дори и да не признават , ама това е , мен ми харесва че малко се доближава като усещане до първия iPhone което е супер а си върши работата за която е направен. П.П. А и се отключва най лесно от всички модели до сега Редактирано Декември 7, 2014 от kawabiker 1 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 7, 2014 Публикувано Декември 7, 2014 Това слизане на долу ми изкара акъла преди време. Помислих си че телефона ми е полудял 1 Цитирай
Tarashev Публикувано Декември 7, 2014 Публикувано Декември 7, 2014 Ама гредата ти не я разбирам. То да не е фатално - да си купиш неподходящ телефон. Докато докарам до епълката, бяха едни Q-теци, HTC-та и Сони-та и жената ми беше забранила да си купувам нов телефон, че утепвах по седмица докато ги къстъмизирсм. Сега съм с 6 и ще отворя и плюса да видя как е. А скубане не съм усетил. Double tap е без грижи и го ползвам по изключение. Екрана ме кефи максимално, а бързината е ненадмината. За power бутона съм съгласен - даже май писах преди време. Батерията ми е важна, и вървим към плюса само заради това! Цитирай
pepo1919 Публикувано Декември 7, 2014 Публикувано Декември 7, 2014 П.П. А и се отключва най лесно от всички модели до сега Щото за другите-пот,мазоли и кръв по ръцете. 4 Цитирай
stoilovlubomir Публикувано Декември 8, 2014 Публикувано Декември 8, 2014 В семейството ми вече има два апарат 6+ и всички сме доволни от продуктът! Проблемът ми обаче с музиката не иска да се реши.... Купил съм си програма за теглене на безплатна музика и филми от App Store,но след последният ъпдейт на операционната система музиката вече не се изтегля! Досега изтеглените файлове си се плейват,но за нови и дума не може да става! Същото е положението и при iPad Air..... Та въпросът ми е да ми препоръчате нова програмка,ако има разбира се такава възможност.... Цитирай
kawabiker Публикувано Декември 8, 2014 Публикувано Декември 8, 2014 Щото за другите-пот,мазоли и кръв по ръцете. Е не е като да ти излезнат мазоли от безумно натискане на клавиатурата на компа, ама то понякога малко не стига на хората , да са в добро психическо и физическо здраве Цитирай
pepo1919 Публикувано Декември 8, 2014 Публикувано Декември 8, 2014 малко не стига на хората , да са в добро психическо и физическо здраве Открии го най-накрая. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 8, 2014 Автор Публикувано Декември 8, 2014 Та въпросът ми е да ми препоръчате нова програмка,ако има разбира се такава възможност.... Сещам се само за MusicBox от сидиа, но на 8.1.1 не работи. Или поне на iPhone 6 с 8.1.1 не поиска да тръгне. Цитирай
N1k0lA Публикувано Декември 8, 2014 Публикувано Декември 8, 2014 За теглене на музика под iOS 8 използвам Downloads от AppStore Pro версията.Има и Lite версия,но е с лимит на теглене.Това май е последната програма останала в AppStore,която позволява свободно теглене на музика и не е вързана към SoundCloud като повечето.Другият вариант е някоя програма от Cydia,както Алекс казва. Цитирай
Tarashev Публикувано Декември 8, 2014 Публикувано Декември 8, 2014 (редактирано) MusicBox без джейл www.pgyer.com/mbox Редактирано Декември 8, 2014 от Tarashev Цитирай
profusion Публикувано Декември 12, 2014 Публикувано Декември 12, 2014 Продадох си 5-цата и сега се мъча с едно блекбъри което не може да се настрои за поща без някакъв специален план и до като се забавлявам и чакам Теленор да заредят си мисля сив или бял да е телефона. Аз след 4-ките съм имал само бели, харесват ми, обаче тази в магазина ми вика то се купували само сиви (и само сиви демота има в теленор). Да не би белия да не е станал добре? Рамката как е на белия, я някой да каже който е имал бяла 5-ца бялата 6-ца ок ли си е? Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 12, 2014 Публикувано Декември 12, 2014 Ами отиди примерно в Техномаркет и го виж на живо, само ти можеш да си прецениш дали ще ти хареса. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
algor Публикувано Декември 12, 2014 Публикувано Декември 12, 2014 Продадох си 5-цата и сега се мъча с едно блекбъри което не може да се настрои за поща без някакъв специален план и до като се забавлявам и чакам Теленор да заредят си мисля сив или бял да е телефона. Аз след 4-ките съм имал само бели, харесват ми, обаче тази в магазина ми вика то се купували само сиви (и само сиви демота има в теленор). Да не би белия да не е станал добре? Рамката как е на белия, я някой да каже който е имал бяла 5-ца бялата 6-ца ок ли си е? Колега, на кое казваш "бял" апарат? Относно Блекбери-то не знам какъв модел е, но последните им варианти нямаш проблем да ползваш мейл клиент и не ти трябва изобщо блекбери пакета от мобилния оператор. Цитирай
profusion Публикувано Декември 12, 2014 Публикувано Декември 12, 2014 (редактирано) Силвъра с бялото стъкло (за отпред ме интересува как е) ПП Къпината е модел 9900 Редактирано Декември 12, 2014 от profusion Цитирай
WULAS Публикувано Декември 12, 2014 Публикувано Декември 12, 2014 Белия вече е Silver, черния Space Gray. Аз лично в гърба не намирам особенна разлика. Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 12, 2014 Автор Публикувано Декември 12, 2014 Има. Спейс грей категорично изглежда по-добре. 5 Цитирай
algor Публикувано Декември 12, 2014 Публикувано Декември 12, 2014 Силвъра с бялото стъкло (за отпред ме интересува как е) ПП Къпината е модел 9900 Идеален е, но зависи кое бяло точно те кефи. Аз съм цветови помияр и нямам претенции за вида бяло и като такъв цвета ме кефи определено. Виж го сам и това е най-добрия вариант за преценка. Иначе на 9900 му трябва пакет, да. Цитирай
profusion Публикувано Декември 13, 2014 Публикувано Декември 13, 2014 Някой да каже как е алуминия на спейс грея 6-ца, драска ли се като черните 5-ци. И като цяло как е алуминия сравнен с 5-ците? (аз моята бяла 5-ца след 1г в ТПУ кейсове нямаше и следа т.е съм доволен), трябва ли да се внимава с нещо с 6-ците или да знам към кой да се насоча силвър или спейс грей? Преди беше голяма истерия с тоя алуминии на 5-ците сега не чувам нищо за 6-ците..... Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 13, 2014 Публикувано Декември 13, 2014 Има доста скратчтестове в тубата. Мнението ми е, че се драскат изключително лесно 6-ците ... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Декември 13, 2014 Публикувано Декември 13, 2014 Уплътнението на дисплея или антените отзад? Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 13, 2014 Публикувано Декември 13, 2014 Из темата имаше доста писано. Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Декември 13, 2014 Публикувано Декември 13, 2014 Антените отзад Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 13, 2014 Автор Публикувано Декември 13, 2014 На всичките попива, не само на сребристия. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.