dessyteneva Публикувано Август 9, 2015 Публикувано Август 9, 2015 Супер! Браво на докторите и на кучинката, че се пребори! Цитирай
Alxx® Публикувано Август 9, 2015 Публикувано Август 9, 2015 Браво Т'ва скицата от аватара ти ли е? Цитирай
turganay Публикувано Август 10, 2015 Автор Публикувано Август 10, 2015 Плезлата от аватара ни е най малката, ето ги тричките А това е вече оздравялата 5 Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 10, 2015 Публикувано Август 10, 2015 Сладки мишленца! Радвам се, че всичко вече е наред! Казаха ли все пак какво е станало или не се разбра? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
turganay Публикувано Август 10, 2015 Автор Публикувано Август 10, 2015 Проблема започна след, като се поду корема и отказа храната на два пъти. Решихме с половинката ми веднага да я заведем в клиника Провет- Пловдив към 22 часа. Веднага я приеха и на първо време и взеха кръв и я гледаха на ехограф. Лекаря установи, че коремната кухина е пълна с обилна течност и решиха да вземат от течността, за да видят да не е перитонит. Оказа се, че течността е бистра и не е направила перитонит. Сложиха и система не венозно а под кожата, което е било грешно за куче, което е пълно с течност да му слагаш пак течност под кожата а не във вената. Биха и няколко инжекции и ни я дадоха да си я прибираме в къщи. Дадоха ни час за следващия ден в 15 часа. Около 1 в полунощ повърна два пъти през 20 мин. голямо количество и малко след това започна силна диария, която миришеше силно токсично. Към 2:30 часа започна да диша тежко и да се крие по ъглите, зад пердета, под масата и ние се уплашихме , че нещо става и веднага тръгнахме за София. По пътя започна да колабира и да диша ужасно бързо и пак започна да търси място къде да се скрие. Явно е изкала да си издъхне някъде на скрито. За около 50 мин бяхме пред ЦВК и лекарите ни чакаха и веднага я взеха и след около 15 мин. ни викнаха при нея. Бяха и сложили венозно система и се беше успокоила, казаха ни, че се е обезводнила и ако сме се забавили още 30 мин. е щяло да е фатално. До ден днешен какви ли не изследвания и правят, ехографи, скенери, кръв урина и не могат да разберат от какво се е получила тази течност, която вече я няма, благодарение на тях. Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 10, 2015 Публикувано Август 10, 2015 Имах съмнения да не е погълнала нещо, защото симптом е повръщане като при отравяне, но щом са й правили ехограф, сигурно щеше да се види...Може би все пак и рентген, да се види, защото при поглъщане на чорап примерно или нещо подобно, се получава затапване и така обилно повръща и се обезводнява от това. Но пък от друга страна, щом е имала и диария, значи червата са проходими...Едно е сигурно - не е отрова.Милата душичка, какво е приживяла, а и вие покрай нея... Дано се е разминало и никога повеч да не й се случва! И хубаво, че сте дошли до София, защото там в предната клиника щяхте да я изгубите. Знам, че е далече, но дано можете при подобни сериозни състояния (дано не се налага де) да идвате пак до тук, лекарите са си свършили работата. Цитирай
turganay Публикувано Август 10, 2015 Автор Публикувано Август 10, 2015 Ами тя още си е там при тях, утре пак сме в София, да си я видим и да и покажем, че не сме я изоставили. Днес ни казаха, че на червата още перисталтиката не е добра, силния възпалителен процес е овладян и не се знае какъв е проблема с червата и защо губи белтъци през тях. За късмет ни ограбиха и колата пред мол Парадайс и то без да я разбиват. Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 11, 2015 Публикувано Август 11, 2015 Пинчерката ми навремето беше получила възпаление на червата, знам че й даваха някаква кашичка да глътне и после правиха някакви изследвания, гледаха къде са възпалени и казаха,ч е има гастрит - ранички и трябва да яде лечебна храна, бяха предписали и лекарства за началото, скакто и много неща, които не трябва да яде вече. Ако искаш дай им тази идея, да я изследват, може и подобен проблем да е. Пиши довечера какво е станало и има ли напредък. Съжалявам за колата, тук това е ежедневие... 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Август 11, 2015 Публикувано Август 11, 2015 Бариева каша... Гадничка е, но не колкото фибро гастро скопията, знам го от опит :/ 1 Цитирай
WULAS Публикувано Август 11, 2015 Публикувано Август 11, 2015 (редактирано) Преди около година и с моя се беше получило нещо подобно, така и не разбраха от какво. Дадоха му лечебна храна и ми казаха малко по малко да го захранвам. Първите дни отказваше въобще да яде после взимаше по 1-2 гранули. След няколко дена всичко приключи и започна да се храни нормално. Редактирано Август 11, 2015 от WULAS 1 Цитирай
turganay Публикувано Август 11, 2015 Автор Публикувано Август 11, 2015 Не можем да и се нарадваме , дадоха ни я да водим с нас на кафе. 9 Цитирай
miro1972 Публикувано Август 11, 2015 Публикувано Август 11, 2015 Запазвам си едно бъдещо бебе от красавицата! 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 Какво стана с красивицата, взехте ли си я вече? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
turganay Публикувано Август 15, 2015 Автор Публикувано Август 15, 2015 От снощи вече си е в къщи и е много спокойна и щастлива , дадоха ни една шепа хапчета за лечение в къщи и другата седмица на контролен. 2 Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 Казаха ли какво й е било все пак? Иначе много се радвам, че вече е добре и е на спокойствие при вас! Дано другата седмица да кажат, че всичко е наред! Цитирай
turganay Публикувано Август 15, 2015 Автор Публикувано Август 15, 2015 Май всичко е тръгнало от червата, но какво точно се е случило нямат отговор. Все още левкоцитите и са още високи, но се надяваме след като приключи с антибиотика всичко да е в норма. Иначе е много жизнена и игрива, изяжда си храната дори и търси още. Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 Щом яде, значи вече се оправя, сигурно диетична храна са ви предписали - интестинал на роял кънин ни дадоха на нас. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
turganay Публикувано Август 15, 2015 Автор Публикувано Август 15, 2015 На Хилс, лечебна консерва. Цитирай
The Shaman Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 Тоя Роял Канин го изтреляха във въздуха с тея докторски реклами Цитирай
turganay Публикувано Август 15, 2015 Автор Публикувано Август 15, 2015 Жоре, наистина храната на Роял Канин е хубава, но когато я внасяха от Франция. От около два месеца насам започнаха да я внасят от Румъния и няма нищо общо с френската, по- ниска цена и лошо качество. Ние за това си купуваме на Virbac и сме много доволни. Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 На същото мнение съм, пинчерката не харесва новата храна, ние също ще търсим алтернатива. Аз открих един хубав сайт, където цените са по-добри от тук, доставката е около седмица, над 49лв е безплатна. Може да разгледате, има голям избор и доста промоции: http://www.zoofast.bg Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
arm11 Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 Роял канин от много, много време се внася от комшиите. Общо взето пълен боклук. 3 Цитирай
dessyteneva Публикувано Август 15, 2015 Публикувано Август 15, 2015 Винаги съм харесвала повече Pro Plan, с него отгледах Чоки, сега имат нова серия Bright Mind за по-възрастни кучета, лошото е, че у нас я няма и ако я искам, трябва да поръчвам от Амазон. Цитирай
mirror Публикувано Август 16, 2015 Публикувано Август 16, 2015 Никога не съм давал на бигъла си храна за кучета, хапва главно ориз, прясно и кисело мляко, добре сварено пиле без кокали, зеленчукова каша и понякога риба. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.