Asen_77 Публикувано Декември 4, 2015 Публикувано Декември 4, 2015 Ако искате да върви градивна дискусия, спазвайте добрия тон, защото скоро няма да можете да си премерите пинговете и милисекундите. 2 Цитирай
JVV Публикувано Декември 4, 2015 Публикувано Декември 4, 2015 Градивно е да плеснеш резултати от някоя умряла теленорска клетка и да направиш генерални компетентни изводи за icmp латентността при 3G и LTE с хитро намигане в края. Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 6, 2015 Публикувано Декември 6, 2015 Клюка от друг форум: 4G мрежата ще остане достъпна за всички с абонаментна такса над 19.99 и след края на януари, тези с по-ниски планове ще бъдат ограничени на 3G. Нищо официално от оператора все още. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
kracode Публикувано Декември 7, 2015 Публикувано Декември 7, 2015 (редактирано) Редактирано Декември 8, 2015 от Alxx® Цитирай
MMJ Публикувано Декември 8, 2015 Публикувано Декември 8, 2015 @kracode Я дай линк към сайта на оператора, при който си постигнал 65Mbps. Искам да видя, пише ли някъде максималната скорост каква е. Цитирай
kracode Публикувано Декември 16, 2015 Публикувано Декември 16, 2015 Извинявай за закъснелия отговор. Това е австрийски мобилен оператор и е на един мой приятел който кара такси във Виена от 15 години.Каза ,че и в която и точка на Виена да се намира скоростта винаги е такава,но това е за сметка от месечката такса от 65 евро за неограничени разговори в цял свят и 4G мрежа постоянно.Понеже той живее под наем,не плаща за домашен интернет ,а си прехвърля от мобилния на настолния imac Това е оператора https://www.drei.at/portal/de/privat/index.html 1 Цитирай
Kimi Публикувано Януари 7, 2016 Публикувано Януари 7, 2016 София Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 7, 2016 Публикувано Януари 7, 2016 Силно зависи в кой квартал. В Надежда и Толстой е мъка даже и 3г. 1 Цитирай
mishocs Публикувано Януари 8, 2016 Публикувано Януари 8, 2016 Аз не съм се изказвал за това 4G до сега, но при положение че изграждам клетки на мобилките -вече не се сдържам Това е толко 4G колкото аз карам самолет Това е само Data 4G -няма Voice през него -защото няма отпуснати честоти , постига се с орязване на други бандове За хубаво 4G -когато отпуснат честоти,а понеже сме България кога ще станеее .........., все пак не зависи от операторите,a от други лица ,комииисии ,лапачи и т.н 7 Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 8, 2016 Публикувано Януари 8, 2016 (редактирано) То тук като гледам само интернета обсъждаме.За voice не можем да знаем Редактирано Януари 8, 2016 от gogi6 Цитирай
newabv Публикувано Януари 8, 2016 Публикувано Януари 8, 2016 (редактирано) Ами дейта е само засега, всички го знаем това. Ама сега се мисли как да се измъкнат повече рушвети - с конкурс или уж по равно да се раздават честотите. Странен народ сме... Реваха всички по форумите кога ще има 4Г и как щели само по нет и войп да говорят, а сега като има - такъв бил, онакъв бил. Все си мисля, че ако го бяха пуснали Виваком нямаше да се плюе толкова - така съм забелязал, абонатите им са най-крайни хейтъри на всичко. Имам една теория по въпроса, ама не е за публичност... Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Януари 8, 2016 от newabv Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 По-голяма глупост не бях чел, но и аз си имам теория за това! С лека ръка определи една трета от потребителите на мобилни услуги, в това число и мен! Искаш да кажеш, че когато нещо не е наред, хората трябва да си мълчат ли? Какво общо имат потребителите на Вива с настоящата тема? Подривни елементи, може би пишат тук, за да смачкат имиджа на Теленор?! Абсолютно безсмислен пост надраска, чак се чудя защо! 3 Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Като изключим теориите и виваком потребителите,ми се вижда прав.Не виждам някъде да става въпрос за друго,освен data.Даже и в рекламите.Аз съм доволен.За един месец нещата се подобриха ,без да искат допълнително пари за 4G.Който не му харесва off lte и готово.Ако сте на Теленор де Цитирай
algor Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Без да искат допълнително пари?!?! Да, до 31.01.2016г. в т.нар. тестови период. После се заплаща всичко в плановете и тук смехорията е, че искат плащане за 4G, а всъщност това не е 4G. Реваха всички по форумите кога ще има 4Г и как щели само по нет и войп да говорят, а сега като има - такъв бил, онакъв бил. По същата логика в едни други форуми разни потребители крещяха навсякъде, че вече имало неограничени минути за разговори в БГ в Скайп за 15 лева на месец и видите ли с един план на Макс телеком за още 15 лева си става обща сума 30 лева и имаш всичко, каквото е необходимо. Да, ама не. Това може да зарадва някой, който не излиза от София, Пловдив, Варна, Бургас и там още 5 града, където имат покритие Макс телеком. А такива като мен, които се сцепват да пътуват? В тези градове си имам покритие и говоря, а после мълчанието на агнетата, а? С този пост искам да кажа, че обобщаването на "народното доволство" или недоволство е меко казано несериозно. Това, което е добре за 100 души, за други 100 няма да е и точно заради това има различни планове и различни оператори с различно покритие и всеки си прави сметка какво ще плаща и какво иска да ползва. Факт е, че българина иска по много, супер качество и без пари. Е няма такъв филм, като от другата страна имаме монополисти, които искат хората да си плащат без да си търсят правата какво получават за парите си. 8 Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 (редактирано) Всички над 19 кинта план ползват 4 G без допълнително заплащане след 31.01 Редактирано Януари 9, 2016 от gogi6 Цитирай
stangen Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Аз пък все си мисля, че LTE е измислен и стандартизиран само за данни. Изключвам добри идеи от страна на Apple и други (примерно Voice over LTE). При положение, че операторите имат изградена 2g - 3g мрежа, едва ли има смисъл непременно всичко да минава само през LTE. Цитирай
linkinpark79 Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Algor,какъв е тоя план на макс за 15 кинта?Само за специални клиенти ли е?По голяма глупост не бях чел,скайп+макс-15+15 кинта и къпиш навсякъде?!!Ако може да обясниш на непосветените как става номера когато си извън град с тяхно покритие,а те са доста,че и в крайните точки на градовете им с покритие пак ги нема! Цитирай
newabv Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 (редактирано) @the shaman добре, съгласен съм, че категоризирах доста общо, но наистина имам наблюдения от първа ръка за "абонати" на тоя оператор и не е за тук темата просто. Иначе нищо подривно не ми е целта. Имам личен номер и отделно корпоративни карти винаги на различни оператори и ползвам тия, които към момента смятам за удовлетворяващи, и то не само откъм цена. Не принадлежа към никой, с две думи. Но не пречи да имам мнение, основано на лични наблюдения. Но както казах, не желая да стават публични. Не може да се категоризира нещо за глупост, ако не знаеш причината и фактите за въпросния извод. Но все пак, за да не кажеш, че само голи думи пиша - да, практика на Виваком е да ползват тролове или както там се наричат. Знам го просто. А това не го смятам за достойна конкуренция, а по скоро за някакво кокошкарско, ограничено мислене на дребно. Това имах предвид, но никъде не казах, че е в тоя форум. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Януари 9, 2016 от newabv Цитирай
kal1ch Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Все си мисля, че ако го бяха пуснали Виваком нямаше да се плюе толкова - така съм забелязал, абонатите им са най-крайни хейтъри на всичко. Имам една теория по въпроса, ама не е за публичност... Sent from my iPhone using Tapatalk Аз, като абонат на Виваком, в момента съм хейтър към тях, защото бяха лидери, а сега се влачат с 4G-то. Цитирай
N1k0lA Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 (редактирано) На някой направи ли му впечатление,че откакто пуснаха това "LTE",когато телефонът е превключен само на 3G,скоростта на зареждане е много по-ниска отколкото преди? Това е в центъра на Варна.За мен това е старато 3G,само че пише LTE... Редактирано Януари 9, 2016 от N1k0lA Цитирай
algor Публикувано Януари 9, 2016 Публикувано Януари 9, 2016 Algor,какъв е тоя план на макс за 15 кинта?Само за специални клиенти ли е?По голяма глупост не бях чел,скайп+макс-15+15 кинта и къпиш навсякъде?!!Ако може да обясниш на непосветените как става номера когато си извън град с тяхно покритие,а те са доста,че и в крайните точки на градовете им с покритие пак ги нема! Нямам идея, човече. Може да е имало назад във времето някаква промоция, знам ли. Чакай да се разровя да намеря мнението... Едит: ето го. Благодаря много за ценната информация, колега Това комбинирано с абонамента ми за 30 GB 4G LTE нет от Макс за 16 лв. на месец осигурява крайна цена от 30 лв. за неограничени разговори към всички + 30 GB LTE нет. Или най-после и в Бг има оферта като на запад. Във Франция например, оператора Free предлага същото за точно 30 лв. Доживяхме...Още едно предимство е, че го няма омразния двугодишен договор, който тройния картел защитава със зъби и нокти в Бг. Изнудвайки крайния потребител, който е оставен без избор... Имам само един въпрос- понеже никога не съм ползвал скайп за разговори към GSM номера. Какъв номер излиза на дисплея на търсения от мен GSM абонат? Може ли да си регистрираш мобилния номер и той да ти излиза при позвъняване през скайп към абонат на GSM в България? Писано е на 08.01, ако има значение. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.