DreamcatcheR Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Това само потвърждава думите на @mishocs. Теленорци български номера ни прилагат Че даже и ще важи само за планове над 20 кинта. Смешна работа... Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Е с 5 кинта абонамент ли да пуснат 4G?Ако някой си мисли,че няма разлика в скоростта ,взима едно червено джони и идва вкъщи в Бъкстоун и почваме тестовеЗаписваме и шерваме резултатите във форума.То клетки,антени...Отварям си телефона,гледам LTE пише,ама си викам това не е LTE,щото Теленор ме мамят нещо!Цъкам нет,лети...мисля си ,не може да бъде!!Във форума пише друго!Батерията ми 8-9 /24!Е това вече е невъзможно!Нали в някакъв офис Лъчо тествал някакви самсунги,трябвало 3-4 часа да издържа!Май трябва да си изключа LTE и да върна телефона като дефектен 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Да, де. Само , че "летящият" нет е доста под възможностите на umts мрежата, а ти lte хвалиш. Все едно да ти продадат Ферари и да се хвалиш с 200 км/ч, щото са ми ограничили принудително Мазда-та на 180... 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Взимай джонито и идвайИли аз да взема,че имам да черпя Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Еми ето след тест какво показват при мен резултатите на едно и също място по едно и също време: теленор 3г айфон 6 - 16.6/3.80 (мбит) теленор ЛТЕ айфон 6 - 20.81/8.77 теленор 3г айфон 5 - 12.81/3.77 теленор ЛТЕ айфон 5 - 5.72/8.75 (няма грешка, даже повторих теста) виваком 3г айфон 6с+ - 15.33/3.30 Заключението е, че ЛТЕ мрежата на Теленор е малко по-добра от 3г-то (като цяло в България), но разликата не е такава, каквато трябва да е. По принцип ЛТЕ скоростите са от порядъка на 50-60 мбит-а по големите градове по всяко време. Гогиш, цената на плана защо трябва да е ограничение за ползване на ЛТЕ? Защо пък план за 5 лв да не може да се възползва от новата мрежа? По-нисши ли са хората с по-ниски планове? Мнозинството в момента е с планове по около 15 лв (които ползват нет и минути), заради промоциите на операторите миналата година. Това автоматично ги изключва от ползване на ЛТЕ. Честно ли ти се струва? 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 А от следващия месец ще има и Мтел 4G. Дали ще е такова като на Теленор, времето ще покаже. Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 Всички ще са "такива" докато не освободят необходимите честоти. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
mishocs Публикувано Януари 10, 2016 Публикувано Януари 10, 2016 То и сега има тестово 4G -на Мтел на места -но скороста ееееееееее. Няма шанс да се докарат скорост повече от това за момента Цитирай
inutero Публикувано Януари 11, 2016 Публикувано Януари 11, 2016 те вече 5G направиха, те се сетили... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 11, 2016 Публикувано Януари 11, 2016 Всички ще са "такива" докато не освободят необходимите честоти. Честоти има , не е това проблема. Нарича се експлоатиране на пазарния ресурс - по света го правят лидерите на пазарите ( Епъл е крещящ пример) в нашия случай липсата на истинска пазарна конкуренция м/у операторите води до пускане на "час по лъжичка " . Това е общия план. В случая с Теленор и неговото 4G - умрелия download и силния upload говорят ясно , че най-вероятно ще пуснат някоя cloud услуга тяхна и в момента бета тестерите работят 2 Цитирай
mishocs Публикувано Януари 11, 2016 Публикувано Януари 11, 2016 Мда честоти има ,но няма разрешение да се ползват , апаратура и на 3-те оератора може много бързо да се конфигурира на 4г , особено Nokia Flexy ,Huawei -също ,да и сега и 3-те могат да я пуснат но като орежат 1800 на 2G ,а какво ще се случи с абонатите които не ползват смарт устройства ,а те не са малко , ще стане едно реванеееее ,По много села хорицата още са на 2G - не можеш да накараш бабата да си купи смартфон ,тя едвам кара нокията Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 11, 2016 Публикувано Януари 11, 2016 Ако ще 50 да сложиш, си толкова далече от истината ... Това не е като да викаш на хората , че имаш собствен сървър Цитирай
mishocs Публикувано Януари 11, 2016 Публикувано Януари 11, 2016 Може , аз не се заяждам -просто казвам това което знам , не вярвам с нещо да съм те обидил -лично теб Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 12, 2016 Публикувано Януари 12, 2016 То проблема е и липсата на покритие по селата. Там просто няма различно от Е и няма 3G покритие. Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 28, 2016 Публикувано Януари 28, 2016 "Всички наши клиенти – абонати на договор и потребители на предплатени услуги, които са тествали новата 4G мрежа на оператора от старта ѝ на 1 декември 2015 г. до 31 януари 2016 г., ще продължат да ползват услугите от четвърто поколение (4G) на Теленор без допълнително заплащане и след края на януари. Всички останали клиенти ще ползват услуги за пренос на данни през изцяло обновената 3G мрежа на компанията и могат да получат достъп до 4G мрежата като подновят своя договор с някой от следните планове: Нонстоп (всички планове), Резерв Стандарт 19.99 и Резерв Стандарт 25.99, Резерв 19.99 и Резерв 24.99, Интернет 19.99 и Интернет 29.99. " От страницата на Теленор във фейсбук. Едит: От коментарите по въпроса стана ясно, че дори веднъж да сме превключили на новата мрежа, ползването й остава безплатно, смешното е, че при въпроси препращат на 123, а там операторите са на коренно различно мнение - според тях, само преподписалите на определени планове ще продължат да ползват услугата безплатно. Както винаги, едната ръка не знае какво прави другата! 6 Цитирай
koksibg Публикувано Февруари 4, 2016 Публикувано Февруари 4, 2016 LTE в България сЪС средна скорост от 10Mbps. Румъния и Унгария са почти в началото на класацията с около 26-28Mbps. Източник - http://opensignal.co...of-lte-q4-2015/ Цитирай
Veselin Panov Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 Да повдигнем темата малко... Както се казва,нещата вместо да се подобряват,стават по-зле,поне при мен!Скоростите,сравnени с другите 2 оператора са доста зле,ако и теленор да са "най-бързата" мобилна мрежа според филанкишията :)Аз скорости над 25мбита с Хасково,а и не само там не съм виждал,тествам с iPhone 6 Plus и с бискивка Huawei 5372.Бая ги тормозех във фейса им,та чак ме ограничиха,файда никаква....При вас има ли положителни промени? Цитирай
londongunner Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 Не навсякъде намалиха скоростите от Теленор . Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Veselin Panov Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 През телефона (Рекорд ?!? )http://www.speedtest.net/my-result/i/1963963385През бисквитката (4G e )http://www.speedtest.net/my-result/i/1963965083Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
londongunner Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 Сложих си Data картата на Виваком в телефона да пробвам , задоволително особенна към външни локацииSent from my iPhone using Tapatalk Pro 2 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 Уж се говори, че на едни места един оператор е по-добър от друг и обратно. Та да питам - някой имал ли е наблюдения изобщо някъде мрежата на Теленор да дава по-бърз резултат от тази на Вива? Предстои ми преподписване (или смяна) и се чудя дали да си остана на Вива.. Наблюденията ми по телефоните на родата са, че навсякъде Теленор има по-слаб сигнал и по-бавен интернет (на суха статистика). По-слабият сигнал обаче малко или много води и до по-лош живот на батерията. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 В някоя тема се чудехме как е възможно в днешно време някой да си спира 3G/LTE. Мога да се похваля, че на мен много често ми се налага да спирам wifi, за да имам добър нет. Това на Виваком. 7 Цитирай
baronbg Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 С изключение на в къщи, навсякъде съм със спрян Wi-Fi, за по добър нет. Мтел 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 Хаха, мислех, че съм единственият, който го прави макар че рядко се налага. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.