mirror Публикувано Февруари 4, 2019 Публикувано Февруари 4, 2019 На безконтактното му прекъсвам връзката с макетен нож, така на гангстерите им остава варианта с магнитната лента. Цитирай
dessyteneva Публикувано Февруари 4, 2019 Публикувано Февруари 4, 2019 Скимиращите устройства се поставят на процепи за пъхане на картите на банкомата, а камера за ПИН-а, някъде отгоре с изглед към клавиатурата, друг вариант е да се дублира и клавиатурата с още една отгоре, която записва въведените числа. Оглеждайте банкоматите преди да теглите, не е много лесно, но се виждат устройствата и по-добре ползвайте машини в клоновете на банките, не че и там не слагат, но поне трябва да се проверяват всеки ден и, ако служителите си вършат съвестно работата вероятността за скиминг е малка. Иначе има устройства, които могат да прочетат картата от близо, когато е безконтактна, но не съм ги виждала на живо. Има лепенки, които пазят от това, но пък така се лишаваме от безконтактната опция. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
profusion Публикувано Февруари 4, 2019 Автор Публикувано Февруари 4, 2019 Най-лесното обяснение е онлайн ако си купувал през разни китайски сайтове или от уиндоус ПЦ на което има някакви троянци слушашти. За това аз физическата ползвам само безконтактно (с изключена лента) а за покупки онлайн виртуалната която се замразява след покупката. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
dessyteneva Публикувано Февруари 4, 2019 Публикувано Февруари 4, 2019 (редактирано) За да се клонира картата трябва да се сканира магнитната лента, как от компютър, или сайт ще стане това, като там се въвеждат само номера и cvc кода? В смисъл за конкретния случай - теглене на банкомат трябва да е направена бяла пластика с данните от тази карта, няма как само с номера и кода? Не се заяждам, просто ми е любопитно, защото редовно пазарувам онлайн, трябва да съм в час с опсностите. Редактирано Февруари 4, 2019 от dessyteneva Цитирай
profusion Публикувано Февруари 4, 2019 Автор Публикувано Февруари 4, 2019 Пропуснах че е на банкомат, е да това е къде къде по трудно....Мислех че е онлайн транзакция от Индонезия Цитирай
profusion Публикувано Февруари 4, 2019 Автор Публикувано Февруари 4, 2019 преди 5 часа, mirror написа: На безконтактното му прекъсвам връзката с макетен нож, така на гангстерите им остава варианта с магнитната лента. макетен нож?! как я режеш тая връзка ? Цитирай
mirror Публикувано Февруари 4, 2019 Публикувано Февруари 4, 2019 Със светкавицата на телефона откривам лентата /на тъмно/ и я прекъсвам с ножа. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 4, 2019 Автор Публикувано Февруари 4, 2019 Кажи ми че се бъзикаш ? Цитирай
mirror Публикувано Февруари 4, 2019 Публикувано Февруари 4, 2019 Не. Нали знаеш, българинът го е страх да не настине и да не се мине. Цитирай
kawabiker Публикувано Февруари 4, 2019 Публикувано Февруари 4, 2019 Няма да се хабите, на мен от карти не излизали от портофейла , ме таксуваха 3500+ лв. за изолации в Бразилия. Странно в случая е , че са две транзакции на много голямо разстояние и сумите не са големи... а и не съм чувал да ходят по Индонезия да теглят , ама кой да знае. Горе-долу какво е времето м/у тегеленето на банкомата тук и там? Цитирай
Asen_77 Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 А не може ли в картата да имаш ограничение за теглене на сума или наличността да бъде малка и да се дозарежда онлайн от сметка в същата банка. Как да ми дръпнат 3500 лева от картата, ако наличността е 200 лева? Чисто от самозащита например? Цитирай
arm11 Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 Аз моята в банкомат не съм я слагал, ползвал съм я само в амазон, ибей и на 2-3 места вътре в летището в Брюксел, и ме дръннаха 350 еврейчета от някакъв терминал в Лондон. Така че спасение няма Цитирай
gogi6 Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 На безконтактното му прекъсвам връзката с макетен нож, така на гангстерите им остава варианта с магнитната лента.Какво предпазваш по този начин? Да ти дръпнат 25 кинта, колкото е ограничението за плащане без код? "2-3 места вътре в летището в Брюксел". Тук е било Цитирай
mirror Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 Просто ме кефи да е срязано. преди 13 часа, mirror написа: Не. Нали знаеш, българинът го е страх да не настине и да не се мине. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 Горе-долу какво е времето м/у тегеленето на банкомата тук и там?10 дни. Да, и на мен ми се видя странно, че в такъв малък интервал на такова голямо разстояние. Явно са направили няколко пластики. Вторият опит даже е в банка... За новата карта просто си активирах защитата по локация, така че касовите и АТМ транзакции ще стават само в района, където се намирам. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
dessyteneva Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 Значи то разстоянието няма значение в наши дни, свалените от скиминг устройството данни спокойно се пращат по интернет където трябва и там се слагат на пластиките, а разстоянието е голямо защото в тия държави обикновено няма, или е по-висок лимита за теглене, не като повечето тук примерно 400 лв дневен и да кажем 4000 седмичен. Освен това когато там е ден, тук е нощ най-често и има по-малка вероятност да си видиш съобщението за неоторизирано теглене и да реагираш. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
OXYGEN Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 Някой знае ли кога и с колко се вдига лимита на Curve? За сега ми харесва много и смятам основно с тяхната карта да плащам. Обаче май началния лимит няма да ми позволи това да ми е основно платежно средство за месеца... Цитирай
OXYGEN Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 Явно не точно.Питането ми беше за това:Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Февруари 5, 2019 Автор Публикувано Февруари 5, 2019 Аз си изгубих Curve ? и сега ми шипнаха безплатно нова. Цитирай
OXYGEN Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 И аз така и не разбрах тия точки какво реално може да ги правим после. Аз съм си избрал Лидъл и Нетфликс и имам вече някакви натрупани. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 5, 2019 Автор Публикувано Февруари 5, 2019 То е само за 3месеца за съжаление. Инъче се трупат във виртуална карта и ако я избереш може да платиш с нея, аз така си платих нещо с точки за 10-20лв Цитирай
Anthony Публикувано Февруари 5, 2019 Публикувано Февруари 5, 2019 На Revolut в настройките може да се изключи опцията за Contactless плащания, вместо да се реже картата. Също и магнитната лента може да се изключва. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 7, 2019 Автор Публикувано Февруари 7, 2019 (редактирано) През Пайпал съм плащал с физическата, така и не можах да добавя виртуалната към пейпал, после не ми праща кода за ферификация за пейпал, само ревъртва транзакцията и няма код.... (Револют) Редактирано Февруари 7, 2019 от profusion 1 Цитирай
profusion Публикувано Февруари 8, 2019 Автор Публикувано Февруари 8, 2019 Монезе са пуснали Апъл Пей и от румънец разбрах, че нямат рестрикция по държава и Апъл Пей бачкало дори и да се поръча на румънски/български адрес картата! Ас си пуснах една карта преди малко да видим, кофтито за разлика от Револют е има малки такси за зареждане от карта 0.35% (с трансфер е безплатно) и когато се купува не в евро 2%. Дано Curve го направят същото когато пуснат Апъл пей. Ако някой сучайно пуска карта и иска да му излезне безплатно шипинга, ако желае може да използва поканата (бонус 5 евро) - цък 2 Цитирай
ML16 Публикувано Февруари 13, 2019 Публикувано Февруари 13, 2019 (редактирано) На вас за колко време ви дойде картата от Curve, след като сатуса се смени на shipping? До момента са минали 17 работни дни и я няма. На Revolut дойде за 8 работни дни. Редактирано Февруари 13, 2019 от ML16 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.