profusion Публикувано Септември 16, 2018 Автор Публикувано Септември 16, 2018 https://community.monzo.com/t/solve-the-bulgarian-pos-and-atm-invalid-card-issue-by-contacting-borica/33597Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 5, 2018 Автор Публикувано Октомври 5, 2018 С пластиката нямаше проблем на н26 където с Апълпей не става. Цитирай
profusion Публикувано Октомври 9, 2018 Автор Публикувано Октомври 9, 2018 Явно изисква също на софтуера и определени спецификации на терминала, за това някъде става другаде не: Your terminal is NFC capable, but it needs to be updated to accept Apple Pay Your merchant account provider might update your terminal automatically, or you might need to make the update from your terminal. Contact your merchant account provider for help upgrading your terminal for each of the major payment networks. Check the examples below to see some of the acceptance standards for Apple Pay on a few terminals and payment networks. For the current requirements for your terminal, please contact your Merchant Account Provider. Mastercard Software: PayPass Contactless specification: 3.0 EMV specification: 3.0 Visa Software: PayWave Contactless specification: VCPS 2.1.1 EMV specification: Any version of Kernel 3 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 28, 2018 Автор Публикувано Октомври 28, 2018 Да обменим опит Аз ползвам: Revolut - при пътувания за купуване и плащане с валути, както и плащания онлайн за по голяма сигурност Curve Card - ползвам я в БГ за да имам веднага нотификация за плащането с карти на БГ банки които не поддържат това, както и за заключване, категоризиране на транзакции и т.н. Имам и N26 обаче видях, че номера с Апъл Пей в БГ няма да стане и не я ползвам ежедневно както горните две. Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 28, 2018 Публикувано Октомври 28, 2018 Уточнете кой в коя държава живее. Защото за да преведеш евро в сметка навън ти коства 20 лева (или евро не помня) Нашите банки се правят на интересни и не дават да ползваш sepa. Аз съм в България. За мен е важно да приема SEPA трансфери. И плащания от борси. Revolut преди няколко месеца спряха да приемат трансфери от борси. За мен станаха излишни. После ползвах leypay за кратко докато разбера, че са българи. Съответно малко след това и се издъниха като им се омотаха sepa плащанията. И едни пари ми се разхождаха три дни насам натам. Спряха си sepa плащанията след това.Не може да имаш претенции за международна финансова институция и да имаш само Swift. Респективно същата шитня са и icard. Само N26 бачка чук. За сега ползвам него. 2 Цитирай
algor Публикувано Октомври 28, 2018 Публикувано Октомври 28, 2018 Уточнявайте също дали говорите за фирмени сметки или за лични. Колега Георгиев, Leupay и iCard е едно и също, да ви кажа под секрет ? Но ще си оправят СЕПА преводите, споко. Трактат мога да ви напиша за олигофренските банки в Бг и не само, но няма да се отплесвам. 2 Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 28, 2018 Публикувано Октомври 28, 2018 Лична сметка. Да ясно, че са едно и също . За това написах "респективно". Както и да е. Phyre имат добро желание да развият нещата доколкото съм комуникирал с тях. Скоро ще имат карта. Но не е ясно кога ще може да имаш iban там. Цитирай
profusion Публикувано Октомври 29, 2018 Автор Публикувано Октомври 29, 2018 Аз не виждам Phyre за какво ми освен за да им плащам месечната такса с това което предлагат в момента 1 Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 29, 2018 Публикувано Октомври 29, 2018 Е така де. За момента да. Пускайки карта и iban обаче за мен стават привлекателни. Цитирай
OXYGEN Публикувано Октомври 29, 2018 Публикувано Октомври 29, 2018 Тия Curve имат ли левове като валута? Как става превалутирането? От известно време не мога да намеря оптимален вариант как най-изгодно да се харчат в България регулярни преводи от чужбина в долари. За сега ползвам Револют, но там има лимит за теглене от банкомат и отделно не много добър курс уикендите, точно когато средностатистическия потребител харчи най-много... Цитирай
profusion Публикувано Октомври 29, 2018 Автор Публикувано Октомври 29, 2018 (редактирано) Имат левове да. Но те не са със сметка в която се слага пари. Идеята им е да сложиш друга карта/и под тяхната и така можеш да не разнасяш всички карти а само тяхната и може да си местиш плащанията от една карта в друга до 14 дена. Нямат никакви такси, а превалутирането е като при Револют. За банкомати имат лимит като Рволют. Аз ги ползвам всекидневно за купуване на ПОС и така имам нотификации моментално за покупките, а отдолу имам карта на Уникредит. (освен това заключването на картата им работи по-бързо защото на Уникредит е малко бъгаво и бавно) Редактирано Октомври 29, 2018 от profusion 1 Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 29, 2018 Публикувано Октомври 29, 2018 N26 имат 5 тегления месечно free. Не съм гледал дали има значение сумата, но може да се провери предполагам на сайта им. Цитирай
profusion Публикувано Октомври 29, 2018 Автор Публикувано Октомври 29, 2018 (редактирано) Няма май са на бройка. Но пише еврозона Редактирано Октомври 29, 2018 от profusion Цитирай
OXYGEN Публикувано Октомври 29, 2018 Публикувано Октомври 29, 2018 А как се вади тази N26 от България? 1 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 29, 2018 Автор Публикувано Октомври 29, 2018 Не може, трябват ти роднини с постоянен адрес в еврозоната, и да ти я донесат. Цитирай
zlia Публикувано Октомври 30, 2018 Публикувано Октомври 30, 2018 Здравейте, Картата на Curve за колко време пристига и колко време минава, за да се изниже опашката? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 30, 2018 Публикувано Октомври 30, 2018 М даа...леко забравих, че еврозона и европейски съюз не е едно и също. Цитирай
profusion Публикувано Октомври 30, 2018 Автор Публикувано Октомври 30, 2018 преди 4 часа, zlia написа: Здравейте, Картата на Curve за колко време пристига и колко време минава, за да се изниже опашката? Аз им мрънках във фейсбук и ми махнаха опашката направо и дойде за 2 седмици някъде. Цитирай
zlia Публикувано Октомври 31, 2018 Публикувано Октомври 31, 2018 Здравейте,Аз ползвам следните:- Револют - досега не съм открил карта с по-добри условия и да се издава за България. Преводите към банки в ЕС са без пари и превалутирането е доста изгодно. Ползвам я при пътуване и нужда на кеш различен от евро, така избягвам търсене на изгоден курс по чейнджове. Ако някога пуснат и официално левове, ще е супер. Тук има и едно преимущество за хора, които имат доларови приходи от пейпал, могат да си теглят парите в долари по картата и после да си ги превалутират и пратят в БГ или да си ги харчат с картата. Курсовете са доста по-изгодни от пейпалските. Проблема е че трябва да се свържете с пейпал и да им кажете изрично да ви махнат превалутирането когато теглите към карта, мрънкат, но го правят. - Paysera- ползвам я за зареждане на Революта. Превода минава за минути и отново е без пари. Сметка се зарежда с банков превод към няколко БГ банки(0-1лв такса).- сега се пробвам с Curve, чакам на опашка още пък да видим.Интересно изглежда като идея. Любопитно е дали като се тегли от банкомат, банката ще се усети и ще ме натовари с таксите си? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 31, 2018 Автор Публикувано Октомври 31, 2018 Що ползваш Пейсера за Революта вижда ми се акробатика, аз си зареждам Революта директно от дебитната? Цитирай
zlia Публикувано Октомври 31, 2018 Публикувано Октомври 31, 2018 Заради дървения курс на банките лева - евро. В моя случай дори не е курса, такса превалутиране от 1%Иначе превода към прйсера ми е един лев и после курса за превалутиране излиза по- изгоден като цяло. И естествено говорим за суми над 100-150 евро де. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 31, 2018 Публикувано Октомври 31, 2018 @profusion: Каква е идеята от картата която имаш , да зареждаш картата в Revolut и да харчиш от там? Цитирай
zlia Публикувано Октомври 31, 2018 Публикувано Октомври 31, 2018 Може би единствения плюс би бил валутни преводи, а и теглене от банкомат в чужбина с по-малка или никаква такса, което не е малко като преимущество. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 31, 2018 Автор Публикувано Октомври 31, 2018 (редактирано) преди 2 часа, hgeorgiev написа: @profusion: Каква е идеята от картата която имаш , да зареждаш картата в Revolut и да харчиш от там? Е как, когато ми потрябва евро като пътувам нямам такса от банкомат (инъче отиват мин 7-8лв такса), плащанията в магазините имам реална нотификация и по голяма сигурност ако ми я откраднат когато съм на път защото не държа големи суми. В БГ естествено докъто не вкарат лева не е удобно но за онлайн разплащане за дребни неща в някакви китайски сайтове предпочитам пред да си вкарвам банковите карти. Друго предимство е на секундата имаш разчет за похарчено с данни за магазина къде кога и т.н. и категоризация да си правиш отчети колко си харчил по категории. Но последното го прави и Curve и бачка с карти в левове. Последното пътуване цялото изкарах с Революта като зареждах евро и купувах йени защото курса на Револют е по-изгоден от БГ банките. Когато пътувам ако съм с нормалната карта чак след 3-4 дена ми излизат транзакциите в банкирането, а с Революта на момента може да видиш разчет колко си похарчил знаем как е по магазините човек се увлича Редактирано Октомври 31, 2018 от profusion Цитирай
profusion Публикувано Ноември 2, 2018 Автор Публикувано Ноември 2, 2018 Активирал ли си апъл пей, кой регион ти е на телефона ако е БГ няма да стане? 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.