Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

При нас го пуснаха накрая

Редактирано от arm11
Пробвай с по-малък скрийншот другият път.
Публикувано
Цитат

Базираният в Лондон финансов стартъп Revolut получи европейски банков лиценз чрез централната банка на Литва, което ще му позволи с времето да разшири значително своето портфолио и предложи разнообразни услуги, включително спестовни сметки и заеми. Получаването на лиценз в Литва ще позволи на компанията да оперира като банка на територията на целия ЕС. Според говорител на Revolut Литва е избрана, защото в страната вече има над 150 000 ползватели на услугата, което е около 7% от всичките й потребители (2.25 милиона към юли). Освен това регулаторните органи на Литва са приятелски настроени към финансовите стартъпи, което е ускорило издаването на лиценз.

Като цяло през следващите месеци няма да се промени нищо за потребителите, но пред компанията има още много работа. Предстоят многобройни тестове и работа с регулаторите за премахване на всякакви ограничения от лиценза, за да могат да бъдат предложени всички услуги, които се очакват от една банка. Всеки, който отвори сметка в бъдеще, ще получи и защита на своите средства до 100 000 евро като част от Европейската схема за гарантиране на влоговете (EDIS).

Очакваме още неща като овърдрафт и лични заеми за покриване на непредвидени разходи. Тестовете на лиценза ще започнат в Литва в началото на следващата година, а ако всичко върви по план по-късно ще бъдат обхванати и други европейски пазари. Междувременно компанията работи по изграждането на своя технология за обработка на трансакциите (payment processor), която би трябвало да подобри работата на услугата и намали всякакви забавяния.

https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/

• 2 седмици по-късно...
Публикувано
на 11.12.2018 г. at 19:28, gogi6 написа:

da661dfc77466d1c4832e91f542e752e.jpg

Отговора им във форума за това къде ще го пуснат: All the countries where Apple Pay is available.

Жалко.....game over ?

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

На съпорт се пише

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

За съжаление нямат чат като Револют, отговарят понякога бързо, а някога след ден-два но са точни.

Публикувано
на 4.12.2018 г. at 18:31, profusion написа:

.... А за твоята банка Curve е като ПОС покупка, дори и да изтеглиш 10лв от АТМ. (но за теглене над равностойността на 200паунда ще има такса) ...

Според Curve когато теглиш на банкомат и картата ти(дебитна) е със същата валута няма такса и ограничение от 200 паунда, а има ограничение от 10 тегления месечно. Например теглиш левове от левова дебитна карта или евро от еврова дебитна. Лимита от 200 паунда е за кредитни карти или когато има конвертиране на валутата. Ето линк за обяснението https://community.curve.app/t/atm-withdrawals-domestic-and-foreign-fees-breakdown/3393

Публикувано

Това за тегленето в локалната валута така и не разбрах кое важи, във форума има двупосочни мнения. Така или инъче я ползвам за ежедневни покупки, от АТМ тегля с друга карта.

Публикувано

Когато го изпробвам ще пиша. Иначе ако е така както го пишат комбинацията с револют и теглене в есрозоната ще е без такси до 10 пъти месечно. Както и теглене от който и да е банкомат в БГ в лева и комбинация с левова дебитна.

Публикувано

Някой ползва ли iCard? Не получавам никакви нотификации. В Notifications в настройки на телефона приложението въобще не фигурира. Известията са включени от приложението и движенията по сметката са видими там.

Публикувано

Curve ме издразниха много вече.

От средата на ноември си чакам картата. Многократни комуникации със съпорта, няколко опита (уж) да ми пратят нова...нищо до този момент.

В същото време Transferwise и Revolut от раз дойдоха.

Публикувано

На различните банкомати различни опции излизат.

Няма и да намериш, просто при нас функцията се превежда смяна на пин, защото така се процедира, като си го блокираш, банката ти издава нов на по-новите карти и си го сменяш на банкомата, на старите се преиздаваше картата. В допълнение за около 20 години работа с банкомати, на нито един модел в софтуера, наложен от Борика не съм виждала такава опция. Може би на някои от тези, дето не работят с Борика, но мисля, че и там менюто е смяна, а не разблокиране.

Редактирано от dessyteneva
Публикувано
преди 7 часа, gogi6 написа:

Някой ползва ли iCard? Не получавам никакви нотификации. В Notifications в настройки на телефона приложението въобще не фигурира. Известията са включени от приложението и движенията по сметката са видими там.

Ако опитът ми с друг бранд на същия собственик е от полза, то бих се обзаложил, че след някой и друг ъпдейт ще ти проработи всичко.
Не знам от кога ползваш продукта, но при мен до излизането на iOS12 ми излизаха всички нотификации перфе.
След това, до началото/средата на декември каквото и да правя нищо не излизаше и след един (или два...не помня вече) сериозни ъпдейта, всичко си дойде на мястото и сега е ток и жица.

Публикувано

Значи сега получаваш?! Хм, къде може да е проблема?

Е, казах ти, че става въпрос за друг бранд на същия собственик, а именно MyPos.

Редактирано от algor
Публикувано
на 16.01.2019 г. at 13:08, OXYGEN написа:

Curve ме издразниха много вече.

От средата на ноември си чакам картата. Многократни комуникации със съпорта, няколко опита (уж) да ми пратят нова...нищо до този момент.

В същото време Transferwise и Revolut от раз дойдоха.

Revolut,с кой куриер ти пристигна,че два пъти подновявам и нищо?

Публикувано

Пристигат с обикновенна поща от Германия, няма тракинг просто писмо.

Публикувано

Аз на важни пратки винаги оставям адреса в офиса.

От години съм забелязал, че държавните пощи се държат една идея по-сериозно когато знаят, че доставят на фирма. На домашен адрес почти никога не идват. 

Не знам как е дошла картата, чакаше ме на рецепцията.

Публикувано

И през ум не ми е минало,но има логика.Ако и сега не пристигне,третия път ще сменя адреса.

Публикувано

Revolut-а идва по-бавно отколкото обявяват. При мен дойде за 20 дни. И преди няколко години една карта която издателя писа че е пратил, не дойде, пак по обикновена поща без тракинг. Не знам дали някой я е отмъкнал по пътя, но такова действие е безсмислено - могат да я ползват само за чистене на стъкла

Публикувано

Така е при мен дойде бавно, пуснах още една, защото я помислих за изгубена, после дойдоха и двете и сега имам 2 активни :) 

Публикувано

E,колко да е бавно,първата трябваше да е тук средата на декември.Миналата седмица пуснах заявка за втора.

Публикувано

Ами колко да е вавно може и да е месец може и да е седмица....неведоми са пътищата на обикновенната поща :)

Публикувано

Моята карта дойде за 5-6 дни. Но по празниците на баща ми първата не му пристигна, втората се бави поне 2 седмици.

Sent from my iPad using Tapatalk

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Вчера революта ми изкарва нотификация с надпис 'suspicious transaction' - теглене на 63€ от банкомат в западна Индонезия (25 Мин. по-късно подобна сума на 800 km в Джакарта). Без да ми беше активирана опцията за сигурност по локация, транзакцията беше отказана. Може би защото всичко стана в реално време и му дадох, че не съм я правил аз. Веднага замразих картата, свързах се със съпорта им (попаднах на българче) и ме увери, че пари не съм изгубил. Била е клонирана магнитната лента. Само един път съм теглил на банкомат - на 24.1 на входа на The Mall. Писах им имейл, че може да е компрометиран и да си направят проверка (по видео записи евентуално), но се чудя може ли по друг начин да са ми я клонирали? В този период имам направени само няколко безконтактни покупки във Фантастико и едно заведение (не съм подавал картата на касиер). Как точно скиминг устройствата клонират - предполагам трябва да има допир до картата или поне достатъчна близост? Онлайн да са ми взели данните възможно ли е - и после да се създаде пластика с тях?

Иначе Револют вече ми изпратиха нова карта безплатно. Ето един пример за това колко сигурни са тия карти. Ако това беше станало с някоя от банковите ми, щях да забележа транзакциите поне след няколко дни/седмица, за което време можеха да източат не малко...

f0bd4e606b3a7571ed53b4cf7928ade1.jpg

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...