Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Сложно е! Имам я купена.

Не съм описал досега процедурата за инсталацията на панорамата, защото за БГ е неприложима. За тия, които са в Австрия и са клиенти на Т-Мобайл става така:

Сваляте си официалния Навигон 1.7 Т-Мобайл Едишън от Апп Сторе (за клиентите на Т-Мобайл има безплатна версия naughty3.gif)

След това си купувате Панорама, Трафик ... каквото си искате, и после "актуализирате" с излекуваната 1.7 и всичко е 6.

Публикувано (редактирано)

Eто го и моят коледно-новогодишен подарък за съфорумците: панорама за Навигон 1.7. ;)

Как да я активирате:

1. Изтеглете архивa от един от линковете по-долу:

dox.bg

Свали

multiupload

Свали

2. Разархивирайте го. Вътре ще видите папки, които ще ви служат за ориентир къде да поставите съответните файлове в навигацията.

Aкo в папка Documents на навигацията нямате съответните папки, ще трябва да си ги създадете сами.

Поставете файла NAVIGON в папка NAVIGON.app и му задайте права 755.

3. Радвате се на работеща панорама.

Важно: модът е пригоден за пълната европейска версия. Ако сте с източноевропейската, ще трябва да промените името на .plist файла, който отива в /Library/Preferences, да съвпада с това на вече съществуващия там (за целта трябва поне веднъж да сте пускали навигацията).

При проблеми с активацията на панорамата опитайте някое от следните неща:

Изтрийте файла Specialmaps.dat в /Library/Caches

или

Подкарах я по следния начин - изтрих приложението от телефона, пуснах iTunes, чекнах го в Applications и синхронизирах. Без да пускам Navigon въобще, влязох с iFunBox и копирах директно трите папки от архива в папката ххххх-ххххх-хххх в var/mobile/Applications, след което с iFile зададох права за писане на групата (всички останали си бях зададени), качих си БГ глас и стартирах Navigon. Всичко си работи нормално, имам Panorama View.

Edit: Ето файла и без включени терен и гайдове за тези, които вече ги имат:

Свали

Редактирано от victor11
Публикувано

Navigon Panorama 3D Северна Америка.

Navigon3d.png

Свали

Благодарение на victor11. Праработено от мен за USA.

Публикувано

Извинявам се но това с ( Aкo в папка Documents нямате съответните папки, ще трябва да си ги създадете сами, като след това им зададете права owner:mobile, group:mobile ) не го разбирам, би ли обяснил по- подробно.

Публикувано

@turganay: като изтеглиш дадения файл, ще видиш папка Documents, в която има две папки - smap (за терена) и Overmaps (за гайдовете) - за тях става въпрос, че трябва да си ги създадеш сам, понеже на телефона няма да ги имаш по подразбиране.

@knenchev: правата трябва да са 755, не 775.

Публикувано

Благодаря ти victor11, сетих се, но подведе ме това, че в NAVIGON.app също има папките smap и Overmaps и сложих файловете в тях :unsure:

Публикувано

Ако имате папките smap и Overmaps в Navigon.app, то преименувайте ги на нещо друго (примерно smap-backup и Overmaps-backup) иначе няма да ви тръгне Panorama view по описания начин.

Публикувано

Тони, тези си ги има по подразбиране - те са част от приложението. По принцип наличието им не би трябвало да пречи, стига да не сте сложили терена и гайдовете в тях, вместо в /Documents/smap.

Публикувано

Не би трябвало, но пречи.

Публикувано

Източноевропейската версия ли ползваш?

Публикувано

Не, пълната. При Grievous също не е тръгнало.

Публикувано

Хм, добре тогава, ще го добавя в инфото.

Публикувано

Ок. Явно не при всички е така. Странно.

Публикувано

Не. По-скоро, ако са ползвали предишната версия и са направили ъпдейт към 1.7 без да я трият, и се е запазила някаква информация.

Edit: проблемът вероятно се крие в Specialmaps.dat, създаден от предната версия. Ако имате проблеми, изтрийте го, програмата ще си го създаде наново. Намира се в /Library/Caches.

Публикувано

Тръгнах да късам дрян в една гора и се загубих. :D Сетих се, че разполагам с NAVIGON и реших да и се доверя. Отворих да задам адрес и... :yikes:

Прибрах се, изтрих NAVIGON и синхронизирах наново.

С Panorama View 3D:

a7b176b06fee4f92.PNG

Без Panorama View 3D:

ceee655733a1c4f6.PNG

Само при мен и Anthony ли е проблема, или глобален? :unsure:

Нещо с правата ли бъркаме, или със самите папки?

Публикувано

Коле, изтрий всичко от Library/Caches и пробвай пак. Няма проблем при мен.

Публикувано

И така не става. Има панорама, всичко е ОК, но търсенето не работи.

Публикувано

Пробвайте тогава следното:

- преименувайте .plist файла, който сте поставили в /Library/Preferences примерно на .plist.bak.

- пуснете навигацията. На този етап ако влезете в Show Map би трябвало да не ви показва никаква карта. Влезте в Enter An Address и вижте дали ви се появява знаменцето - търсенето би трябвало да сработи и да си създаде нужните файлове.

- влезте пак в /Library/Preferences, изтрийте създалия се .plist файл и върнете името на преименувания.

Публикувано

Дори като го преименувам, си излиза картата! Въвеждането на адреси не работи. Не става брат.

Публикувано

Момчета, проблемът е, че в архивите по-горе май липсва пачнатото бинари... :rolleyes:

Изтеглете го от този архив:

Свали

и го добавете в NAVIGON.app с права 755.

Публикувано

Файлът Navigon го има в архива. И с този, който сега си дал, пак не става.

Публикувано

Аз изтрих един файл и се оправи. NAVIGON.app :D

Публикувано

Така е, файла си го имаше и в първия ти архив. Сложих и тоя де и правата са му както си му е реда и НЕ :)

Публикувано

Сложете права READ, WRITE & EXECUTE от узъра, и групата.

post-44-011432200 1293734483_thumb.png

Публикувано

Деинсталирах я, качих я отново и всичко си работи при мен без проблеми. Даже не съм задавал права на папките, единствено на файла NAVIGON сложих 755. Ако сте пускали навигацията преди да качите папките, трябва да изтриете файла Specialmaps.dat.

Пробвайте съвета на ThUnDeR.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...