mariankata Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 WhatsApp обаче има push, ама при мене бяга. Restore - Custom (hacktivated) - SAM - насторйките на SAM - iPusher (AppStore), Push Checker (Cydia), после вече WhatsApp и подобни = No Go (поне при мен). И не разбирам защо. Поръчах си карта от Германия ама докато дойде... Цитирай
Nixing Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 (редактирано) И при мен е голяма борба с този SAM. В момента съм с най-новия iTunes версия 10.5.0.142, а iPhone 3G ми е с custom 4.2.1 от John Digweed(iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore_Activation). Изпробвал съм SAM с 3.1.3 и 4.0, но уви така или иначе не проработи. iPhone-ът ми е донесен преди няколко години от Канада, моделът му е MB635C/A и според тази тема - http://bgiphone.com/...8%D1%8F-iphone/, е от Rogers/CA или Fido/CA. Използвам предплатен глобулски b-connect сим, след чист рестор с горепосочения FW сложих отново SAM от bingner репото, пробвах и с двата оператора. С Rogers ми изписва invalid sim, а с Fido всичко е OK и на "ActivationState" ми изписва "WildcardActivated", както и трябва. iTunes разпознава телефона, но все едно е след jailbreak, синхронизира го и до тук. Не изписва никакво съобщение, че iPhone-ът е активиран и също така пуш-ът не работи. След рестора не съм качвал ultrasn0w... Следвам ръководството стриктно и не изпускам нищо, а не мога да разбера защо не се получава. Моля ви за помощ и съвети! Редактирано Октомври 25, 2011 от Nixing Цитирай
Grievous Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 Аз два дена поред ресторвам с къстъми и нямам никакви грижи. Как ми минава от първия път, не знам? Ако сложиш ultrasn0w, може да ти покаже оператор горе. Цитирай
mariankata Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 Слагаш хактивирани custom-и, реактивираш със SAM и iPusher (примерно) ти се хвали, че имаш push? Цитирай
kawabiker Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 (редактирано) iPhone is activated ще видиш , чак след като сложиш ултрата и телефона захапе сигнал , SAM се слага на чисто след рестор най-добре . Деактивираш тела, преинсталираш SAM щом слагаш къстъм , активираш тела , слагаш ултрата и си ти . Редактирано Октомври 25, 2011 от kawabiker Цитирай
s0urce Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 Даже и да не ти изпише че е активиран след като си сложил ultrasn0w и сложиш карта iTunes ти казва че търси Carier Setting и че ще ги Ъпне така че би трябвало да нямаш проблеми а и щом ти е изписало вече един път WildcardActivated значи всичко е на 6 Цитирай
mariankata Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 Дайте един шот, де. iPusher от AppStore (free) и активиран със SAM. Цитирай
kawabiker Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 (редактирано) Шот нямам от къде да взема сега, защото SAM не ми е нужен към момента, но това което съм написал , съм го пробвал няколко пъти и гарантирам , че работи - за справка http://bgiphone.com/...__fromsearch__1 Редактирано Октомври 25, 2011 от kawabiker Цитирай
mariankata Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 А на това още по-малко вярвам. 3gs - bb 06.15.00 - активиран с оригинална карта - no push (вчера го мъчих). Затова искам снимка от някой, за да си блъскам главата после. Цитирай
kawabiker Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 Това че ти не вярваш не е мой проблем, това тук му се вика форум за взаимопомощ, а не дело в районния съд , за да трябва да ти доказвам каквото и да било , ако искаш правиш , ако искаш неправиш, на мен не ми е важно хич ! Цитирай
Nixing Публикувано Октомври 25, 2011 Публикувано Октомври 25, 2011 (редактирано) Подкарах SAM и всичко е OK! Редактирано Октомври 30, 2011 от Nixing Цитирай
charli_italy Публикувано Декември 1, 2011 Публикувано Декември 1, 2011 (редактирано) Здрaвейте , два телефона подкарах със SAM. Следвах ръководството на колегата - kawabiker. Iphone 3GS custom 4.2.1 baseband 6.15.00 new bootrom ФЗ без карта на оператора и Iphone 3G custom 4.2.1 baseband 05.11.07 ФЗ. Пушовете работят без проблем Благодаря за труда на всички в форума Редактирано Декември 1, 2011 от charli_italy Цитирай
ggeorgieev Публикувано Декември 30, 2011 Публикувано Декември 30, 2011 @s0urce, а мога ли да изпълня процедурата след като са инсталирани вече приложения и телефона е ползван 1-2 дена след Хактивацията с Custom-a? Или трябва да правя рестор и всичко наново? В смисъл сега мога ли да дръпна САМ от репото на бингнер и да го Активирам без рестори и такива работи? Става въпрос за iPhone 4 ФЗ 5.0.1 ББ 2.10.04 с Гевей. Цитирай
s0urce Публикувано Януари 10, 2012 Публикувано Януари 10, 2012 Можеш няма проблем току що го направих и аз това със iPhone 4 ФЗ ББ 1.59.00 iOS 5.0.1 с карта на Глобул телефона ми е заключен към Tmobile-Германия ето и скреен Цитирай
profusion Публикувано Януари 30, 2012 Публикувано Януари 30, 2012 Току що ресторнах с къстъм със Сноубриз на 5.0.1. Сложих SAM, и т.н изписва ми Unactivated и Loaded OK, когато го вържа към Туньо за да го активира ми дава че няма карта в телефона (а съм ръгнал Глобулска+Гивей ) къде греша? EDIT: с Гивея сигнал си има, ултрасноу не е слаган Цитирай
uomoto Публикувано Януари 31, 2012 Автор Публикувано Януари 31, 2012 Пробвай без турбото и ultrasn0w! Цитирай
profusion Публикувано Януари 31, 2012 Публикувано Януари 31, 2012 Странното e, че дадох на Method - Auto Detect, след вързване с Туньо не изписа че е активиран, синкна се и даде да настроя нов телефон. Даде Wildcart в SAM. iPusher дава че всичко е наред. Но gmail пуша мълчи...хм. Цитирай
ggeorgieev Публикувано Януари 31, 2012 Публикувано Януари 31, 2012 Gmail пуша не работи по принцип...няма и да ти сработи...настрой си пощата през Microsoft Exchange и ще ти пушва нормално. Поне при мен, Gmail-a никога не е пушвал. 1 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Януари 31, 2012 Публикувано Януари 31, 2012 Мхм, при мен пък си работи навсякъде. Цитирай
profusion Публикувано Януари 31, 2012 Публикувано Януари 31, 2012 Gmail пуша не работи по принцип...няма и да ти сработи...настрой си пощата през Microsoft Exchange и ще ти пушва нормално. Поне при мен, Gmail-a никога не е пушвал. Да с Ексчейнджа става! Цитирай
profusion Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 (редактирано) Да бутна малко темата, онзи ден мъчих един 3gs и нама пуш, давайте идеи нещата които направих са: - къстъм хактивиран и джейлнат на 5.1.1 със PwnageTool 5.1.1, и после залепих SHSH със редсноу за къстъма - сложих ултрата но разбрах че не трябва да я има и я махнах пак -сложих SAM, следвах стъпките даде ми Wildcart, a Тюньо не ми даде съобщение, че е активиран а направо ми отвори да си настроя телефона и инфото му -сложих ултрата , обхват има ....пуш няма, iMessage, IMO също не иска да получава Редактирано Декември 4, 2012 от profusion Цитирай
kawabiker Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 (редактирано) Преди да активираш със SAM даде ли clear push ? 2)Както беше след чист рестор, инсталирах SAM от Сидия , дезактивирах телефона , след което преинсталирах SAM, защото за джейл е ползван Limera1n .3)Активирах телефона със SAM ( auto detect )( ако си имате оригинална карта, още по-добре ) , с извадена от телефона сим карта задължително , рестарт на телефона, закачен към iTunes ( iphone activated ще видите чак след стъпка 4 ) 4)Отключих с ултрасноу от Сидиа ( знаете 3Г изключено, обикновенния нет включен ) , сложих сим карта и телефона изписа , че е активиран , за проба пускате youtube и после maps да Ви локализира Това е доста старо, писано е по друг повод ,но стъпките и за пуша са същите Редактирано Декември 4, 2012 от kawabiker Цитирай
profusion Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Дадох clear push уж спазвах стъпките но май имаше карта вътре а и беше на wifi (а не на операторски нет). Интересното е че Youtube и Maps работят но пуш не. Сега от къде да се връщам според теб назад? Махам ултра и SAM и на ново или? Цитирай
kawabiker Публикувано Декември 4, 2012 Публикувано Декември 4, 2012 Махаш ултрата, може даже и да му reset network settings , слагаш САМ, clear push/ deactivate и караш нататък . Ако знаеш към кой оператор е , може да му зададеш ръчно на САМ насторйките Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 Деактивирай аймесидж от настройки преди това Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.