Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Генериране на data traffic без мое знание.

Featured Replies

Публикувано

Здравейте, знам че темата е дъвкана много, но бих искал да се допитам до някой който знае.

Според любимия ни оператор МТел съм навъртял една много солена сума Data Traffic през роуминг от щатите...

Най-странното е че всичко си беше изключено, а и нямах достъп до интернет, през това време, неколкократно се опитвах да видя прогноза за времето, закачайки се на случайни WiFi, съответно не ставаше, когато не можех да се закача - т.е. нямал съм достъп през оператора. Освен това в Usage, цифричките за генериран трафик си седят непроменени - телефона не е отчел трафик.

В същото време МТем ме уведомиха за сметка от 140 лв. което за мене абсурдно!!!

Смятам да се разправям, но моля дайте акъл възможно ли е да се е навъртял този трафик реално или МТел си правят пари

• Отговори 81
  • Прегледа 14,3k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Публикувано

Ако в usage нямаш отчетен трафик, значи не е направен такъв.

Публикувано
  • Автор

И аз така си помислих, но реших за по-сигурно да питам. Най-абсурдното беше когато в 8 вечерта получих съобщение, че ми спират телефона за надвишен лимит, някъде към 11 им звъннах през Скайп, в телефона ми бях сложил американска сим карта, а каката от *88 имаше наглостта да ми каже, че и в момента на звъненето ми се отчитал трафик на сметката?!?!?!? :eek:

Съответно аз и обясних, че сим картата от МТел ми е в джоба и нямам идея кой и какво точно трупа на сметката ми, а още по-малко кой ще го плаща. Подадох жалба по телефона, чакам сега отговор, а след няколко дена като се прибера, смятам направо да ида в някой от центровете да се разправям. Ба.... мошенниците...

Май ще се фъргам директно на 3GS с договор от Глобул, при тях поне с надписване на сметки май няма проблеми, а и Data пакета който предлагат е доста приятен.

Публикувано

Имаш една важна опция -Network---> Data Roaming---->OFF.

Що се касае до това, че отчита и в момента, имай предвид, че сметките от роуминг пристигат със закъснение, което може и да е дни.

Публикувано

Тази история ме съмнява определено ...

Публикувано
  • Автор

И на мен ми е много абсурдна, затова я споделям с Вас.

На 15-тия ден от престоя си в щатите, в рамките на 3-4 часа бях заринат от СМС-си в които последователно ми казаха, че съм на 85%, 95%, 110% от лимита и ми спират телефона за неплатена сметка от 220 лв. (без ДДС и такса)... от тях 70 лв. разговори (което при 10 лв./мин е напълно възможно) и 150 лв. интернет, за което няма никакво обяснение. В 2-3 мола се връзвах към отключени WiFi мрежи и понякога успявах да си проверя пощата, понякога не - от което си вадя извода, че моб. данни не съм ползвал, иначе щеше да става всеки път. А там където не ставаше даже и прогнозата за времето не можех да видя.

-Network---> Data Roaming---->OFF сега като проверих беше изключена, но аз доста рових по телефона, та може и да съм я изключил по-късно, не помня някога да съм я включвал, освен ако не се включва сама по подразбиране.

Има ли някъде през SSH – Log File от който да проверя по-подробно къде и кога телефона е ползвал интернет? Предполагам, че всички интернет сесии се пазят някъде с дата/час и продължителност, моля някой който знае да каже къде и как да го проверя.

Според вас към кое технически-компетентно лице от МТел трябва да се обърна за повече информация по случая?

Публикувано

Сид, това е Мтел, не се чуди :Wink:

Публикувано

И аз имам подобен проблем ако може някой да помогне. Сега си видях на сметката интернет 20 лв. а не съм ползвал такъв освен wifi с който в момента имам проблем заради 3.0 но с мъки става. В usage имам получени 9мб а съм вкарал в настройките грешни данни от сорта на "sgasajshasjhjahj" някакви идеи как се е получило и как да го спра това ?

Публикувано

няма ли кой да каже нещо по темата :cry:

Публикувано

Вкарай "noedge".

Публикувано

Ако нямаш дейтаплан в мтел 9мб са даже повече от 20 лева ... наум ми излизат около 35

Публикувано

Благодаря за отговорите, направих това с noedge, ще пиша дали има ефект.

Публикувано

Мтел значи много цакат. А и Глобул не остават по-надолу: при използвани 30 мб в фактурата ми пишеше 75 мб, а този месец от използвани 197 мб ми пишеше в фактурата 268 мб.

Публикувано

Смяташ и ъплоада нали?

Публикувано
Смяташ и ъплоада нали?

Естествено. Направо шантава история.

Публикувано

Имайте в предвид и първоначалното тарифиране от 100кб :) (1-2-3....10-20...кб = 100кб :lol:

Публикувано
  • Автор

Както и да е, днес преглътнахме 300 лв. за да пуснат телефона, очаквам резултат от жалбата, пък да видим :rolleyes:

Наистина много ще ми е от полза ако някой ми каже къде в телефона се пазят всякакви history, call, SMS, Data, Log files, или пък програми за Мак ОС с които да мога да синхронизирам проверявам тези файлове, както и някои апликации с които да си следя сметка, минути, трафик и т.н.

Бих искал да си зануля данните в Usage, та се надявам да кажете какво да изкопирам преди това.

Също така открих няколко апликации за следене на сметката, нямам идея дали някоя от тях е приложима и за българските оператори, ето линк: цък

Публикувано

имам същият проблем,но с Глобул.Телефонът ми генерира трафик.3G и EGGE са ми били винаги изключени,но пак като дойде фактурата имам начислен интернет.Това започна да се случва след като ъпдейтнах телефона на версия 3.0

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

с "noedge" нямах проблем до днеска като видях в usage ,че пак ми начислява някакви kb :rolleyes: някакви идеи как да го спря тотално това ?

Публикувано

Обади се на шибания оператор и кажи от там да ти спрат EDGE-то. Аз съм на Mtel и така направих...

Публикувано

Не сте сами :Wink: Абсолютен опит за кражба на пари, които не съм похарчил :exclaim:

1. Месечната ми вноска е 5 лева, с 20 безплатни минути към 3 телефона (не говоря изобщо от повече 3 месеца на него, защото си имам прекрасна оферта от Вивател с безплатни минути като фирма от 1 година)

2. Картата на Глобул ми седи само като украшение в апарата (ползвам само Wi-Fi + fun iPhone-то) :exclaim:

Преди 1 седмица ми пристига новата сметка (старата все още не я бях платил, не съм платил и новата).

Доказателствата #1:

168890901319472991451254858475oCFGl78ckffcroRYLAYO.JPG1937017831985029141254858477v5W8uLO4BA4jnemFIKTr.JPG

Фактурите за двата месеца назад - 1-ва и 2-ра снимка - страниците с инфо, което е важно като пари, и 3-тата снимка - култовата фактура за 199,99 лева :eek: :eek: :eek: :

str1sl.th.jpgstr2x.th.jpgdok2.th.jpg

Ако някой може да ми обясни каво означава: "Други начисления и компенсации"... Може би, че не говоря от 3 месеца, и трябва да ги компенсирам с по ~66 лева месечно ли? Деба византийците, техната мамичка....

P.S. Смятам да им (следва богатството на българският език в нецензурната му форма) и да вдигна олелия до небесата. Първи в списъка са Господари на Ефира (тамън да се запозная с Рачков :lol: )

Меко е да кажа, че Звяра излезнА от бутилката...

Публикувано

Погледни 2-та скрииншота които съм постнал.

IMG_0065.gif[/attachment:37n40uxe]post-38295-1282134456,1496_thumb.jpgIMG_0064.gif[/attachment:37n40uxe]

Колко ли трафик трябва да си натрупал за сметка от 199.99лв.?

Мошеници. :twisted:

Публикувано

Какъв трафик? Не виждаш ли, че пише 0? С 3.0 съм седмица, след като излезна, от тогава не съм ползвал нет през Глобул па хептем (а и не ползвам никога нет през моб. оператор), нали си пише, че е Невър ресетван... Кави трафици :Wink: Само музика слушам на него и бримча Сидия през wi-fi-то у нас.

Публикувано

Аз това го виждам, но просто ми е чудно, колко (трафик, който ти го нямаш) по-принцип е нужен за такава сума :Wink:

Публикувано
:Wink:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.