FuckDaShit Публикувано Юни 23, 2009 Публикувано Юни 23, 2009 Здравейте, имам следния проблем, с отключен телефон с 3.0 съм Boss Prefs - забива и изхвърля почти всеки път когато влеза и тръгна да си изключвам EDGE-a и 3G-тo а SBSettings- не ми изключва EDGE-a и 3G-тo въпреки че е на off и върти трафик (имам рутър но не мога постояно да следя от EDGE или WiFi свалям) Кажете какво да направя за да не въртя кофти платен-мобилен трафик? Някой сбъска ли се е с този проблем? Update 1: Решението за спиране на мобилния интернет при FW 3.х е Data Toggle за SBSettings, който се инсталира от Cydia. Спира напълно мобилния интернет, като задава фалшив IP Address (127.0.0.1). Лошото е, че винаги след всеки рестарт и/или падане на батерията - Data Toggle трябва да се спре, за да се генерира фалшивия IP адрес отново. Update 2: При FW 4.x мобилния интернет може да се спре от Settings -> Network -> Cellular Data -> OFF 1 Цитирай
clipper Публикувано Юни 23, 2009 Публикувано Юни 23, 2009 Аз имам същият проблем... с 2g съм и OS 3.0 SBSettings- не ми изключва EDGE въпреки че на off?!? Цитирай
NBT Публикувано Юни 23, 2009 Публикувано Юни 23, 2009 След като го сперш рестартирай телефона и виж дали ще стане. на 2.2.1 и аз го имах този проблем с EDGE. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 23, 2009 Публикувано Юни 23, 2009 Махнете босспрефс,за него и без това вече НЯМА поддръжка.А и е доста бъгав. Оставете сбсетингс,като му качите последния ъпдейт от сидиа/рестарт и всичко е наред.Edge toggle ще работи Цитирай
FuckDaShit Публикувано Юни 26, 2009 Автор Публикувано Юни 26, 2009 Махнал съм БосПрефс, Сидиа ми е последен ъпдейт, СБСетингс ми е последната възможна версия и 3G и EDGE са изключени и телефона си върти мобилен трафик и аз си плащам по 2,50 лв за 1 МБ и това започва да боли... (много) Дайде идея как да го спра, защото положението става грозно... Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 Не може ли просто да се обадиш на оператора си за да го спрат тотално. Цитирай
FuckDaShit Публикувано Юни 26, 2009 Автор Публикувано Юни 26, 2009 Разбира се че мога това е най-лесното, но защо да се лишавам от екстрата да имам интернет когато аз пожелая и прсто да мога да го спирам и пускам когато имам нужда от него! Цитирай
mupo Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 След като го спреш от SBSettings рестартирай телефона и виж дали ще имаш. Цитирай
FuckDaShit Публикувано Юни 26, 2009 Автор Публикувано Юни 26, 2009 :cry: за съжаление теста премина неуспешно ... продължавам да имам интернет и да си върти трафик Да не би да не съм с последните версии кажете: Cydia: 1.0.2948-58 (пише го най-долу в дясно) SBSettings: v3.0 (пише го в левия горен ъгъл на програмата) няма ли алтернативна програма която също да може да командва EDGE и 3G? Цитирай
vicki Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 Така са версиите. Алтернатива БЕШЕ Bossprefs. Вероятно си преинсталирал SBSettings. Пробвай с рестор при мен програмата върви доста добре и спира нета. Може би 1 чист рестор ще оправи нещата. Цитирай
mupo Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 Опитай да сложиш грешни настройки в Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network -> Cellular Data Цитирай
FuckDaShit Публикувано Юни 26, 2009 Автор Публикувано Юни 26, 2009 @#$%^$%$&&*..мка му с рестор си качих 3.0 и всичко ... останало както си трябва... за жалост явно наистина проблема е в моя телевизор и ще се наложи рестор @#$!#!@. Ще пиша дали това е начин да се оправи проблема. Не ми се занимава сега с рестор но когато го направя ще кажа какъв е резултата. Благодаря на всички за мненията и съветите! Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 Опитай да сложиш грешни настройки в Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network -> Cellular Data Да и така става. Една точка след адреса например и когато ти трябва просто я редактираш. Цитирай
vicki Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 Да ама човека иска лесно и бързо да си го спира и пуска. А и щом не му работи като хората SBSettings значи нещо не е наред. Цитирай
FuckDaShit Публикувано Юни 26, 2009 Автор Публикувано Юни 26, 2009 Опитай да сложиш грешни настройки в Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network -> Cellular Data ха ха ха, ДА ДА ДА излъга се "тъпата машинка" ооооо колко съм щастлив. mupo спести ми един рестор... колко съм доволен само... а почти бях преглътнал това че ще правя рестор Благодаря Благодаря Благодаря!!! П.П. До сега преди да напиша новия ми уникален АPN (http://www.asdfsdfw.sdfasd) нямах нищо попълнено там! Цитирай
tonygti Публикувано Юни 27, 2009 Публикувано Юни 27, 2009 Офф и на мен не ми изключва EDGE-то... няма ли да правят най-накрая ъпдейт. Добре, че забелязах навреме преди да навъртя маса пари... Цитирай
andreev_vs Публикувано Юни 27, 2009 Публикувано Юни 27, 2009 http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 9/img_0008 При мен е същия проблем не мога да си спра едгето, и в нетлорг са ми други настроиките. Цитирай
alex200 Публикувано Юни 29, 2009 Публикувано Юни 29, 2009 хора и при мен не става.качих SBSettings и сложих на cellular data network нчкакви произволни цифри/както казава миро/и пак като проверя на usage/cellurar network data/sent and recivied/ ми показва ,че има трафик.така че,ако нчкои помогне ,ще е безценно.благодаря.защо да им плащаме скъп трафик на тия кожодери Цитирай
borisb Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Да не би проблемът да идва от комбинацията 2G+оригинален фърм+Globul (официален дистрибутор на iPhone), защото аз съм с MTel и custom fw и нямам никъкви проблеми. Освен това на шота на andreev_vs не виждам бутона Cellular Data Network... Цитирай
turieca Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 при мен всичко си се спира 3G отключен с сбсетингс, но ми пише че има трафик а реално не може да отвори саит да обнови пощата или да зареди скайп. от къде може да е този трафик (ако го има )и каква е вероятноста брояча в настройки да се заблуждава нещо. едит: сега махнах настройките за нета и фаила за тетъринга и сега и в настройки не ми показва трафик Цитирай
ArchNikolov Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 При мен положението е следното, изключвам Едже от СБСетингс, иконката горе си стои активирана, но не ме връзва към интернет, скайп не зарежда, сафарито ми казва, че не е вързано към интернет. При мен явно го изключва, но индикатора горе си седи че е включено. Цитирай
turieca Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 индикацията не се изключва тя винаги си стои дори при спрян EDGE Цитирай
ArchNikolov Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Това не го знаех, но все пак изглежда СБСетингс функционира с изключването на Едже. С 3Г, 3.0 16 ГБ съм Цитирай
BANNN Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 С риск да се повторя Само при мен ли е наред BOSS-a ? така и при SBSettings нямам никакъв проблем и EDGE ми е спряно.И мога да си го пускам и спирам когато си поискам. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.