alex.7777 Публикувано Март 3, 2014 Публикувано Март 3, 2014 Абе не ме ли разбра, бре, ментак означава, че от фирмата Восток не знаят за този модел, демек MADE IN CHINA, защото Мийотата се прави в братски Китай 1 Цитирай
Anthony Публикувано Март 3, 2014 Публикувано Март 3, 2014 Ето новия ми ментак, с който се сдобих наскоро. Искам да благодаря на Миро за съдействието. 5 Цитирай
Rogue Публикувано Март 4, 2014 Публикувано Март 4, 2014 С молба към колегата Anthony да разясни 'ментак' ли е часовника му? Според написаното в неговия пост, оставам с впечатлението че е. Цитирай
Anthony Публикувано Март 4, 2014 Публикувано Март 4, 2014 Ментак го използвах като ирония за постовете над моя, тъй като за Alex.7777 всичко е фалшиво. Часовникът е оригинален, със сертификат за произход и регистриран по сериен номер в сайта на Oris. 4 Цитирай
kawabiker Публикувано Март 4, 2014 Публикувано Март 4, 2014 Ментак го използвах като ирония за постовете над моя, тъй като за Alex.7777 всичко е фалшиво. Часовникът е оригинален, със сертификат за произход и регистриран по сериен номер в сайта на Oris. Не искам да се намесвам в чужди дела, но някак си се доверявам на * "арменския поп " като стане дума за часовници ..... * Алекс мисля и от хумор да разбираш нали 1 Цитирай
alex.7777 Публикувано Март 4, 2014 Публикувано Март 4, 2014 Еее, де, не всичко е фалшиво....например това на ръката ми..... 1 Цитирай
AresP Публикувано Март 5, 2014 Публикувано Март 5, 2014 Еее, де, не всичко е фалшиво....например това на ръката ми..... Виждам, че ги разбираш, работата е там, че тоя Casio ми се струва малко претрупан с екстри, нещо по-изчистено и същевременно не-ментак? Към коя марка да се ориентирам, като се има предвид бюджета, който съм предвидил (500лв) ? Или ще трябва да го разширявам :biggrin: Цитирай
alex.7777 Публикувано Март 6, 2014 Публикувано Март 6, 2014 Ако имаш възможност....разширявай.....днес ще се поразтърся за да ти дам съвет, какво да си купиш качественно и за по-малко средства и ще ти пиша на лични за да не товарим темата Цитирай
Alxx® Публикувано Март 6, 2014 Публикувано Март 6, 2014 Victorinox. Сдържан дизайн, здрава изработка, ЕТА кварц - има прилични за 400 - 500лв. За механика ще трябва сериозно да разшириш бюджета(независимо от марката), ако държиш да купиш качествена. 1 Цитирай
Anthony Публикувано Март 6, 2014 Публикувано Март 6, 2014 Виж Seiko и Orient. От тях за тези пари може да вземеш дори механичен. Имат чудесни модели. 3 Цитирай
niksan76 Публикувано Март 8, 2014 Публикувано Март 8, 2014 Привет колеги! Тъй като съм върл фен на спортните часовници (особено diver) си имам един любим: http://www.omegawatc.../23232462101003 (предпочитам да е хронограф, но вече ми идва прекалено скъпо, мисля че разликата е около 3000 лв.) Лично мое мнение, че на този часовник му отива повече да е хронограф, въпреки, че всички ми казват, че изчистения вариан е по-добре за часовник на OMEGA. Вие какво мислите? Събирам пари в момента и това ще е бъдещата ми инвестиция. Наскоро един приятел си закупи ето това: http://www.giulianwa...=76&prodid=8001 (за съжаление изобщо не съм се интересувал до сега от TAG и дали си заслужава като подобна сериозна инвестиция) Никак не е зле на външен вид, а и цената му е доста по-ниска от на OMEGA-та, което автоматично го прави по скоро достижима цел. Моля Ви за съвет, тъй като не искам да правя компромис с подобно нещо, което никак не е евтино само защото единия струва да речем 40% по-евтино от другия . Поздрави на всички и приятен ден! Цитирай
Alxx® Публикувано Март 8, 2014 Публикувано Март 8, 2014 Планет оушън серията е по - ексклузивна. От нея се правят специалните серии Муун уоч, Джеймс Бонд едишън и т.н., затова и цената е по - сериозна. Иначе и двата модела са автомати на ЕТА(Омегата със собствени патенти), и двата са с хелиеви клапи(което силно стеснява кръга сервизи за поддръжка и настройка). Смятам, че е въпрос на вкус кой от двата ще вземеш. Имай само предвид, че квалифицираният човек от Омега(Оварас) не е при Giulian, а при по - старият брат, чиято верига е Juliany 1 Цитирай
mariankata Публикувано Март 8, 2014 Публикувано Март 8, 2014 И аз да се похваля с току-що придобитото "schatzi".... d 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Март 8, 2014 Публикувано Март 8, 2014 Не знаех, че и двата са с ЕТА, поне за OMEGA си мислех, че са си с техен механизъм. За TAG също смятах, че си имат свои механизми. Иначе чисто професионално, коя марка от двете е по добро, като инвестиция. Цитирай
Alxx® Публикувано Март 8, 2014 Публикувано Март 8, 2014 Отдавна там е индустрия, като макдоналс или VW. Едни и същи л@йна в различна опаковка. Каквото си избереш... Може и да не съм прав за еднаквите механизми, но все са индустриален тип, от един от двата масови производителя на такива. Моделите с индивидуално разработен механизъм са от 15к евро + като цена. http://en.wikipedia....ki/Swatch_Group - ето ти часовникарския фолксваген, собственик на Омега и още куп фирми. http://en.wikipedia.org/wiki/Tag_heuer - и там е подобна работата, но TAG Heuer си остава по - особенна марка луксозни стоки. Лично за моя вкус е по - ексклузивна. 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Март 9, 2014 Публикувано Март 9, 2014 Всъщност, аз си харесвам часовника по външноста. Ако работи добре, супер! Какво ме ебе, машината японска ли е, танганайска ли е... 2 Цитирай
alex.7777 Публикувано Март 9, 2014 Публикувано Март 9, 2014 Ами ако падне "Златното" покритие на ментака, к'во прайш тогава, Жорка?!? 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 9, 2014 Публикувано Март 9, 2014 Аз, пък, не нося часовници. Иначе имам девет Цитирай
Alxx® Публикувано Март 9, 2014 Публикувано Март 9, 2014 Аз не купувам такава стока, всичките са подарени или наследени. Един, единствен съм купил, но ще го продам на пенсия Джобен Longines от 1870-та, с гравиран ловец и хрътки.100% запазен и работи. Цитирай
asen4o0 Публикувано Март 28, 2014 Публикувано Март 28, 2014 http://casioshop.bg/GA-120BB-1A Не разбирам от часовници или нещо, обаче този изглежда уникално. Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Март 29, 2014 Публикувано Март 29, 2014 Аз пък съм с това Casio -спортен дизайн,на една година е вече,не е механичен и е адски удобен.Подарък е от баща ми Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.