turbocharged Публикувано Май 14, 2010 Публикувано Май 14, 2010 (редактирано) За сваляне на 3GS ФО от оригинален 3.1.3 до 3.1.2 има и друг начин: 1. - Сваляш версията на 3.1.2 (оригинален фирмуер) както е описано по горе. 2. - Като ти даде грешка след рестор го джейлни с blackra1n. Трябва да се ползва първата излязла версия на blackra1n, тя не хактивира телефона. Актуалната версия на blackra1n не става за целта защото прави хактивация, а за фабрично отключен телефон трябва активация през iTunes. Редактирано Май 14, 2010 от Sladichuk® 1 Цитирай
mupo Публикувано Май 15, 2010 Публикувано Май 15, 2010 turbocharged, хайде стига глупости! Как ще сложиш 3.1.2 на 3GS ако преди това нямаш запазени SHSH файловете за 3.1.2 и не редактираш host файла? Цитирай
Alxx® Публикувано Май 15, 2010 Публикувано Май 15, 2010 1. - Сваляш версията на 3.1.2 (оригинален фирмуер)както е описано по горе. mupo, младежа има предвид, точно описаното в първия пост. Т.е. сваляне чрез запазени файлове. Само е уточнил че има начин да се направи активацията с карта и след джейла. Цитирай
ThUnDeR Публикувано Май 15, 2010 Публикувано Май 15, 2010 Под МакОС има и друг вариант за downgrade чрез Xcode. Цитирай
plexa Публикувано Май 22, 2010 Публикувано Май 22, 2010 Искам да попитам за ФЗ 3ГС, 3.1.3 и 05.12.01 версия на фирмуер дали е излязъл unlock? Четох по форума и намирам неща само за jailbreak, но за unlockn нищо... Благодаря предварително! Цитирай
Sladichuk® Публикувано Май 22, 2010 Публикувано Май 22, 2010 И това, че няма нищо за ънлок на 5.12.01 бейсбанд(а не FW – озови се в темите за начинаещи!!!!), на теб нищо не ти говори, та трябва персонално изрично да ти се каже– НЕ, НЯМА ВСЕ ОЩЕ, та малко още да пoзапълним темата с излишни постове... Не си ли наясно, че ако имаше нещо такова, на секундата щеше да е вече публикувано тук! Цитирай
blajko Публикувано Юни 22, 2010 Публикувано Юни 22, 2010 Пробвай така:1. - Махаш кабела от телефона(трябва да е джейлнат на 3.1.2). 2. - Гасиш телефона - без да е включен кабела в него. 3. - Натискаш и задържаш Home бутона и без да го пускаш вкарваш кабела в телефона. 4. - Изчакваш докато влезе в Recovery Mod. 5. - iTunes ти го засича, че е в Recovery Mod и е готов за рестор. 6. - Ресторваш го с този фирмуер: iPhone2,1_3.1.3_7E18_Custom_3GS_Unlocked.ipsw (303.32 MB) 7. - Казваш какво е станало Моят телефон (3GS, 41 Седмица, MC133BG, ФЗ към Глобул - ползвам го с глобулска карта) стана по този начин:clap:. Преди беше джейлнат на 3.1 С какво мога да го джейлна сега? Цитирай
mirrorps Публикувано Юни 25, 2010 Публикувано Юни 25, 2010 Здравейте, Искам да ви попитам дали има вариант да се разбере за коя версия на firmware-a на iPhone-a са запазени shsh blobs на сървъра на Saurik? Проблемът ми е, че в момента имам служебен ФЗ iPhone 3Gs 16Gb, който е с: - ipfw 3.1.3 - bb 05.12.01 - 29 седмица (серен № 88929B3Z3NQ) Версията на iTunes е 9.0.3., използвам Leopard MAC OS X 10.5.8. В момента iPhone-a не е активиран, бил е джейл-нат, но инцидентно обновен до 3.1.3 с оригиналния пакет през iTunes. Колегата, който го е използвал преди казва, че е запазил shsh файловете на сървъра на Saurik (изпoлзвал е опцията "Make my live easier"), но вече не помни за коя версия. Пробвах да ресторна към 3.0 с кастъм ipfw (пробвах и с двете IP в /etc/hosts от началото на темата), но ми дава тази грешка: 'The iPhone "iPhone" could not be restored. This device isn't eligible for the request build.' След това опитах да ресторна към кастъм ipfw 3.1.2, но пак имаше грешка: 'The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (1600).' И за двата варианта използвах DFU режим. И двата варианта ги пробвах по 3 пъти в случай, че сървъра на Saurik е претоварен, но сайта му се отваряше без проблеми през браузъра и за двете IP-та. Причината да пробвам рестор към тези версии е, че и двете са били инсталирани на iPhone-a и двете са били джейлнати, но не се знае от коя са shsh файловете. Идеята ми е да сваля на по - долната версия за да мога да го активирам с джейл, а после да го отключа с новия Ultrasn0w, който dev-team пуснаха преди 2 дни . Предварително ви благодаря и се извинявам за дългия пост, но се опитвам да бъда максимално изчерпателен. Поздрави, mirrorps Цитирай
Sladichuk® Публикувано Юни 25, 2010 Публикувано Юни 25, 2010 Ей, не се научихте да ползвате търсачката и да четете, ей.... Пусни в търсачката FW Umbrella-semaphore и порови в раздела "Нов съм, а сега накъде..." Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 26, 2010 Публикувано Юни 26, 2010 Кака, той бърка в метода, чел е. Грешката 1600 е от това че се опитваш да върнеш с кастъм в/у оригинален FW. Свали до ОРИГИНАЛЕН fw 3.1.2(ще ти трябва iTunes 9.0.2 или 9.1). Ще даде грешка 1015 - да не ти пука. Затваряш тюнса, пускаш блекрейн и имаш джейлнат и активиран тел. Правиш си един кастъм 4.0 и УРАААА! Цитирай
Sladichuk® Публикувано Юни 26, 2010 Публикувано Юни 26, 2010 (редактирано) Не е чел достатъчно, щом не се сеща как да открие за кой фърм има SHSH. Съвсем друго имах предвид, и мисля, че вече го е открил, ако е послушал съвета ми: За: Как да копираме и запазим iBEC и iBSS на 3GS. (Windows) И естествено, като се има превид пристрастието ми към чист рестор, и недолюбването на къстъмите от моя страна...:sarcasm: Редактирано Юни 26, 2010 от Sladichuk® Цитирай
mirrorps Публикувано Юни 26, 2010 Публикувано Юни 26, 2010 (редактирано) Здравейте, Sladichuk®, alxx, много благодаря и на двама ви! В понеделник ще пробвам така както казвате, че всичко е в офиса. М/у другото четох доста от матрериалите ви (за които всички ваши потребители сме благодарни), но след няколко обезкуражаващи опита настъпва объркване и прибягваме към професионална помощ. Благодаря отново! Понеделник ще пиша. Поздрави, mirrorps ______________________________________________________________________________________________________________________________ Здравейте, Много благодаря за инфото отново! Оказа се, че колега е запазил shsh за 3.1 (стана ясно от Umbrella FW) и в крайна сметка успях да ресторна до тази версия. За всички, които получават грешка (3004) при рестор - резултат е от DFU режима, т.е. трябва да се използва recovery mode при сваляна към оригинален fw. Тогава минава и се стига до така желана грешка 1015 . М/у другото нещо не се получи с интегрирания сървър в Umbrell-a, т.е. iTunes се оплака, че в момента няма достъп до software update servers, а ping-а си показваше 127.0.0.1. Бях запазил вече локално shsh файловете + изчистил кеша (за МАС: dscacheutil -flushcache). За това използвах сървъра на Saurik и свалянето беше успешно. От там jailbreak-a + отключване и за сега работи на 100% . Утре мисля да го кача до iOS 4.0. Sladichuk®, alxx, благодаря отново, много помогнахте! Поздрави, Миро Редактирано Юни 29, 2010 от alxx 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 28, 2010 Публикувано Юни 28, 2010 Аз благодаря, за изчерпателния фийдбек Така става наистина полезно! Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 На мен най-лошото ми се случи ,защото си бях дал Айфона на един неразбиращ нищо приятел да го ползва и той ресторнал и от 3.1.2 с блакрейн сега се озовах с 3.1.3 ,5.12.01 бейсбенд заключен и май чета навсякъде ,че няма оправия за сега .Можете ли да ми дадете малко инфо по въпроса ,кога се очаква тия нови МC буутромове да се хакнат ?Пробвах да даунгрейдна ,но нали не съм си запазил тия SHSH файлчета - нестава ... с 3gs съм 16gb Bootrom-MC140. А както останах с впечатление -май няма да мога дори да ъпдейтна и до ОС 4 официалната версия (за неофициален "къстъм рестор" даже несъм си и помислял ,че ще се качи) Ако някой има повече инфо - ще съм му много признателен ,ако сподели ! Цитирай
John Digweed Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 Трябва ти карта към оператора към който е заключен, активирваш, джейл със Спирит, ънлок със Ултрасноу. А ако си със стар боот може и къстъм до ОС4. П.П почети малко из форума Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 (редактирано) Сърдечно благодаря за бързия отговор ,засъжаление пак ще припомня,че съм с новия "MC моделс" буутром ... А как мога да разбера към кой оператор е заключен ?И дали всяка карта от този оператор ще го отключи ,имам предвид ,ако е предплатена ,като Прима или БиКънект както са...и дали няма все пак да има и по-лесен -само софтуерен начин в близко бъдеще ,че не ми се усложнява живота ми повече от това което е сега Извинявам се предварително ако съм нарушил някое правило на форума - Чудесен форум Бай Дъ Уей ! П.П Някъде бях чел ,че спирит джейлбрейка е малко недодялан и че може дори една по-следваща версия на Айтюнс да го засече ,а и по-лошо -че няма да може да се ъпдейтва фърмуеъра след употребата му ?! Редактирано Юни 29, 2010 от Tzvetandacov Цитирай
John Digweed Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 (редактирано) Spirit прави джелбрейк само на активиран телефона, за сега джелбрейк (хАктивация) за 3гс няма. Всяка работеща карта става, стига да знаеш от къде е телефона. Редактирано Юни 29, 2010 от john_digweed Цитирай
mirrorps Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 Tzvetandacov, Щом не знаеш за кой оператор е заключен това означава ли, че iPhone-a е втора употреба? Ако е така предишния собственик може и да запазил shsh files. Нищо не ти пречи да провериш с umbrella: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/ Поздрави, mirrorps Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Юни 29, 2010 Публикувано Юни 29, 2010 Пробвах с ъмбрела и като му дам "Display SHSH's" първо не ми изписваше нищо ,а след това му дадох "Save my SHSH" и след това отново проверих на "Display SHSH's" и ми написа ,че мога сеифти да ресторна до IPhone 3gs 4.0 .Това трябва ли да значи ,че нямам връщане към 3.1.2 ? Цитирай
mirrorps Публикувано Юни 30, 2010 Публикувано Юни 30, 2010 Направи го (Save) за всички версии на 3GS и после виж дали има и за 3.1, 3.1.2 ... Ако няма - няма да можеш да ресторнеш до 3.1.2. Цитирай
mupo Публикувано Юни 30, 2010 Публикувано Юни 30, 2010 пак ще припомня,че съм с новия "MC моделс" буутром .. Това, че си е MC модел не означава, че е с новия bootrom. Това с MC модела важи само за iPod Touch 3Gen. Има тема за това как да разбереш с кой bootrom е телефона ти, вземи я прочети и разбери веднъж за винаги с кой bootrom е телефона ти. http://bgiphone.com/showthread.php/4557-%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B0%28iBoot%29.-DFU-mode-%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5 Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Юни 30, 2010 Публикувано Юни 30, 2010 Ще търся ,но само да разбера на кой оператор е . Серииният номер през f0recast e :88939EB83NQ ,а на модел пише MC140. Някой може ли да ми помогне как да разбера от тези данни за кой мобилен оператор е заключен ? А пък на телефона ми пише ИМЕЙ 01 198100 659889 8 .Аз досега съм си мислил ,че ИМЕЙ и Сериен номер са едно и също нещо ,но явно греша . Цитирай
Grievous Публикувано Юни 30, 2010 Публикувано Юни 30, 2010 Ако искаш прати ми го и ще го активирам. Пиши на лично да не мажем повече темата. Цитирай
ralitex Публикувано Юли 2, 2010 Публикувано Юли 2, 2010 (редактирано) Здравейте! Телефона ми е 3GS, с новия буутром, ОС 4.0, модем 05.13.04, ФЗ към Глобул. Ъпдейтнах го скоро до 4.0. От няколко дена се опитвам да понижа версията на фирмуера от 4.0 на 3.1.3 безуспешно. Имам запазени SHSH за 3.1.3 в Сидиа. Спазил съм всички условия по инструкцията за даунгрейд на 3GS, но ми изписва грешка 1015 и до там. Опитвам се да направя джейл със спирит след грешка 1015 както е в рекавъри мод но не се получава. Знам че някъде бъркам но не знам къде. Моля за помощ! Редактирано Юли 2, 2010 от ralitex Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.