drjivago Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 (редактирано) 1160 e 6, плюса е 1319. Това са Мтел-ските цени с договор 24 месеца и трансфер M,L или XL Edit: Сега видях сайта им, от утре може да има и по-добри цени Редактирано Ноември 16, 2014 от drjivago 1 Цитирай
shemesh Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 (редактирано) Благодаря че смятате спорът ни за аргументиран! Примерът даден от мен е за IPhone 6Plus, който вчера струваше точно 1319,90 с план Ментел Трансфер L или XL. За съжаление синковците от оператора си ъпдейтват сайта и не мога да постна линка.Цената бе такава за всички планове от М или L нагоре ако не се лъжа. Не отричам,че Свиваком може да дават повече трафик и разговори,но лично мен не ме устройват като скорост в моя район. П.П. Колегата @drjivago ме е изпреварил с тази информация. Редактирано Ноември 16, 2014 от shemesh Цитирай
dessyteneva Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Като цяло за мен е много погрешно калкулирането на стойността на тарифния план в цената на апарата, все пак нали използваме същия този апарат с някакъв план, нали плащаме тази такса за предоставените минути, мегабайти и съобщения, това си е съвсем отделно от самия телефон. Лично аз съм ползвала и план 49.99 поради нуждата от много минути към други оператори и интернет на висока скорост. Сега съм на 29.99, но ако имам възможността да взема желаното телефонче следващата година, не бих се поколебала да давам 5 лв повече на месец, за да използвам преференциална цена 799 лв, реално 24х5 са 120 лв повече за две години, а разликата в цените е около и над 400лв. Мъка е с малък тарифен план, поне за мен, мразя да пестя минути и да чакам да ми се зареди страницата, защото съм си изхабили мегабайтите на висока скорост, спомням си времето когато нета беше ограничен, имахме по 200 мисля мегабайта и след това започваше тарифиране, при това цените не бяха никак малки...то не бяха програми, сметки, изчисления и ограничения. Не, мерси, спокойно ми е да знам, че дори и да ми се наложи по-голям разход, сметката ми няма да набъбне драстично! Говоря много, не съм успяла до сега да изговаря 2000-те минути на Глобул/Теленор, но съм правила по 1600 + 250-те към други оператори, което напълно оправдава тарифния план. Някой ще кажат, че мога да заместя човъркането през телефона с компютър - не, не мога, работата ми е такава, че интернетът е ограничен, имам достъп само до няколко новинарски сайта и толкова, а през телефона съм модерирала, редактирала, винаги имах връзка с колеги и приятели чрез месинджърите, това беше моя начин на живот. Сега вече не работя, но навика да следя новините си остана, както и слабостта към социалните мрежи и месинджърите, затова за мен лично цената на апарата е една, а на тарифния план не влиза в сметките, без него просто не мога, а и всеки смартфон би се обезсмислил. Единственото лошо на субсидираните апарати може би е заключването към оператор, но пък от друга страна - колко пъти годишно сменяте оператора? Аз лично преди една година,поради стечение на обстоятелствата имах избор между трите наши оператори и не намерих по-подходящи за мен и навиците ми от тези на Глобул, сега може би наистина има наченки на конкуренция, но разликите са минимални и винаги има подводни камъни, тъй че нямам намерение скоро да се местя, а това пък от своя страна би ми позволило да сключа спокойно двугодишен договор. Същият, избран от мен вече оператор, предлага и възможност за смяна на плана на 6 месеца, а при преподписване и към по-нисък, което е абсолютно приемливо за мен. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 1160 e 6, плюса е 1319. Това са Мтел-ските цени с договор 24 месеца и трансфер M,L или XL Edit: Сега видях сайта им, от утре може да има и по-добри цени Благодаря, не съм видял, че слизат още. Ако се лишат от още 20-тина% от цена апарат при 30лв план, ще заприлича на истинско субсидиране. П.П. Деси, права си, че не е редно да се смята план+телефон, обаче: Нали идеята на субсидията е именно да се калкулират разходи за апарата + плана през времето в което ще го ползваш? То ако нещата опираха само до план, нямаше да има субсидирани апарати. Схемата е да ти продадат обемна услуга и да ти продадат апарат с който да я ползваш. Изненадващо звучи, но адски много хора не разбират от техника. Сухите цифри в проспектите, както и упоменатите технологии на даден апарат, само им носят главоболие. Вместо това, хората гледат какъв пакет(апарат+телефон) ще си вземат изгодно за период от време. Цитирай
drjivago Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Проблема при тях тази година е в изплащането. Искат 25 вноски по 60 лв, което си е 1500, а кеш е 1160. Преди почти нямаше лихва при вземане на апарат на лизинг. Може би точно това ше се промени утре. Цитирай
dessyteneva Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Алекс, може би точно това е разликата в гледните точки, аз знам какво търся и защо го искам, не търся непременно най-евтиното и затова разсъждавам така. Не ме разбирай погрешно, не съм се затрупала с пари, дори напротив, но телефоните са ми хоби и когато купувам, искам да е наистина най-доброто. Надали някога ще доживеем истински субсидирани телефони, както е примерно при един план на Теленор - за 89 евро взимаш телефона за 1 евро. Ако тук имаше подобен план за 89лева, не бих се поколебала. https://www.telenor.me/en/Consumer/Mobile-devices/Mobile-phones/Apple/iPhone_6_Space_Grey Цитирай
algor Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Аз също споделям мнението на Деси, че не бива да се меша история с география - тоест цена на апарат да се събира с цена на план. Сега плащам по 60 лева такса на месец на единия оператор и 50 на другия. Не ползвам апарати от оператора, но по пътя на логиката след 2 години като съм дал 1500 лева плюс и не съм взел апарат, значи съм на голяма далавера, тъй ли? В същото време и адаша е прав, че като ще дават субсидия, то нека е такава, а не само така да наричат продажбата на апарата. Всеки си знае него си и е грешно да убеждаваме някой с по-различно мислене и сметки, че нашето мнение е правилното. Някой по-горе беше писал за Англия как е и не съм много съгласен със сметките, защото се изисква първоначална вноска (от 50 до 200 паунда) само за най-ниските избрани месечни планове, а те са 2-3. От там нагоре първоначалната вноска за апарат е 0 паунда и си плащаш само месечната такса, която (при повечето оператори) е от 45 паунда нататък. Е, да не говорим, че в пакета влиза и абонаменти за Скай, Нетфликс, Спотифай и прочие, ама ние сме мнооооооооого далече от работеща пазарна икономика. 2 Цитирай
shemesh Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Тъй като аз дадох примера с Великобритания искам да обясня ,че съзнателно посочих Giffgaff,защото така телефонът излиза доста евтино- 1050£ или около 2600 лв. Мога да дам пример и с най-евтиния план на о2 , при който не плащате нищо- 53£ или 1272£ , което е малко под 3150 лв.Сметката е значително по-голяма.Включените услуги също. Без да съм специалист в тази област считам че план с 0 лв телефон и 100 лв такса в България ще бъде катастрофа. Вероятно операторите няма да могат да избият и разходите за хартия за реклама. Колегата @Alxx някъде споменаваше за лична статистика от всичко 3000 бройки от модел, доставени по всички канали. Съжалявам,но не съм сигурен за числото. Просто за съжаление IPhone не е продукт за масовия българин. Потенциалните купувачи в развитите страни са многократно повече. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Визирах продадени нови, от новия модел годишно. Нищо де, ти си схванал какво имам предвид - редовият юзър в България може само да въздиша за ново айфонче, просто защото няма пара, а опциите за план + изплащане са непосилни на фона на средната работна заплата за страната. Цитирай
dedil Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Има мнооооооооого осезаема промяна в предлагането на iPhone 6 от Мобилтел! На фона на всичко, което сме виждали до сега от тях и телекомите в България мога само да възкликна - "Егати, истина ли е?". 2 Цитирай
profusion Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 На физическите лица им е през крачола голямата промяна 1 Цитирай
dedil Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Еееееее, стига де, все от някъде се почва. Но бас ловя, че ако го бяха пуснали за физ. лица крайни потребители вероятно някой щеше да възкликне "че му е през крачола за корпоративните". Стига де, profusion, не го мислиш сериозно, нали? Цитирай
profusion Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Добре де малко емоционално беше от моята душа на физическо лице 1 Цитирай
Nick Snow Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Мале са 16 гиги кото ще да си говорим. Цитирай
newabv Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Някъде бях казал, че Мтел няма да оставят теленор да си развяват коня там където Мтел жънат от години Е не точно с тия думи де... 1 Цитирай
profusion Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 (редактирано) Има мнооооооооого осезаема промяна в предлагането на iPhone 6 от Мобилтел! На фона на всичко, което сме виждали до сега от тях и телекомите в България мога само да възкликна - "Егати, истина ли е?". А някой знае ли цените за бизнес в Теленор? Н сайта инфо никакво, по телефон казаха, че се предлага но не ми казаха нищо конкретно щото съм частно лице Редактирано Ноември 17, 2014 от profusion Цитирай
eagletoti Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Само че тези цени са без ДДС. Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 2011-та през фирма си взех четворката и цените бяха точно такива. А, да свалят и за частни лица: "аз, не съм ли хора бе?". Цитирай
kaizera Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 (редактирано) Те веднъж да направят нещо и за бизнес клиентите си. Така вече е по-нормално. Миналата година 5S го взех на тази цена Редактирано Ноември 17, 2014 от kaizera Цитирай
baronbg Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Една малка подробност. Само за нови карти или предстоящопреподписване. Цитирай
dedil Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Аз мисля, че това е коректно от страна на телекома. Все пак и те трябва да имат полза от сделката, нали? new SIM + new device = good deal Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Бароне, има отметки за избор, т.е. би трябвало и за двете. Цитирай
baronbg Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Аз затова сложих "или", но гледам че съм го слял от телефона. Цитирай
matsan Публикувано Ноември 17, 2014 Публикувано Ноември 17, 2014 Както каза колегата по горе офертите са само за нови карти или предстоящо подписване. Преди 10 минути говорих с акаунта. Демек за мене греда колкото и да ми се обяснява новата карта за 35 кинта на месец колко била на оферта. Като няма кой да я ползва не ми трябва ако ще и златна да е. Отделно новата и. Простотия за лизинг , която е, на лизинг не могат да се взимат устройства ако общия ви лизинг надхвърля 3500 лв . Затова като се счупи 5-цата( а тя натам е тръгнала) ще се взима кеш! Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.