turieca Публикувано Януари 6, 2017 Публикувано Януари 6, 2017 (редактирано) Това го видях и се сетих за johnnybravo. И няма да се науча да качвам линкове и това е, а защо и как текста стана зелен идея нямам. https://www.facebook.com/640849466094509/videos/664990740347048/ Редактирано Януари 6, 2017 от turieca Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 29, 2017 Публикувано Януари 29, 2017 Днес направих една агнешка плешка, която стана невероятно вкусна. В тавата подложих по половин връзка риган, мащерка и розмарин. Намазах плешката със смес от сол, червен пипер, зехтин и лимонов сок. Добавих картофи и моркови, които нарязах на едро, дафинов лист, няколко скилидки чесън, две глави лук шалот, малко селъри, чаша бяло вино и вода. Допълнително посолих гарнитурата, покрих тавата с алуминиево фолио и сложих за 20 минути в силно загрята фурна. След 20 минути намалих фурната на 175 градуса и го оставих за 3 часа. След 3 часа извадих тавата и завъртях месото с кожата нагоре, като намазах с краве масло. Върнах тавата във фурната и я засилих на 250 градуса. След 10 минути всичко беше готово. Като купувах агнето, видях един обезкостен телешки джолан, който беше около 2.5 кг. и веднага го налазих Първо му махнах външните жили. Мислех да го заровя в слоукукъра за 10 часа на low, но размислих и го вакуумирах с малко розмарин, мащерка, селъри, морков и зехтин. Сега ще прави компания на Sous Vide уреда ми за 72 часа във вода с температура 71 градуса. Резултатът след три дни, когато свърши таймера. Тогава мисля да го намажа с масло и да го сложа във фурната за 10-15 минути на висока температура, колкото да хване коричка. Sent from my iPad using Tapatalk 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 2, 2017 Публикувано Февруари 2, 2017 Резултатът:Месото беше буквално като мозък и нямаше нужда от нож. Жилите бяха станали по-меки от локум Определено си заслужаваше три дни чакане.Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Цитирай
djokando Публикувано Февруари 3, 2017 Публикувано Февруари 3, 2017 Колеги препоръчайте читава машинка за месо , с аксесоари за мелене + пълнене на суджук/луканка и т.н. Гледам в къщи взели една измислена китайка , само мачка месото и нищо не става от нея ... направо си похабих нервите с нея ... а като се сетя за резултата направо нзн (Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
mirror Публикувано Февруари 3, 2017 Публикувано Февруари 3, 2017 (редактирано) ZELMER ZMM1583S BOSCH MFW 45020 Редактирано Февруари 3, 2017 от mirror 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 5, 2017 Публикувано Февруари 5, 2017 Един неделен пай със шоколад Необходимите продукти за блата: 1 яйце 200 гр. масло 100 гр. захар 300 гр. брашно 70 гр. смелени бадеми ванилия. За крема: 400 мл. прясно мляко 100гр захар 1 шушулка ванилия 1 яйце 90 гр. брашно 60 гр масло 100 гр. бял шоколад 1 пакетче желатин 250 мл. сметана за разбиване. Сваряват се 200 мл. от млякото с ванилията и към тях се добавя останалото мляко, в което са смесени захарта, яйцето и брашното. Докато е горещ крема, към него се прибавят белия шоколад и маслото и се бърка докато се получи гладък крем. Оставете да се охлади в хладилник, разбийте сметаната и желатина и ги добавете към крема. Желатина първо се оставя в 6 с.л. студена вода да набъбне, след което се загрява леко, колкото да се стопят гранулите. Аз го слагам в микровълновата за 10-15 секунди на 750W. За заливката: 80 гр. шоколад, 60 мл. сметана, 40гр. краве масло. Бадемите се разбиват с блендер и се смесват с останалите продукти за блата, като тестото се меси на ръка. Във форма за пай се слага хартия за печене и върху нея се нанася тестото с дебелина около 5 мм. Блатът се набожда на няколко места с вилица и се покрива с хартия за печене, като върху нея се изсипва една купа ориз или боб, които няма да позволят на тестото да се надигне. Пече се на 180 градуса до златисто за 25 минути, маха се хартията с боба и се оставя за още 5-6 минути. След като извадя блата, слагам няколко парчета шоколад, които размазвам, когато се размекнат. После оставям да се охлади и стегне шоколада. Изсипвам крема върху блата и оставям в хладилник да стегне. На финала покривам с топлата заливка и отново оставям да се охлади за 1-2 часа в хладилник. Може да се покрие със запечен филиран бадем. Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Цитирай
turganay Публикувано Февруари 9, 2017 Публикувано Февруари 9, 2017 Предложете добър Мултикукър, че жената се зарибила яко.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 9, 2017 Публикувано Февруари 9, 2017 Разгледай този: Pressure King Pro 12 in 1 Slow Cooker, 5 L, 900 W, скоро ми се обадиха едни досадници от TopShop и ръсеха суперлативи и как ми го дават за 270лв. от 340 лв. В английския амазон е за 158лв. без да си VIP 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 10, 2017 Публикувано Февруари 10, 2017 Вчера пак направих гръцка мусака, но този път направих и снимки от приготвянето 3-4 патладжана около килограм се нарязват на ленти по 7-8 мм. Слагат се в тенджера с вода и малко сол и седят там около 15-20 мин. Аз сложих една чиния върху ппарчетата, за да ги държи във водата. През това време си приготвих: Една глава лук, нарязана на ситно. Кайма 500гр. Настъргани домати 600гр. Карамфил 2 цветчета Канела една пръчка Бяло вино 100мл. Магданоз 1/2 връзка. Лука го задушавам в зехтин и след 3-4 минути добавям каймата. Бъркам с дървена лъжица и раздробявам бучките, които се получават (има хитрина като се сложи малко вода, но аз не го правя ) Добавям виното, доматите, карамфила и канелата. Финално добавям магданоза и овкусявам със сол и черен пипер, намалям котлона и оставям на тих огън, докато "остане на мазнина". През това време изваждам патладжаните от водата и подсушавам с кухненска хартия. Нареждам ги в тава, която съм намазал с малко зехтин. Слагам малко сол и мажа със зехтин отгоре. Печа около 20 мин. на 200 градуса. Приготвям един бърз бешамел: В една касерола слагам и загрявам 30 гр. масло, две с.л. зехтин. Когато са загреят, добавям 40 гр. брашно и бъркам докато си промени малко цвета, но не го изпускайте да потъмнее. Изсипвам 500 мл. прясно мляко постепенно, като бъркам постоянно с тел докато се сгъсти. Овкусявам със сол, бял пипер и настъргано индийско орехче. Аз настъргах около 2/3 от едно орехче. Това се прави по вкуса на всеки. Остана сглобката Намазвам една малка тавичка със зехтин и нареждам половината патладжани. поръсвам с 50 гр. настъргано жълто сирене. За цялата процедура са нужни 150 гр. Аз смесих 75 гр. пармезан и 75 гр. кашкавал. Следващия слой е соса от доматите и каймата. Задължително се изкарват карамфила и канелата! Редят се останалите патладжани поръсват се още 50 гр. сирене залива се с бешамела Добавят се последните 50 гр. сирене. Пече се на 180 градуса за 35-40 минути. 12 Цитирай
chayanne Публикувано Февруари 11, 2017 Публикувано Февруари 11, 2017 Не го докарах много на вид, но наистина е много вкусно. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 13, 2017 Публикувано Февруари 13, 2017 В момента тече подготовката за утрешния обяд Телешки рибай стек.Първо премахвам ципите и овкусявам със сол и пипер:После запечатвам месото в тиган с масло:Вакуумирам с мащерка, морков, чесън и зехтин.Слагам в уреда за Sous Vide за 6 часа на 58 градуса.Утре мисля само да го опърля с газовата горелка и малко масло, а за гарнитура вероятно ще сотирам малко аспержи.Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Цитирай
dedra1 Публикувано Февруари 13, 2017 Публикувано Февруари 13, 2017 Чудно! А как се определя, кое месо колко часа и на колко градуса престоява? И от тук ли е машинката? Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 13, 2017 Публикувано Февруари 13, 2017 Има хиляди таблици и доста апликации за Sous Vide, аз използвам тази:Sous Vide °Celsius by Jonas FreiНа вторият скрийншот се вижда, че има опция за избор на дебелина на месото и избор за степен на готовност. Уредът го купих от немския амазон:Melissa Sous Vide Niedrigtemperaturgarer Stick Garer bis 19 Liter 800 WattSent from my iPad using Tapatalk 2 Цитирай
turganay Публикувано Февруари 13, 2017 Публикувано Февруари 13, 2017 В линка, който си дал най долу предлагат и вакум уред с торбички за вакумиране. Според теб заслужава ли си цената или ще продлиш друг вакум уред. Опитах се да го поръчам, но няма доставка до България на тази цена. Другите, които имат доставка са на 200 евро. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 14, 2017 Публикувано Февруари 14, 2017 Аз си купих тази: FOOD SAVER Appareil de mise sous vide FSFSSL3840-050-I и съм супер доволен, даже купих една на баща ми да си вакуумира рибите Относно доставките, аз използвам услугите на Gabco. Те ми доставят стоката от Англия за 2.20 лв. на килограм, а от Германия за 3.40 лв. на килограм. Покрай бебетата имам доставки всяка седмица 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 14, 2017 Публикувано Февруари 14, 2017 Ето и продължението на стековете, които вчера започнах Първо взех аспержи, на които премахнах част от обвивката в основата, защото е доста твърда за ядене. Бланширах ги във вряла вода за 3-4 минути, след което ги охладих в съд, който беше пълен с лед и вода. финално ги сотирах в тиган с масло и добавих малко сол и пипер. Приготвих и сос Холандез, който е идеален в комбинация с аспержите. Слагам една купа за разбиване на водна баня и започвам да разбивам два жълтъка докато се сгъстят, след което добавям 100 гр. меко масло, две супени лъжици лимонов сок, сол и пипер. Върху стековете слагам малко краве масло и пърля с горелката, след което добавям аспержите, които заливам със соса и сервирам с червено вино Всеки си имаше питие 11 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 18, 2017 Публикувано Февруари 18, 2017 Закуска за шампиони Класическа шкембе чорба. Първо измивам много добре около 1кг. шкембе и го слагам в тенджера под налягане без да слагам сол и подправки. Добавям около 1.5-2 л. вода. Оставям го да ври 60-70 минути, зависи от шкембето. Изваждам шкембето да се охлади. Отделям един литър бульон в една кана, измивам тенджерата и я подсушавам. Слагам тенджерата на котлона и загрявам две супени лъжици олио и 40 гр. масло. Запържвам 1.1/2 ч.л. червен пипер и 1 с.л. Брашно, след което добавям един литър прясно мляко. В повечето рецепти не е дадено брашното, но така бульонът става много по-плътен и на мен лично така ми допада повече. Добавям единият литър бульон и нарязаното шкембе, след което овкусявам със сол на вкус, изчаквам да заври и махам от котлона. Тунинговам с лют пипер и смес от чесън и оцет. Класика! Резултатът: Sent from my iPad using Tapatalk 10 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 19, 2017 Публикувано Февруари 19, 2017 Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 12 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 21, 2017 Публикувано Февруари 21, 2017 Крем Брюле.Всеки който е опитвал знае, че този крем не винаги се получава, но по този начин трудно може да се прецака крема Нужни продукти:160 гр. Жълтъци (при мен това бяха 10 жълтъка оот яйца размер "L"90 гр. Захар3 гр. Сол600 мл. Животинска сметана за разбиване.Първо отделям жълтъците и към тях прибавям захарта и солта, след което ги разбивам с тел.В една касерола слагам сметаната и я загрявам до 70 градуса.Прибавям загрятата сметана към жълтъците, като бъркам непрекъснато.Прецеждам сместа и оставям за 30 мин. да се разкара пяната.30 мин. по-късно Разпределям в малки бурканчета.Загрявам водата на Sous Vide до 80 градуса и слагам вътре бурканите за 60 мин.Изваждам бурканите и ги слагам в съд с лед и вода.Поръсвам с малко кафява захар и се заигравам с горелката Резултатът:Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 23, 2017 Публикувано Февруари 23, 2017 Още един групър даде фира Рибата я отварям през корема, след което отстранявам всички кости и я поставям върху хартия за печене, като я поръсвам само със сол и зехтин. По този начин риба като тази, която беше около 3 кг. се приготвя за 20-25 минути във фурна на 200-210 градуса с пуснат вентилатор. За гарнитура се спрях на аспержи със сос Холандез. Салатата е от бейби спанак, захаросани орехи, фурми, лук шалот и запечено сирене камембер (салатата я видях в "Черешката на Тортата" и беше приготвена от Тереза Маринова.) Десерта е домашен крем Брюле приготвен в Sous Vide. Sent from my iPhone using Tapatalk 10 Цитирай
Monro Публикувано Март 2, 2017 Публикувано Март 2, 2017 Къде в София мога да намеря магазин за суши продукти? Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 3, 2017 Публикувано Март 3, 2017 В халите до аптеката-всичко,може и онлайнhttp://www.vk-bg.com/shop/ Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 9, 2017 Публикувано Март 9, 2017 Пълнени тиквички с кайма и ориз. Продукти: 7-8 кръгли тиквички. Ако няма от тях, може и от дългите, но тогава бройката ще е 4 150 гр. Ориз. 400 гр. Телешка кайма 4 глави лук шалот 1 голям морков 40-50 мл. зехтин. ~150 гр. домати (аз сложих белени от буркан) Чубрица, магданоз, копър, сол и пипер - на вкус. Продукти за сос Авголемоно: 3 бр. Яйца. 1 с.л. Брашно (лъжицата да е с голям връх) ~25гр. 100 мл. Сок от лимон. Сол и пипер на вкус. 500 мл. зеленчуков бульон. Понеже съм противник на готовите бульони, реших да си забъркам един бърз зеленчуков бульон. Взех една малка глава лук, един голям морков, една чушка, един стръг селари, няколко стъгчета мащерка и розмарин и ги задуших за 7-8 минути в касерола със зехтин. Залях ги със студена вода, добавих сол и пипер и ги оставих да врят 30-35 минути. Получи се чудесен бульон Приготвяне: Първо си подготвям зеленчуците, като нарязвам 4 глави лук, настъргвам един голям морков и издълбавам средната част на тиквичките. Задушавам в тиган със зехтин лука и морковите. Добавям каймата. Добавям сол и пипер. Следва ориза. Бъркам около 4-5 минути докато ориза стане прозрачен и добавям чубрицата. Разбърквам и добавям около половината от издълбаната сърцевина на тиквичките, като предварително съм я накълцал на дребно. Отново разбърквам и след около минута добавям доматите. Доливам около 300 мл. гореща вода и чакам да се поеме от плънката, като разбърквам през 30-40 секунди. Добавям нарязаните копър и магданоз, разбърквам и махам от котлона. Пълня тиквичките и ги слагам в тавичка. На мен ми остана плънка, защото сложих малко повече продукти от тези, които съм дал останалата плънка я сложих като канапе в тавата. Напълних тиквичките и ги поставих върху останалата плънка, след което добавих около 250 мл. вода. Предварително загрях фурната на 200 градуса без вентилатор. Тиквичките се пекат около 50 минути. Приготвям бульона докато чакам тиквичките Задушавам зеленчуците. Добавям студена вода, сол и пипер След около 35 минути прецеждам бульона. Взимам три яйца, които разбивам с тел, добавям една препълнена лъжица брашно (~25гр.) и разбърквам добре Към гладката смес добавям 100 мл. прясно изцеден лимонов сок. Разбърквам и добавям на тънка струя 500 мл. горещ зеленчуков бульон. Слагам на котлона и буркам докато се сгъсти. Вадя тиквичките и гарнирам със соса. 3 Цитирай
Tarashev Публикувано Март 10, 2017 Публикувано Март 10, 2017 Жена ми гледала "Masterchef" и се вдъхновила! Вечеряхме Тартар! Не се получи зле. Даже напротив!Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Tarashev Публикувано Март 10, 2017 Публикувано Март 10, 2017 Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.