Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

Това го видях и се сетих за johnnybravo. И няма да се науча да качвам линкове и това е, а защо и как текста стана зелен идея нямам. 

https://www.facebook.com/640849466094509/videos/664990740347048/
Редактирано от turieca
  • 4 седмици по-късно...
  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

Днес направих една агнешка плешка, която стана невероятно вкусна.

В тавата подложих по половин връзка риган, мащерка и розмарин. Намазах плешката със смес от сол, червен пипер, зехтин и лимонов сок.
1e06a469df8f20d5956ce5442316b1d5.jpg

Добавих картофи и моркови, които нарязах на едро, дафинов лист, няколко скилидки чесън, две глави лук шалот, малко селъри, чаша бяло вино и вода. Допълнително посолих гарнитурата, покрих тавата с алуминиево фолио и сложих за 20 минути в силно загрята фурна.
10c94c39ba1dcc02b8d71bfaf2db2271.jpg

След 20 минути намалих фурната на 175 градуса и го оставих за 3 часа. След 3 часа извадих тавата и завъртях месото с кожата нагоре, като намазах с краве масло.
485ead906490af7dc413ed7a46a6c456.jpg

Върнах тавата във фурната и я засилих на 250 градуса. След 10 минути всичко беше готово.

85674afc4fdd9cf59770a4ddff9f2c48.jpg


Като купувах агнето, видях един обезкостен телешки джолан, който беше около 2.5 кг. и веднага го налазих :)
Първо му махнах външните жили.
478e71e5e8091ec8998f3ab7cdf6a46e.jpg

Мислех да го заровя в слоукукъра за 10 часа на low, но размислих и го вакуумирах с малко розмарин, мащерка, селъри, морков и зехтин.
998e18f990d353f2bc5a2eb5389d6b70.jpg

Сега ще прави компания на Sous Vide уреда ми за 72 часа във вода с температура 71 градуса.
595c986d98ee2d3f1442fea66417b563.jpg

Резултатът след три дни, когато свърши таймера. Тогава мисля да го намажа с масло и да го сложа във фурната за 10-15 минути на висока температура, колкото да хване коричка.



Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

Резултатът:
Месото беше буквално като мозък и нямаше нужда от нож. Жилите бяха станали по-меки от локум :)
Определено си заслужаваше три дни чакане.

34d8759c695888eb9605ff5b66d4b387.jpg
87421a5b053c8cbd0f87e6eaa99a3b6c.jpg
704e4c3b06cc4c117a69b0aab1e99d3d.jpg




Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Колеги препоръчайте читава машинка за месо , с аксесоари за мелене + пълнене на суджук/луканка и т.н. Гледам в къщи взели една измислена китайка , само мачка месото и нищо не става от нея ... направо си похабих нервите с нея ... а като се сетя за резултата направо нзн :((


Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Един неделен пай със шоколад :)

e0da2625aea484ec26c28f80e184250b.jpg
8dd174d2bc89ac750354e3a150f4f354.jpg
8589a88b1a916e34f9004b0960500e9a.jpg
3bea7895bbf3a81100ce5a0ee0777f4e.jpg
68fc4d949eb68df15d53b46064653e91.jpg
909978f61f08ec35dafa76395cc60913.jpg
c7dd77c924461f03ec4c1e5d062bec95.jpg
53f8a0e8800adaaa81d3a370c0088af6.jpg
09f46a599a9234604334ad1b5569e7ae.jpg

Необходимите продукти за блата:
1 яйце
200 гр. масло
100 гр. захар
300 гр. брашно
70 гр. смелени бадеми
ванилия.

За крема:
400 мл. прясно мляко
100гр захар
1 шушулка ванилия
1 яйце
90 гр. брашно
60 гр масло
100 гр. бял шоколад
1 пакетче желатин
250 мл. сметана за разбиване.

 



Сваряват се 200 мл. от млякото с ванилията и към тях се добавя останалото мляко, в което са смесени захарта, яйцето и брашното. Докато е горещ крема, към него се прибавят белия шоколад и маслото и се бърка докато се получи гладък крем. Оставете да се охлади в хладилник, разбийте сметаната и желатина и ги добавете към крема.
Желатина първо се оставя в 6 с.л. студена вода да набъбне, след което се загрява леко, колкото да се стопят гранулите. Аз го слагам в микровълновата за 10-15 секунди на 750W.

За заливката: 80 гр. шоколад, 60 мл. сметана, 40гр. краве масло.

Бадемите се разбиват с блендер и се смесват с останалите продукти за блата, като тестото се меси на ръка. Във форма за пай се слага хартия за печене и върху нея се нанася тестото с дебелина около 5 мм. Блатът се набожда на няколко места с вилица и се покрива с хартия за печене, като върху нея се изсипва една купа ориз или боб, които няма да позволят на тестото да се надигне. Пече се на 180 градуса до златисто за 25 минути, маха се хартията с боба и се оставя за още 5-6 минути.
След като извадя блата, слагам няколко парчета шоколад, които размазвам, когато се размекнат. После оставям да се охлади и стегне шоколада. Изсипвам крема върху блата и оставям в хладилник да стегне. На финала покривам с топлата заливка и отново оставям да се охлади за 1-2 часа в хладилник. Може да се покрие със запечен филиран бадем.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Предложете добър Мултикукър, че жената се зарибила яко.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Разгледай този: Pressure King Pro 12 in 1 Slow Cooker, 5 L, 900 W, скоро ми се обадиха едни досадници от TopShop и ръсеха суперлативи и как ми го дават за 270лв. от 340 лв. В английския амазон е за 158лв. без да си VIP :)

 

Публикувано

Вчера пак направих гръцка мусака, но този път направих и снимки от приготвянето :)

 

3-4 патладжана около килограм се нарязват на ленти по 7-8 мм. 
Слагат се в тенджера с вода и малко сол и седят там около 15-20 мин. Аз сложих една чиния върху ппарчетата, за да ги държи във водата.

IMG_7128_zpsmrlggiii.jpg

IMG_7129_zpsjbitzxjj.jpg

 

През това време си приготвих:

Една глава лук, нарязана на ситно.
Кайма 500гр. 
Настъргани домати 600гр.
Карамфил 2 цветчета
Канела една пръчка
Бяло вино 100мл.
Магданоз 1/2 връзка.

Лука го задушавам в зехтин и след 3-4 минути добавям каймата. Бъркам с дървена лъжица и раздробявам бучките, които се получават (има хитрина като се сложи малко вода, но аз не го правя ;) )

IMG_7130_zpsp2yugfy6.jpg


Добавям виното, доматите, карамфила и канелата. Финално добавям магданоза и овкусявам със сол и черен пипер, намалям котлона и оставям на тих огън, докато "остане на мазнина". 

IMG_7131_zpsanszipks.jpg

IMG_7132_zpsshowsjdu.jpg

IMG_7133_zpsniwpoza1.jpg

 

През това време изваждам патладжаните от водата и подсушавам с кухненска хартия. Нареждам ги в тава, която съм намазал с малко зехтин. Слагам малко сол и мажа със зехтин отгоре. Печа около 20 мин. на 200 градуса.

IMG_7134_zpskaz4jzib.jpg

IMG_7136_zpsvyk5qxvy.jpg

 

Приготвям един бърз бешамел:
В една касерола слагам и загрявам 30 гр. масло, две с.л. зехтин. Когато са загреят, добавям 40 гр. брашно и бъркам докато си промени малко цвета, но не го изпускайте да потъмнее. Изсипвам 500 мл. прясно мляко постепенно, като бъркам постоянно с тел докато се сгъсти. Овкусявам със сол, бял пипер и настъргано индийско орехче. Аз настъргах около 2/3 от едно орехче. Това се прави по вкуса на всеки.

IMG_7138_zpsevyguzdn.jpg

IMG_7140_zps58ibgffz.jpg

IMG_7141_zpsjtsek5km.jpg

IMG_7142_zpse0mgooks.jpg

IMG_7143_zps5si3rzsm.jpg

IMG_7144_zps81zfnme0.jpg

 

Остана сглобката ;)

Намазвам една малка тавичка със зехтин и нареждам половината патладжани.

IMG_7146_zpshkaams76.jpg

IMG_7147_zps5dd5rjdx.jpg

поръсвам с 50 гр. настъргано жълто сирене. За цялата процедура са нужни 150 гр. Аз смесих 75 гр. пармезан и 75 гр. кашкавал.

IMG_7148_zpsr9lkv4my.jpg

Следващия слой е соса от доматите и каймата. Задължително се изкарват карамфила и канелата!

IMG_7149_zpssqyrrhc6.jpg

Редят се останалите патладжани

IMG_7150_zpsrwmwcnmv.jpg

поръсват се още 50 гр. сирене

IMG_7151_zpscachnffa.jpg

залива се с бешамела

IMG_7152_zpsrq2xhg3g.jpg

Добавят се последните 50 гр. сирене.

IMG_7153_zpsxzejlwl1.jpg

Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.

IMG_7154_zpsbljyf3cl.jpg

IMG_7157_zpshojpm0vu.jpg

IMG_7160_zpsx2jdrfzk.jpg

Публикувано

394af2a61b904e7a71a26fa37736d8ea.jpg

Не го докарах много на вид, но наистина е много вкусно. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

В момента тече подготовката за утрешния обяд :)
Телешки рибай стек.

Първо премахвам ципите и овкусявам със сол и пипер:
de31c9ac15277daf07c6c5afd6bec308.jpg

После запечатвам месото в тиган с масло:
83c1bfafb27cf7ad57eeabf31d9b991f.jpg
0c3d96aa5a3d5b22f60aecd56a91357b.jpg

Вакуумирам с мащерка, морков, чесън и зехтин.
4e1df49363cbe769f25a49c3207a55b1.jpg

Слагам в уреда за Sous Vide за 6 часа на 58 градуса.
884095aba8b12ba6e573ba0266385c6e.jpg

Утре мисля само да го опърля с газовата горелка и малко масло, а за гарнитура вероятно ще сотирам малко аспержи.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Чудно!

А как се определя, кое месо колко часа и на колко градуса престоява? И от тук ли е машинката?

Публикувано

Има хиляди таблици и доста апликации за Sous Vide, аз използвам тази:
Sous Vide °Celsius by Jonas Frei

4bd69424d07cfa90785368e5519fca78.jpg
612d0ed5806ba648cea0d81a29c1ecfd.jpg

На вторият скрийншот се вижда, че има опция за избор на дебелина на месото и избор за степен на готовност.

Уредът го купих от немския амазон:
Melissa Sous Vide Niedrigtemperaturgarer Stick Garer bis 19 Liter 800 Watt



Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

В линка, който си дал най долу предлагат и вакум уред с торбички за вакумиране. Според теб заслужава ли си цената или ще продлиш друг вакум уред.

 Опитах се да го поръчам, но няма доставка до България на тази цена. Другите, които имат доставка са на 200 евро.

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

 

 

Публикувано

Аз си купих тази: FOOD SAVER Appareil de mise sous vide FSFSSL3840-050-I и съм супер доволен, даже купих една на баща ми да си вакуумира рибите :)

Относно доставките, аз използвам услугите на Gabco. Те ми доставят стоката от Англия за 2.20 лв. на килограм, а от Германия за 3.40 лв. на килограм. Покрай бебетата имам доставки всяка седмица :)

Публикувано

Ето и продължението на стековете, които вчера започнах :)

Първо взех аспержи, на които премахнах част от обвивката в основата, защото е доста твърда за ядене.

IMG_7343.thumb.jpg.2b9f3642fcdb3c741247ac3653833a43.jpg

IMG_7348.thumb.jpg.342597cc2de7bb3289a11ed3f465540b.jpg

IMG_7350.thumb.jpg.6d8201aeca8b292fb2043608abaaa318.jpg

Бланширах ги във вряла вода за 3-4 минути, след което ги охладих в съд, който беше пълен с лед и вода.

IMG_7351.thumb.jpg.b7ff98cbd45b824a2236a70847361722.jpg

IMG_7352.thumb.jpg.5229a7329aab25e88d1ba719b1e4f54f.jpg

финално ги сотирах в тиган с масло и добавих малко сол и пипер.

IMG_7361.thumb.jpg.453a975e4091bc74e6b84fa0913c653c.jpg

IMG_7362.thumb.jpg.e2975c0cac682a3df3f122fa7b811094.jpg

Приготвих и сос Холандез, който е идеален в комбинация с аспержите.

 

Слагам една купа за разбиване на водна баня и започвам да разбивам два жълтъка докато се сгъстят, след което добавям 100 гр. меко масло, две супени лъжици лимонов сок, сол и пипер.

IMG_7353.thumb.jpg.8aa718169e22d0091e6bb1b7c083284c.jpg

IMG_7355.thumb.jpg.61341f56e552fa7f717024549b61832f.jpg

IMG_7356.thumb.jpg.b4adf4ad9c1094c137402debc09114c0.jpg

IMG_7359.thumb.jpg.7ab253930964dafc0364e95177fade06.jpg

 

Върху стековете слагам малко краве масло и пърля с горелката, след което добавям аспержите, които заливам със соса и сервирам с червено вино ;)

IMG_7368.thumb.jpg.2c49f25f9e4aa708d706dd363b1da27d.jpg

IMG_7370.thumb.jpg.78583a8b14a93530114de7465e71c778.jpg

IMG_7371.thumb.jpg.f67b9234417aa5a435daae7ff3e24285.jpg

IMG_7372.thumb.jpg.b429c184aebf490e9510bf588d322610.jpg

IMG_7373.thumb.jpg.4fec731793923cc89946b540495cd141.jpg

IMG_7374.thumb.jpg.1d26abebce35b6b7d9ec193bf2d6a6ca.jpg

IMG_7377.thumb.jpg.0a7e737ddb5df789bdc964663d3b78de.jpg

 

Всеки си имаше питие :)

IMG_7379.thumb.jpg.354d1d99747e9d64daf31ee91938de03.jpg

Публикувано

Закуска за шампиони :)

Класическа шкембе чорба.

4e522a2b05c0db1187468c57128cd757.jpg


Първо измивам много добре около 1кг. шкембе и го слагам в тенджера под налягане без да слагам сол и подправки. Добавям около 1.5-2 л. вода. Оставям го да ври 60-70 минути, зависи от шкембето.
4b88da1ee1e46313572114c83c984b5d.jpg
0d0e4edc1d28b4372227a06465894959.jpg

Изваждам шкембето да се охлади.
ea814628f988621467793e1601df95d8.jpg

Отделям един литър бульон в една кана, измивам тенджерата и я подсушавам. Слагам тенджерата на котлона и загрявам две супени лъжици олио и 40 гр. масло. Запържвам 1.1/2 ч.л. червен пипер и 1 с.л. Брашно, след което добавям един литър прясно мляко. В повечето рецепти не е дадено брашното, но така бульонът става много по-плътен и на мен лично така ми допада повече.

fdabe00544c6cbdbac3c685a55905893.jpg
d3bed62fc842688b3154016267f3d156.jpg
74dd3318d0a07af48d73dde12c78fb25.jpg

Добавям единият литър бульон и нарязаното шкембе, след което овкусявам със сол на вкус, изчаквам да заври и махам от котлона.
3cdce1169b366e6a612fab0e3248520a.jpg

Тунинговам с лют пипер и смес от чесън и оцет. Класика! ;)

Резултатът:

4e522a2b05c0db1187468c57128cd757.jpg
73a7cd8f33219e7d3a2ae8d94c549e0a.jpg



Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

Крем Брюле.
00950a39570f8bdbecbeeb4ced319a7d.jpg

Всеки който е опитвал знае, че този крем не винаги се получава, но по този начин трудно може да се прецака крема :)

Нужни продукти:

160 гр. Жълтъци (при мен това бяха 10 жълтъка оот яйца размер "L"
90 гр. Захар
3 гр. Сол
600 мл. Животинска сметана за разбиване.

Първо отделям жълтъците и към тях прибавям захарта и солта, след което ги разбивам с тел.
70934af86cd50719c23a5a633648bcf8.jpg
8853ce028c2a10ffbf85e17394b3be4b.jpg
16e4c22875b457b862368e4be9da277d.jpg
a26b0cc4cae4b4a7f0122296194de5fa.jpg
301e5cc6f696d759ce90724297801c22.jpg

В една касерола слагам сметаната и я загрявам до 70 градуса.
6aa8f59137c3641c268697a3adf98c9b.jpg
1cdb7769a44ec749716faf7a94efa9c5.jpg

Прибавям загрятата сметана към жълтъците, като бъркам непрекъснато.
de4e277f91469766cae21178c1656a5a.jpg

Прецеждам сместа и оставям за 30 мин. да се разкара пяната.
6b377076cb8bd62ea5c7df45fa9dfe9b.jpg
a0d1811f7c92b642f8d04d5491dea826.jpg

30 мин. по-късно :)
aa070669282c0c7e834bbc52a475abd4.jpg

Разпределям в малки бурканчета.
05f317d7b5a3f2b5e0d54a4cc0271ea6.jpg
05bd171fd12631213eb2c0a959591026.jpg

Загрявам водата на Sous Vide до 80 градуса и слагам вътре бурканите за 60 мин.
74d9fa6505291abbcc14807efce9406d.jpg

Изваждам бурканите и ги слагам в съд с лед и вода.
a8f18430e2a4e3350e7ca8fda887add4.jpg

Поръсвам с малко кафява захар и се заигравам с горелката :)
609a79adfb0e0a6ad3b55ca080c8e603.jpg
d3e9c972f8dafe6ff1c5e7c0427020d4.jpg
573efc968a2a20f2306c48b40adcfd44.jpg

Резултатът:
efd8cfdbb55d054a0142dfd8b3127800.jpg
01d51f9e742e71af7b2f7dbbb0f5c2a4.jpg
1143ca8ba3be873e7c54e9684d2f9070.jpg
21c681a151eb033e47cecb4ba1f7f69b.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Още един групър даде фира

 

Рибата я отварям през корема, след което отстранявам всички кости и я поставям върху хартия за печене, като я поръсвам само със сол и зехтин. По този начин риба като тази, която беше около 3 кг. се приготвя за 20-25 минути във фурна на 200-210 градуса с пуснат вентилатор.

За гарнитура се спрях на аспержи със сос Холандез.

Салатата е от бейби спанак, захаросани орехи, фурми, лук шалот и запечено сирене камембер (салатата я видях в "Черешката на Тортата" и беше приготвена от Тереза Маринова.)

Десерта е домашен крем Брюле приготвен в Sous Vide.

 

a8603c838410a32110666d65a29bf80c.jpg

8996d1a52780b9bb3d6eb0b3252e842b.jpg

b4a47bd9adc96d48c2dfe151104ac831.jpg

8cd857d60233d3b467cdb34486bdde5d.jpg

22ba4d9216db73611d9803f6be43c09c.jpg

4926d416086427f72402aceef8e0ec46.jpg

dac25b95d06efe79333eee4184faa9ff.jpg

e60ed8de29421e9c55f5243b1a62a9df.jpg

b99a904507bf6e7df8ec43397b41b3d9.jpg

9bc01f83b4c455a47823a8488e3e1ffb.jpg

753d3492a6a2426ef5da007debc91a3c.jpg

e82eb5fb7bc7bdf24bc28fc2e4755fe6.jpg

e9c8a51957dbb8903db1800dc1572160.jpg

55aba2e5df7ffc5af6b841fa880d4ca7.jpg

69a2cf6205625da9075a24d53be57582.jpg

7dc1157fd668a83b0e25563b74523f96.jpg

d1b83e2a9f04b55d9f850166e12680a6.jpg

941ab0ac4df60efc36aabd333196d594.jpg

a4910329f542308184a24240b76d48e3.jpg

7aa155294cfffbc3d9d139a7b2221347.jpg

2fc6937edafc2dd895a3c39a0eefdc52.jpg

a2916808c2347bcd2b390a4973bbe28b.jpg

c56a50c0c8d4f8ef77a04d62c8fa615e.jpg

ff1647a9cb4b27f1469505dae2b5939a.jpg

341a9c0e1b8da9b74c11ed3284cbd502.jpg

3b4b640df305b0ed2c5514fbf0e35d9d.jpgb358d28076591a95fb6e8bc31ca035c6.jpg

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Публикувано

Къде в София мога да намеря магазин за суши продукти?

Публикувано

Пълнени тиквички с кайма и ориз. 

IMG_7960.thumb.jpg.4eff6299584dbcdcf4f25a4e34a18999.jpg

 

 

Продукти:

7-8 кръгли тиквички. Ако няма от тях, може и от дългите, но тогава бройката ще е 4 :)

150 гр. Ориз.

400 гр. Телешка кайма

4 глави лук шалот

1 голям морков

40-50 мл. зехтин.

~150 гр. домати (аз сложих белени от буркан)

Чубрица, магданоз, копър, сол и пипер - на вкус.

 

Продукти за сос Авголемоно:

3 бр. Яйца.

1 с.л. Брашно (лъжицата да е с голям връх) ~25гр.

100 мл. Сок от лимон.

Сол и пипер на вкус.

500 мл. зеленчуков бульон. Понеже съм противник на готовите бульони, реших да си забъркам един бърз зеленчуков бульон. Взех една малка глава лук, един голям морков, една чушка, един стръг селари, няколко стъгчета мащерка и розмарин и ги задуших за 7-8 минути в касерола със зехтин. Залях ги със студена вода, добавих сол и пипер и ги оставих да врят 30-35 минути. Получи се чудесен бульон :)

 

Приготвяне:

Първо си подготвям зеленчуците, като нарязвам 4 глави лук, настъргвам един голям морков и издълбавам средната част на тиквичките.

IMG_7931.thumb.jpg.5b8f6a4abe5c51a96fc7af860734b91c.jpg

IMG_7932.thumb.jpg.59e5c071f12c18b583e5d14f0ec78031.jpg

IMG_7934.thumb.jpg.1329f72df52b239cea5a443145eb9171.jpg

IMG_7938.thumb.jpg.853f324207b8e9b8dd0263af3af0299b.jpg

 

Задушавам в тиган със зехтин лука и морковите.

IMG_7933.thumb.jpg.e3dcbe772b13f697f6fef642c4f09065.jpg

Добавям каймата.

IMG_7935.thumb.jpg.a4d4978938b7f9ce58fc3f6c302f5f37.jpg

 

Добавям сол и пипер.

IMG_7936.thumb.jpg.80a0be4f3a81d2a12acdf5191a6deba4.jpg

 

Следва ориза.

IMG_7937.thumb.jpg.7687630b5a3b994704137feac5dc13ae.jpg

 

Бъркам около 4-5 минути докато ориза стане прозрачен и добавям чубрицата.

IMG_7940.thumb.jpg.f7fea83bf1360e7f5524f941511ce02c.jpg

 

Разбърквам и добавям около половината от издълбаната сърцевина на тиквичките, като предварително съм я накълцал на дребно.

IMG_7941.thumb.jpg.220ba20ea27567c23bfbf3a5da5b7b6d.jpg

 

Отново разбърквам и след около минута добавям доматите.

IMG_7942.thumb.jpg.8b24db6492af23743d4445f966c1711e.jpg

 

Доливам около 300 мл. гореща вода и чакам да се поеме от плънката, като разбърквам през 30-40 секунди.

IMG_7943.thumb.jpg.6305829f092eb459546bca3de76cb1b9.jpg

 

Добавям нарязаните копър и магданоз, разбърквам и махам от котлона.

IMG_7944.thumb.jpg.6a33d3335e257e7880d9a89ea22b82bc.jpg

 

Пълня тиквичките и ги слагам в тавичка. На мен ми остана плънка, защото сложих малко повече продукти от тези, които съм дал :)

останалата плънка я сложих като канапе в тавата.

Напълних тиквичките и ги поставих върху останалата плънка, след което добавих около 250 мл. вода.

IMG_7946.thumb.jpg.7b86fc071e09e388ade98f5becf35f8c.jpg

 

Предварително загрях фурната на 200 градуса без вентилатор. Тиквичките се пекат около 50 минути.

Приготвям бульона докато чакам тиквичките :) 

Задушавам зеленчуците.

IMG_7947.thumb.jpg.e1c8c70f008bf3171d04fb786d161d44.jpg

IMG_7948.thumb.jpg.095573e80f954b0c241e6862083ce549.jpg

Добавям студена вода, сол и пипер

IMG_7949.thumb.jpg.d9065d6c56fdf25f4f337b66f780cf33.jpg

След около 35 минути прецеждам бульона.

Взимам три яйца, които разбивам с тел, добавям една препълнена лъжица брашно (~25гр.) и разбърквам добре

IMG_7951.thumb.jpg.a651ff105276f06235db1779eeaa2eea.jpg

IMG_7952.thumb.jpg.894436d0d2d9a77bdc2430f9e7086dbf.jpg

 

Към гладката смес добавям 100 мл. прясно изцеден лимонов сок.

IMG_7955.thumb.jpg.eaf2c483bebe5fa7425b9450a8c1e230.jpg

 

Разбърквам и добавям на тънка струя 500 мл. горещ зеленчуков бульон.

IMG_7956.thumb.jpg.9f93446fd477c035237d6d281a13ebfc.jpg

 

Слагам на котлона и буркам докато се сгъсти.

IMG_7957.thumb.jpg.191998aebdfbed30fa5772b472c6e7e6.jpg

 

Вадя тиквичките и гарнирам със соса.

IMG_7959.thumb.jpg.f98a5bbbcae09791f3f666a28d7e8623.jpg

IMG_7960.thumb.jpg.4eff6299584dbcdcf4f25a4e34a18999.jpg

IMG_7961.thumb.jpg.4f821cf9fe66116dbd2532250d24cdb6.jpg

IMG_7962.thumb.jpg.3697df5e32b96eeb23fbcf745d372991.jpg

 

Публикувано

Жена ми гледала "Masterchef" и се вдъхновила! Вечеряхме Тартар! Не се получи зле. Даже напротив!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

ec4ece7758266152fe9408ad2c5b2b0d.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...