johnnybravo Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 Спрямо дилърските цени на един от основните вносители Цитирай
julian72 Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 (редактирано) Някой по-горе беше препоръчал това - LG 42LW579S, аз съм с 42LW570S, направен в Полша. Всичко е ок, освен драмата с блу-рей филмите и dts. Ама се оправя, като не ползваш плеъра на телевизора, а компа или някакъв друг външен плеър. Тук аз намерих малко инфо за LG http://forum.setcomb...ic,47935.0.html Имам и чистак нов Филипс 32'- ще се въздържа от какъвто и да е коментар за него. В общи линии има си фенове на различните марки, като винаги съм се дивял как се защитава нещо. Аз ходих няколко пъти по магазините и като цена/качество си направих избора. Най-много се смях като се заврях в Техномаркетите /и този при Цариградско и този при Божурище/ като на щандовете на Sharp хората, които бяха представители на вносителя ме убеждаваха как новата им технология си струва парите, а на същата марка /Sharp/ по-ниските класове без куатрон си предаваха абсолютно същите цветове, като тези с куатрон. Даже имаше няколко сцени с жълти кадри - никаква разлика, както и да е. По-важно е да си избереш читав доставчик, на който да си гледаш тв-то. ПП - не можеш да си представиш, че и Канал 3 изглежда читаво, като не ползваш стандартните кабеляци Редактирано Януари 18, 2012 от julian72 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 направен в Полша. Там ги сглобяват, както и Philips, но частите идват от Китай. Това се прави с цел да е "made in Europe". edit: Скоро TV сектора на Philips ще последва този на мониторите Philips. Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 Ще си го запиша, да този има PIP май, за момента гледам ако мога да изтисквам максимума 46' за тая цена, дори и да няма екстри (3д, нет и т.н.)но поне PIP и ХД кабелен тунер да има. Това, че на другите телевизори не пише PIP не означава, че нямат. Никога не се доверявай на инфото в сайта на техномаркет или друг магазин. Като си харесаш телевизор потърси информация за него на сайта на производителя. Между PIP и PIP има разлика в зависимост от модела, така че ако това ти е една от важните опции бъди внимателен какво купуваш, за да не се разочароваш като не може да включиш компа и цифровата едновременно. За по голяма сигурност питай в този форум http://forum.setcombg.com/index.php/board,59.0.html Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 Наистина трябва да се внимава с подобни покупки, като се замисля по-често сменям кола от колкото телевизор. За хотелските телевизори статистиката е, че се сменят през 5, максимум до 7 години. Предполагам, че при битовите телевизори статистиките са подобни, за това по-добре да се даде някой лев повече и да се вземе нещо качествено. Цитирай
profusion Публикувано Януари 18, 2012 Автор Публикувано Януари 18, 2012 (редактирано) Ооо тия табелки са оле-мале, не знам коя чистачка в техномаркета ги прави, а може би консултантите, те са компетентни колкото чистачки. ОФТОПИК: Онзи ден бях там да разглеждам и исках да питам за един модел, гледам ги консултантите формирали групички по 2-3-ма и си лафят. Приближавам се кум един, той ми вика: с клиент съм - гледам го продължава да си лафи. Отивам към другата гриупичка (облегнали се на една плазма). Викам може ли да питам за един телефизор - "Аааа ние сме от бялата техника, дойдохме само да видим нещо тука" .....WTF@#$! Да не говорим че ако случайно ги хванеш на кеф и питаш нещо те започват да зачитат табелките си. Излезнах си.... Иначе винаги проверявам из нета или в манюъла дали има PIP, обаче удрям на камък, ни 46 ни 42 ледове с тая опция за бюджета с който съм (~1500). Редактирано Януари 18, 2012 от profusion Цитирай
profusion Публикувано Януари 21, 2012 Автор Публикувано Януари 21, 2012 Някой има ли наблюдения на сони 46CX520 и 46EX520 имат ли голяма разлика в картината като се има в предвид че се различават с подсветката само (първия не е ЛЕД)? Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Няма да усетиш драстична разлика ако това питаш, LCD екраните са еднакви разликата е в подсветката и може би някоя и друга екстра като фирмен трик. Както казват LCD екран с LED е едно недоносче и разликата със стандартното LCD е изключително минимална. Ако разликата в цената е драстична, няма да сгрешиш с по-евтиния. Цитирай
profusion Публикувано Януари 21, 2012 Автор Публикувано Януари 21, 2012 Ами не е малко 300лв разлика. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Наистина всеобщото мнение е, че тази ЛЕД подсветка е страшно преекспонирана и съвсем не е толкова страхотна, колкото я изкарват производителите. Почти всички дисплеи с ЛЕД страдат от ефекта с жълтите петна по краищата на черен фон в слабоосветена среда. Пример - вижте си айпадите И на 4-ката съм го забелязвал, когато се е рестартирал. И все пак аз като си сравня монитора (лсд лг 22" с 15" ЛЕД лсд дисплей на Макбук Про-то), разликата в цветовете е очевадна в полза на Мак-а. Друг е въпросът, че специално за компютри силно си зависи до това за какво се ползва, ако е за работа - то те не трябва да са красиви, а истински.. В магазините доста се забелязват тия красиви цветове на ЛЕД-ките, но кой ще си набичи така брайтнеса и контраста в домашни условия на тъмно за филм? Всички са в демо режим, за да привличат клиентите.. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Плюса на ЛЕД-а не е в големия контраст, а в липсата на каквото и да е трептене(flickering), за разлика от ccfl дисплеите. Ела да ми видиш очите, след два часа на мака и после след два на сони-то(то е с ccfl). След второто гледам като препил моряк, с кръвясали очи. Цитирай
LUBECA Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 Не е за пренебрегване и тънкостта на корпуса, при телевизорите с LED-подсветка. Ето едно примерче Samsung C9000 series Цитирай
Veselin Minchev Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 А дистанционното с тъчскрийн. Ужас. Цитирай
LUBECA Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 Това на живо виждали ли сте го? Цитирай
profusion Публикувано Януари 22, 2012 Автор Публикувано Януари 22, 2012 (редактирано) За какво ми е да е тънак...аз ще го гледам отпред не от страни говорим за бюджетен тв не за гъзария Редактирано Януари 22, 2012 от profusion Цитирай
LUBECA Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 А дистанционното с тъчскрийн. Ужас. Не само е тъчскрийн, но и можеш да си преглеждаш програмите на него в реално време, отделно от тази на телевизора. Работи и на инфраред и на WIFI Какво не те кефи??? Цитирай
eek Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 Ще заема по-малко място. Но като цяло аз съм за панасоник и това си и взех. До преди 20 дена панасоник имаха промоция +3 години гаранция от тях за всеки виера продукт - общо 5 години гаранция. Другото което ще кажа за панасоника е че подсветката им не осветлява черния цвят, кеото мен много ме дразнеше и другия плюс е ips alpha матрицата. Цитирай
LUBECA Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 За какво ми е да е тънак...аз ще го гледам отпред не от страни говорим за бюджетен тв не за гъзария Аз пък говоря за предимствата на LED Цитирай
profusion Публикувано Януари 22, 2012 Автор Публикувано Януари 22, 2012 Аз гледам картината което е най-важното. Че е тънак че по-малко хаби това са второстепенни неща. Цитирай
LUBECA Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 Ако му видиш картината на живо, ще ти увисне ченето Цитирай
profusion Публикувано Януари 22, 2012 Автор Публикувано Януари 22, 2012 Хубаво ама цената каква е? Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 22, 2012 Публикувано Януари 22, 2012 profusion за тия пари, които искаш да дадеш за тв, най-доброто от към качество на картината и живот на телевизора е плазма. Няма по-лошо oт евтино LCD, а и както казах по-напред в темата по-добра технология от плазмата все още не е измисляна, особено след новата генерация плазми от 2008 насам. Взимаш един Панасоник с G20 и се кефиш на живота Цитирай
profusion Публикувано Януари 22, 2012 Автор Публикувано Януари 22, 2012 Проблма че ми трябва функция PIP а друго голямо за тия пари освен сони 45cx520 не намерих. Плазмите нали имат проблем със статичните картинки, кога ми се отбележи статус бара на мак-а отгоре Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.