Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

За предпочитане е да почистите машинките си и да си смените паролите!

Публикувано

Е б@аси мамата, верно ли това ... В другия форум пишеше нещо такова относно че "крадяло" данни от телефона и ги препраща, ама аз не повярвах много. Ама то май точно така ще си излезе.

Да ти имам и Сири-то аз, за кво ли ми трябваше

Публикувано

Нищо не крашва бе, стига с тея крашове. Въпроса обаче е, че Сири като цяло в тази му форма е едно напълно ненужно приложение!

Публикувано

А в момента на някой работи ли му въпросното Siriport? Аз снощи го подкарах, известно време се мъчих докато се свърже със сървъра и проработи перфектно. Малко по-късно обаче ребуутнах телефона и си пак не иска да свърже със сървъра и го мъча отново, но... без резултат засега.

Публикувано

Сървъра, както и сайта са спряни.

Послушайте uomoto, какво да направите.

Публикувано

Сървъра е спрян, защото хитраците са събрали нужната информация според мен... :X

Публикувано

Под "почистите машинките си" какво имаш предвид ? Restore ?

Публикувано

За да ви е мирна главата, да!

Или да махнете добавката+сертификата(понеже не се занимавам с такива простотии и не знам дали не си създава и другаде файлове!).

Искрено се надявам да не е това, за което си мислим, но е хубаво да ни е мирна главата!

п.п. то ако ми беше нужно това Siri, щях да съм с 4S...

Публикувано

Сървъра им отново работи.

Ако искате да проверите дали сте инсталирали всичко както трябва и че проблема не е във вашия телевизор, направете следното:

1. Свалете си от Cydia ‘inetutils’ и ‘openSSH’

2. Свържете се чрез Mac Terminal, WinSCP или със Terminal от Cydia. (Username: root, Password: alpine)

3. Напишете ‘ping guzzoni.apple.com’ ENTER

4. Ако ви върне IP: ’17.174.4.4′ значи не сте направили нещо както трябва. При Siriport трябва да ви върне IP ’31.170.134.60′.

Правете го с образователна цел и да си поиграете, но !!! Горещо ви съветвам да вземете на сериозно предупрежденията на Alxx® и uomoto !!!

Публикувано

Защо щом са оправени сървърите не мога да го използвам?

Пробвах да проверя с Терминал дали всичко е ОК ама не ми връща никакво IP, а в събота си работеше

Някой може ли да помогне?

Публикувано

Има ли още хора които го ползват това. След като разбтах, че събира данни от телефона го изтрих на момента.

Публикувано (редактирано)

Крашват приложения, в които сте се логвали с име и парола или такива, чрез които сте отваряли сайтове с нужно логване. Направете си сами извода за този "сертификат"...честито на печелившите.

Напротив на мен ми крашват Sportal.app и Garmin, и в нито един нямам логване с юзър и парола. Не разбирам защо всявате паника сред хората това, което са направили руснаците в най-общи линии е:

Когато започнете сесия със Сири, програмката ще иска ключ за достъп, който имат само iphone 4S и поради факта, че останалите телефони нямат такъв ключ сесията ви ще бъде приключена. За това руснаците са сменили адреса на сървъра към, който Сири изпраща заявката и на свой ред получава одобрение вместо от сървъра на Apple, от този на руснаците. От там на сетне сесията ви е разрешена и започвате да си говорите.

Методът е същия като при i4Siri, само където тези момчета още се борят с протоколите:

hi.png

И на края, всяко нещо инсталирано от Сидия и Инсталос носи известен риск за личните ви данни и, когато сте правили джейл сте били запознати с този риск, така че който се притеснява от кражба на лични данни да прави рестор и да забравя за джейла като опция. В тази връзка кое ви кара да спите спокойно, при положение, че във всяка програмка от Сидия може да се сложи червей, който да точи и праща информация ви, това може да го има заложено дори в най-разпространените като AppSync или SBSettings без дори да подозирате. Така, че не плашете хората с това приложение като опасността дебне от всякъде другаде.

Редактирано от Lyudmil
Публикувано

Защо говориш глупости?!? Нали си наясно, че целта на форума е да се пуска проверена информация и съвети? Не е ли по-добре да се предупреди нормалния потребител за възможния риск и той да си прецени дали и защо? Дали е по-добре да се наводни после форума с теми от рода: "Проблем, не мога да си вляза в мейла", "iTunes ми изпразни кредитната карта и т.н."

Дали случайно човека Grant Paul (chpwn) създал и участвал в разработката на Infiniapps, Zephyr, Cydia 1.1 и т.н. е решил да си губи времето и да чурулика в Tweeter:

- Please note: if you use a proxy to access Siri, you may be sending your Email, SMS, Calendar, Contacts, Location, etc though that server. (@chpwn)

- (It's up to you if you want to accept that risk. It's also your choice if you want to violate copyright law to obtain the needed files.) (@chpwn)

Публикувано

Люска, мерси че ми разясни как работи - не знаех. :nosepick:

Предупреждението за рискове не е всяване на паника, пък и рисковете не са само кражба на данни - може да бъде и товарене на сметки, наказателна отговорност за нарушени авторски права и пр. Зачети горния пост, ако не загряваш.

Относно рисковете, поети със самия джейл - ами, а на бас че моят телефон е по - трудно пробиваем от един стандартен такъв?!

Публикувано

Това, което имах предвид е, че всяко свалено приложение или файлче от Сидиа или Инсталос може да ти рови в личните данни и да ги изпраща някъде без твое знание и не е нужно на всяко такова приложение да се предопреждават хората, които са били достатъчно запознати с рисковете от джейлбрейка преди да го направят. Още повече това приложение, се ползва вече от адски много хора по света и никой още не е пропищял, че са му взети личните данни чрез него. Тука вече виждам хора, които в следствие на вашите мнения си изтриха сири-то, за това написах, че щом се страхуват от това приложение направо да махат джейла и да правят рестор, за да им е мирна главата. А относно това, че телефона ти е "по - трудно пробиваем от един стандартен такъв" не бих казал, но все пак се моли да не станеш обект на хакерско нападение, защото тогава с джейл, без джейл е все тая.

Публикувано

А това до колко са го изтрили е друга работа :)

Публикувано

Прав си...донякъде.

П.П. Бях обект, четири пъти :) - получиха сложна конфигурация от три пръста, а на четвъртия им опит се уредих с преинсталация на бозата в стария комп и един хард отиде в коша. Няма да споменавам кои са, че вече поддържаме "приятелство" с техния форум(не е български, не си мислете глупости).

Публикувано

А на тези, на които сирипорт пак работи веднага ли си тръгна след като оправиха сървъра или пак се прави гимнастиката с натискане на микрофончето докато не зацепи? Аз снощи успях да го подкарам и си вървеше добре, без да ми крашва нито едно приложение след това, но когато спря сървъра не знам защо реших да го преинсталирам и сега се боря да си го активирам отново.

Публикувано

А на тези, на които сирипорт пак работи веднага ли си тръгна след като оправиха сървъра или пак се прави гимнастиката с натискане на микрофончето докато не зацепи? Аз снощи успях да го подкарам и си вървеше добре, без да ми крашва нито едно приложение след това, но когато спря сървъра не знам защо реших да го преинсталирам и сега се боря да си го активирам отново.

Когато веднъж ти даде сертификат и го подкараш, след това ако се наложи да го преинсталираш си прави бекъп на файла "com.apple.assistant" и след преинсталацията го замени и ще ти работи от раз, без нужда на ново да го активираш.

Публикувано

Както и да е... В момента, в който им проработи за малко сървъра успях пак да се свържа към него, но пак го спряха. Надявам се да го направят стабилен скоро и да може да си се ползва добре.

Публикувано

Играх си, играх си - омръзна ми.

Restoring iOS 5.1..

Публикувано

Така е... А пък си имам и жена да си говоря с нея ;)

Публикувано

Наистина омръзва. Кака Siri май не е вълшебника от Оз. Пък и големия сърбеж май беше по - скоро да я подкараме на четворките и 3GS - ките ('щото от Apple казаха, че не можело), не толкова да си приказваме с нея, него или нещото :tooth:.

Публикувано

Има и още една добра страна, която ми идва на ум. Както всички знаем в iOS5 бяха добавени доста неща, които преди можеха да се правят само след jailbreak. От Apple се опитаха по-този начин да ограничат максимално нуждата от jailbreak и до някъде успяха. Сега след като хакерите направиха така, че да може да се използва Сири и на по-старите устройства, желанието за джейл от страна на потребителите само заради тази функция нарасна, а когато веднъж потребителят е джейлнал ще се облажи и с останалите благинки (free apps и др.), които този джейл ти предлага, което съответно ще са нови загуби за Apple. Така, че няма да се учудя ако в най-скоро време, Apple премахне авторизацията при Siri и го добави в следващ ъпдейт и за по-старите устройства, само и само да ограничи нуждата от джейл. Вярно, че Siri е едно от нещата, което продава 4S в момента, но от премиерата му насам мина доста време и предвид наближаващата премиера на новият модел от Apple може и да преглътнат това огранчение, за сметка на печалбите от AppStore.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...