Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

E-cigarette


Alxx®

Recommended Posts

Все се каня да ви питам: има ли пишман отказвачи(като мен) във форума? Аз и жена ми сме на електронна цигара от два месеца и мога да се похваля: край на смрадливите фасове! Преди пафках по две кутии на ден(около 10лв), сега - 20-30лв на месец :smile:.

Идеята на тази тема естественно, е обмен на информация. Кой, какво "изпарява", откъде, с какъв уред и т.н. Аз съм с батерия E-Go T 1100MAh(купих резервна 900) и два изпарителя - CE4 и Red Kiwi(киви-то е най - продаваната марка в Германия, тук се намират аналози). Ползвам течности с концентрация 22-24mg никотин, като предпочитам чисто, без аромати. Пробвах се с 18mg, но се оказа, че не си я вадя от устата. По - добре силно и рядко, отколкото слабо и нон-стоп.

Преди три години, ползвах безобразно скъпата Volcano(200лв), с която също бях спрял цигарите(беше много хубава), но изгоря за 6 месеца ползване и се оказа, че не ми е по джоба втора бройка. Сега обаче, ситуацията е коренно променена - мога да ви светна места, с изпарители по 5 кинта ;), така че поддръжката на зарибявката да е по джоба на всеки. Също мога да споделя мъки и радости с доста видове течности, както и споделен с мен чужд опит. Да изгоним цигарената индустрия от живота си и спрем вредния навик! Идеята ми е след немного време, да спра никотина напълно, а за това, електронната цигара категорично помага.

П.П. Вече тичам с кутрето, без да се мъча да си поема дъх.

Това е CE4-катаpost-226-0-05660300-1362538752_thumb.jpg

А, това е червеното кивиpost-226-0-42011700-1362538752_thumb.jpg

...волкано-то post-226-0-25926300-1362539399_thumb.jpg

И трите имат своите предимства и недостатъци, моделите са много - всичко е въпрос на нужди и удобство. CE4 е с ниска консумация на ток, но слаб troath hit(усещането в гърлото) и е с несменяем изпарител(т.е. ползвате, почиствате когато може и после - в коша). Киви-то е мощно, но топи батерията и е със сменяем компонент(който струва страшните 3лв). Сериозно задоволява нуждата от никотин с кафето сутрин. Волкано-то е компактно, батерията изкарва доста, обаче е силно ограничен изборът на аромати(не е популярно и трудно се намират капсули) и бързо скапва, а повечето търговци дават малка или никаква гаранция.

П.П.2 23 години(!!!) бях пушач...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 84
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Alxx®

    27

  • The Shaman

    10

  • R32

    5

  • matsan

    5

Не съм пушач, но доста хора покрай мен пушещи по 1 до 3 кутий на ден минаха на електронни цигари и това е доста положително за тях и околните - миризма, цена и т.н. Разбира се и те не са безвредни и дано са по-малко безвредни от никотина. Като непушач аз съм един от най-доволните в ситуацията - липсата на миризмата на цигари е супер. Да не говоря, че сега и пушачите признават за отвратителната миризма.

:offtopic: Пресни снимки на една форумна Легенда :yikes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пуших над 15 години. Минимум по кутия на ден. Без никакви прекъсвания.

Лятото на 2011 от раз преминах на електронните аналози. Пробвал съм може би всичко излизало от тогава на пазара. От близо 2 седмици съм спрял и електронните. Беше изумително лесно.

Сега като се замисля, май наистина това ще се окаже истински лесният начин за отказване. Тия там дъвки, лепенки, хапове и подобни простотии работят само в рекламите.

Единствено електронната цигара запазва усещането за "пушене". И като дим, и като удар, до някъде и като вкус и миризма. Благодарение на това, пушача много лесно забравя за истинските. После е само въпрос на време да свикне с новия "график" - няма нужда от много поредни дърпания в рамките на десетина минути (както се пуши обикновена цигара - не винаги защото ни се пуши цялата, а колкото да не иде зян). Периодични 2-3 стабилни дърпания са напълно достатъчни. В един момент с учудване се открива, че и по-дълги периоди без изпаряване също не са проблем. Намаляването на никотина става след поне 5-6 часа пауза или като първо дърпане за деня (сутрин винаги усещането е по-силно от края на деня). Така със сигурност няма да се усети намалената концентрация, за разлика от варианта дърпате си 24, и веднага след това 18.

Разбира се, винаги се минава и през момента на "прекаляване" с електричката :) Започваме да изпаряваме навсякъде, където преди не е можело да пушим. Това е неизбежно и въпрос на време да отмине.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз от година и половина карам с ЕGO-T 1100ma батерия. Намалих никотиновата течност от 24 на 18 като в момента правя опити да смъкна на 11.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само се залъгвате че не пушите...

И аз бях пушач...20 години.

След няколко спирания и започвания, един ден реших че няма да пуша повече.

И така вече 5-6 години!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пепи, и аз ги бях спрял 6 години, знаеш, но пак ги хванах :) Мъчих се и с електронни, но ми вдигаха кръвното, буквално. От година съм чист и ми е супер добре. Само пуричките ми липсват понякога :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А аз продавам цигари и затова "За бога хора пушете":)Имам електронна,но нещо само е нося в чантата си;).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, всичко е вредно. Цигарите от една страна ти тровят организма с канцерогенните химикали от цигарения катран, както и други химикали, които се съдържат в тютюна и листчетата като например нитрозамин. От друга страна електронните цигари също не са по-малко вредни, всички тези течности се произвеждат в Китай под занижен контрол и пристигат в Европа с измислени сертификати за качество, пълнителите им съдържат канцерогенни химикали като нитрозамин и пропиленгликол, последния е 90 процента от съдържанието на пълнителя. Никотиновият заместител в течностите за ел.цигари също се добива по химичен път и е в пъти по-вреден от естествения в тютюна. Преминаването от тютюневи цигари към електронни такива е дори по-вредно, защото ако до момента сте си тровили организма с едни химикали, сега вече го правите с други и всичко това се натрупва в организма. Така че ако решите да си гледате здравето, трябва да спрете с цигарите от раз и на инат, иначе с всичките тези заместители не си помагате особено.

ПП. И аз съм пушач, бях ги спрял за 6 месеца от раз, но пак реших да пропуша. Сега вече знам, че винаги мога да ги спра отново.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От година и 2 месеца не пуша. Не казвам, че е лесно да се спре, но повярвайте по добре се чувсвам и кафето има по хубав вкус сутрин.

п.п. 25 години стаж по 2 кутии, последно sobranie.

Редактирано от baronbg
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе най-добре си е изобщо да не се почва на първо място, но това е леко встрани от темата.. Аз лично не пуша. Много рядко пури/пурети (3-4 пъти годишно), но цигари не уважавам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ги спрях с Табекс (не правя реклама), ама го пих само няколко дена, а се пие 25 дни май... Спирането не е трудно, страха от абстиненцията е само внушение, в деиствителност нищо страшно не се случва. По-трудната част е да не ги почнеш отново. Моят начин е да не си позволявам нито една. Вече година и половина не съм пушил нито една цигара и това е едно от най-добрите неща, които съм правил за себе си.

Редактирано от inutero
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Люска, откога пропилен гликолът е канцероген? :smile: ПГ е хранителна добавка, ползва се и по дискотеки/концерти като парообразуващо в-во в машините за сценични ефекти. Освен това, ако благоволиш да се поинтересуваш наистина, ще откриеш че някои фирми ползват екстракти от истински тютюн и сертификатите им са издадени от доста реномирани изследователски центрове. Отделно, не само Китай е производител на течности:

България(!!!), Италия, Полша, Германия и още доста...

Аз, самият участвам в онлайн проучване на Universite de Geneve, което продължава вече трета година и е единствено по рода си проучване, правено от независеща от държава и фирми институция.

Със сигурност в близко бъдеще, ще четем "колко са вредни", защото държавата не печели нищо от тях, докато от пакет цигари, 85% от цената е съставена от данъци, такси и акцизи. Не пренебрегвайте финансовата мощ на тютюневите компании - това все още е много печеливша индустрия и голям данъкоплатец(т.е. може да си позволят лобиране срещу е-цигарите). Ползвайте е-цигарите за отказване докато още ги има, че като нищо ще ги забранят.

P.S. Жоро, положително е 100%. Както вече споменах, спрях да се задъхвам, вече не хъркам(за радост на жена ми),обонянието ми се подобри неколкократно(бившите пушачи знаят) и започнах да тичам сутрин. Нямам гаден дъх, не ми смърди у дома и в колата, и най - интересното в цялата работа е, че сега ако ми засмърди на цигарен дим - направо откачам. Гоце е жив свидетел, :D който между другото също е "изпарител" отскоро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам горе написаното. при две кутии на ден сега се чуствам ок. и аз съм пробвал с табекс. не съм пушул по 3 години. последният път 4 месеца. но това с ел. цигарата е голям кеф.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоя,който ми махна поста май много му се пуши;).Хора разберете,че няма НЕвредни електронни цигари.А има"Колко спестявам,като пуша електонна цигара"???Кво правим,ако ги забранят???Просто питам,нищо лично.90% ще си купим"бял виктор"и всичко умря дето се вика.6 мец на електонна цигара-200лв.преди 2 год.Изгубих я и познайте,какво стана??Ами стана така,че си давам по 4.30 на ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах електронните цигари,но май не бях решил още,че искам да ги спирам(което според мин е най-важното).

Сега пак си пуша тютюневите изделия,но малко по малко се навивам да ги спра, и тогава ще е пак с електронната-с пъти по-лесно е от всякакви други глупости.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Начин за отказване на цигарите.В почивния си ден си купувате три кутий цигари и си теглите филми за 24ч.напред.За пепелник ползвате чаша с вода(никакви пепелници да се разберем).Затваряте прозореца в стаята и си пускате щората.Така пушете,колкото ви се пуше и докато ви свършат филмите.Никакво отваряне на прозорците и през ум дане ви е минало това!!!Тръскате си цигарата в чашата и след това е гасите там.Сублиния момент наближава с свършването на филмите и цигарите(поне 3 кутий изгасени в чашата и фасовете там да уточня само и дане забравяме,че през сялото време сме на затворен прозорец;)Накрая за лека нощ вдигаме чашата и на ЕКС до дъно и приятно сутришно кафе на сутринта:).Казва ли са ми,че човек опитал от това не е помирисвал цигара през живота си.Аз лично не съм пробвал това засега:).Но все си мисля,че това е начина да се пребори човек с навика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Начин за отказване на цигарите.В почивния си ден си купувате три кутий цигари и си теглите филми за 24ч.напред.За пепелник ползвате чаша с вода(никакви пепелници да се разберем).Затваряте прозореца в стаята и си пускате щората.Така пушете,колкото ви се пуше и докато ви свършат филмите.Никакво отваряне на прозорците и през ум дане ви е минало това!!!Тръскате си цигарата в чашата и след това е гасите там.Сублиния момент наближава с свършването на филмите и цигарите(поне 3 кутий изгасени в чашата и фасовете там да уточня само и дане забравяме,че през сялото време сме на затворен прозорец ;)Накрая за лека нощ вдигаме чашата и на ЕКС до дъно и приятно сутришно кафе на сутринта :smile:.Казва ли са ми,че човек опитал от това не е помирисвал цигара през живота си.Аз лично не съм пробвал това засега :smile:.Но все си мисля,че това е начина да се пребори човек с навика.

Приятел, не те знам и познавам, но ще си позволя да споделя, че прочетеното е едно от най-безмислените и глупави неща, които съм чел в последните години.

Ако все още пушех (на 29.03 стават точно 7 години, откакто не съм пипвал цигара) и исках да откажа цигарите, този метод нямаше да пробвам никога.

В последната година поне 20 души около мен отказаха цигарите чрез електронната им сестра.

И в офиса добавям още...7 или 8 човека, което си е направо цифра.

Няма спор, че не е полезно действието, но не е по-вредно от нормалната цигара, а целта оправдава средствата.

Който иска - може, а всички останали си намират оправдания. :smile:

пп. Съжалявам за офтопика и няма да се повтори, но като прочетох поста с пиенето на тоз буламач и не се стърпях...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с теб.Спор няма.Оня ден си говорих с един мой.От две години не пуше.Ама вика"брат сънувам ги,по една кутия на сън пуша"Така да ми се пуше,но човека има воля.И споделя,колко е спестил в пари:)Пушише само Парламент;)-6лв.Извинявам се за отклонението по темата.Но аз все си мисля от личен опит,че електронните цигари немогат даме откажат да пуша.Живял съм в USA,Pesho666 знай и си поръчах електронна(това става преди 3г)Дърпах е три месеца и батерията умря.Беше февруари и си поручвам от Ebay в китай батерия.По това време там е коледа и поръчката ми се бави месец:(.И хоп,кво правим,ами Mallboro white,кео друго.И сега имам цигара с три батерий,която така си стой в някой шкаф от тея е дето си прилича на нормална цигара.Дане говорим,че от модерните имам сега и е ползвам за заведения само.

То не е за истърпяване,знам но личен приятел от Бразилия след какви ли не опити да ги откаже и пробвал този вариант и е бил успешен за него.Всеки сам си решава,аз само споделям.А и все пак говорим за 24ч буламач и после цял живот чист нали така.В тоя живот трябва да се рискува

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@R32

Искаш ли-ще ги спреш,с електронната цигара просто е по-лесно.

А иначе щом ти се "пуше"-пушиш и не обясняваш на хората как не помагало.

Имам достатъчно приятели и колеги,които ги спряха така,НО имаха това желание.

Хайде спирам се,че почнах да се изнервям тази вечер и отивам да "пуше" една цигара.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Решаваш и спираш! Другото е компромис ;)

Общо взето този път Шамана е прав :D

Пуших около 10 години /+-1/, казах си че след нова година ги спирам и от 14.01, вече почти 2 месеца не пуша.

За по-добре - не забелязвам да се чуствам осезаемо по-добре :D , може би трябва да мине известен период.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...