matsan Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 Как е по добре - ъпдейт или чиста инсталация и съответно миграция на приложенията и т.н.? Цитирай
mariankata Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 На Air му пуснах сега Update и няма никакви ядове (ама той няма и много неща по него). 10.8 като се появи, също съм го качвал като Update върху 10.7 (човекът не се е оплаквал да не работи нормално). Цитирай
profusion Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 И аз го сложих отгоре като ъпдейт и за сега нямам проблеми (изтеглих го от рутракера бая бързо) само ми направи впечатление уж щеше да е по щедър от към рам а само с пуснати Сафари Мейл Тюнс и рамта ми е пълна 8ГБ -> 7.80 използвана Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 Уж щеше да облекчава и батерията, ама на 13" ретина повече от 5-6 часа не ще да отлепи. Иначе казано - същото като на 10.8. Цитирай
profusion Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 И аз не виждам кой знае каква промяна дори и визуална да е тя Цитирай
stangen Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 Ха, то визуална промяна почти няма от сума ти версии насам Цитирай
profusion Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 Трябваше да сложат Джони да турне едно новичко ГУИ Цитирай
uomoto Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 С РАМ нямам ядове, а и батерията държи повече. Тествам ги, понеже съм с два харда на Про-то. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 5, 2013 Публикувано Октомври 5, 2013 Трябваше да сложат Джони да турне едно новичко ГУИ Пепел ти на езика... 1 Цитирай
matsan Публикувано Октомври 6, 2013 Публикувано Октомври 6, 2013 Safari преди летеше - сега е изтребител . Viber не работи . Преди като натисках бутона за Shutdown ми даваше опции - рестарт ,слийп и изключване - сега направо заспива. Това има ли оправия? Цитирай
profusion Публикувано Октомври 6, 2013 Публикувано Октомври 6, 2013 Снощи не искаше да се изключи, въртя на сив екран сумати време и накрая му изплясках копчето Цитирай
LUBECA Публикувано Октомври 6, 2013 Публикувано Октомври 6, 2013 Safari преди летеше - сега е изтребител . Viber не работи . Преди като натисках бутона за Shutdown ми даваше опции - рестарт ,слийп и изключване - сега направо заспива. Това има ли оправия? Задържаш бутона и излизат опциите 1 Цитирай
iMan Публикувано Октомври 6, 2013 Публикувано Октомври 6, 2013 (редактирано) OS X 10.9 MG за първи впечетления се справя добре на iMac 9.1 8GB RAM. Няма много новости но дава усещането за нова ОС Редактирано Октомври 6, 2013 от iMan Цитирай
profusion Публикувано Октомври 6, 2013 Публикувано Октомври 6, 2013 Сафари е много бърз! Няма много новости но дава усещането за нова ОС Аз пък от Леопарда насам не намирам никакво усещане за нова ОС 1 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 6, 2013 Публикувано Октомври 6, 2013 7.0 , 9537.71 Незнам дали си въобразявам но май върви по мазно, фаиндъра се отваря на секундата, сетингс също, преди ми бавиха няколко секунди Цитирай
baronbg Публикувано Октомври 7, 2013 Публикувано Октомври 7, 2013 Maps не ми работи. Намира каквото искаш, но не визуализира карта, респективно адреса. Стои си на квадратчета. Цитирай
iMan Публикувано Октомври 14, 2013 Публикувано Октомври 14, 2013 И при мен е с квадрадчета, но само с опция стандарт. На хибритно и сателитно меню , нямам проблеми> Цитирай
iMan Публикувано Октомври 17, 2013 Публикувано Октомври 17, 2013 DashboardClient ми взима много рам,защо ли? При OSX 10.8 нямах този проблем. Цитирай
imanev Публикувано Октомври 24, 2013 Публикувано Октомври 24, 2013 Привет, ъпдейтнах с Маверик, но искам да направя инсталация на ново, на чисто, но нещо не схващам как. Помощ? Цитирай
mariankata Публикувано Октомври 24, 2013 Публикувано Октомври 24, 2013 you must have the Install OS X Mavericks file inside your Applications folder Тук не даваш Continue, а го изключваш и тогава с горната програмка. Има и други варианти за правене на boot флашка, ама този изглежда най-лесен. 1 Цитирай
imanev Публикувано Октомври 24, 2013 Публикувано Октомври 24, 2013 Аз вече сложих Маверик и сега не мога да стигна до този прозорец. Вече не ми дава да го сваля, а и никъде не намирам инсталационния файл. DiskMaker-a също не го намира, намира само предходна версия която имам на диска. В момента свалям инсталационния файл от торентите и предполагам вече ще стане с DiskMaker-a. Благодаря! Цитирай
uomoto Публикувано Октомври 25, 2013 Публикувано Октомври 25, 2013 Така се прави без проблем! Тук ше ви обясня как да си направите буутваща флашка с OS X Mavericks. 1. Трябва да разрешите да се виждат скритите папки и файлове. За целта отворете Terminal.app и напишете следното: defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES След това: killall Finder 2. Ако нямате изтеглен OS X Mavericks от AppStore, го направете. 3. След като имате инсталацията на Mavericks – ‘Install OS X 10.9′ в папката /Applications, изберете десен бутон на мишката и ‘Show Package Contents’. 4. Навигирайте до Contents/SharedSupport. Там ще видите InstallESD.dmg file. Маунтнете го, като кликнете с мишката върху него. 5. След като се маунтне и отворите OS X InstallESD , ще видите BaseSystem.dmg и папка Packages. 6. Отворете Disk Utility и ресторнете BaseSystem.dmg върху вашият USB drive. 7. Сега отворете ресторнатият USB volume (името му ще е OS X Base System) и навигирайте до System/Installation. Там ще видите Packages. Изтрийте папката. 8. Копирайте цялата папка Packages от маунтнатия InstallESD в ресторнатата USB флашка. 9. Това е! Вече имате буутваща USB флашка. За да тръгне инсталацията, трябва да задържите бутона Alt/Options на вашият Мак при включване. Тогава ще видите вашият USB инсталационен драйв. Запомнете! За да скриете отново папките, изберете опцията “NO” при първа стъпка. Пример: defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles NO killall Finder ======================================================== Хора, които имат проблеми със Сафари, може ли да пробват това? Активирайте "Show Develop Menu in menu bar" След като активирате опцията за Разработчици: Накрая изберете "Empty Caches" и тествайте. Аз го направих и всякаш по-добре се държи. 3 Цитирай
shemesh Публикувано Октомври 25, 2013 Публикувано Октомври 25, 2013 (редактирано) Проблем при мен има само с Trash. Показва ,че е празно даже и като има файлове в нeго. За да ги изтриеш трябва да отвориш кошчето и от там да ги изтриеш напълно. Иначе Empty Trash е неактивно. Редактирано Октомври 25, 2013 от shemesh Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.