baronbg Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Мои познати от корпоративния на Мобилтел ме информираха по въпроса за iphone 5 още миналата година да не си вземам 5-ца от тях, тъй като повече от половината им апарати са с проблеми. Сега за 5s чух същото нещо, дори и при малкото бройки, с които разполагат имат сериозен процент дефектни. Имайте си едно наум при покупка на субсидирани телефони, като че ли при тях проблемите са по-често срещани от свободните. Вероятно са произведени специално за България и за Мтел. Отделна линия произвежда дефектни телефони за определени държави и оператори. Я ми прати една от твоите цигари за коледа. 4 Цитирай
carrot Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Аз не коментирам нищо, нямам наблюдение по темата, споделям директно думите, които ми казаха. Нямам представа дали това е истоната и на какво се дължи, но служител на даден оператор (и то от корпоративния отдел) да ти каже да не купуваш от него е меко казано странно. Цитирай
newabv Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Някак си трябва да се отбележи, че за първи път излизат два модела на пазара. За хората с 5-ци, наистина ъпгрейда изглежда съмнителен - ползата е вероятно фючърсна заради 64 битовите приложения. За хората с по-стари модели си мислех, че една 5-ца е по-добър вариант вместо някой от новите модели (в зависимост от бюджета). И тази есен се клех, че няма да купувам нов телефон ама...Сега обче взех на двтето 5ц и го разцъках и в добавка коментара на Alхx за множеството дефекти при този набързо скалъпен модел(5) - съм твърдо за новата линия. Определено върви гладко, не се налага изключване на 3г заради бъгове в телефонията, тъча реагира наистина различно (някой се изрази "по-мазно"). За трайността - ще видим в бъдеще. А! Приложенията iWork & Life, които са фрии за новозакупени телефони наистина е ебаси гадният ход от страна на Apple - с прекрасен маркетинг както винаги... Ще споделиш ли по- подробно инфо за цедката, че и аз в нея съм се огледал. Досега никой не казва нищо за нея. Само ме притеснява минаването от 4.7 на 4 инча, но сигурно се свиква. Пък може и предимства да има Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Цитирай
Lyudmil Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Няма разлика в качеството на субсидирани или несубсидурани телефони, всичко минава на една поточна линия и след това се преразпределя. Просто операторските телефони се заключват по imei в системата на apple, а не предварително с някакъв софтуер, че да трябва да се произвеждат отделно. Който разбира от производство знае, че един продукт ако се пусне на две поточни линии излиза по-скъпо, отколкото на една. Отделно примери с дефектирали ФО телефони от Apple Store колкото искаш, както и такива закупени от оператор. 1 Цитирай
ayl Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Как тогава си обясняваш неволите на абонатите на някой на оператор, след като знаеме, че тези устройства се изработват и сглобяват на 100% от роботи и жълтия фактор (човешкия фактор) няма голямо значение. Това не става, защото китаец набройкал колежката, а тя не му пуснала на работното място, та той бил силно разочарован, от там - небрежен и от там - ти държиш в ръцете си епълски боклук. Прав е колегата, че давайки 1500 лв за артикул, чиято средна цена за всички производители на пазара е повече от два пъти надолу, трябва да очакваш да е супер, а не да се страхуваш да не би туку що да си продал предишния модел, който е бил отличен и си се сдобил с боклук и ходене по мъките. Истината е, че като докарат дефектна пратка, вътре по-голямата част от телефоните са дефектни и тъй като искаш подмяна веднага, а не след 6 месеца, когато ще заредят новата пратка в Мтел или Глобул, шанса да минеш по трасето няколко пъти е огромен и повече от реален. Затова е по-добре да се купува ФО, защото измекярите, които ги внасят с куфари и по други подобни начини, внасят по малко и като свършат го правят пак, т.е. шанса да налетиш на една партида е много по-малък. Цитирай
Lyudmil Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Понеже стана въпрос за камерата на 5S и колко по-добра е от тази на 5-цата, направих две снимки за сравнение: iPhone 5 iPhone 5 HDR iPhone 5S iPhone 5S HDR 4 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 (редактирано) Много странно е как при нормалната снимка на 5s има лек motion blur, a при HDR-a няма Иначе 5s-a има по-малко шум и повече детайл (в HDR кадъра). Редактирано Ноември 10, 2013 от DreamcatcheR 2 Цитирай
gogi6 Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Камерата я хвалят за тъмни снимки?!Хайде качете малко такива да преценим Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 10, 2013 Автор Публикувано Ноември 10, 2013 На мен ми се виждат малко преекспонирани цветовете при 5S, както и липса на детайлност извън фокуса, за разлика от петицата. Цитирай
miro1972 Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 (редактирано) Ето без светкавица ,с осветление от стаята в 20.20ч. Редактирано Ноември 10, 2013 от miro1972 1 Цитирай
algor Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Камерата я хвалят за тъмни снимки?!Хайде качете малко такива да преценим За да прецениш, трябва един и същи кадър да бъде сниман с различни модели. Не знам колко човека държат в джобовете си по една 5-ца и един 5S, но аз ще ти покажа една друга алтернатива. Един и същи кадър с 5S и Sony Xperia Z1 - характеристиките и на двата може да ги види всеки, затова няма да се разпростирам много. В ляво е Сони, а в дясно е S5. Автоматичен режим и автоматична светкавица. Отгоре Сони, отдолу 5S. 1 Цитирай
asen4o0 Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Предполагам при двата е светнала светкавицата. Можеш ли да качиш със спряна? Цитирай
algor Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Разбира се, ей сега ще повторя кадъра без светкавица. Ляво Сони, дясно 5S. 2 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 (редактирано) ------------------5s----------------------------------5------------------ С програмката Night Modes (фокусът е в/у къщата в средата) Без светкавица Със светкавица (автоматичен фокус и мерене) Не знам какво очаквате. Това, че Епъл казва по-добри снимки в ниска осветеност, не значи че 5s e с качеството на DSLR или безогледалка... Реално блендата е само 1/3 stop по-отворена. За непросветените 1 full stop е равен на двойно повече светлина, която отива към сензора => по-бърза скорост на затвора, по-малко замазани снимки или най-общо казано - по-голяма светлочувствителност. При iPhone 5s спрямо 5, промените са по-скоро софтуерни, използва се А7 чипа, за да обработи по-бързо повече информация. Нивото на шум що се отнася до изходен .jpeg файл може изцяло да се манипулира софтуерно. Като Епъл си пипнат леко алгоритмите и снимките излизат с по-малко шум, това не означава, че коренно са променили камерата (оптиката) в телефона. Голямата разлика в 5 и 5s e в светкавицата и е разбира се в полза на втория. Цветовете са по-реални така да се каже. А иначе от опит мога да кажа, че е направо ужасно да гледаш към нея, докато те снимат. На третата снимка вече почвам да ослепявам временно... И още нещо, в 5s e направена една крачка назад спрямо скоростта на снимане. При 5 най-бавната е 1 сек, а при 5s - 0,5. Затова горе на снимките правени с Night modes, кадърът от 5 е доста по-светъл (или по-точно - двойно по-светъл). Повече инфо за блендата: http://en.wikipedia.org/wiki/F-number ; http://en.wikipedia....i/Aperture_stop Редактирано Ноември 10, 2013 от DreamcatcheR 3 Цитирай
iPhoneman Публикувано Ноември 10, 2013 Публикувано Ноември 10, 2013 Бях споменал преди време че се чува разлепянето на дисплея, като се натисне само в дясно близко до борда над слота за сим картата. Не доста леко и нищо обезпокоително. Днес се разхлопа целият и при малко по-силно натискане в центъра на дисплея, от дясно и от долу се чува яко хлопане и бих казал дразни много. Доста сериозен дефект и дисплеят е това, което най-често пипам и гледам. Тук iPhone бих казал нямат равни, но този нещо куц излезе. Ще го залепя с тиксо да не би да падне, знам ли. А при малко по силно натискане дори стъклото размазва дисплеят. Да видим какво ще излезе. Бройката е хамериканска A1533 64GB от тези с доброто качество на фокскон @Alxx това с фокуса доколкото разбрах може да е някакъв дефект при 5s. Скоро четох за някакви оплаквания от уж фотографи. Цитирай
Lyudmil Публикувано Ноември 11, 2013 Публикувано Ноември 11, 2013 Черната 5S-ка е със същия проблем, в горната дясна част, целия ъгъл при нлек натиск потъва и изглежда като отлепен. Вярно, че претърпя леко изпускане, но 5-цата съм я изпускал няколко пъти на този ръб и такъв проблем не е имало. ПП. Относно снимките, разлика почти ненамирам, за това и качих горните снимки за сравнение. Тези дни ще кача и нощни снимки. Цитирай
kal1ch Публикувано Ноември 11, 2013 Публикувано Ноември 11, 2013 Моята 5s-ка няма въпросното потъване при натиск. Още не съм го изпускал. Цитирай
niksan76 Публикувано Ноември 11, 2013 Публикувано Ноември 11, 2013 Да се похваля с новата ми циганийка - 5s 16GB Gold. Само не ми се смейте! 5 Цитирай
Tarashev Публикувано Ноември 11, 2013 Публикувано Ноември 11, 2013 Честито. Със здраве да си я ползваш. 2 Цитирай
niksan76 Публикувано Ноември 12, 2013 Публикувано Ноември 12, 2013 Да споделя еднодневното ми впечатление от 5s. "Лелеее колко е жълт. Като фолк дива съм с него ама сам съм си виновен. Шегувам се" Добре се държи иначе, без лаг, нямам "проблема" с набирането и зависването. Не забелязвам разлика в намирането на WiFi мрежи. Батерията според мен се представя една идея по-добре от на 5-цата. Power бутона естествено ми хлопа, за успокоение на всички. Home бутона е по твърд, но не бих казал, че е по-неудобен. Пръстовия отпечатък работи много добре. Опитвах с палец и го въртя всякак - работи идеално (а моите кебабпчета са доста дебели). Естествено останалите пръсти не ги разпознава. Опитвах и 2 пръста (палец и показалец) да ги запаметя под един отпечатък и естествено мога да го отключвам и с двата пръста, което ме изуми. Единствения недостатък за момента е, че се чува някак си по тихо и глухо в слушалката в сравнение с 5-цата. Гласа отсреща е леко глух и по-неясен. Знам, че от модел до модел си има разлика, а аз сравнявам 5 с 5s, но това е което ми направи впечатление. В един от първите споделени отзиви колегата беше споделил обратното, че звука на 5s e по-ясен и силен от на 5, но това би могло да се дължи на факта, че слушалката на 5-цата му била пълна с боклуци, дано да е така. Надявам се да не съм попаднал на куца бройка и всички да са така. Говоря за лека, но есезаема разлика и превъзходство на 5-цата, а не за огромна. Преди време бях чел мнение някъде, че на новите телефони самата мембрана на слушалката е леко вдървена в началото и след време се отпуска и се оправя звука, един вид става по-ясен и силен, но това не ми звучи много правдободобно (все едно да просвирваш слушалки и да се засилят след седмица), но дано греша и след време 5s достигне висотите на 5. И двата телефона ще са си в мен тъй, че ще имам ежедневно наблюдение. Нека ако някой имам база за сравнение да сподели. Надявам се, че не съм досадил с мнението си. 1 Цитирай
drjivago Публикувано Ноември 12, 2013 Публикувано Ноември 12, 2013 Могат да се запаметяват повече пръсти, така че това не го разбрах. Аз ползвам три двата палеца и показалеца на дясната ръка. Вече не ми липсва slide to unlock Цитирай
Fakoni Публикувано Ноември 12, 2013 Публикувано Ноември 12, 2013 @niksan76 - Честито! Не забелязваш ли лаг при анимациите? Цитирай
baronbg Публикувано Ноември 12, 2013 Публикувано Ноември 12, 2013 Нека и други да се изкажат за звука, но аз съм на коренно противоположно мнение. Или на мен ми се струва и като всяко ново нещо е по добро, като с измитата кола - върви повече Цитирай
Asen_77 Публикувано Ноември 12, 2013 Публикувано Ноември 12, 2013 Моя опит с 5s от неделя е, че телефона е наистина супер. С Мтел съм, набира всеки път ( през повечето време е на Е, не на 3G ), чува се чудесно. Може би имам няколко пъти в който не ми засича пръста като хората. Относно РАМ паметта, до тук не съм установил лагове или липса на памет. Дори забравям да ги спирам, което при предишния ми iPhone 4 беше наложително доста често. Сега дори се учудвам като се сетя, че има пуснати приложения от предишния ден. Лично за мен, телефона е Супер! Цитирай
creepbg Публикувано Ноември 12, 2013 Публикувано Ноември 12, 2013 (редактирано) Някой има ли опит със сервизните статуси в сайта на мтел за проверка на сервизни поръчки? Оставих моя с разлепен екран и сега виждам нещо, което не ми харесва (дано не съм прав) Тип: Ремонт Статус: Сервизирането е извършено. Устройството скоро ще бъде изпратено в магазин или офис Детайли на устройството Производител: Apple iPhone Модел: iPhone 5S 16GB IMEI: [removed for privacy reasons] Сервизна информация Сервизен статус: Не е поправен Статус на гаранцията: Устройството е в гаранция Доколкото разбирам, нито е "поправен", нито е заменен, прав ли съм? Редактирано Ноември 12, 2013 от creepbg Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.